Jump to content

Маловерност - губим веру - како победити сумњу у Бога...

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 328
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Не знам зашто сам се позвала на овај вапај особе која је у бити и у сржи вере? Сетила сам се свог беса када је моја јетрва иначе удовица, летос по највећој могућој жези натерала своју децу (од 10, 8 и 6 г старости) да посте на води и ако су читав дан радила и пластила ливаду. Када сам је питала зашто то ради, она ме је изгрдила и указала да сам са својим ставом починила тежак грех... И данас сам тужна... где сам ја то погрешила? Читав тај дан сам гледала њихову муку. Једино што ме је тешило је дечији смех и граја која је одјекивала планином. Још више сам била тужна јер нисам имала неки избор хране па су јели сув хлеб и љуте киселе паприке (продавница је катастрофа далеко) и опет смех до суза, што од љутине паприка, што од дечијих чистих душа... Страшан је осећај када си беспомоћан али некако се Божија воља провуче и некако тихо и на свој начин учини да ситуације постану лакше онима који дубоко верују ... Након тог  боравка у окружењу које је сурово са тешким условима живота , дођемо кући у питомину и тек ту полудим и изнервирам се гледајући бахате и сите како газе све пред собом каљајући све око себе са ставом " нисам луд да постим, ти мислиш да попови посте, а? гледо ја како поп једе ћевапе на Велики петак, хахах"...

Е, сума сумарум, када поредите претходно и последње,  осећај је катастрофа, пустош у души као после цунамија...

Не могу ти помоћи јер у мени има очаја и очаја али иде лето и одох код мојих малих богомољаца који ми дају такву наду и љубави за милијарду оваквих ситуација.

Подели на овим сајтовима

Meni se u pocetku desavalo da kad se pojacano molim pocinjem u sve da sumnjam.Dok nisam prekalila to iskusenje ono se ponavljalo. Valjda je to smisao uzrastanja u veri.

• Волим 1

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Стање у Цркви у глобалу никада није било нити ће бити боље. Ко не налази своје место у Цркви овде и сада, неће га наћи нигде и никада

I bre kume... nije valjda da mislis da sam zrela za otpad? :)

Подели на овим сајтовима

Ne boj se ako kada ztvoris oči vidiš samo apsolutni mrak, tada si najviše svoja, tada niko ne dira tvoje  misli i snove.  heaven

a sve ostalo je iskusenje  :mad:

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Нема ту "хвала ти", него број телефона на ПП па излазак... :)

još ćeš i košulju da dobiješ kao http://vukajlija.com/provodadzija'> provodadžija

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

I bre kume... nije valjda da mislis da sam zrela za otpad? :)

Нисам хтео да звучи тако. Поента је у првој реченици, а не у другој

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Е сад, да ли си — не персирам, ваљда нема потребе — читајући ове постове при неком заиста застала и помислила: "То је то! То од сад чиним, тако ћу!"

Помажемо ли? (и сам се, незаслужено, умешах међу помагаче)

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Е сад, да ли си — не персирам, ваљда нема потребе — читајући ове постове при неком заиста застала и помислила: "То је то! То од сад чиним, тако ћу!"

Помажемо ли? (и сам се, незаслужено, умешах међу помагаче)

Da, u vecini odgovora postoji bar po nesto korisno i dobro :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...