Jump to content

Практична питања наше вере - освећење водице, стана , тамјан, кандило...

Препоручена порука

У мојој малој планети Оца осећају сви.
Čekaj znači hoćeš da kažeš da ti znaš bolje od mene Avocada, cludkinga, Vasilija i još par nas na ovom forumu i mnogo više van njega šta osećamo a šta ne ili sam pogrešno skontaoš ta si želeo da kažeš?
Подели на овим сајтовима

Čekaj znači hoćeš da kažeš da ti znaš bolje od mene Avocada, cludkinga, Vasilija i još par nas na ovom forumu i mnogo više van njega šta osećamo a šta ne ili sam pogrešno skontaoš ta si želeo da kažeš?

да.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Види човек, да ти приближим нешто у животу.... Оца осећају сви а то није трип,

Ja ga ne osećam... milioni ateista širom sveta ga ne osećaju... ideja da ga mi osećamo je samo tvoj trip... ništa drugo...

Али мој Бог је Отац свих људи,неко не жели да зна за њега и то је његова ствар,још ако је и себе убедио да Отац, Бог не постоји заиста му се чини како га ни у глави (уму) нема.

Ni najmanje nemam nameru da se upuštam u to šta ti veruješ...

Мој Бог је Отац а прави Отац не може бити Истински Отац ако га створени човек не осећа,

Iz ovoga može da se izvuče i malo drugačiji zaključak od onog kojeg ti izvodiš...  :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ja ga ne osećam... milioni ateista širom sveta ga ne osećaju... ideja da ga mi osećamo je samo tvoj trip... ništa drugo...

Ni najmanje nemam nameru da se upuštam u to šta ti veruješ...

Iz ovoga može da se izvuče i malo drugačiji zaključak od onog kojeg ti izvodiš...  :)

извуци тај закључак и подели га.

Подели на овим сајтовима

Razgovore sa razumnim ljudima koji su različiti od mene...

Da, ja ssam sad maloprije gledao razgovor sa razumnim čovjekom dosta različitim od mene. Taj mladenec s vrlo originalnom i vrlo nehrišćanskom vizažom tj. spoljašnosti je inače ateista, komunista, anarhista i pozer, takav salonski satanista izgleda ali u jednom romskom ghettu je kupio i renovirao tri stambene zgrade o svom trošku a iznajmljuje stanove u njima čak nešto i pod minimalnu (teoretsku) cijenu koja je tu moguća, praktično je to skoro za milostinju, izjavljuje da nije expolatator, ne mora hodati na godišnji u Alpe i na more, ne mora imati 5 ljubavnica i sponzoruša a nema ni auto itd. Zanima me koliko bi hrišćana koji se smatraju hrišćanima postupilo tako isto kao on i u tome ga kopiralo, po izgledu i imidžu baš ne moraju. Zanimljiva je ta cijena pod koju iznajmljuje stanove za 66,6 kruna čeških na metar kvadratni a ulica u kojoj se te njegove kupljene zgrade nalaze se sasvim slučajno zove Marxova ulica. A on itakodjer zgleda malo drugačije nego obično što ljudi izgledaju, pogledajte to sami na videu. Zanima me baš kako bi reagovao on na svetu vodu, poznao bi da je to sveta voda ili ne? Reklamu preskočite tako što kliknete na taj kvadratić dole desno gdje piše "přeskoč".

http://video.aktualne.cz/dvtv/developer-z-ghetta/r~d96f815ca31811e4b98c002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-16

Подели на овим сајтовима

Apsolutno govorimo o istoj stvari samo sam j sad prvi put malo psutio gard i sklonio masku sa lica uloge pljubavaca religije i pokusavam da s vama podelim svoje iskrena misljenja po pitanju religioznosti...

al jedino sto uspevam je da me "sazaljevate", a trebalo bi da mi zavidite  zapravo jer sam u ovom trenutku blize vasem bogu nego sto cete vi ikada biti (i evo, maska se vraca ) :D

Zanimljiva razmisljanja i lako bih mogao da se slozim s tobom. Ljudi su foliranti po prirodi. Ako misle da im je lepo da budu nesto onda ce to nesto da predstave sebi kao nesto uzviseno i predobro i svi ostali ce da budu slepi i glupi. Generalizacija jeste, ali je bliska istini. Objektivno, vecina ljudi ne oseca ni mrvu tih blagodati o kojima prica i sve su to neka presipanja iz supljeg u prazno, culi od drugih koji su opet culi od trecih kako bi to trebalo da izgleda i tako pricaju da se osecaju. Ima izuzetaka, ne sporim.

Da li se voda kvari ili ne kvari ne znam i ne zanima me, voda je voda i sama po sebi nebitna. Ja volim da popijem osvecenu vodu, lep mi je onaj ukus i miris koji dobija od bosiljka ili cega vec, nije ni bitno, ali mi je svako filozofiranje na temu vode potpuno odbojno. Ne moze voda biti bitnija od coveka. Koju god vodu da pijes ti si i dalje isti covek, voda te nece naciniti ni boljim ni gorim.

I inace, bez brige, ako je Bog onakav kakav se prica i kakvim ga smatramo, to sto si ti ateista nece nista da ti smeta. Svi ce se ljudi spasiti, opet kazem, ako takvog necega uopste ima.

Подели на овим сајтовима

Razgovore sa razumnim ljudima koji su različiti od mene...

Ја сам мислила да сте ви атеисти интелигентнији, па зар ти током освих ових година борављења на форуму ниси схватио да су верници све само нису разумни... :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ni ja nista ne osecam... ni noge, ni glavu, ni krilca....

Реци Срђану уместо мене да је те твоје ноге и главу Бог створио. И потсети га на однос,непрекидан и жив однос Створитеља и створења.

Видиш облак да не можеш без лагања кад говориш о Богу, није ти створио крилца,то ти негде држиш у ђепу па су ти по потреби на леђима или под сачем. Све у свему та крилца си сам створио е ту заиста не могу да говорим ...

Подели на овим сајтовима

bez brige, ako je Bog onakav kakav se prica i kakvim ga smatramo, to sto si ti ateista nece nista da ti smeta. Svi ce se ljudi spasiti, opet kazem, ako takvog necega uopste ima.

Zavisi sta uzmes za spasenje čoveka. Spasenje je da čovek primi nestvorenu svetlost Božijeg Logosa i života, tj.  primiti ga u sebe i zaživeti novim načinom postojanja, ne po prirodi, vec po Duhu Svetom. Ali nije moguce primiti oproštaj, svetost,   blagodat i sve darove Božje koji večni život znače, čak iako je neko teista,  ako ne raširi ruke svg duhovnog srca i ne primi tu Ljubav Božju,

koja nam je data zagrljajem Božansvenog Logosa tj. prisnije rečeno - Sina Božjeg, SVIMA data, ali je svi ne primaju.

Ne primaju je ne zato što im je od Boga uskraćena, već zato što ostaju "skrštenih ruku" tj. zatvorena srca. A to su svi oni koji zatvore srce za Boga ili za bližnje, ni njima nece biti oprošteno od Boga Oca, kaže Spasitelj, ne zato sto je to nekakav dil sa Bogom, ti oprosti i ja cu onda za uzvrat tebi,  ne, jer "On prvi zavole nas" (1 Jn. 4,19)".  Radi se o tome da takvi  za večnost ostaju zatvoreni za Božji blagoslov, koji Bog daje bez uslovljavanja!  Kako se otvara naručje za primanje tog blagoslova prosto i jasno pokazano nam je u Božjem Evandjelju.

• Волим 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Nije jedini takav kod nas, ovaj se kandidovao za predsjednika pa nije uspio, inače je univerzitetski profesor na umjetničkoj akademiji. Lijevo je slika kako je normalno izgledao prije tetoviranja a desno kako takodjer normalno (njemu i još nekima  normalno) izgleda sada s tom tetovažom. Kandidovaće opet i sljedeći put kad Milošu Zemanu von Becher istekne mandat. To sve isto čeka i Srbiju. Kad u njoj oslabi hrišćanska opcija o političku i stvarnu vlast će se počupat satanisti, ateisti, neopagani i islamisti. A nama će ostati na raspolaganju samo ta sveta voda, ikone i brojanice. Izguraće nas hrišćane iz javnog života ovakvi i slični.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Franz

http://cs.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Franz

https://www.facebook.com/VladimirFranzPrezidentem

http://vladimirfranz.cz/

Komparativni foto:

http://www.tyden.cz/obrazek/201301/50ed6765e0fb2/franz-2v1.jpg

Videa:

http://goo.gl/l4JyMd

http://goo.gl/mpCkiH

Članci:

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/179698/kandidat-na-prezidenta-bez-poskvrny-poznate-politika-pred-25-lety.html

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/kontroverzni-vladimir-franz-bude-kandidovat-na-prezidenta.html

Подели на овим сајтовима

Zavisi sta uzmes za spasenje čoveka. Spasenje je da čovek primi nestvorenu svetlost Božijeg Logosa i života, tj.  primiti ga u sebe i zaživeti novim način postojanja, ne po prirodi, vec po Duhu Svetom. Ali nije moguce primiti oproštaj, svetost,   blagodat i sve darove Božje koji večni život znače, čak iako je neko teista,  ako ne raširi ruke svg duhovnog srca i ne primi tu Ljubav Božju, koja nam je zagrljajem Božansvenog Logosa tj. prisnije rečeno - Sina Božjeg, SVIMA data, ali je svi ne primaju. Ne primaju je zato što im je od Boga uskraćena, već zato što ostaju "skršenih ruku" tj. zatvorena srca. A to su svi oni koji zatvore srce za Boga ili za bližnje, ni njima nece biti oprošteno od Boga Oca, kaže Spasitelj, ne zato sto je to nekakav dil sa Bogom, ti meni - ja tebi, vec što za večnost ostaju zatvoreni za Božji blagoslov, koji on daje. Kako se otvara naručje za primanje tog blagoslova prosto i jasno pokazano nam je u Božjem Evandjelju.

Nista ti nije dato, ti verujes da ce ti se dati kad umres. Trenutno, meni nije dato nista. Dato mi je da nemam posao, stan, auto, da zivim u zemlji kakvoj zivim, date su mi razne bolesti, data mi je losa hrana, dato mi je jos mnogo toga i nista od svih tih stvari nigde veze nema sa nekom ljubavlju, svetloscu ili nekim blagodatima. Blagodati, ako tako nesto postoji, bice ti date na onom svetu, a ako do toga dodje niko tada nece sumnjati da Bog postoji i prihvatice ono sto mu se pruza. Naravno, posto je Bog veci i u svakom smislu neuporediv sa covekom, pruzice on svoje ruke prvi i ne samo jednom nego bezbroj puta.

Подели на овим сајтовима

Нисам срео у Јеванђелију део где постоји чврсто и сигурно човек који није посведочио Бога на овај или онај начин.

Било је оних који Бога одмах нису препознали али нико касније у живом односу није посведочио да Бога нема.

Можда је у овом моменту дебате прејако ово али шта да радим....

Подели на овим сајтовима

Реци Срђану уместо мене да је те твоје ноге и главу Бог створио. И потсети га на однос,непрекидан и жив однос Створитеља и створења.

Видиш облак да не можеш без лагања кад говориш о Богу, није ти створио крилца,то ти негде држиш у ђепу па су ти по потреби на леђима или под сачем. Све у свему та крилца си сам створио е ту заиста не могу да говорим ...

Kom Srdjanu?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Upravo je ovaj ovozemaljski život na zemlji vreme kada se seje, a nakon toga dolazi vreme žetve, kada svako žanje ono što je posejao, negovao i zalivao. To nam i Hristos kaže, a Apostoli u Poslanicama podsećaju. Ovaj život nam je dat kao vreme u kojem na Božju ljubav i blagoslov koji nam je dat u Hristu, odgovaramo sa da ili ne.

Gospod Isus Hristos je rekao Svetim apostolima, zagledan u njihova srca koja su ga prihvatila: ,,Gle, Carstvo Božije je unutra u vama!" Dakle, već ovde i sada. A sveti roditelj Origenov, koga je sin došao posetiti u tamnici jer je ovaj tamo stradao Hrista radi, je ljubio njegove grudi, govoreći da ih ljubi jer u njegovom pobožnom srcu počiva Sveta Trojica: Otac i Sin i Sveti Duh. Takodje, i drugi svetitelji, zajedno sa svetim apostolima, objašnjavaju da duša već sada živi u Raju u meri koliko imamo vere, nade i ljubavi, ili pak u paklu, u meri odsustva ove tri hrišćanske vrline. To potvrdjuju i mnoga vidjenja Raja i pakla prepodobnih očeva i mati koji su u Raju i paklu videli sabraću koja su još uvek bili živi na zemlji.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...