Јанко Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Izvor: Filaret: Smenila me američka ambasada što je najgore, verujem da je ovo istina . Колико је мени познато, в. Филарет је још 2012. добио условно управљање са задатком да среди стање, што је Патријарх превидео. Стање није поправљено. Зато се прешло на гласање. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 А како би се долазило до гласа народа? Sta znam, svake godine se bira po jedan predstavnik popova i jedan naroda. Tako, ako je neki vladika ucenjen (da li to postoji?) onda mozda ova druga dvojica ce teze biti pa ce moci da glasaju po savesti. Sve me ovo jako muci, i uticaj politicara i Amerikanaca, verujem da sve to postoji. I govorkanja da je iduci korak razdvajanje eparhije Milesevske na crnogorski i srpskio deo a zatim pravljenje autokefalne crkve u CG. Ne znam da li to narod zeli i da li je to dobro, a hteo ne hteo tako ce ispasti ako je odluceno na vrhu. Баба је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Udari vlast/moc u glavu pa se tesko sa tim oprostiti.Видиш, св. Теофану Затворнику није, већ је предао епархију и одбио да управља манастирском братијом. Онда у скит, велика схима и низање бисера...Дакле, ко се гради великим нека следује светима... Плутон, Баба, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Видиш, св. Теофану Затворнику није, већ је предао епархију и одбио да управља манастирском братијом. Онда у скит, велика схима и низање бисера... Imamo i mi takvih sigurno, za ostale u svakom slucaju ostaje avvin predlog za krevet. Плутон and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Izvor: Filaret: Smenila me američka ambasada što je najgore, verujem da je ovo istina . Сто посто. Директно из Ленглија звали. И то звали Амфилохија који је са њима и њиховима у лошим односима да не буде сумњиво. А онда остале владике, које вазда прате наређења у својим епархијама, под хитно гласале за смену Филарета да удовоље Американцима. Нема везе са тим што је малтретирао свештенике, није плаћао раднике који су му радили на конаку, растеривао поштене, што је од Епархије направио легло педерлука, што се прича да ни њему свакакве ствари нису биле стране, што је делио црквено ордење отвореним или крипто комуњарама... Исто ко што су и Качавенду сменили муслима!и а Пахомија албански лоби. По стоти пут - једини пропуст Цркве у овим ситуацијама је то што покривају праве разлоге смене, па овакви себи дају за право да од себе праве мученике и смућују вернике. obi-wan, lab_man, Драгана Милошевић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 једини пропуст Цркве у овим ситуацијама је то што покривају праве разлоге смене, па овакви себи дају за право да од себе праве мученике и смућују вернике. upravo Срђан Шијакињић and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 ... По стоти пут - једини пропуст Цркве у овим ситуацијама је то што покривају праве разлоге смене, па овакви себи дају за право да од себе праве мученике и смућују вернике. И у крајње негативном исходу труде се да сачувају брату образ. Не знам, као да помало превиђају да су и пастири, да им је стадо такво какво јесте и да их је лако збунити. Некако по дифолту подразумевају да их народ слуша и разуме без објашњења (да Сабор чини како треба)... Мада, толико има саблажњивих ствари да није све ни за јавност. Ови "мученици" сами себе разобличавају. Верујем да је боље овако, доста ће бити Суд Другога, бојим се да би јавност била престрог судија. Увек се сетим моје супруге и за неке обичније ствари. Прво буде:"Реци ми, реци...", а после "Боље да ми ниси причао". Јесте боље... Само нека иде на боље. Господе помилуј. александар живаљев, Срђан Шијакињић, Дуња and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светолик Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Комендија. Вл Георгије наводно тврди да му није жао што је смењен. Како може (невином) да не буде жао, он тврди да је невин? Да ли то значи да је још и добро прошао? Остаје му чин, достојанство, удобан смештај. Понаша се као да је директор фирме којега је управни одбор сменио због пропуста у пословању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 И у крајње негативном исходу труде се да сачувају брату образ. Tako i treba. Bilo bi mudro i da ne daju podrobnije izjave - opise, obrazlozenja, saopstenja za javnost - vec da daju najsvedenije izjave, puku informaciju, bez ili sa minimalno obrazlozenja. U suprotnom prividno zadovoljavaju kratkorocne interese i nevazne potrebe zluradog naroda. Јанко and nana је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Nije mi dobro od ovolikih nagadjanja. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Комендија. Вл Георгије наводно тврди да му није жао што је смењен. Како може (невином) да не буде жао, он тврди да је невин? Да ли то значи да је још и добро прошао? Остаје му чин, достојанство, удобан смештај. Понаша се као да је директор фирме којега је управни одбор сменио због пропуста у пословању.Кажем, сами себе пројављују... Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 CIA Nije mi samo jasno zašto Ruska ambasada nikad ne telefonira ? Nemaju telefon? А како да их добију кад су по вас други дан на линији са америчком амбасадом?! Ето, питај ове из Блица. Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 24, 2015 Гости Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Неки су покушали да продуже век е. Филарету. И у први мах је тако кренуло. Но у току ноћи су најодговорнији епископи схватили шта ће бити са „побуњеницима“ ако се е. Филарет врати у епархију; да је дугачак година и да је најгоре решење пуј пике не важи. А да вук длаку мења али ђуд никако. И „ стали су на црту“ и трку добише у фото финишу. Слава Богу. У јако тешком стању је епархија банатска: хаос, анархија, сиромаштво материјално, беда духовна. Даће Бог да се помогне и свештенству и народу. Код нас у Кшу се рад Сабора одражава на број оних који долазе на Литургију. Са повећањем смутње смањује се број. Но слава Богу, прође љутња па се народ врати. Велика се тама, мржња и лаж сручи, и тек ће, на оне који би да „шмемановски“ оздраве свест и савест цркве. Али верујем да тек долази време великих српских еклисиолога, теолога, отаца и писаца, људи шмемановског срца и ума који ће тек имати шта да кажу и делају. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 У јако тешком стању је епархија банатска: хаос, анархија, сиромаштво материјално, беда духовна. Даће Бог да се помогне и свештенству и народу. Opet ponavljam, ne pisite neistine. Izmisljanje lazi je satanska aktivnost. Orthophill and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука