Viktor Ljvovic Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Da pitam laicki, je li ovo neko trazenje "rupe u zakonu"? Naime, episkopa rukopolazu najmanje dvojica episkopa, a horoepiskopa moze samo jedan? Da li onda taj episkop i horoepiskop, ili druga dva horoepiskopa mogo da rukupoloze novog episkopa? Ili se ide na varijantu da sad bude horoepiskop a kasnije da se to zaboravi pa se pocne smatrati kao "regularan" episkop? Ovo sve pitam, imajuci na umu njihovo forsiranje kanona, pa se pitam da li skacu sebi u stomak, ili traze "krivine" u kanonima.. Ja mogu da odgovorim samo laicki, jer nisam kanonicar vec zemljoradnik. Odgovori na pitanja se nalazi u samom tekstu kanona. Horoepiskop ne sme da ucestvuje u hirotoniji episkopa. To ne pise eksplicitno, ali se moze dedukovati iz teksta kanona. feeble је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Не бих да се хвалим, ал сам тотални пророк Есам лепо пре неки дан реко да ће дизмисле разлог да крену да штанцују владике, јер су једини који бране Бога од Срба? Следеће је да изгласају Патријарха истински Истинске СПЦ. feeble, Crveni Baron and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Ali im ovo opet ne radi posao, ako Nikolaj ne moze nikog da rukopolaze. Kad Artemije umre, opet nemaju nikog da im pravi nove vladike i popove. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Ali im ovo opet ne radi posao, ako Nikolaj ne moze nikog da rukopolaze. Kad Artemije umre, opet nemaju nikog da im pravi nove vladike i popove. Полако, брате, измислиће они оправдање и за то... Ромејац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 PRVI VASELjENSKI SABOR 8. Klirici onih koji se nazivaju katarima, tj. čistima, primaju se u Crkvu stavljanjem ruku na njih, i tada mogu ostati klirici. Moraju pismeno potvrditi da će držati dogmate i opštiti sa drugobračnima i palima koji su izdržali svoju kaznu. Tamo gde nema klirika saborne Crkve, oni neka ostanu klirici. Tamo pak gde ima episkopa, katarski episkop će biti prezviter ili horepiskop ili će zadržati samo ime episkopsko, jer ne mogu biti dva episkopa u jednom gradu. Postoji slicnost izmedju starih i nasih novih raskolnika. Stari su se ljutili zbog drugobracnih i palih, a nasi novi zbog ekumenizma. Ako bi se, daj Boze, Artemijevci vratili nasoj SPC, onda bi mogli, sudeci po ovom kanonu, zadrzati svoj svesteni cin. Dakle, u slucaju tog zeljenog prekida raskola, horoepiskop Nikolaj bi mogao ostati horoepiskop. Па тешко с обзиром да овде ни СПЦ ни артемијевци не признају раскол, тако да ако би се вратили у СПЦ онда би се примењивале одлуке СПЦ по којима Артемије више није епископ а као такав није ни могао рукоположити икога изашта. Александар Милојков and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Полако, брате, измислиће они оправдање и за то... Moguce, samo vidim da ih i Akakijevi kritikuju za ovo. Sto rece o. Branko - ovoga se ni Miras nije setio RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Па тешко с обзиром да овде ни СПЦ ни артемијевци не признају раскол, Ne znam da li uopste postoji nekakvo zvanicno priznavanje raskola? Mislim da cinjenica nepricescivanja Artemija iz putira SPC predstavlja raskol. Kako god bilo, svakom pomirenju prethode obostrani ustupci. Zoran Đurović and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Па тешко с обзиром да овде ни СПЦ ни артемијевци не признају раскол, тако да ако би се вратили у СПЦ онда би се примењивале одлуке СПЦ по којима Артемије више није епископ а као такав није ни могао рукоположити икога изашта. Свиђа ми се овај начин дијалога на који се нешто објашњава, тако да разумем ствари. И даље, како? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Данас мајка хиротонише свога сина, хиротонише свога сина. Код Артемија владика ће буде, владика ће буде. Manolis, RYLAH, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 samo vidim da ih i Akakijevi kritikuju za ovo Линк или скрин шот Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Ne znam da li uopste postoji nekakvo zvanicno priznavanje raskola? Mislim da cinjenica nepricescivanja Artemija iz putira SPC predstavlja raskol. Kako god bilo, svakom pomirenju prethode obostrani ustupci. Анатема Mилена КШ, RYLAH and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Ignjatije Написано Април 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Srboslavlje narodno veselje Килер метиљавих попова Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Анатема Da, ali se to, cini mi se, odnosi na sektase, a ne raskolnike? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Da, ali se to, cini mi se, odnosi na sektase, a ne raskolnike? 1054 Тања1 and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука