w.a.mozart Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 ja bih ti na ovo samo jedno reko - drž se Hrista! bez obzira na sve... znam da zvuči kao kliše ali nije, veruj mi! meni u takvim trenucima mnogo pomaže starac Porfirije. kriza je nešto što je normalno, to pod brojem jedan. Ako dugo traje posavetuj se sa nekim duhovnikom a još bolje ako imaš nekog bliskog iz crkve jer Bog progovara i kroz usta grešnika, to je mnogo puta provereno. Ne budi opterećena sobom (a ni predsobljem LOL) i probaj da više vremena provodiš sa decom, ako je moguće, naravno. Možda treba da priznaš sebi da si niko i ništa, kod mene to u zadnje vreme pali al to je mnogo bolan i dug proces. Ne zadaj sebi neke ambiciozne ciljeve već razmišljaj kratkoročno, od danas za sutra. Ja ti napisah kao neki prepodobni a u stvari ti je ovo neki moj način koji upražnjavam pa je trebalo u 1. licu da napišem... no, mislim da se razumemo. Vrlo mi je drago što si tu, ponovo... i ne zaboravi... Hristos vaskrse MISLITE O TOME - Treba da stekneš smirenja; što je moguće više smirenja. - Teško je to, Starče, u svetu u kome živimo. Kako da to postignem? - Tako što ćeš još više voleti Hrista. (starac P.) MiMIR, Милан Б, Јелина and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Samo iskusenje nista viseDa nemem vere i duhovni zivot ne znam sta bi radila, ovako pobegnem od samoce. :bla: Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 iskreno, ne bih se nadao da se problem reši na forumu... al eto, bitna je i dobra volja nas koji smo prekaljeni i iskusni u duhovnim stvarima pa onda mož -da opravimo i druge- btw ne znam da l sam vam reko, meni se ispoveda i jedan vladika samo što posle ode kod jednog popa da mu pročita razrešnu molitvu Јадранка-Дервента, sleki and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Lakse je kad svi ponesemo jedno breme danas, drugo sutra i tako redom. Eto primera ljubavi. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Predobra naša Aljonka, srce mi se raduje što si tu. Tvoj stari dobri avatar i stara dobra duša. Sumnja je dokaz vere. Ne sumnja se kad se nema u šta sumnjati. Naš voljeni apostol Toma. I on je sumnjao, a nije bio ništa gori ili bolji od ostalih učenika Njegovih. Usamljenost je tako dobra. Drugačije i ne možeš prići Njemu. Nego kao skroz ogoljena i sama. Tako da ono što ti se dešava ponekad u veri, prihvataj kao korist. U svetu je uvek bolje ljudima koji nisu u veri ili se time ne "zamaraju" previše. To su ljudi ovog sveta. Vernik je čovek i ovog i onog sveta. Na ovom se uglavnom batrga, a na onom... pa pričaćemo kad stignemo. Vidim ja da je sve ovo dobro sto mi se desava, ali meni nije dobro... Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 ja bih ti na ovo samo jedno reko - drž se Hrista! bez obzira na sve... znam da zvuči kao kliše ali nije, veruj mi! meni u takvim trenucima mnogo pomaže starac Porfirije. kriza je nešto što je normalno, to pod brojem jedan. Ako dugo traje posavetuj se sa nekim duhovnikom a još bolje ako imaš nekog bliskog iz crkve jer Bog progovara i kroz usta grešnika, to je mnogo puta provereno. Ne budi opterećena sobom (a ni predsobljem LOL) i probaj da više vremena provodiš sa decom, ako je moguće, naravno. Možda treba da priznaš sebi da si niko i ništa, kod mene to u zadnje vreme pali al to je mnogo bolan i dug proces. Ne zadaj sebi neke ambiciozne ciljeve već razmišljaj kratkoročno, od danas za sutra. Ja ti napisah kao neki prepodobni a u stvari ti je ovo neki moj način koji upražnjavam pa je trebalo u 1. licu da napišem... no, mislim da se razumemo. Vrlo mi je drago što si tu, ponovo... i ne zaboravi... Hristos vaskrse MISLITE O TOME - Treba da stekneš smirenja; što je moguće više smirenja. - Teško je to, Starče, u svetu u kome živimo. Kako da to postignem? - Tako što ćeš još više voleti Hrista. (starac P.) Mociiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... :) P.S. Umom i srcem znam, ali cini mi se da cu biti sama u tom smirenju... Mene crkva kao da udaljava od ljudi... To bi trebalo da je nemoguce... Биљана, Јадранка-Дервента and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 iskreno, ne bih se nadao da se problem reši na forumu... al eto, bitna je i dobra volja nas koji smo prekaljeni i iskusni u duhovnim stvarima pa onda mož -da opravimo i druge- btw ne znam da l sam vam reko, meni se ispoveda i jedan vladika samo što posle ode kod jednog popa da mu pročita razrešnu molitvu Znam. Ne trazim ovde resenje... Samo smernice koje mozda do sad nisam videla... mozda ih ovde naslutim... keka, w.a.mozart and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Могу само да се сложим са Моцартом - Христос. Кад ми је најтеже само се сетим да ме Он никада неће изневерити, па ако и ја њега изневерим хиљаду пута. И онда ми само осмех пређе преко лица, заспим мирно и сутра назад у ринг... Савршена љубав изгони страх напоље, што рече наш апостол Јован. Ленка*, feeble, Јадранка-Дервента and 14 осталих је реаговао/ла на ово 17 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Mene crkva kao da udaljava od ljudi... To bi trebalo da je nemoguce... ovo si ubola u centar... ovo je baš dijagnoza i ne samo da nije nemoguće nego je i vrlo moguće... zaslužuje posebnu temu al neki drugi put... problem je ozbiljan i znam mnogo ljudi koje ne samo da je crkva odvojila od ljudi nego i od ovog sveta a lekovi za smirenje su im ko dobar dan... dobro je da si svesna toga. na tvom mestu bih promenio crkvu u koju odlazim ili sveštenika ako imaš nekog ko te duhovno rukovodi Grizzly Adams, sleki, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 na tvom mestu bih promenio crkvu u koju odlazim ili sveštenika ako imaš nekog ko te duhovno rukovodi Moci, ovo nisam razumjela! Zašto da promijeni crkvu u koju odlazi i sveštenika!!? Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Не знам шта рећи Аљонка овај пост доноси искушења, мене је продрмао, и још траје, али то је све на добро ваљда (мада грозне ствари избијају из мене) одговори су чини ми се увек пред носем или ако се мало загледамо у нас саме, видећемо их што каже МОц, Господ говори кроз људе, шаље нам их, морамо мало бригу Њему препустити Људи......ја сам жељан "људи" Жао ми је што се нисам надружио, напричао, обрадовао више људима, морам да то надокнадим јесте самоћа и осама добра, али треба сести на кафу са човеком, треба разговарати о филму, спорту сети се неких драгих људи, лепих тренутака, погледај старе слике, нека навру мало сећања, тамо сигурно има "људи!" Биљана, w.a.mozart, pink panter and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Moci, ovo nisam razumjela! Zašto da promijeni crkvu u koju odlazi i sveštenika!!? pa prosto promena je nekad dobra... bilo kakva - nisam mislio da nikad više ne kroči u taj hram a sveštenika da izbaci sa spiska prijatelja na fbook-u YOKA, Олимп, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 YOKA, Николa, Олимп and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=453892041326161&set=a.124057094309659.15105.100001161080375&type=1&theater Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Децембар 21, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 nisam mislio da nikad više ne kroči u taj hram a sveštenika da izbaci sa spiska prijatelja na fbook-u Nisam ni mislila u tom kontekstu! Samo sam pitala, jer mislim da crkva nema, Bog zna, veze sa tim šta se odvija u njenoj duši! Hoću da kažem, nije to do crkve ili sveštenika, to je do nje! Opet ne znam! Sve su to iskušenja, koja na ovaj ili onaj način svi prolazimo! Калеидоскоп, Олимп, ribarot Klime and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука