Jump to content

Проблеми у браку....

Препоручена порука

Шта радити?

1. Осазнати (постати свестан). Важно је схватити да када ми говоримо једну те исту реч, на премер, «подршка» ми можемо да под њом подразумевамо и најразличитији смисао. Ми имамо потребу за подршком, но важно је разабрати се, каква заправо потреба иза тога стоји. Шта је то подршка конкретно за мене? Емоционална и делатна подршка, које су описане више, се често сусрећу но бивају и друге. У сваком случају корисно је разабрати се, какву заправо подршку хоће свако од нас.
  2. Просити, проговорити и спокојно објаснити. После тога како сте осазнали, шта заправо хоћете, важно је директно о том рећи једно другом. То бива тешко само по себи – слободно изражавати своја осећања и жеље за многе је веома компликовано (то је тема за одељен разговор). Није случајно то што за три године заједничког живота Лена и Саша нису научили да траже подршку тако, како би други схватао, шта заправо треба да чини.
  3. Давати. Важно је бити спреман на то да ће можда други замолити од Вас нешто, што ће Вам се можда учинити чудним и бескорисним. Могуће је да се деси судар различитих представа о нечему, и може бити потребно неко време рада са собом како би дозволили другом хтети то, што Вама лично није симпатично, и, више од тога,  сагласити се давати му то исто, чак ако и даље у том не видите смисла.

https://poznajsebe.wordpress.com/2015/07/15/ti-mene-uopste-ne-podrzavas/

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Molim za savjet... Ovo je teska situacija...

Sad ne znam da li je ovo prava tema ali ovako... Konkretno u mom slucaju, udala sam se jako mlada, sa 18, rodila dvoje djece i 7 godina smo h braky.... U zadnje vrijeme stvari ne stimaju nikako. Ja bih jedno, buduci da mi je 26 godina, on bi drugo i tako... S vremena na vrijeme je i agresivan fizicki, ja verbalno.... E sad, s jednim covjekom sam prijatelj vec 2 godine, i zadnjih mjesec dana smo shvatili da se volimo, i da smo jedno za drugo... I poceli smo vezu, tj.sad ja varam bracnog druga... Ne znam sta bih ni kako bih jer s ovim momkom,covjekom stvarno imam jake emocije... I ja prema njemuni on prema meni... On je isto u ruznoj vezi slicno kao ja... Trenutno mi je najvdci strah to sto pravim grijeh uzasan, ali se ne kajem, jer volimo se iskreno... Divni smo jedno prema drugom, njezni, podrska smo si... Izmedju nas je prava ljubav, cista djecija.... Polni odnos uopste u toj vezi ne igra ulogu.... Nije nam nesto vazan nijednom... Kako Bog ovo " klasifikuje", u paklu cu goriti sigurno da li on shvata da je ovo Ljubav.... Razmisljam ovih dana ici na iapovjest, ali kako da ispovjedim nesto zbog cega se ne kajem??? Ja sam prema svom muzu i dalje dobra, ne vrijedjam ga, djecu podizem.... Nadam se da me necete osudjivati ali voljela bih cuti vasa misljenja...

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Joj Boze,neverovatno da sam trazeci po sajtu odgovore i savete koji bi mi mozda pomogli u mojoj situaciji,naisla na ispovest/pricu ove zene Klave koja bukvalno pise moje reci i moju sadasnju situaciju.

Jedina razlika je da moj otac nije bio alkoholicar ali ima drugi psiholoski poremecaj i ja nikad nisam bila kod psihologa da bih desifrovala da li je on imao ikakvog uticaja na mene i generalno da li ja imam neke psihoze..i  razlika da mi se muz isto tako ponasa(sa svim istim opisanim detaljima) samo sto moj muz nije neki uceni,da cita knjige itd ,i plus je stranac,cinjenica grk kao pravoslavan ali nije verujuci.i plus je malo cudan-zatvoren tip,gde se na kraju ispostavlo da ima neke psiholoske probleme i da je bio i jednom suicidan ali ne depresivan itd,sve to nikad nisam mogla nikad da izvucem iz njega.Jer se predstavljao sve vreme samo da je tako taj tip zatvoreni i da ne voli mnogo da prica,ali se sve otkriva sada nakon naseg crkvenog vencanja i dok sam ja trudna, i sad se kajem sto sam se udala u crkvi a uradila sam to iz najboljih namera,zbog naseg spasenja.

Najgore od svega sto se sve to desava udarnim tempom,ja plus u drugom stanju,razdvojena od njega(Ja u Sr on u Gr) po obicaju(zbog poslova njegovih,finansija,i nase situacije,trudnoce itd),

I ista me more pitanja i nedoumice oko Boga tj moje vidjenje jer sve vise gledam na ta pravila i vodim se vise strahom i kaznama i sve to me vise pravi isfrustriranom.Kad nisam bila duboko verujuca bila sam opustenija,srecnija...i onda se pitam zasto nisam uspela tu opustenost da zadrzim tj da sam verujuca dovoljno da se spasavam i trudim da ne cinim grehe i da se poboljsavam,ali i dalje da sam opustena i nasmejana,a ne ovako sad isfrutrirana,uplasena..,i samo me koce crkvena pravila i strah da se sad npr razvedem,spasim sebe i muza mucenja u braku i krenem iznova,mlada sam i nije kasno..Ali se bojim Boga ili bar moje predstave o njemu..Niko oko mene nije verujuci,a i malo prijatelja mi je ostalo jer sam zivela u Gr 3 god..Mama me razume ali taj verski deo ne moze da skroz shvati i da me posavetuje..A duhovnik je vrlo strog sa tim crkvenim pravilima u smislu da se iz ljubavi trpi,treba da se moli itd..Mnogo je tesko,a ovde u Beogradu ne znam kome bih se obratila da me posavetuje,jer moj duhovnik daje klasicne savete gore pomenute,a ne volim klasicne psihijatre..Ne znam sta da radim :(

Подели на овим сајтовима

z
има доста добрих духовника у Београду... сигурна сам да неки од њих може да ти помогне....поред духовника , могло би ти помоћи и неко брачно саветовалиште....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Jel moze neka preporuka,
послаћу ти пп...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Увек жене да трпе, обрни-окрени нико њих не посаветује тако... Мука ми је. Ја знам да је то скупо, али бих ти увек пре препоручила неког приватно, него код ових за џ да идеш... Чувај се зато што си трудна, а видећеш како ћеш с њим.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Meni najvise treba neki pravoslavni psiholog,ili psiholog koji je verujuci pa da kapira moje nedoumice,ali ja ne znam gde to ima u Beogradu.A da idem kod klasicnih psihica privatno mi ne pada na pamet..Iskreno se nadam nekom dobrom duhovniku,ali gde ga naci,i jos da ima vremena sve da saslusa i da razume sve ovo...A najvise me brine sto svo ovo nerviranje i kulminaciju ovih dogadjaja dozivljavam kad sam trudna,a to nije dobro za bebu :(

Подели на овим сајтовима

Kako se uopste crkveno razvesti,kada je jedini moguci razlog za to preljuba,a do nje nije konkretno doslo,ili se bar nije dokazalo,ili nije doslo do fizicke preljube,ali je doslo do duhovne i mentalne preljube,i izdaje kao osobe,i zapostavljanja i mnoooogo jos stvari uz to..Kako to izvesti,kako se skloniti od loseg i sebicnog coveka koji vam unistava zivot i vas polako i dete koje je na putu,a da se za to ne odgovara Gospodu(u slucaju da se ta osoba samo napusti jer se ne moze dobiti crkveni razvod).

Подели на овим сајтовима

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

nije dobro kad su supružnici razdvojeni.....

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Koja je svrha da idem na sve te razgovore i kod svih tih psihologa i savetnika,kada nema truda sa druge strane tj od mog muza.Em smo razdvojeni(kilometrima bukvalno) em covek nije u psihickom stanju uopste da saradjuje,a ja do tada kidam nerve i venem,a jos i dete na putu..Uzasno mi je..

Подели на овим сајтовима

@@makikiss,

иди због твог психичког стања, а не због мужевљевог, потруди се због себе и тог детенцета које носиш.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...