Jump to content

Славни (а) хришћани :)

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

Ти Јосипу да није хришћанин, Јосип Тому да није хришћанин smil42d2ceaa68084.gif

hajde kako može biti hrišćaninom čovjek koji glumi u filmu kojeg je dubokoumna poruka da se Isus odavao radovankama sa ženama i sa Marijom Magdalenom zplodio potomke koji i dan danas poskakuju po svijetu a zli Vatikan sve to oće da sakrije od ljudi žeđajućih za istinom kako ne bi nikad saznali da je isus bio samo običnim čovjekom koji naravno da nikad nije Uskrsnuo a ne nikakvim Bogom ni Spasiteljem. Ja ni uz najbolju volju ne uspijevam shvatiti na koji čudesan način on može ostati vjernim čedom majke Crkve Pravoslavne. objasni mi ti to onda molim te!

Мени се не свиђа што римокатоличка црква тако екскомуницира људе.

Vidi se da ne poznaješ nauku katoličke Crkve, svako se u slučaju apostazije ekskomunicira automatski sam "eo ipso" ili "lata sententiae" i to samim tim činom apostazije koji je proveo, recimo žrtvovao drugim bogovima ili idolima itd. što znači da je oficijalna exkomunikacija samo simboličnim činom i provodi se u vrlo ozbiljnim slučajevima, tako ako nisi znala najviše zvanično exkomuniciranih je sveštenika i episkopa, najmanje tamo nađeš laika, jedva ponekog. dakle zvaničnom exkomunikacijom se Crkva služi samo kad je to u interesu cijele Crkve. Ti ako si stupila neda Bože u satanističku sektu, nema potrebe da te ko zvanično izopštava jer si se izopštila istog trenutka tim činom sama automatski čim si ga ostvarila ili provela, realizovala. a pri tom nije uopšte ni važno da li za to postoje svjedoci ili su to učinila sasvim sama. Ali pošto nisi nikakvim faktorem značajnim tako to onda nema potrebe činiti oficijalno.

Подели на овим сајтовима

hajde kako može biti hrišćaninom čovjek koji glumi u filmu kojeg je dubokoumna poruka da se Isus odavao radovankama sa ženama i sa Marijom Magdalenom zplodio potomke koji i dan danas poskakuju po svijetu a zli Vatikan sve to oće da sakrije od ljudi žeđajućih za istinom kako ne bi nikad saznali da je isus bio samo običnim čovjekom koji naravno da nikad nije Uskrsnuo a ne nikakvim Bogom ni Spasiteljem. Ja ni uz najbolju volju ne uspijevam shvatiti na koji čudesan način on može ostati vjernim čedom majke Crkve Pravoslavne. objasni mi ti to onda molim te!

Прво,уметнички израз,како неко доживљава Христа,је лични доживљај.

Мене не саблажњава ни најмање.

Баш као ни Скорсезеов неуротични Исус.

Имају људи разне трипове.

Е сад, грех је саблажњавати,па ако се неко саблазнио, а видимо да јесте, онда нека се Том покаје што је учествовао у таквом пројекту и немој више то да ради.

А саблажњавамо се због слабости своје,пре него због непажње другог (што не пере одговорност са непажљивог).

Том је обичан верник,склон сваком греху,и не можемо га се одрећи тек тако.

Бог је дошао да грешнике спасе, шта ће здравом лекар, зар црква да одбаци грешника???

Vidi se da ne poznaješ nauku katoličke Crkve, svako se u slučaju apostazije ekskomunicira automatski sam "eo ipso" ili "lata sententiae" i to samim tim činom apostazije koji je proveo, recimo žrtvovao drugim bogovima ili idolima itd. što znači da je oficijalna exkomunikacija samo simboličnim činom i provodi se u vrlo ozbiljnim slučajevima, tako ako nisi znala najviše zvanično exkomuniciranih je sveštenika i episkopa, najmanje tamo nađeš laika.

Наравно да не познајем, ти си поменуо екскомуникацију,па се запитах.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Бог је дошао да грешнике спасе, шта ће здравом лекар, зар црква да одбаци грешника???

naravno da ne odbacuje dok se oni ne odbace sami, za takvo nešto bi trebao uslijediti javni čin njegovog pokajanja i žaljenja jer je javno i i zgriješio, no ako je pravoslavnoj Crkvi dovoljno da se pokaje i privatno i bez ograđivanja od filma, to je onda vaša stvar crkvene discipline koju svako ima drugačije uređenu.

Подели на овим сајтовима

Нико од нас није беспрекоран хришћанин, сви се ми уствари трудимо да постанемо хришћани.

Ха,ха....е овако се саговорнику латентно саопштава да није хришћанин biggrin.png

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Нико од нас није беспрекоран хришћанин, сви се ми уствари трудимо да постанемо хришћани.

Joj draga Sinergija, ovdje nije riječ o tome da je neka ženska u frizeraju ogovarala drugu žensku, već o nečem mnogo ozbiljnijiem. Radi ogovaranja, radi krađe pa čak i ubistva se čovjek automatski ne isključuje iz Crkve, ostaje u njoj ali kao grješnik, zločinac i očekuje se od njega pokajanje. Međutim ovo prevazilazi daleko takve te zločine ili grijehe, negiranje ili izvrtanje Hristove osobe i uloge automatski povlači za sobom isključenje iz Crkve jer to je ustvari apostazijom a apostazija nije običan grijeh kao ogovaranje ili ne znam šta drugo. Ogovarat komšinicu je jedna stvar a ogovorat Hrista savim nešto drugo.

Подели на овим сајтовима

Pa sad ti kažem da nije problem to u šta ti vjeruješ već u tom što Tom Henks tvrdi da je hriščaninom i to još pravoslavnim hrišćaninom a glumi u ovakvim nebulozama. Za mene je on kao hrišćanin završio, sad tek kad sam vidio kako taj film izgleda na svoje vlastite oči vrlo sam se u njega razočarao i kao čovjeka i kao hrišćanina. A vrlo sam ga cijenio pred tim.

Можда је тај филм радио пре него што је постао православан?

Подели на овим сајтовима

naravno da ne odbacuje dok se oni ne odbace sami, za takvo nešto bi trebao uslijediti javni čin njegovog pokajanja i žaljenja jer je javno i i zgriješio, no ako je pravoslavnoj Crkvi dovoljno da se pokaje i privatno i bez ograđivanja od filma, to je onda vaša stvar crkvene discipline koju svako ima drugačije uređenu.

Ево шта каже Свети Макарије Велики:

"Кажем ти да сам видео људе који су имали све дарове и који су постали причасници Духа, али нису достизали до савршене љубави, због чега су и падали. Један благородни човек, који се одрекао света, продао своје имање, робовима дао слободу, већ беше слављен као разуман и разборит због часног живота. Међутим, предавши се надмености и охолости, најзад је пао у разврат и у хиљаду зала.

Хришћани треба да употребе сво старање да никога не осуђују - ни јавну блудницу, ни грешнике, ни развратне људе, већ да на све гледају са простодушним произвољењем и чистим оком, како би им ускоро прешло у непромењиву природу да никог не осуђују, да се ничим не гнушају и да не праве разлику између људи.

. Људска природа је таква да и онај који се налази у дубини порока и ко служи греху може да се обрати ка добру, као што и онај ко је везан за Духа Светога и ко је опијен небеским има власт да се окрене ка злу."

Ако можемо да помогнемо једни другима да устанемо кад паднемо,то је добро,

ако треба да вагамо туђе грехе и одбацујемо једни друге, то не ваља.

Подели на овим сајтовима

Можда је тај филм радио пре него што је постао православан?

Moguće je i to, ali i u tom slučaju bi se očekivalo da se ogradi od svoje prošlosti javno jer je javnim djelatnikom, uzorom za druge. Mnogi su svašta radili pa su postali hriščanima na primjer sveti Avgustin, ali je zato napisao i svoje ispovijesti Confessiones u kojim se jasno ogradio javno od načina života koji je provodio prije. Na primjer ako sam ja danas poznati metal pjevač i satanista a obratim se na hrišćanstvo bude onda i neophodno nužno da se ogradim od svog prijašnjeg života bilo kako: intervjuom u novinama, knjigom, autobiografijom, blogom itd. takva je to praksa i to redovno zahtijeva svaki duhovnik od takvih osoba da neki korak u tom smislu poduzmu još tokom pripreme za krštenje, tokom katekumenata. A samo krštenje u katoličkoj Crkvi se provodi tako da se prvo oidričemo i odreknemo Satane i svih zlih djela njegovih i svog bogatstva i sjaja njegovog. To je uslov kako bismo pokršteni biti mogli.

Подели на овим сајтовима

Joj draga Sinergija, ovdje nije riječ o tome da je neka ženska u frizeraju ogovarala drugu žensku, već o nečem mnogo ozbiljnijiem. Radi ogovaranja, radi krađe pa čak i ubistva se čovjek automatski ne isključuje iz Crkve, ostaje u njoj ali kao grješnik, zločinac i očekuje se od njega pokajanje. Međutim ovo prevazilazi daleko takve te zločine ili grijehe, negiranje ili izvrtanje Hristove osobe i uloge automatski povlači za sobom isključenje iz Crkve jer to je ustvari apostazijom a apostazija nije običan grijeh kao ogovaranje ili ne znam šta drugo. Ogovarat komšinicu je jedna stvar a ogovorat Hrista savim nešto drugo.

Ок, ја износим своје простачко мишљење, не некакве ставове цркве,

али реци ми,шта ти мислиш да православна црква треба да уради?

Да захтева да се Хенкс не изјашњава као православац док се јавно не покаје што је учествовао у пројекту који слабе може довести у заблуду по питању Христовог Божанства?

А шта ако би тај захтев њега саблазнио, јер да је и сам довољно јак сигурно би био пажљивији при избору улога?

Подели на овим сајтовима

Ако можемо да помогнемо једни другима да устанемо кад паднемо,то је добро,

ако треба да вагамо туђе грехе и одбацујемо једни друге, то не ваља.

Još jednom ti govorim da se sve to odnosi na grješnike, ovdje ne pričamo o hrišćanu gješniku već o hrišćanu koji više nije hrišćaninom, dakle apostati jer činom odbacivanja Hrista je tim prestao biti a odbacio ga je tim načinom uključivši se u produkciju filma koja o Hristu govori kako to u hriščanstvu nikom nije dozvoljeno. To sve pod uslovom da je u trenutku snimanja tog filma Tom Henks bio hriščaninom, poslije njega više nije - ukoliko se ne pokaje i ne primi od Crkve uloženu kaznu i tako se vrati ponovo Crkvi od koje je na taj način otpao. Da li će to svoje kajanje i žaljenje istovremeno očlitovati javno to je onda stvar te konkretne pravoslavne Crkve kojoj pripada i koja to od njega tražiti može ali ne mora. Ja njega ne osuđujem, ja samo konstatujem kako je to s njim sada i u kakvu se situaciju doveo s obzirom na učestvovanja u takvom filmu - dakle u otvorenu apostaziju. A i u pravoslavnoj Crkvi je svaki grijeh pa i taj te apostazije teži ukoliko je počinjen javno i može za sobom povući druge slabije duše u vjeri ili nekoga sablazniti.

Подели на овим сајтовима

Није ли православно да будемо стрпљиви и пустимо човека да узраста у вери,

па кад то сазри у њему,можда увиди да су се многи збунили због тог филма,

Ево ја нисам довољно разумна да схватим што је тај филм толико језив.

То што сви ти филмови лупетају о цркви увек је толико празно,лишено суштине ,да његову "тежину" могу да осете само они чија је вера таква,празна и лишена Христа.

Црква Христова нема потребе да се плаши таквих напада.

Није суштина Христове поруке то што није има жену,него је Љубав, није суштина то што није имао децу, него је суштина Јединство свих нас који смо деца Божија,

а ни безбрачност ни немање биолошких наследника нису предуслови Његовог Васкрсења.

Još jednom ti govorim da se sve to odnosi na grješnike, ovdje ne pričamo o hrišćanu gješniku već o hrišćanu koji više nije hrišćaninom, dakle apostati jer činom odbacivanja Hrista je tim prestao biti a odbacio ga je tim načinom uključivši se u produkciju filma koja o Hristu govori kako to u hriščanstvu nikom nije dozvoljeno. To sve pod uslovom da je u trenutku snimanja tog filma Tom Henks bio hriščaninom, poslije njega više nije - ukoliko se ne pokaje i ne primi od Crkve uloženu kaznu i tako se vrati ponovo Crkvi od koje je na taj način otpao. Da li će to svoje kajanje i žaljenje istovremeno očlitovati javno to je onda stvar te konkretne pravoslavne Crkve kojoj pripada i koja to od njega tražiti može ali ne mora. Ja njega ne osuđujem, ja samo konstatujem kako je to s njim sada i u kakvu se situaciju doveo s obzirom na učestvovanja u takvom filmu - dakle u otvorenu apostaziju. A i u pravoslavnoj Crkvi je svaki grijeh pa i taj te apostazije teži ukoliko je počinjen javno i može za sobom povući druge slabije duše u vjeri ili nekoga sablazniti.

Да мислим да је тај филм било каква опасност по цркву можда бих и помислила да је у питању тако тежак грех.

Али не мислим.

И тешко цркви коју такве глупости могу да уздрмају.

Подели на овим сајтовима

А шта ако би тај захтев њега саблазнио, јер да је и сам довољно јак сигурно би био пажљивији при избору улога?

Ja ne znam šta bi sad trebala uraditi ta pravoslavna Crkva kojoj pripada ali ako odluči da ga opomene onda to čini za njegovo dobro a ne radi toga da ga sablazni. Po meni je bolje bilo da se niko od hrišćanskih glumaca nije prihvatio te uloge i da ju je prihvatio nekki nehriščanin. ja vjerujem da bi taj čovjek danas postao pravim hriščaninom jer niko ko glumi Hrista pa makar i u ovakvom filmu ne ostaje bez tragova na sebi i na svojoj duši, takav čovjek, glumac bi tokom snimanja filma zaista imao priliku mnogo razmišljati o pravom Jevanđeljskom Hristu i najvjerovatnije bi na kraju našao pravog Hrista. Ali kad Hrista već jednom imamo za Boga i Spasitelja, dakle kad smo ga našli ne smijemo ga nikada više izgubiti, no, kako vidiš izgubiti ga je još lakše nego pronaći.

Да мислим да је тај филм било каква опасност по цркву можда бих и помислила да је у питању тако тежак грех.

Али не мислим.

И тешко цркви коју такве глупости могу да уздрмају.

Mi dva razgovaramo izgleda ko ono: Hej zdravo Ilija! - Evo mene iz mlina. Ja stalno o jednom, ti o nečem drugom. Ja ne pričam o nikakvoj Crkvi, već o tome da li je moguće Toma Henksa uopšte smatrati hrišćaninom s obzirom na taj film koji je snimio i s obzirom na naslov teme:

Tom Henks je srećan što pripada Pravoslavnoj crkvi

Naravno da ničija apostazija ne može uzdrmati temelje Crkve. Ali isto tako je besmisleno nazivati čovjeka koji se odlučio igrati u ovakvom filmu hrišćaninom ili se nedaj Bože s njim idenrtificirati u bilo kojem smislu ili ga uzimati za primjer dobrog hrišćanina.

Подели на овим сајтовима

Најљубазније бих замолио господина Хенкса, ако прати овај форум и ову тему, да се изјасни о свему горе наведеном и тиме успокоји Бибијево, Сангријино, моје срце, и срца свих форумаша жељних истине.

Подели на овим сајтовима

Mi dva razgovaramo izgleda ko ono: Hej zdravo Ilija! - Evo mene iz mlina. Ja stalno o jednom, ti o nečem drugom. Ja ne pričam o nikakvoj Crkvi, već o tome da li je moguće Toma Henksa uopšte smatrati hrišćaninom s obzirom na taj film koji je snimio i s obzirom na naslov teme:

Tom Henks je srećan što pripada Pravoslavnoj crkvi

Naravno da ničija apostazija ne može uzdrmati temelje Crkve. Ali isto tako je besmisleno nazivati čovjeka koji se odlučio igrati u ovakvom filmu hrišćaninom ili se nedaj Bože s njim idenrtificirati u bilo kojem smislu ili ga uzimati za primjer dobrog hrišćanina.

Hej zdravo Ilija ,a sto pricas o Tom Henksu toliko ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...