Jump to content

Да ли и "добри" атеисти иду у рај?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zivot je zapravo veoma lep... a vi ste ga  u startu oznacili kao propadljivu posledicu greha...

Смрт, бол и зло су последица греха а не живот . А живот јесте веома леп, то се сви слажемо, али је став атеиста а не хришћана , колико сам приметио, да је у суштини досадан и да би озбиљно сморио човека кад би био вечан . 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 311
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Смрт, бол и зло су последица греха а не живот . А живот јесте веома леп, то се сви слажемо, али је став атеиста а не хришћана , колико сам приметио, да је у суштини досадан и да би озбиљно сморио човека кад би био вечан . 

N mozes da izjednacavas te stvari jer ne pricamo o istoj vecnosti.

Ja sam do sad pricao o vecnom zivotu nakon smrti, onako kako ga hriscani dozivljavaju. Takva vecnost bi svakako za mene bila smor  i cista dosada.

Ako pricamo o napretku nauke i medicine koje bi dovele do toga da imamo vecni bioloski zivot ovde na zemlji onda je to druga prica i o tome mozemo da diskutujemo na drugoj temi. Ne verujem da bi misljenja oko toga bila podeljena na ateiste i vernike...

I probajte da razumete da kod atesita ne posotji jednakost  u misljenju... ako ista, ljudi koji su ateisti uglavnom zastupaju misljenje da svako im svoje misljenje i odgovoran je za njega ( al cak i tu- ne svi)

Za razliku od relgije gde je jednomislje dobrodoslo, ocekivano i ohrabreno...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Pitanje morala ne bi smelo da bude pitanje religioznosti jer ce uvek da se postavi pitanje "da nema crkve, da li bi ti (nikola popovic) bio pedofil, sliovatelj i ubica?" 

Joj bre, Klaude, ti odma hard core varijantu nemorala. Pa nemaju svi Hriscani da potrebu da budu pedofili, silovatelji i ubice, pa im treba Bog da ih "ucenjuje" a samim tim i spreci u njihovoj "slobodi". Mislim da ne bih bio svejedno, jer ne dozivljam sebe kao nekog koga sada Bog ispravlja u smislu pedofilije, silovanja ili ubistava.  

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Joj bre, Klaude, ti odma hard core varijantu nemorala. Pa nemaju svi Hriscani da potrebu da budu pedofili, silovatelji i ubice, pa im treba Bog da ih "ucenjuje" a samim tim i spreci u njihovoj "slobodi". Mislim da ne bih bio svejedno, jer ne dozivljam sebe kao nekog koga sada Bog ispravlja u smislu pedofilije, silovanja ili ubistava.  

kako se nidzo ne seti toga kad je tvoj "drugar" napisao ovo:

Зашто би онда уопште било лоше бити педофил, убица или силоватељ када након смрти то ионако не игра никакву улогу. Ко може тада да лицемјерно поставља било какве норме према којима треба живјети. Тада би једини закон био узми све што ти се свиђа и не гледај на који начин ћеш то добити.

Nemo se pretvaras da medju redovima tvoje verske sabrace ovakva misljenja nisu poprilcino zastupljena ;)

"ako ne postoji bog, sta nas sprecava da svi budemo ubice i pedofili"

Al dobro ajde, da smanjimo dozivljaj... cak i tada pitanje ostaje. Da ti crkva i vera nisu tako rekle zar ne bi znao da razlikujes lose od ispravnog? Dobro od zlog? Ne potcenjujte se bas toliko, ljudi...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

ok, priznajem, nisam citao prepisku. I apologize. :) 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Опет покушаваш да убациш морал и етику у ову причу. Наша субјективна осјећања су ирелевантна у вашој концепцији. Опрости што изгледа као да сам дрзак према теби. Желим да знаш да немам ништа ни против тебе ни против твојих увјерења само мислим да имаш погрешно мишљење да Хришћани вјерују једино из страха. То је почетни и најнижи степен вјере код нас. Да те не давим сад како то иде даље јер је за тебе ионако та прича не игра неку улогу.
Подели на овим сајтовима

Више бих поштовао ваше ставове када би се држали закона јачег. Овако манипулишете са моралом и етиком јер нисте кадри да сви будете на врху хијерархије која би тада владала па вам због тога треба нешто иза чега би се сакрили. Показујете се кукавицама и са таквим ставовима апсолутно је апсурдно држати се начела која показују вашу очигледну слабост. Зашто би онда уопште било лоше бити педофил, убица или силоватељ када након смрти то ионако не игра никакву улогу.

Na čemu zasnivaš ideju da je loše biti pedofil, ubica ili silovatelj jedino ako postoji zagrobni život i zagrobna kazna? Meni je ta ideja potpuno besmislena...

Ко може тада да лицемјерно поставља било какве норме према којима треба живјети. Тада би једини закон био узми све што ти се свиђа и не гледај на који начин ћеш то добити.

Ljudi mogu da postavljaju norme prema kojima treba živeti... to rutinski rade već dugo vremena...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Зашто би онда уопште било лоше бити педофил, убица или силоватељ када након смрти то ионако не игра никакву улогу. Ко може тада да лицемјерно поставља било какве норме према којима треба живјети. Тада би једини закон био узми све што ти се свиђа и не гледај на који начин ћеш то добити.

Zato što povređuješ druge ljude.Ovaj deo o licemerju te nisam baš najbolje razumeo.Ko licemerno postavlja norme?

Подели на овим сајтовима

Gde je tvoja hriscanska ljubav prema meni, pitam te? 

Slusaj ti mene brate po pecatu, daru Duha Svetoga.... Otkud ti znas sta je Hriscanska ljubav?

Da li razumes, da smo svi ovde primetili tvoje potpuno duhovno odsustvo, zbog tvog neznanja i pogresne samoukosti Hriscanske vere i zivota.

Dakle, ljubazno bi te zamolio, da ne spocitavas i ne navodis "argumente" o Hriscanskom zivotu i to tako, da zameras Hriscanima da li jesu ili nisu u skladu sa ucenjem a na koncu svega, da li jesu ili nisu u Hristu.7

Sedi i ljubazno nam objasni sto to radis, kako ne bi bili na tebe kivni i ne posmatrali te kao nedobronamernog.

Nama na sajtu ne trebaju nedobronamerni i da dodam, nikome u vascelom covecanstvu nije dobro imati u blizini nedobronamernog coveka.

Dugujes nam to objasnjenje. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

A sex?

Подели на овим сајтовима

Држи се ти овога... видим ја да ми све више одајеш хришћанина у себи. :-)

Умеш да омашиш као и сви ми по некад (сарказам ти не узимам за зло и критику, смирићеш се) али гледам те као брата. Још малкице и несвесно/свесно учествоваћеш у сабрању. Сад можеш да се браниш кол'ко оћеш и правдаш се да те погрешно процењујемо. Да видиш само радости браће због тебе ;-)

Aj da vidimo svi :)

Подели на овим сајтовима

Ти све видиш као напад, али баш напротив, нигде те нисам нападао.

Covek je umetnik i nas sajt mu sluzi, kako bi obogatio "kriticku" misao prema Hriscanima pre svega i sproveo je na "umetnicki" rad.

Imam pravo ovako da pretpostavljam. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...