Рилски Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Дакле није ''Блиц'', није ''Курир'' а и ИСТИНА је потпуна... Владика Јустин се катастрофално понаша са Жичким сестринством .. U Žiči „prinudna uprava” Vladika žički Justin ponovo je smenio igumaniju Jelenu i na to mesto postavio novu monahinju sa tri zamenice, monahinje iz timočkog kraja, gde je vladika Justin ranije bio episkop. . – Vladika se o tome neće oglašavati http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/U-Zici-prinudna-uprava.lt.html الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PowerCat Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1912960/+Mati+Jelena+ponovo+na+%C4%8Delu+sestrinstva+manastira+%C5%BDi%C4%8Da.html Obratite pažnju na datume u obe vesti, ajmo malo objektivnosti.Zar igumanija ne stoji u tronu i sa krstom?!?! http://eparhija-zicka.rs/arhijerejska-liturgija-u-manastiru-zica-2/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Судске и владичанске одлуке се не коментаришу. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Стварно немам коментара, нити знам шта више да мислим. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PowerCat Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Ovde je opet ona vrsta POTPUNE ISTINE da je hilikopter u stvari sleteo pre pada!!! Ili to monahinje ipak samovoljno dele sa BLJUCom "probleme"?!?!?Valjda postoje nadležne institucije za žalbe, molbe i pritužbe?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Политика пише о томе Ovde je opet ona vrsta POTPUNE ISTINE da je hilikopter u stvari sleteo pre pada!!! Ili to monahinje ipak samovoljno dele sa BLJUCom "probleme"?!?!?Valjda postoje nadležne institucije za žalbe, molbe i pritužbe?! ''Политика'' је у питању не никакав ''блиц'' .. а самим тим и ти обрати пажњу како коментаришеш. И на крају небитно је .. ,када се и без ''Политике'' и без ''Блица'' и осталих медија, све чуло и сазнало..сад нам остаје само да се правимо блесави и глуви.(можда и глупи ..?) Доказ да је ово озбиљно како сам и поставио отварајући ову тему јесте и сам факта да је Владика допустио да се на овај начин и он и Сестринство Жиче нађу у медијима, на крају, његовом заслугом Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 нити знам шта више да мислим. тако ће бити све док не буде званичних саопштења...овако је боље једино ништа не читати и не коментарисати, да се не смућујемо без везе.... Драгана Милошевић, Драшко and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Можда би било корисно за читаоце да се каже која су тачно права владике према монасима и обрнуто. Да ли владика има право да смени игумана и да нареди монаху премештај или је за то потребна још нечија сагласност, манастирског братства како пише у тексту Политике или нешто друго. Да ли је владика везан нечим када доноси одлуке (у смислу да мора да их образложи, да се позове на неки разлог и сл.) или је све до његове воље? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 @@JESSY, Новинари могу само да нагађају и донесу смутње, ништа више. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PowerCat Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Политика пише о томе ''Политика'' је у питању не никакав ''блиц'' .. а самим тим и ти обрати пажњу како коментаришеш. И на крају небитно је .. ,када се и без ''Политике'' и без ''Блица'' и осталих медија, све чуло и сазнало..сад нам остаје само да се правимо блесави и глуви.(можда и глупи ..?) Доказ да је ово озбиљно како сам и поставио отварајући ову тему јесте и сам факта да је Владика допустио да се на овај начин и он и Сестринство Жиче нађу у медијима, на крају, његовом заслугом Ne znamo ko je zaslužan za to. Ajmo sad još jednom sa razumevanjem da pročitamo POLITIKIN tekst... Polako samo i bez naglih pokreta... "Vladika Justin je onda razgovarao sa svakom monahinjom posebno, a igumaniji Jeleni ponudio ostanak na dužnosti, ali uz dve zamenice." Znači vladika je smenio upravu, nisu oterane kao što je BLIC krenuo sa pričom!?!? A ako je smenio upravu, možda uprava nije radila kako treba?!?! Ne znamo postojeći problem i pitanje je: ZAŠTO BI UPRAVA JEDNOG MANASTIRA BILA NEDODIRLJIVA?! Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Мени "не иде у главу" како неко ко се заветовао на послушност може да се толико буни да то дође до новина. Прозивају се епископи због луксуза и блуда а непослушање је још горе од тога, +Качавенда је бар послушао Синод. Опрости Боже. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Ne znamo ko je zaslužan za to. Ajmo sad još jednom sa razumevanjem da pročitamo POLITIKIN tekst... Polako samo i bez naglih pokreta... "Vladika Justin je onda razgovarao sa svakom monahinjom posebno, a igumaniji Jeleni ponudio ostanak na dužnosti, ali uz dve zamenice." Znači vladika je smenio upravu, nisu oterane kao što je BLIC krenuo sa pričom!?!? A ako je smenio upravu, možda uprava nije radila kako treba?!?! Ne znamo postojeći problem i pitanje je: ZAŠTO BI UPRAVA JEDNOG MANASTIRA BILA NEDODIRLJIVA?! ''Главна мачко'' .. није ''Блиц'' него ''Политика''.. јесу писали су и други о томе као и блиц који ти ''намећеш'' и потенцираш али ''Блиц''ове написе не коментаришем .. Кад ''Политика'' нешто пише то је друга прича, .. не што је то ''ПОЛИТИКА'' него што је то озбиљно гласило уствари најозбиљније које имамо и кад они о нечему пишу ту је нешто озбиљно у питању. ..За толико знамо. И знамо ко је одговоран ! По речима самог Владике Јустина дакле цитираћу њега, ''У ерпархији за све што носи префикс Православно, одговоран је искључиво Епископ те епархије'' тако да .. није се смело дозволити да ствар буде развучена по медијима.. поготову не у ''Политици'' јер они не пишу на памет и произвољно .. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Браћо моја,хајмо лепо да гледамо своја посла. Да живимо Христом, и да се спремамо за сутрашњи празник. Наше примарно назначење је управо то, а не да се бавимо оговарањем и пљувањем. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 Мени "не иде у главу" како неко ко се заветовао на послушност може да се толико буни да то дође до новина. Прозивају се епископи због луксуза и блуда а непослушање је још горе од тога, +Качавенда је бар послушао Синод. Опрости Боже. А +Стефановић, испада да није послушао Синод, .. већ је ипак суштински сменио Мати Јелену и још јој довео ''заменице'' дојучерашње монахиње тимочке Епархије које су дошле за Јустином и како се још чује на пут се за +Стефановићем спрема скоро целокупно женско монаштво из Тимочке Епархије .. што износи десетак монахиња УКУПНО из свих манастира. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Мај 11, 2015 Пријави Подели Написано Мај 11, 2015 А +Стефановић, испада да није послушао Синод, .. већ је ипак суштински сменио Мати Јелену и још јој довео ''заменице'' дојучерашње монахиње тимочке Епархије које су дошле за Јустином и како се још чује на пут се за +Стефановићем спрема скоро целокупно женско монаштво из Тимочке Епархије .. што износи десетак монахиња УКУПНО из свих манастира. Зашто мислиш да је Синод против смене мати Јелене? Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука