Гости Guest Написано Јун 14, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Па ти товари су уствари добра ствар која се дешава овде на форуму. Склањати их ако су макар пристојни, би значило несигурност у наше сопствене ставове. Драги мој, колико је то добро да се "товаре" јер за друго нису у озбиљним темама, толико је то постало и бесмислено и досадно. Но, верујем да си у праву. Ја волим на оваквим темама да прочитам аргументовану критику одређеног текста и да самим тим и нешто научим. Није ми циљ да "убијам време". Могао их то да чиним на милион других начина. Захваљујем се на овој теми о. Зорану који је у пар реченица објаснио ствари. Једноставно, концизно, кратко... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Максим "Сопоћански" Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 14, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 За почетак да научиш како се и где пише "не" одвојено а где заједно. Видим да ме цитираш, надам се да ћеш за почетак то да научиш. Описмени се рођаче. А после да разговарамо о икономији, акривији, христологији, пневматологији, перихорези Трију Божанских Личности, монархији Бога Оца, есхатолошкој димензији иконостаса итд, итсл... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Душо, само потврђујеш да сам имао право кад сам ти рекао да ове ствари нису за тебе. Како када би неко тражио од мене да му радим интеграле и сл. Потврди такође да си већ био банован, лепо исповеди да си из артемијеве секте, није фрка. Расправе нема јер нема ни предуслова. Немаш никакве школе. Вама и овако отворено мора да се каже. Не смарај више. Оче Зоране, немој да се љутиш, али код тебе ми сад а ни раније нисам примјетио снажну аргументацију, стално ми говориш ја сам Баја а ти синко поима немаш, а онда ме нападаш са неке квазидеолошке стране, неклањаш се богу, сад ево навалио да да ти признам да сам из Артемијеве секте, лоша ти је логика. Ко неки језуита, сад ја требам да се правдам и док се неоправдам крив сам. А на моја запитавања и заговарања немаш других одговора, него овако како си писо, ето то си показо и то је неко свједочанство, ти си борац који притајен чека, а онда излети и енерично испуца аргументе, покаже своју ћагу, прогласи побједу и прекине дијалог, бујрум, можете да ме банујете Samo malo ovde mi treba, jedna svetlost. Христос се не проналази само у питању Ко? него и Шта?, је. Ако се већ Христос не може познати, без заједнице Тела и Крви, како га другације проналазити ван Јединства, које се очигледно огледа тек после преломљеног Хлеба, дакле после Евхаристије. Да, напоменем мисао која ме на овој теми уредно прати и чека, да је напишем а она сведочи, да су Апостоли по вољи Божјој силазак Светога Духа, чекали у потпуној заједници и да пре тога нико није рекао имам Христа одох ја на Пут а Свети Дух као свемогући, ће ме већ начи. Тако се родила Црква, такво Јединство је рођено по вољи све три Личности Свете Тројице. То је једноставно рођење и ту нема назад, поправке исправке западно богословје источно богословје артемијево богословје, наша наклапања мамине сузе, татина заштита.... бла бла бла, где већ све то може да оде.... Ма све се ја то слажем није проблем, ефхаристиско оваплоћење итд. Ито је ок кад гледаш идеално - теолошки, али ајде да примјенимо то ситуационо на проблем јединства са католочком црквом, односно начин тог јединства, то кад овако кажеш испада да немамо никакав проблем, а имамо проблем 1000 година, можда отац зоран има решење тог проблема, можда сам ја олако проблематизово о врстама јединства, да није свако јединство то о окоме ти говорис, јер би онда имали једну свету... и неби било стање какаво је сад у свјету и међ заједницама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Драги мој, колико је то добро да се "товаре" јер за друго нису у озбиљним темама, толико је то постало и бесмислено и досадно. Но, верујем да си у праву. Ја волим на оваквим темама да прочитам аргументовану критику одређеног текста и да самим тим и нешто научим. Није ми циљ да "убијам време". Могао их то да чиним на милион других начина. Захваљујем се на овој теми о. Зорану који је у пар реченица објаснио ствари. Једноставно, концизно, кратко... Благо теби, ја немам толико знања, ја проналазим Истину и док разобличавам лажи Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 За почетак да научиш како се и где пише "не" одвојено а где заједно. E bas necu da pisem pravilno da ti nasekiram sujetu... A da se skracuju molitve u pojedinim crkvama ili uopste neizgovaraju kao naprimer molitvu pred pricesce vernika (cemu sam licno bio svedok) Prosetaj malo po crkvama zapazaj nemoj samo da mlatis praznu slamu po forumu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 14, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 и неби било стање какаво је сад у свјету и међ заједницама И ти пријатељу да се описмениш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 U nekim crkvama ga skinu pod izgovorom da nose na restauraciju pa nikako da ga vrate sve im se osladilo bez ikonostasa lupi glavom jace Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 14, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 E bas necu da pisem pravilno da ti nasekiram sujetu... A da se skracuju molitve u pojedinim crkvama ili uopste neizgovaraju kao naprimer molitvu pred pricesce vernika (cemu sam licno bio svedok) Prosetaj malo po crkvama zapazaj nemoj samo da mlatis praznu slamu po forumu Ма писао би ти, драги мој, кад би умео. Уз то ја не "шетам по црквама". Учествујем као члан литургијске заједнице у мојој цркви. Савим ми је довољно. Него не добих одговор: шта се то скраћује, која молитва? Појела маца језик? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 To isto treba da urade i Katolici,Prostestanti i ostali Jeretici i Raskolnici koji su laznim ucenjima otpali od svete Pravoslavne crkve... Pa to i radimo! Jesi li pročitao da je papa proglasio kako će se odreći našeg načina računanja Pashalija samo da se iznadje neki zajednički, da neće insistirati na tom našem katoličkom? Baš me zanima kad će ovako gospodin Radosavljević past u naručje patrijarha SPC +Irineja? To ćemo prije dočekati pravoslavnog papu nego raskajanog Artemija, izgleda. Kad bi bila opklada u kladionicama, na Artemija se sigurno ne bih kladio da će se vratit u pravoslavlje, prije onda na papu rimskoga. Al ako se on vrati u pravoslavlje onda Artemije pogotovu neće tek tada htjet, reće: "Taman posla ja u istoj Crkvi s rimskim papom, to sam se mogao ravno pokatoličit kod nadbiskupa Hočevara u sred Beograda, da me Bog i sveti Justin Ćelijski odmah vide!": Catholic and Orthodox Church: A look at why the Pope's visit with Bartholomew was key Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Ито је ок кад гледаш идеално - теолошки, али ајде да примјенимо то ситуационо на проблем јединства са католочком црквом, односно начин тог јединства, то кад овако кажеш испада да немамо никакав проблем, а имамо проблем 1000 година, Потпуно сам збуњен, па ти овим оправдаваш бившег артемија? И при том правдаш оно што је марко рекао потпуно супротно ономе што сам ја написао а ти се сложио? Ја стварно немам проблем што се тиче раскола, да не би исповедао правилно своју веру, мене овако неуког ти сада потпуно збуњујеш, јер ти кажеш цитирам: то кад овако кажеш испада да немамо никакав проблем, а имамо проблем 1000 година, Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Па ти товари су уствари добра ствар која се дешава овде на форуму. Склањати их ако су макар пристојни, би значило несигурност у наше сопствене ставове. Mozete da sklanjate neistomisljenike ali necete da sakrijete istinu. To sto vas mnogo ima neznaci da polazete pravo na ovaj forum svako ima pravo da komentarise i prenosi misljenja i zapazanja.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 У суштини ако исповедаш правилно своју веру, по мени није битно ни где је исповедаш ни са ким је исповедаш. Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gresni rab Boziji Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Ма писао би ти, драги мој, кад би умео. Уз то ја не "шетам по црквама". Учествујем као члан литургијске заједнице у мојој цркви. Савим ми је довољно. Него не добих одговор: шта се то скраћује, која молитва? Појела маца језик? Pa odgovorio sam ti.. Citaj malo nisi nepismen. Vrati se nazad citaj sve poruke od pocetka. Pametnije bi bilo da prosetas da nebudes zatucan i neobavesten jos si ti zelen neznas sta se sve radi na svoju ruku a komentarises ovde Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Mozete da sklanjate neistomisljenike ali necete da sakrijete istinu. To sto vas mnogo ima neznaci da polazete pravo na ovaj forum svako ima pravo da komentarise i prenosi misljenja i zapazanja.. Велики је јаз међу нама брате мили, брате мили, тн тн тн. Тебе занима истина а мене Истина. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука