RYLAH Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Нема...као што нема потребе једну страну и њихов став а приори проглашавати "апсолутним", поготово што ме ни малчице не познајеш нити знаш кога све и шта све знам после 28 година активног живота и рада у Цркви ,па ти то ипак радиш...да ли треба да ти укажем на бесмисленост истицања таквог става? Бесмислено је то што си обичан разговор претворио у неко такмичење. Не знам те, нити знам кога знаш или колико си и са ким близак, али знам на кога сам мислио малопре, и сасвим сам сигуран у оно што сам рекао. Апсолутним сам "прогласио" да сам сигуран да више верујем људима на које сам мислио него теби, јер сам апсолутно сигуран да имају бољи и непосреднији приступ од тебе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 @@МилошБГ, Ти уопште не схваташ шта значи раскол. Ако ћемо политички причати на оваквим темама онда џаба све. Mene koliko secanje sluzi Artemije je smenjen zbog manjka para u kasi eparhijskig?Ako se dobro secam pisalo se da su falile pare od nekih narodnih kuhinja na Kosmetu. Nikakav raskol nije tada pominjan. Pa na kraju nije on vec onaj Vilovski ali uz njega je otisao i Artemije . МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 @@Solomon Kane, Zbog čega vladika Justin? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Koliko divnih i dušekorisnih tekstova, čitamo poslednjih godina od naših vladika.......... Sve to prenose i mediji u zemlji srbijici, da nam slučajno običan narod, ne bude duhovno u zaostatku, u odnosu na glavešine naše SPC. RYLAH, Драшко, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Бесмислено је то што си обичан разговор претворио у неко такмичење. Нема такмичења него је у питању логична констатација...бесмислено је употребити појам "апсолутно" јер не знаш шта други знају и да ли су можда у праву. Не знам те, нити знам кога знаш или колико си и са ким близак, али знам на кога сам мислио малопре, и сасвим сам сигуран у оно што сам рекао. Баш зато није мудро употребити реч "апсолутно" у дискредитацији саговорникових речи. То ја исто могу рећи и за своје изворе - "знам на кога сам мислио". Тешко је не поверовати некоме чије речи су се до сада у потпуности обистиниле...што не значи да су "апсолутни" и да неће можда једног дана погрешити - намерно или не. Апсолутним сам "прогласио" да сам сигуран да више верујем људима на које сам мислио него теби, јер сам апсолутно сигуран да имају бољи и непосреднији приступ од тебе. Апсолутно ме брига да ли ћеш ми веровати или не (видиш, овде има смисла употреба појма "апсолутно"), али мислим, понављам последњи пут, да би требао бити малчице обазривији са тим апсолутним поверењем у људе и њихову апсолутну "истинољубивост"...дела потврђују истинитост нечијих речи...осим онима који, из не баш много разлога, не желе да виде очевидно. w.a.mozart, Месечева and Nebojš.a је реаговао/ла на ово 3 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Апсолутно ме брига да ли ћеш ми веровати или не (видиш, овде има смисла употреба појма "апсолутно"), али мислим, понављам последњи пут, да би требао бити малчице обазривији са тим апсолутним поверењем у људе и њихову апсолутну "истинољубивост"...дела потврђују истинитост нечијих речи...осим онима који, из не баш много разлога, не желе да виде очевидно. Нећу да настављам ову бесмислену расправу, јер је схваташ као полигон на коме ћеш да држиш слово и све убеђујеш у своју "сиву" моћ, коју имаш преко својих "проверених" извора, који "никад не греше". Нит мислим да ти је стало, нити да треба да ти буде стало колико ти верујем, нити је мени стало да те убеђујем у истинитост онога што причам. Прича је почела кад си наступио са позиција апсолутног знања о неким стварима о којима смо причали, а ја сам рекао да апсолутно верујем људима који су засигурно боље упућени у те ствари од тебе (а при томе остајем и сада), и то је све. Што се тиче људи у које имам поверења, видео сам их много пута на делима, у ситуацијама далеко тежим него што можеш и да замислиш, а видео сам и многе "истинољубиве", тако да знам о чему причам. Остајем при своме, као вероватно и ти, и даље нема разлога да настављамо. Ево ти и задња реч, па да завршавамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Нећу да настављам ову бесмислену расправу, јер је схваташ као полигон на коме ћеш да држиш слово и све убеђујеш у своју "сиву" моћ, коју имаш преко својих "проверених" извора, који "никад не греше". Пре бих рекао да ово важи за тебе. Прича је почела кад си наступио са позиција апсолутног знања о неким стварима о којима смо причали Тек ово важи за тебе. а ја сам рекао да апсолутно верујем људима који су засигурно боље упућени у те ствари од тебе (а при томе остајем и сада), и то је све. Понављам...не можеш знати да ли су боље упућени од некога о коме не знаш ништа. Остајем при своме, као вероватно и ти, и даље нема разлога да настављамо. Ево ти и задња реч, па да завршавамо. Слажем се. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Ок утврдили смо градиво, вас двојица инсајдера имате апсолутно знање које је међусе опречно. И то је то. Ајд сад да се не прегањате даље, нек иде тема својим током. Плутон and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Не брини...ток ове теме је, као и свих осталих црквених тема, итекако претпостављив и засигурно иде "својим током". Драгана Милошевић and Баба је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Inace meni je i dalje zanimljivo to postavljanje razlicitih kompromitovanih ljudi na vazne funkcije i pozicije u nasoj zemlji. Pa cak ni crkva nije imuna na to. Da li je recimo episkop Jeronim zbog svoje sablaznjive proslosti postavljen na mesto episkopa odakle ce za 20 ili 30 godina doci na jos bitnije mesto u nasoj crkvi,odakle ce ga neko ucenjivati ukoliko ne radi po njihovom,tim sablaznjivim segmentima iz njegove proslosti? Mislim da je i to pravo pitanje...i da ispada ok ako radis lose,ako imas puno mana u nekom upravljanju,puno grehova to je ok,ali ako si na nasoj strani. Ako negde nekad u nekom putu odlucis da ipak skrenes desno ili levo,ceka te javna optuzba,javno urnisanje,rascinjenje i ostalo. Stoga u tom i takvom odnosu ne mogu podrzati nicije rascinjenje,bez obzira sto sam svestan da su neki od njih zaista radili grozne stvari,jer ne postoji identican arsin za sve i arsin putuje od slucaja do slucaja,od imena do imena. Osim cinjenice da su neki episkopi uprkos onome sto dolazi iz njihovih eparhija mirni i ne postavlja niko pitanje oko njih,dokaz je i postavljanje novih episkopa koji u startu imaju neke minuseve,koji kad tad u buducnosti mogu doci do izrazaja na ovaj ili onaj nacin. Nazalost. p.s. Solomone i mene interesuje otkud ep.Justin medju targetiranim episkopima i listama za odstrel? Voleo bih da mogu da se nekako prebacim u neku 2065 i da citam knjige o istoriji SPC gde ce ovo doba predstavljati jedan gadan period. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 А што би еп. Јустин био следећи за одстрел? Синод зна за његове одлуке и не доводи их у питање. Имам утисак, да је Јустин бачен у ратно попричте, бацили су му врућ кромпир. Да вас подсетим: тај исти владика је водио епархију 20 година, развио литургијски и монашки живот. Сачувао нас од влашке секте Како сад одједном он није ником по мери? Не познајете његову личност, уопште. Макрина је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Mozda negde nekom odudara previse? Koliko ja znam vratio je u Zicku eparhiju da se liturgija sluzi po starom,ja sam na celom forumu naucio da nije bitno da li su dveri otvorene ili zatvorene,da li se nesto naglas ili tiho cita da je to samo sredstvo,a ne cilj i prihvatio sam to kao istinui. Kad je vratio sluzenje liturgije po starom automatski su se mnogi koji su sluzili po novom se pobunili protiv toga,neki su cak i odbili poslusnost. Kako sad odjednom postade bitno da li su dveri otvorene ili zatvorene da li se nesto naglas ili tiho cita>? i to kod ljudi koji su pricali da to uopste nije bitno,da moze liturgija i na kamenu da se sluzi itd. neshvatljivo za mene licno. A to se desava u pojedinim manastirima Zicke eparhije,dakle nekome je ipak bitno kako se sluzi iako je glavni argument istih ljudi bio da to nije bitno. Kako se odjednom izmenise uloge. Onda ovo javno prozivanje episkopa po blicu i ostalim medijima,o tome da je on reketirao nekoga i slicno. Ocigledno po tom pitanju se nesto desava,sta zaista ne znam...i za mene je isto novina da je on na toj listi za odstrel. Ja moram da kazem da sam bio dosta sumnjicav prema episkopu Justinu,ali nekako kad vidim da nekoga iz SPC blic pljuje i proziva,onda sam apsolutno siguran da je taj covek na mestu,bez da znam ista vise o tome,nekako to je normalno,blic pljuje vladiku,taj je ispravan. Doduse Blic manje vise vecinu i pljuje osim par,onih koji daju tamo politicke intervjue i slicno,ali za mene dovoljno. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Новине надувавају вести јер народ воли спектакле. Ако је владика вратио служење по старом и почео да заводи ред у најугледнијој епархији, наравно да је трн у оку свима. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Mozda negde nekom odudara previse? Koliko ja znam vratio je u Zicku eparhiju da se liturgija sluzi po starom,ja sam na celom forumu naucio da nije bitno da li su dveri otvorene ili zatvorene,da li se nesto naglas ili tiho cita da je to samo sredstvo,a ne cilj i prihvatio sam to kao istinui. Kad je vratio sluzenje liturgije po starom automatski su se mnogi koji su sluzili po novom se pobunili protiv toga,neki su cak i odbili poslusnost. Kako sad odjednom postade bitno da li su dveri otvorene ili zatvorene da li se nesto naglas ili tiho cita>? i to kod ljudi koji su pricali da to uopste nije bitno,da moze liturgija i na kamenu da se sluzi itd. neshvatljivo za mene licno. A to se desava u pojedinim manastirima Zicke eparhije,dakle nekome je ipak bitno kako se sluzi iako je glavni argument istih ljudi bio da to nije bitno. Kako se odjednom izmenise uloge. Onda ovo javno prozivanje episkopa po blicu i ostalim medijima,o tome da je on reketirao nekoga i slicno. Ocigledno po tom pitanju se nesto desava,sta zaista ne znam...i za mene je isto novina da je on na toj listi za odstrel. Ja moram da kazem da sam bio dosta sumnjicav prema episkopu Justinu,ali nekako kad vidim da nekoga iz SPC blic pljuje i proziva,onda sam apsolutno siguran da je taj covek na mestu,bez da znam ista vise o tome,nekako to je normalno,blic pljuje vladiku,taj je ispravan. Doduse Blic manje vise vecinu i pljuje osim par,onih koji daju tamo politicke intervjue i slicno,ali za mene dovoljno. Опрости брате али не познајем никога из наше Епархије ко је одбио послушност Епископу Јустину због Литургије. RYLAH, Јанко and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Ето, лепо кажем да дижете фрку тамо где је нема. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука