Jump to content

Славни (а) хришћани :)

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

Mislim da brat Jožek greši napadajući brata Henksa. Navodno zbog njegove pravoslavne vere i učešća u kontroverznom filmu.

Brate Jožek, da vidimo to po redu...

Да не цитирам цео запис, углавном, потпуно недоречено.

Јел овај запис требао да оправда Тома?

Подели на овим сајтовима

Da vidimo opet ovako. Još veću herezu je snimio rimokatolički đak i posvećeni vernik, brat Martin. On je čini se negde potkraj 1988 imao dosta problema sa svojim "Poslednjim Hristovim iskušenjem" koje takođe igra na žici "tajnog" Hristosovog života.

Slobodno otvorite postove i o takvim katoličkim glumcima, ako treba pojedinačno o svakom od njih, pa ću se izjasniti i o njima, ustvari ću samo prekopirrati ovo što sam već napisao i o Tomu Henksu. Ukoliko vam je to promaklo jasno sam napisao da nitko ko se smatra hrtišćaninom, svejedno da li protestant, katolik ili pravoslavac u slučaju da snimi ovakav film ne može više bit smatran hrišćaninom dok taj film i svoje učešće u njemu ne opozove, ne ogradi se od njega i ne pokaje što je bio pri najmanjem tako lakomislen i nagavorio se takav film snimit. Hrišćanstvo nije nikakva igrarija da to može tako kako nam padne na pamet, danas je Hrist za nas Bogom sutra ko zna kim.

Mel Gibson nije katolikom. On je otpadnikom od katoličke Crkve koliko ja znam. Za Martna ne znam ko je, u slučaju da je bio katolikom, snimivši takav film je automatski to prestao biti - "latae sententiae".

Подели на овим сајтовима

@Сићко

Његов грех или не грех, његова ствар.

Мислим да је овде питање принципа више него конкретан случај.

Шта хришћанин има да тражи у оваквом филму...

Подели на овим сајтовима

mislim da neki ne prave razliku izmedju Toma Henksa i FIKTIVNOG LIKA koga dotični GLUMI u filmu

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...
  • Гости

64108.p.jpg

ЛОС АНЂЕЛЕС, 27. јуна - У Лос Анђелесу 25. јуна одржана је тридесет девета годишња церемонија уручења награда “Daytime Emmy Awards“ (Дневна премија Еми) , у оквиру које се награђују најбоље телевизијске емисије дневног програма у САД.

Међу награђенима је био познати холивудски глумац Џонатан Џексон, који је добио награду „Еми“, као најбољи глумац драмског серијала, за улогу у пројекту „Главна болница“( General Hospital).

Пошто је објављено име побједника, кад је Џексон изашао да добије награду, он је шокирао све присутне и милионе гледалаца који су гледали шоу преко ТВ екрана. Глумац се прекрстио и исповиједио вјеру у Свету Тројицу, а такође захвалио монасима Свете Горе „који се моле за читав свијет“.

Џонатан Џексон се родио у породици адвентиста, али прије двије године прешао је у православље заједно са својом породицом.

Према ријечима глумца „он је хтио бити са онима који не изговарају много ријечи, већ дају приоритет молитви“. „Љепоту православља може свако да осјети. Ако си по рођењу човјек друге традиције или припадаш другом менталитету, онда није најједноставније да пређеш у православље. Али онај ко има снаге да превазиђе себе, добиће праву радост и благослов“, глумчеве ријечи преноси

„Водич кроз Свету Гору“ .

Подели на овим сајтовима

"Ако си по рођењу човјек друге традиције или припадаш другом менталитету, онда није најједноставније да пређеш у православље. Али онај ко има снаге да превазиђе себе, добиће праву радост и благослов“, глумчеве ријечи преноси „Водич кроз Свету Гору“ ."

Предивно речено!

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Ево његовог интервјуа у подкасту под називом Пут у Емаус... Одличан интервју, а посебно морам да похвалим свештеника који је водио разговор.

http://ancientfaith.com/podcasts/emmaus/general_hospital

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Ево његовог интервјуа у подкасту под називом Пут у Емаус... Одличан интервју, а посебно морам да похвалим свештеника који је водио разговор.

http://ancientfaith....eneral_hospital

Holy ...! That was amazing... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

I know :) We could learn a lot form this.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Моцарте стиди се, још кад сам ти послао онај његов говор на радиону у Л.А. и ништа ниси превео !!!

Сад никако не могу да ископам тај линк где он на том радиону говори о свом литургијском искуству , о првим корацима у Цркви и о очигледном дејству благодати коју је осетио.

Али ако се Моца сети ђе је затурио линк било би лепо да га метне овде да сви послушају.Или ти Звоно мислим да би теби лако било наћи у питању је неки чини ми се православни радион у Калифорнији.

Ево нађох ово је новијег датума али је скоро и боље :

http://www.pravmir.c...ty-video-audio/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...