Boko Obradovic Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Reci cu nesto iz licnog iskustva.Lezao sam 4 mjeseca u bolnici za plucne bolesti u blizini niksica. Bio sam najmladji pacijent u bolnicii totalno sludjen kao i ostali pacijenti nije bitno koliko godina ko ima. Svako jutro vidis da nema jednog ili dva sapatnika jer su umrli od posledica bolesti raka pluca ili neke druge plucne bolesti.Svaku noc sam se molio samo da budem tu na jutarnju vizitu i da budu tu svi koji su legli da spavaju zivi. To su momenti extremnog ludila, samo sto ti momenti mogu da traju mjesecima, hemoterapija je u dosta slucajeva i ubrzavala tok bolesti i tako covjek udje u bolnicu pocne hemoterapiju i za par dana nema ga za dorucak, lagano.Dozivis da se tvom cimeru iz sobe pije rakija za pokoj duse , a lagano ste igrali shaha juce i oboje gajili nadu da cete se izlijeciti. Alooo pa po tome sto sam ja vidio hemoterapija i morfijumski flasteri i to je to, nema druge terapije. A morfijumski flasteri ne da su dgroga nego su drogetina tolika da se lagano i ispusi koji cigar kad pocne da shljaka. Doktori i sami odaju utisak da kod tekvih bolesti nema sto oni mogu da urade bez da ti shibaju hemoterapiju lijepe flastere i iznose iz bolnice u mrtvacnicu. jednostavna matematika. I sada se pojavila prica da se ljudi izlijece uz pomoc ulja kanabisa, masovno se pojavljuju ljudi koji su zivi dokaz da su izlijeceni..Ukoliko su dokazali da moze da ublazi simptome bolesti , ne da je izlijeci , pa i to je vec ogromna stvar. Zar ne bi bilo normalno da se pacijentu nudi mogucnost da izabere, da proba sa tom vrstom lijecenja. Makar to bi bilo dosta fer trip u hodnicima bolnice vjeruj te mi. Pacijent po meni treba da ima tu mogucnost da izabere jer je njegov zivot u pitanju. Da se ne lazemo danas se marihuana pusi u nevjerovatnim kolicinama u svakom kutku svijeta. To se ne mijenja zadnjih nekoliko decenija i nece se ni promijenit ni na bolje ni na gore legalizacijom konoplje u medicinske svrhe. Nidje veze, Onaj ko pushi marihuanu- pushit ce je,onaj koji zeli da proba- probat ce je, onaj koji oce da je batali-batali ce je potpuno nebitno je li legalizovana u medicinske svrhe ili nije. Iz bolnickog kreveta, iz te pozicije gledano apsolutno je treba legalizovat u medicinske svrhe Uz pomoc Boga ja sam ozdravio od svoje plucne bolesti i potpuno sam ok ali ne zaboravljam taj ocajluk koji sam tamo dozivio. I uskratiti mogucnost jos jedne opcije bolesnim ljudima je potpuno suludo. Pogotovo iz straha da ne pocne narod choche masovno da duva travu.....pa narod odavno masovno duva travu i imaju izbora da li ili ne da je duvaju, a bolesnim ljudima uskratiti mogucnost da li ili ne da se lijece istom......to je potpuno folirantsko-umobolna demagogija velikih korporacija koje prozvode ljekove da ne bi ostali bez ogromnog profita i to je to, tako jednostavno. Човек Жоја, Данче*, feeble and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Добро. :0203_cool: Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Е,само да знате,цветови марихуане су много јачи од самих листова... Adelaida and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Е,само да знате,цветови марихуане су много јачи од самих листова... samo zenske biljke... Данче*, туриста, Зосима and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 А шта је то Христос прогласио нелегалним? Није Христос, али јесте човјек. Неки краватирани тамо бирократа, не зна му се ни име. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Ako neko navrne do Bele Crkve preko leta (dođe na jezera) može da nabere, znam lokacije Јел бата Манолисе,јел ти знаш добре локације за пецање на тим језерима, неке препоруке,шта се лови и тако то... Crveni Baron and Manolis је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 А етос на учи да будемо тирани и идемо логиком да забрањујемо апсолутно све што нам падне на памет налазећи за то оправдања? Kakvi tirani? Ko je uopste rekao da treba da zabranjujemo sve sto nam padne na pamet? Lepo sam objasnio sta sam imao, ko zeli moze slobodno da procita. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 21, 2015 Пријави Подели Написано Април 21, 2015 Јел бата Манолисе,јел ти знаш добре локације за пецање на тим језерима, неке препоруке,шта се лови и тако то... Znam sveee! Зосима, javor and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 22, 2015 Пријави Подели Написано Април 22, 2015 To je tacno, ali ja mislim da bi se povecao broj konzumenata marihuane jer mozes lako doci do robe. Pa evo, imamo zabranu pusenja po zapadu pa se smanjuje broj ljudi koji pusi. Ovako ako budes mogao kupiti marihuanu na kiosku, mnogo vise ljudi ce da propusi. A ko bilo kome dao pravo da zabranjuje šta će i ko će da konzumira. Odakle bilo kome moralno pravo da sebe postavi iznad drugog čoveka i da kaže e to ne smeš da koristiš, a ovo možeš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 22, 2015 Пријави Подели Написано Април 22, 2015 Ovde diskusija vec ide u pravcu toga da se vise ne dovodi u pitanje da li marihuana uopste ima bilo kakvo korisno dejstvo vec se to uzima kao resena stvar a upravo je to problem jer kako je lepo objasnila gospodja sa onog videa, supstance koje imaju nekakvog efekta su vec sintetizovane i nalaze se u nekim lekovima. I nema nikakve potrebe za legalizavijom bilo cega u medicinske svrhe. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 22, 2015 Пријави Подели Написано Април 22, 2015 A ko bilo kome dao pravo da zabranjuje šta će i ko će da konzumira. Odakle bilo kome moralno pravo da sebe postavi iznad drugog čoveka i da kaže e to ne smeš da koristiš, a ovo možeš?Vecina, parlamentarna, ima pravo u demokratskim drustvima da se postavi iznad pojedinca . Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 22, 2015 Пријави Подели Написано Април 22, 2015 I nema nikakve potrebe za legalizavijom bilo cega u medicinske svrhe. Како нема?! Па мора "бизнис" да уђе у легалне токове. Само ме интересује коме се сада "прави посао" под маском "брига за болесне"... Adelaida and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Април 22, 2015 Пријави Подели Написано Април 22, 2015 Како нема?! Па мора "бизнис" да уђе у легалне токове. Само ме интересује коме се сада "прави посао" под маском "брига за болесне"... clap Pre ili kasnije svaki poslic koji donosi veliku novcanu dobit prolazi kroz legalizaciju...mora se nekada i opravdati kapital. A sa druge strane uzivaocima isto lepo...i dilerima jos i lepse...ma milina... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 22, 2015 Пријави Подели Написано Април 22, 2015 clap Pre ili kasnije svaki poslic koji donosi veliku novcanu dobit prolazi kroz legalizaciju...mora se nekada i opravdati kapital. A sa druge strane uzivaocima isto lepo...i dilerima jos i lepse...ma milina... Pa to upravo ne bi odgovaralo dilerima i kriminalcima iz mnogo razloga. Kao prvo, deo zarade bi isao drzavi preko poreza. Kao drugo, postojale bi odredjene regulacije kojima bi se kontrolisao kvalitet proizvoda, ne bi moglo da se prska i mesa sve sa svacim i tako dodatno ugrozava zdravlje konzumenata.Kao i kod ovog slucaja konkretno, ljudi koji su bolesni uzimaju ovo ulje "na crno", daju ogromne kolicine novca a pritom im niko nista ne garantuje niti se sta ispituje. Mislim, ne mislis valjda da oni koji ne duvaju travu rade to zbog toga sto je ona ilegalna? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 22, 2015 Пријави Подели Написано Април 22, 2015 E, a kako se to ulje koristi zna li ko? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука