Плутон Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Када су дошли по невакцинисане, нисам се бунио јер сам био вакцинисан. Када су дошли по мене, било је касно. Андреј Фајгељ https://www.facebook.com/andrejfajgelj/posts/440956542781199 Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Зависи од човека до човека. Само на овој теми има неколико њих који су против вакцина без обзира ко и шта им причао (не мислим на оне који су против обавезне вакцинације, већ на ове који су потпали под теорије завере). Они једноставно полазе од тога да су вакцине зло и све прилагођавају томе. Проблем је кад имамо велики број грађана који тако размишљају, шта онда чинити? Da li ih je veliki broj koji tako misle? Ili je možda samo iluzija pošto su upravo oni najaktivniji online po tom pitanju? To je strah. Ljudima je izazvan strah da će im rođena deca imati doživotne posledice! To nije nimalo naivan strah i zabrinutost, i treba uložiti veliki napor da se sve lepo razjasni, jer je bitno. Kako prosto da narediš nešto kad ljudi misle da su im deca u pitanju?! Biće ih baš briga za naređenja. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Када су дошли по невакцинисане, нисам се бунио јер сам био вакцинисан. Када су дошли по мене, било је касно. Андреј Фајгељ https://www.facebook.com/andrejfajgelj/posts/440956542781199 mislim da treba razlikovati strah od vakcina, od straha od gubitka slobode na neki način Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Da li ih je veliki broj koji tako misle? Ili je možda samo iluzija pošto su upravo oni najaktivniji online po tom pitanju? Не знам, немамо неко озбиљно истраживање, ал' мислим да тај број код нас уопште није занемарљив судећи по томе колико брзо су ови Фајгељеви клипови постали популарни. Не темељим процену само на томе, наравно, ал' ето, актуелан пример. To je strah. Ljudima je izazvan strah da će im rođena deca imati doživotne posledice! To nije nimalo naivan strah i zabrinutost, i treba uložiti veliki napor da se sve lepo razjasni, jer je bitno. Kako prosto da narediš nešto kad ljudi misle da su im deca u pitanju?! Biće ih baš briga za naređenja. Слажем се, нисам ја за силу, а против едукације, мислим да је едукација и информисаност битнија, само сам против практичне примене ових либертаријанских догми у случају вакцинације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Не знам, немамо неко озбиљно истраживање, ал' мислим да тај број код нас уопште није занемарљивDa napravimo anketu? Recimo temu sa glasanjem ovde ili neku online anketu (ima google neku foru za to)? Evo mogu ja.Šta mislite? Jel ima smisla? Плутон and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Da napravimo anketu? Recimo temu sa glasanjem ovde ili neku online anketu (ima google neku foru za to)? Evo mogu ja. Šta mislite? Jel ima smisla? Ја сам за, само да се има у виду да форум није баш репрезентативан узорак (напољу је много другачије ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Слажем се, нисам ја за силу, а против едукације, мислим да је едукација и информисаност битнија, само сам против практичне примене ових либертаријанских догми у случају вакцинације. Није коректно подругљиво називати "догмом" нешто што се само по себи подразумева у међуљудским односима, а осим тога је и дубоко хришћански - да према другоме не треба користити силу. Разумем жар дискусије, али није лепо. Јер саговорници нису ни фанатици ни идеолози, што су мислим довољно доказали. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Није коректно подругљиво називати "догмом" нешто што се само по себи подразумева у међуљудским односима, а осим тога је и дубоко хришћански - да према другоме не треба користити силу. Разумем жар дискусије, али није лепо. Јер саговорници нису ни фанатици ни идеолози, што су мислим довољно доказали. Извињавам се. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Има оних који не могу или неће да образују децу, а по либертаријанизму такву децу не можемо ”на силу” да образујемо, не можемо (”на силу”) да им платаимо образовање од пореза и не можемо ”на силу” да их вакцинишемо. У суштини, једино је философски исправно да се они пусте да поцркају, да се не би случајно нарушила либертаријанска догма. Не верујем да овога има уопште, ово су пре нека митска бића. "Људи препуштени сами себи ће поцркати јер уопште нису у стању да одлучују или буду одговорни за себе и децу, зато ми одређујемо шта и како уместо њих" је начело које може да се примени на сваки аспект живота, све док свет не постане Гулаг... Гризли је у праву кад каже да је реалнија опасност од овога него од неке пандемије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Nova sam na forumu te ( pre svega ): Dobro veče svima. Za one koji tvrde da je jedino ispravno rešenje bolja obaveštenost roditelja http://debunkingdenialism.com/2014/04/27/when-vaccine-promotion-fails/ Tako da, Grizli, fear mongering nije taktika kojom se služe zagovornici obavezne vakcinacije već je to omiljena taktika baš anti vaksera. dzo ni, Плутон and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Либертаријанизам сигурно није решење против тоталитаризма. Напротив, својом тврдоглавошћу, либертаријанци многе људе одбијају од идеје слободе и гурају у државољубље. Ако некога неупућеног хоћете да отерате у социјализам, дајте му да чита либертаријанске књиге и учи о разним либертаријанским идејама за решавање конкретних и реалних проблема. Плутон, GeniusAtWork and Avocado је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 @@Branka62, Добро нам дошла и хвала за коментар! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Samo sto je u ovom slucaju korisno = moralno. Sve ostalo je diskutabilno. Sto se upravo desava u nevakcinisanima koji su kao kvocke za nove viruse. A sto je njihov broj veci, veca je i verovatnoca da se pojavi neka opaka bolest koja ce da hara kontinentima. Znaci poenta je spreciti bilo kako da do toga dodje, pa silom sta da se radi. Niko ne voli silu i nasilje i drzavnu prinudu, ali sta ces kad se mora. Deja Vu, сад би ту нешто пит'о... Ко'ко ме још памћење служи, задњи пут сам се вакцинис'о '91. уз "drzavnu prinudu, ali sta ces kad se mora", наредне '92. су ме ревакцинисали (да будем искрен, не'м примедби јер у међувремену, и то у суровим условима exploatacije нисам им'о ник'вих здравствених тегоба, а и био сам клинац), да л' би рецимо ја данас себе с поносом мог'о да доживим "kao kvocku za nove viruse"? Ил' сам стек'о имунитет на "drzavnu prinudu" па и не могу баш да ме запљуну том ласкавом титулом? Мис'им, то је тад била она велика држава, еСеФеРеЈот, самим тим & управно пропорционално јe и та "drzavna prinuda" била већа. "Ali sta ces kad se mora", а што се мора није тешко. И ко задњи магарац, чисто да ти не цитирам баш опет Orwellа (All animals are equal but some are more equal than others). All animals are equal but some are more equal than others. https://www.penguin.com.au/products/9780141393056/animal-farm https://www.myfonts.com/fonts/typonauten/b-movie-retro/ B-Movie Retro [Die Typonauten] http://nekaka.com/d/eXgPYWAhrJ Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 либертаријанци многе људе одбијају од идеје слободе и гурају у државољубље Mene su gurnuli u to, tako da iz ocaja i agonije nameravam da se uclanim u SNS... Плутон, Grizzly Adams, Човек Жоја and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 29, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2016 Нема ту "ова жена ме превари", свако је одговоран за свој грех... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука