Давор73 Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Један мали ОФФ а прича је истинита. Једног свештеника који уме,зна и воли да свира хармонику питали су како је успео да помири свој свештенички позив са тако једним ,,простачким" инструментом и музиком. Он им одговорио: ,,Ко није за хармонику, није ни за народ". Закључке, паралеле, поуке и остало извлачите сами. Баба and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Грешиш. Довољно је да хероје на аеродрому дочека и поздраве, породица, пријатељи и колеге, 50 људи укључујући и шампионе. То је по мени онако пристојан дочек и рецимо један чек од 25.000 евра по играчу од стране министра спорта, јер опет постоје Светска првенства наредних година. Znaci ti si ustanovila da je 50 ljudi na doceku optimalan broj? Pa verujem da se uklapamo u tvoj prosek, sumnjam da ih je na aerodromu bilo vise od pedesetak da ih doceka... A ovako ispred Skupstine, koliko bi Srba trebalo da se okupi i da se raduje? 200-300 ili bi zabranila javna okupljanja i izrazavanje radosti? I kako cenis da bi trebalo ograniciti radovanje po unutrasnjosti? Da li bi trebalo utvrditi cenzuse i za to ili mislis da bi sadasnja srpska raspojasanost traballa da ostane na ovom danasnjem nivou? Фидер је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 nadji jednog krezubog na slici koju citiras? Kako svoj mit o necemu gradimo i postavljamo u svaki kalup neverovatno. Kad imas 50 ili 100 hiljada ljudi na doceku koji pevaju pesme o Kosmetu,Srbiji,izgovaraju uglas Oce Nas,naravno da ce jedan ateista u svojoj glavi iako ima sliku pred nosem praviti fikciju kako su to neke patriote krezube,sto ne znaju dva padeza. Не верујем да је Облак мислио на буквално пребрајање зуба људима са фотографија, већ говори о својеврсном менталитету. Која је сврха тог бесомучног бенављења и дивљања? Да су схватили иоле суштину молитве "Оче наш" не би били ту где јесу и понашали се тако како се понашају. Пуко јадништво. Само да се дивља под маском неког, назови, патриотизма и хришћанства. И је л' користе прилику да жале или да славе ту продају Космета? - никако да сконтам. Или су можда ишли у одбрану Косова, мисионарски помагали сиротињу и страдалнике доле, па сачували у том смислу дух заједништва, солидарности и братољубља, након што су херојски изгубили битку. Лазар Нешић and Tumaralo. је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Крезубих људи у србији има доста сваки трећи човек и то је проблем сиромаштва. Да, а сваки други крезуби има 50 килограма вишка. Од две вилице га одваја 20000 динара. Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Momci su pri sletanju na Novi Zeland prvo otisli u crkvu nasu gde ih je blagoslovio ako se ne varam otac Sava i procitao molitvu. Po samom priznanju pre i posle svake utakmice su ocitavali Oce nas u svlacionici zagrljeni kao braca. Ispod dresa na insistiranje selektora, postavljen je sledeci natpis: Videli smo toliko emocija i blagodarnosti Bogu posle trijumfa,nestvarnog trijumfa da jedna mala malecna Srbija pobedi Brazil koji je otac fudbala i koji ima 200 i kusur miliona naspram nasih 7,8 miliona. I pojedincima je i to malo... Po meni ovo je pravi primer da vidimo kako je uz Boga sve moguce pa cak i biti u sporednoj stvari sampion sveta! Hvala ti Boze. Agaton Vuzman, Јефимија Крунић, Manolis and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Не верујем да је Облак мислио на буквално пребрајање зуба људима са фотографија, већ говори о својеврсном менталитету. Која је сврха тог бесомучног бенављења и дивљања? Да су схватили иоле суштину молитве "Оче наш" не би били ту где јесу и понашали се тако како се понашају. Пуко јадништво. Само да се дивља под маском неког, назови, патриотизма и хришћанства. И је л' користе прилику да жале или да славе ту продају Космета? - никако да сконтам. Или су можда ишли у одбрану Косова, мисионарски помагали сиротињу и страдалнике доле, па сачували у том смислу дух заједништва, солидарности и братољубља, након што су херојски изгубили битку. Koje svojevrstan mentalitet? Da vecina jesu pomagala i pomagace Kosmet i narod dole,ako zelis pitaj mnoge koliko su ti navijaci samo svetinja pomagali a gde je narod,gde su ljudi. Ne razumem sta spocitavas,kakvo divljanje? ko je i gde divljao? Da nije mozda problem skandiranje zbog kog je prekinut prenos? ako je to,onda te u potpunosti razumem. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Како се неки упљуваше да нам предоче сву погрешност, празнину, непотребност овог дочека (и сличних догађаја). Што лепо не напишете шта вам је на срцу него пишете ''есеје'', а да ни сами на крају не знате шта сте написали. Реците - ''утроба ми се преврнула када сам чуо/ла Оче наш'', реците - ''не могу да поднесем да се други радују'', реците - ''не подносим туђе успехе''... поштеније је МилошБГ, Данче*, Manolis and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Човек Жоја, Данче*, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Ceo snimak: https://www.youtube.com/watch?v=drUWuv17kPw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Koje svojevrstan mentalitet? Менталитет људи који се радују оваквим фештама и учествују у њима. Da vecina jesu pomagala i pomagace Kosmet i narod dole,ako zelis pitaj mnoge koliko su ti navijaci samo svetinja pomagali a gde je narod,gde su ljudi. Моје питање је било јесу ли бранили они (окупљени и њихови очеви) Космет јер не разумем опевање и прослављање продане територије. Ne razumem sta spocitavas,kakvo divljanje? ko je i gde divljao? Da nije mozda problem skandiranje zbog kog je prekinut prenos? ako je to,onda te u potpunosti razumem. Мислим на дочек (слика је довољна - ова где је у првом плану Србин хришћанин патриота са цирконским минђушама у ушима и чироки фризуром, поред њега Србин хришћанин патриота дистрофираних мишића од нерада и неком пластиком на очима званом наочаре за сунце, половина их зија обнажено, мора и нешто да се запали како би угођај био потпун). Ово је дивљање, није пристојан дочек, како би евентуално доликовало. Па Солунци су пре 100 година у највећем миру прослављали Васкрс, ово су најобичније примаџије. cloudking and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Necu da komentarisem nista, jer je tema vec postala degutantna od silne mzrovolje. Za one koji zele i umeju da procitaju, kratki osvrti jednog izvrsnog mladog hriscanina sa ovih nasih prostora. (Jesam bese rek`o da inace ne pratim fudbal uopste, niti sam zaludjeni patriJota? Ako nisam, da kazem) ... Prof. dr. Darko Djogo, 2 kratka osvrta: "Кад је Србин незадовољан Црквом - јер има свачега у Цркви, и нас недостојних свештеника и којечега још - он престане ићи у Цркву. Или, уколико је већ "нешта" у Цркви - он направи своју Цркву. Ко би трпио неправду? Нема везе да ли је то јад ванцрквености или раскол. Кад је Србин незадовољан судом и полицијом - јер има неправде и безакоња на све стране - он узме правду у своје руке и убије комшију, е да би исправио међу. Ко би трпио неправду? Нема везе што је то чемер и за њега и за друге. Кад је Србин незадовољан државом - јер ниједна није направљена по мјери човјека и Србина - он оснује своју странку. Ко би трпио неправду? Нема везе што је 1000та на броју. Кад је Србин незадовољан браћом која са њим играју - јер сви су гори играчи од њега а не дају му лопту - он шутира из свог шеснаестерца на туђи. Ко би трпио неправду? Нема везе што се неће ништа постићи. Е онда дођу нека дјеца. Сјете се Молитве Господње и да су браћа. Играју као један. И постану прваци. Ми се сјетимо да смо некад знали то. Да нисмо савршени - али смо заједно јаки. Да неправде има. Али ваља ићи даље. Да можемо. И данас се надамо и страхујемо - надамо да ћемо сви научити од њих и страхујемо да ни они нису само сан. Сан о томе шта можемо, али нам се, због 'правдољубивости наше', не да..." "Ето, чули смо "Оче наш", што ни у најзлатније доба епских кошаркаша није био случај. Велико је то. Чим га знају, значи да их је неко научио. И значи да су већ једну битну лекцију савладали. Јер, побјеђиваће и губити а Богу се обраћати као Оцу требаће и у побједи и у поразу. Не тражимо им ништа више." https://www.facebook.com/ddjogo?fref=nf Човек Жоја, Фидер, Volim_Sina_Bozjeg and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Прослава победе САД над Ганом на Светском првенству прошле године: Прослава победе на Светском првенству 2010. на улицама Шпаније: Немци славе победу над Бразилом прошле године: итд, итд... Да се разумемо, уопште нисам неки поборник оваквих масовних догађаја, нити бих учествовао у њима. Али не капирам баш најбоље шта некоме смета - и шта некога занима, на крају крајева - како и какви људи на улицама славе нечије победе? Плус испаде да је "тамо негде" све то другачије и да су ликови који на улицама славе некако другачији. Најбоље је да кога то не занима и/или га све то нервира, то једноставно не прати (ја, рецимо, нисам гледао дочек јер ме није превише занимало). Гледаш своја посла и мирна Бачка... Плутон, Фидер, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Менталитет људи који се радују оваквим фештама и учествују у њима. Моје питање је било јесу ли бранили они (окупљени и њихови очеви) Космет јер не разумем опевање и прослављање продане територије. Мислим на дочек (слика је довољна - ова где је у првом плану Србин хришћанин патриота са цирконским минђушама у ушима и чироки фризуром, поред њега Србин хришћанин патриота дистрофираних мишића од нерада и неком пластиком на очима званом наочаре за сунце, половина их зија обнажено, мора и нешто да се запали како би угођај био потпун). Ово је дивљање, није пристојан дочек, како би евентуално доликовало. Па Солунци су пре 100 година у највећем миру прослављали Васкрс, ово су најобичније примаџије. U sestro,koliko hejta,crnog...toliko da se komentarise fizicki izgled ljudi,pa daj ti tvoju sliku da mi komentarisemo. Jos nose plastiku na ocima,naocare za sunce,zivimo u 15v. ne znamo sta je to. Solunci,koji su prosli golgotu,koji su ostavili porodicu,prijatelje,familiju,koji su skapali u marsu na bezbedno i ostavljali svoja tela neuhranjena da pocivaju po obroncima Prokletija,koji su bili isterani iz svoje zemlje i koji su se molili Bogu da ce nekad uspeti da se vrate su pravi primer za poredjenje. Naravno da su u miru proslavljali Vaskrs,kao sto i mi u miru proslavljamo Vaskrs. Voleo bih da vidim tvoju sliku pa da imamo svi mi priliku da istu komentarisemo,da vidimo da li ti nosis plastiku,kakva je tvoja frizura sestro... Zao mi je sto si takvog stava,iskreno mi je zao. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Шта ти је развијени запад... сви по 32 комада у вилици Давор73, Јефимија Крунић, Manolis and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 23, 2015 Пријави Подели Написано Јун 23, 2015 Meni je bez veze samo što su nisu ispoštovali Isusa... bez veze je da Isusovu preporuku iz Jev. po Mateiji ispratiš tek od 6:9 a da preskočiš prethodne 4 rečenice... 5 И кад се молиш Богу, не буди као лицемјери, који радо по зборницама и на раскршћу по улицама стоје и моле се да их виде људи. Заисто вам кажем да су примили плату своју. 6 А ти кад се молиш, уђи у клијет своју, и затворивши врата своја, помоли се оцу својему који је у тајности; и отац твој који види тајно, платиће теби јавно. 7 А кад се молите, не говорите много као незнабошци; јер они мисле да ће за многе ријечи своје бити услишени. 8 Ви дакле не будите као они; јер зна отац ваш шта вам треба прије молитве ваше; 9 Овако дакле молите се ви: Оче наш који си на небесима, да се свети име твоје.... https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ijekav&lang2=&book=40&chap=6 Лазар Нешић, cloudking and Натан је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука