Jump to content

Смењена мати Јелена, игуманија Жиче?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 98
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Мени се не свиђа оваква пракса смена и промена по манастирима. Пре се знало, где се замонашиш, ту остајеш до краја. Сад како је почела ротација епископа, почела и ротација монаштва. Још и верници да крену да се ротирају :( ...

Него, да ли ико зна где је о. Јован Јеленков сада? Задње што знам је да је био у Црној Реци...

Подели на овим сајтовима

Блиц је стварно поуздан. Чекајте нешто званично.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

On 23. 4. 2015. at 16:34, Драгана Милошевић рече
Чекајте нешто званично.
vec smo se vise puta uverili da je tako, bez cekanja....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 23. 4. 2015. at 16:34, Драгана Милошевић рече

Блиц је стварно поуздан. Чекајте нешто званично.

На жалост много тога се "незванично" (готово тајно) ради. Рецимо, одлазак/смена о. Јована Јеленкова из манастира Црна Река. Верујем да је пре одлазак а не смена, пошто се раније, у предавањима, жалио да временска клима у Црној Реци не прија његовом здраственом стању.

Подели на овим сајтовима

Па не знам, у чланку се помињу три верзије. Питам се која ли је тачна.

И, ако владика има право да смењује и поставља, зашто га зове Синод?

Подели на овим сајтовима

On 23. 4. 2015. at 16:30, Ђорђе Р рече

Него, да ли ико зна где је о. Јован Јеленков сада? Задње што знам је да је био у Црној Реци...

.

Зашто желиш да знаш, је л' ти нешто потребан? 

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Имам много пријатеља из те епархије (углавном теолога и попова), неки су ми чак и јако блиски. Од када је дошао еп. Јустин, жалбе су кренуле на њега.

Пре свега, људи жале за временом када је столовао покојни еп. Хризостом. То ми је скоро рекла и једна прастара игуманија.

А остало не знам. Епископ = воља-за-моћ. Тако је то од вајкада.

Подели на овим сајтовима

On 23. 4. 2015. at 18:11, Lepi рече

Имам много пријатеља из те епархије (углавном теолога и попова), неки су ми чак и јако блиски. Од када је дошао еп. Јустин, жалбе су кренуле на њега.

Пре свега, људи жале за временом када је столовао покојни еп. Хризостом. То ми је скоро рекла и једна прастара игуманија.

А остало не знам. Епископ = воља-за-моћ. Тако је то од вајкада.

И треба да жале за Владиком Хризостомом,поготово Чачани,јер су га секирали и кињили и подбуњивали народ и живот му скратили.Шта је само преживео за време док је био Епископ....

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

On 23. 4. 2015. at 16:43, Ђорђе Р рече

На жалост много тога се "незванично" (готово тајно) ради. Рецимо, одлазак/смена о. Јована Јеленкова из манастира Црна Река. Верујем да је пре одлазак а не смена, пошто се раније, у предавањима, жалио да временска клима у Црној Реци не прија његовом здраственом стању.

Отац Јован није смењен,већ је уз молбу премештен у манастир Сочаницу који је и обновио.Здравље му је дубоко нарушено и било му је потребно да се склони где су услови мало бољи.

:)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

On 23. 4. 2015. at 18:59, Валентина рече

Митрополит Порфирије је духовник тога манастира дуго година.Време  ће показати своје.

Vreme ce zaista pokazati.

Подели на овим сајтовима

I to je bezveze da duhovnik iz druge eparhije dolazi da ih ispoveda.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...