Odahviing Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 И ви се задовољавате оваквим одговором? Какве везе уопште са било чим има дужина или квалитет живота на земљи када се свеједно нећеш ничега сјећати? Зашто би ми било важно кога ћу повриједити или шта ће се самном десити? Zato što je ovaj život sve što imamo i trudimo se da ga proživimo najbolje moguće? VaSa110 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Mada meni nije jasno čemu je potreban strah od Boga?Ako nas Bog voli kako nas uči većina religija zašto trebamo da ga se plašimo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Nemas ti izgleda samo problem, sto ne poznajes Hriscanski zivot a pricas o njemu. Po ovome tvoj problem je daleko siri i kompleksniji. Ja predrasude sto se tebe tice nemam, drzim se samo onoga sto si pisanjem na ovom forumu, jasno dao do znanja ko si i sta si. Dakle imamo jos jedan tvoj "neverovatno jasan" odgovor, koji nema nikakve veze sa mojim postavljenim pitanjem, jer si ubacio predrasudu iako je nigde nije bilo, pa si na osnovu navodne predrasude*potpuna laz* iskoristio momenat da opet ucis Hriscane, Hriscanskom zivotu.. I tako iz dana u dan iz minuta u minut i dolazimo do sustine tvog postojanja na ovome sajtu. Umesto odgovora dobio sam ponovo tvoje "delo". Predrasude kod mene nije bilo, jer sam svoje argumente nalazio u tvom pisanju. Ateisti meni ne smetaju ako se drze iskljucivo van teme o Hriscanstvu u obliku ucenja Hriscana. Tvoje neznanje mi jako smeta jer zelis biti u grupi ucitelja a tvoj ateizam za mene predstavlja nesto, za cega se ja svom Bogu molim, da i vas ne ostavi i da vas privede i uzvede u punocu Carstva. Dakle ova moja molitva je upucena Bogu a ne ateistima, samim tim je i mogucnost smaranja ateista, da pridju Hriscanskoj veri svedena na potpunu nulu. Pa gledaj, da si pazljivo citao mogao si da vidis da ja gotovo nikad ne kritikujem hriscanstvo. Kako bih i mogao, ta ideja je u svojoj osnovi jako lepa i pruza neke mnogo lepe mogucnosti za lep i ispunjen zivot (u odredjenoj meri), ja problem imam sa hriscanima koji tu ideju tumace po svom nahodjenju i modifikuju je prema svojim potrebama kako bi opravdali to svoje licno vidjenje vere koje cesto nema skoro nikakvih dodirnih tacaka sa samim hriscanstvom... Zapravo licemerje mi najvise smeta... i to sto ga niko (vecina) vas uopste ne primecuje, tipa: - hriscanstvo je ljubav - al te ljubavi nigde nema na vidiku - sta ti znas smrdljivi ateisto, satanin slugo i pedofilu, hriscanstvo je ljubav prema bliznjem! Sto se tice moje licnosti U ovom trenutku u mom gradu se upravo odvija humanitarna organizacija pod mojim rukovodjenjem sa kojom sam pokrenuo akciju prikupljanja novcanih sredstava za neke ljude kojima su potrebna. U tu svrhu sam nesto sto bih mogao da naplatim DEBELO ja ustupio za rodaju u te humanitarne svrhe i od tih para necu uzeti ni jedan jedini dinar. Da ponovim, radi se o necemu sto je MOJE i sto bih JA LICNO mogao da prodam za ogromne pare. I prodacu za ogromne pare (prodaja vec tece) ali ce sav priod otici u humanitarne svrhe... Mislim da sam i vise nego kompetentan da mnogima drzim predavanje o ljubavi prema bliznjima, sto je , gle cuda, upravo koncept na kome se bazira i tvoja religija.... Sve ovo sam napisao jer nisam hriscanin i nisam opterecen skromnoscu, volim da se hvalim... a sta me i briga kad ima i za sta, a nikakvu nagradu od boga nit ocekujem nit trazim Aj sad ti meni objasni, posto vec ne verujem u boga, zasto ne idem po ulicama da ubijam i silujem ljude nego radim ovakve stvari, od kojih je gore navedena tek poslednja u nizu? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 И ви се задовољавате оваквим одговором? Какве везе уопште са било чим има дужина или квалитет живота на земљи када се свеједно нећеш ничега сјећати? Зашто би ми било важно кога ћу повриједити или шта ће се самном десити? Dva puta sam ti postavio pitanje u prethodne dve strane i ni na jedno nisi hteo da mi odgovoris... zasto? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Pa gledaj, da si pazljivo citao mogao si da vidis da ja gotovo nikad ne kritikujem hriscanstvo. Kako bih i mogao, ta ideja je u svojoj osnovi jako lepa i pruza neke mnogo lepe mogucnosti za lep i ispunjen zivot (u odredjenoj meri), ja problem imam sa hriscanima koji tu ideju tumace po svom nahodjenju i modifikuju je prema svojim potrebama kako bi opravdali to svoje licno vidjenje vere koje cesto nema skoro nikakvih dodirnih tacaka sa samim hriscanstvom. Vrlo sam pazljivo citao i to sam napisao. Vrlo identicno, jer sam i ja navodio Hriscane a ne Hrista. Toliko o paznji. Tvoja "umetnicka dela" za koja sam izrazio sumnju da postoje, bazirana su precizno na "kritiku" Hriscana ali u daljem tekstu, sav taj rad se slije na vrata Crkve, kao institucije, koja opravdava bezumlje ljudi samo zato sto su Hriscani. Na kraju, dolazi i sam Hristos, jer Crkva i jeste Hristos. No kod tebe, ne nalazim klasicno Bogoborstvo u smislu ti protiv Hrista, ali nalazim koristoljublje u tvojim postupcima i znanje koje nadima. No da se ogradim, ove spekulacije oko tvog "umetnickog rada" su zaista samo spekulacije i ne moraju biti istina. Nadfam se da nisu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Да ли и "добри" атеисти иду у рај? Свашта, какво питање... наравно да иду!! Наравно, ако желе то. Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Aj sad ti meni objasni, posto vec ne verujem u boga, zasto ne idem po ulicama da ubijam i silujem ljude nego radim ovakve stvari, od kojih je gore navedena tek poslednja u nizu? Zato sto imas pecat Svetoga Duha! El u redu sada? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Tako je, budi glup i neobrazovan, pa se neces ni malo nadimati. Pogledaj nam samo predsednika Nikolica. Pa vrlo je neobrazovan sto se tice Bogopoznanja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Zato sto imas pecat Svetoga Duha! El u redu sada? To je to? Nesto sto je neko uradio dok sam bio beba od 40 dana danas utice na mene i moj zivot? Toliko o slobodi i slobodnoj volji.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Vrlo sam pazljivo citao i to sam napisao. Vrlo identicno, jer sam i ja navodio Hriscane a ne Hrista. Toliko o paznji. Pa ako pricamo o hriscanima zasto mi se onda ne pridruzis u kritici? Ne verujem da mislis da su danasnji hriscani isusova slika... I ti i ja (iako ti suknjas) znamo sta zanci biti hriscanin. Po toj logici bi drzava u kojoj zivi 85% hriscana bila pravi raj na zemlji... a nije... zasto? Zato sto hriscani itekako zasluzuju debele kritike. Mada je to pomalo pitanje i nacionalnog identiteta jer ce Srbin pre da izvrsi samoubistvo nego da prizna da je pogresio... dokle god postoje nepresusne zalihe drugih cinilaca koje mozemo da okrivimo za svoju nesrecu- mirni smo Sto se tice moje "umetnosti" kako volis da je navodis, u njoj za sada nema mesta za moje bogoborstvo, njega cuvam samo za pouke... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Religija kojoj ne pripadam u velikoj meri utice na kvalitet mog zivota. У ком смислу утиче на твој живот?...Тако што не желиш да будеш као ми "зли" верници који једини спас виде у Богу, или је твој живот ипак добио неки дубљи смисао? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Zato sto imas pecat Svetoga Duha! El u redu sada? Pa to bi bilo protiv njegove volje s obzirom da je ateista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 На чему ти засниваш свој став да је уопште важно како за живота живимо када након смрти то ионако не игра никакву улогу. Убица се ионако неће сјећати шта је радио нити убијени под каквом је траумом скончао. Која је у том случају поента поштовања било каквих норми? Poenta je u tome da ovaj život živimo što je bolje moguće, a što svakako ne bi bilo ostvarivo ako bi ubistvo bilo dozvoljeno. И ви се задовољавате оваквим одговором? Какве везе уопште са било чим има дужина или квалитет живота на земљи када се свеједно нећеш ничега сјећати? Зашто би ми било важно кога ћу повриједити или шта ће се самном десити? Zato što je SADA podjednako važno kao i POSLE, pa samim tim nije uopšte bitno to što nećeš postojati pa se nećeš ni sećati... bitno je da SADA niko ne sme da te ubije, siluje, opljačka... tj. ja sam bar mislio da je to bitno svakom normalnom čoveku, bez obzira na postojanje ili ne postojanje zagrobnog života... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Pa vrlo je neobrazovan sto se tice Bogopoznanja. Pa valjda za bogopoznanje je potrebno božije otkrivenje a ne obrazovanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 26, 2015 Пријави Подели Написано Мај 26, 2015 Pa sta, ja sam krsten kao beba, ali kada bude izbio rat, to me nece ni najmanje spreciti da pokusam da oborim rekord Vasilija Zajceva. Aj obori rekord Jahvea iz SZ?A.Nema šansi za tri života. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука