Jump to content

Саопштење за јавност - разрешен епископ Георгије

Оцени ову тему

Препоручена порука

@@МилошБГ,

Ти уопште не схваташ шта значи раскол. Ако ћемо политички причати на оваквим темама онда џаба све.

Raskol u ovom slucaju nije uzrok,nego posledica.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ali vi ste spomenuli nekakvu listu, a ne Rilah.

Не знам ко си ти, пријатељу...да се знамо лично, да знам ко си и какав си човек, па да ти и кажем, овако...пусти мало да време покаже да ли сам у праву или не,важи? Твоје је да мало пратиш ситуацију која је започела са бившим владиком Артемијем, са еп. Филаретом, да подробно пратиш политичку сцену у земљи и иностранству, па ћеш ускоро видети да ли та листа представља плод моје маште или је реална.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Сачекајмо Сабор, имајмо стрпљења. Поново понављам да је цијела Црква изложена великом притиску и да ће у данима пред Сабор и можда у току самог Сабора бити великих притисака. Један од конкретних планова црквогонитеља јесте да се у "Хепи Паровима", којима је невјероватно надувана гледаност, прикажу комплетни снимци "враголија" епископа Качавенде и да се цијела Црква као педофилска провуче кроз медијско таблоидно блаћење, као увод у отимање манастира и цркава на Космету и Црној Гори. Владика Артемије је, политички неписмен какав је одувек био, долио уље на ватру. Епископ Георгије то неће да уради.

Вјерујте, не због мене, него ако желите да стварно будете информисани прочитајте и погледајте фотографије моје репортаже из Јасеновца 22.04.,епископ Георгије је тада у мученичком Јасеновцу, чије обиљежавање са патријархом и 20 епископа није добило ни секунд на Дневнику РТС-а, а данас на конференцији Музеја жртава геноцида и Фонда стратешке културе сазнадох да то није поменуто ни у једним новинама осим у Новостима, третиран са највећим поштовањем, као најстарији присутан по хиротонији послије, разумије се, патријарха и двојице митрополита. А обратите пажњу, Синод га је разријешио привремено већ 20. априла а не данас.

У канадској епархији ради се о промјени менталитета вјерника, сукобу "старе" и "нове" емиграције, у којој се, руку на срце, епископ није најбоље сналазио, али на другом мјесту може бити од велике користи Цркви. Имате и на ЈуТјубу изјаву Георгијеву на прослави једној у Канади прије неколико година да му је патријарх још онда нудио премештај, али да он неће да се одваја од Канаде. Стриктно канонски на томе може да инсистира, али потребе мисије међу, нажалост, тако бројним и високообразованим исељеништвом су на првом мјесту.

Ако не будем у праву и епископ канадски буде осуђен, биће нужно жртвено јагње. Благо њему тада.

Подели на овим сајтовима

да знам ко си и какав си човек, па да ти и кажем, овако

Bolje da ne znas kakav sam :) , ali treba biti hrabar pa reci. Lako je spomenuti neke ljude(Justin, Nikanor) i indirektno ih optuziti, pa onda ucutati.

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

Bolje da ne znas kakav sam :) , ali treba biti hrabar pa reci. Lako je spomenuti neke ljude(Justin, Nikanor) i indirektno ih optuziti, pa onda ucutati.

Ko kaze da ih je Solomon optuzio?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Нема потребе за тим.

Нема...као што нема потребе једну страну и њихов став а приори проглашавати "апсолутним", поготово што ме ни малчице не познајеш нити знаш кога све и шта све знам после 28 година активног живота и рада у Цркви ,па ти то ипак радиш...да ли треба да ти укажем на бесмисленост истицања таквог става? 

Подели на овим сајтовима

Мислим да би се опако зезнуо са таквим ставом када би ме срео и упознао. :)

А да...колико ми се чини, мислим да нисам ја тај који еп. Јустина и Никанора "оптужио"...напротив.

Подели на овим сајтовима

Мислим да би се опако зезнуо са таквим ставом када би ме срео и упознао.

Moguce :))) , ali nam izmice poenta. Ja bi mogao napisati laz da su sledeci na listi za smenu episkopi Irinej novosadski i Porfirije zagebacki? Ali, kleveta je djavolji posao... 

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

Ja bi mogao napisati laz da su sledeci na listi za smenu episkopi Irinej novosadski i Porfirije zagebacki? Ali, kleveta je djavolji posao...

Да...то би заиста била лаж и клевета...срећом, свако ко иоле познаје стање у нашој Цркви, ко познаје дотичне личности и њихов црквено-политички статус, зна да је тако нешто скоро немогуће.

Подели на овим сајтовима

@@Solomon Kane,

quote name='Solomon Kane' timestamp='1430256669' post='1285046'] следећи на листи за скидање са епархија су еп.Јустин и еп. Никанор.

Име еп. Јустина се већ увелико, по већ опробаном сценарију, повлачи по новинама у негативном контексту, а моји "непоуздани извори" из Цркве ( али и из света политике) ми кажу да су он, као и владика Никанор, будући на листи за одстрел...ти исти "непоуздани извори" су ми још одавно рекли шта ће бити и са бившим епископом Артемијем и са еп. Филаретом и еп. Георгијем.

Подели на овим сајтовима

@@Solomon Kane,

Moja greska, ovde nema lazi i kleveta

Све је ок, брате у Христу...само разговарамо и делимо своја размишљања, расуђивања и увиде у неке ствари. ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...