Jump to content

Srdjan93

Члан
  • Број садржаја

    6
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Srdjan93's Achievements

Тек дошaо/ла

Тек дошaо/ла (1/9)

4

Форумска репутација

  1. Да, прочитах то управо и овде: http://srbin.info/2014/10/15/molitveno-pravilo-za-vernike-redosled-dnevne-molitve/
  2. Pomaže Bog, braćo i sestre. Koje molitve bi trebao svaki hrišćanin da čita kada ustane, preko dana i kada legne? Ja samo kada legnem čitam Oče naš, znam da bi trebalo još da ih čitam, pa vas pitam? Šta vi čitate? Hvala.
  3. Помаже Бог браћо и сестре, мајка ме пита шта да ради са јајетом чуваркућом од прошле године, да ли се само баци или закопа ко што неки обичаји кажу? Хвала.
  4. Искористићу прилику да у овој теми кажем и шта је мој највећи разлог зашто верујем у нешто после смрти. Ако постоји тема, нека ме неко упути у њу, "Зашто верујем у Господа". Начитао сам се разних теорија, од оних да је свет визуелна пројекција црне рупе Стивена Хоукинга, до тврдње свете књиге да нас после смрти чека суд на вечну патњу или вечни рај. Мој логични закључак јесте прост, ја не могу замислити да ја и мој разум нестану. Може нестати тело, али то да моје размишљање нестане то никако не могу прихватити. Ето, извињавам се на офф-у.
  5. Нисам размишљао о томе, баш ћу га испитати у вези тога. Како је крштен, ако је комуниста. И покојни деда ми је био крштен, ја мислим.
  6. Веома интересантно мишљење и веома лепо објашњено. Захваљујем. Нека и остали поделе своја мишљења, или цитате из светих списа.
  7. Ако мислите на мог оца, јесте наравно.
  8. Помаже Бог браћо и сестре. Да се одмах извиним уколико сам омашио подфорум или је тема била, сетио сам се овога, па ме интересују Ваша мишљења. Дуго ме ово питање мучи, да ли људи који су уништени од стране комунизма или једноставније, људи који нису Православне вероисповести, а током живота су помагали другима, били добри, да ли они могу бити примљени у царство небеско? Мој отац је одгајан у комунистичкој породици, мој покојни деда је био у комунистичкој партији и наравно као и сви комунисти, ни он није признавао цркву. Покојни деда је имао обичај и да каже "Добар комуниста је исто што и добар верник". Тако је и мој отац васпитан, сви смо у кући религиозни, само он није, али не могу рећи ни да је тотални атеиста, јер слави Божић, Васкрс и Славу, прати календар, зна свако црвено слово кад је, кади се с нама навече, али у цркву да отиђе нема шансе, и често се шали на рачун Господа. Иначе је веома добра особа, често пута је био и преварен због тога, буквално крви би дао. Шта кажу свете књиге на ту тему? Са једне стране ми делује не логично да добра особа оде у пакао, а са друге стране није ни фер према онима који су се "живота" одрекли зарад истога. Хвала.
  9. Поздрав, Ја сам Срђан, улоговао сам се да бих вам објаснио о чему се ради. Да напоменем да не верујем у враџбине, тачније не верујем да ми могу ишта и да верујем у Бога од кад сам рођен. Али овако ствари стоје... Мајка кад је кренула на посао на колима је видела неку траву, чудно јој је било откуд трава на хауби и зашто је трава слепљена, она је то само бацила. Кад се вратила са посла узела је ту траву и приметила да се нешто налази у њој тврдо, то је била прашина слепљена(гуглајући сам сазнао да је слепљена од крви неке животиње) а у тој прашини намотане длаке белим концем, она кад је то видела узела је под страхом и пребацила код особе која ју је и направила, очигледно. Кад сам то чуо био сам у фазону "ма даај, какве бабске приче", али кад ми је то детаљњије описала помало сам се забринуо, јер нам се у последње време дешавале лоше ствари, до пре неких 4-5 месеци када је све кренула на боље, али одједном свака сфера живота. Касније сам гуглајићи видео да се то треба запалити, тако да је мајка кренула да нађе те длаке умотане које је бацила, кад је дошла на место где је бацила длаке видела је да нису ту, него их је неко пребацио опет у наше двориште(очигледно особа која је то и направила). Да се вратим на тему, претраживајући интернет нашао сам на Кипријанову молитву, такође мајка је ишла у цркву где јој је жена која продаје свеће препоручила исту ту књигицу са више молитва. Сестра је данас била код попа, рекао јој је да узме нешто из цркве да је штити, све што је освештано, и да томе не придаје велики значај. ПС: Колико сам видео молитва која крстари интернетом се не налази у овој у књизи.
×
×
  • Креирај ново...