SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Одговор ти је у мом претходном посту. Реко' ја теби на оној теми да треба да оснујеш своју цркву. Не хватај у речи. Написао сам Бог, а у Верујем лепо пише од кога се оваплотио. У мом посту ја то потенцирам, утеловљење. Значи, ту је, међу људима, телесно, и говори својим речима. Говорио је преко пророка сад говори сам, Лично. Дакле, променио се. Nisi mi odgovorio ko je pobio decu u Egiptu?Ko izdaje zapovesti da se kamenuju svi koji recimo rade subotom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Так'и ко ти. Ih pa nisam ja Bog. Precenjujes me. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Ал' како си крен'о опасно претендујеш да му заузмеш позицију, и то ону старозаветну. Ja bi to mnogo sofisticiranije resavao da sam svemocan poput Njega. :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Па добро, јасно је мени да си ти талибан, због так'их је Христос и дошао. Ал то није тема. A Bog u SZ el i on taliban?Te koje Hristos kritikuje su baš poštovali te njegove talibanske zapovesti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Ма сви ће се спасти! Сви ће у рај! Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odonata Ressurecta Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 To je suvišno pitanje...sama pomisao na "dobrog" ateistu, hriščanina ili jednsotavno ljudsko biće je diskutablna, neamamo konačne kategorije za tako nešto.Svi nosimo posledice Pada i kao takvi smo vrlo kompleksni i ujedno nedovršena bića.Hristovo svjedočanstvo je najdublje nešto darovano čovječanstvu i Crkva je tu dubinu sačuvala i prenosi je iskustvom od praznika Pedesetnice do danas.Tim iskustvom treba živjeti tj. crpiti ga voljom, tako što ćemo se odazvati na liturgijski poziv... jer samo u tom iskustvu uzrastamo u rastu mjere Hristove i dostižemo vrhunce u formiranju naših ličnosti za Carstvo Nebesko, koje je ujedno po Hristovim riječima "U nama".Obličje ovog svijeta prolazi, nova tvar će doći...ljubimo jedni druge, i ljubavi polažimo živote jedni za druge, to je zapovijest Ljubeljenog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 У принципу, има људи који нису препознали Личност Сина Божјег, Исуса Христа али претпостављам, да иако не знају Ко Је Христос, врло добро знају ШТА је, Христос Богочовек. односно, шта је Бог. Сетимо се Христових прича, народу окупљеном, Христос у тим причама, као господара није наводио себе, осим ученицима Његовим његове су приче имале оно друго објашњење,: Шта је Бог. Ко је Бог и шта је Бог, колико видимо Христос је то једноставно објашњавао. Сетимо се приче о винограду Odonata Ressurecta је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odonata Ressurecta Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 У принципу, има људи који нису препознали Личност Сина Божјег, Исуса Христа али претпостављам, да иако не знају Ко Је Христос, врло добро знају ШТА је, Христос Богочовек. односно, шта је Бог. Сетимо се Христових прича, народу окупљеном, Христос у тим причама, као господара није наводио себе, осим ученицима Његовим његове су приче имале оно друго објашњење,: Шта је Бог. Ко је Бог и шта је Бог, колико видимо Христос је то једноставно објашњавао. Сетимо се приче о винограду Upravo su to esencijalne teme jer nam uvjek iznova pokazuju koliko je Hristos bio smiren srcem i da je svako mudrovanje na temu ovog tipa zapostavljanje tj. zakopavanje svojih talanata koje nastaje preovladavanjem razuma u odnosu na druge sile uma i srca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 Da li postoji starozavetni Bog? Ako da, gde je danas? Zasto je prestao sa delovanjem? Ako ne, ko ga je izmislio i s kojim namerama? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos Tijanic Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 Кад кажемо добар атеиста, по ком критеријуму добар? Добрим атеистом се сматра неко ко је добар према другима, дарежљив, није егоиста, жртвује се за друге и сл. А да ли је грешан по хришћанским критеријумима, рецимо блуд, онанија, пушење, не утиче много на виђење доброте. Е сад, да ли ће Господ занемарити хришћанске критеријуме на страшном суду? "You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 Кад кажемо добар атеиста, по ком критеријуму добар? Добрим атеистом се сматра неко ко је добар према другима, дарежљив, није егоиста, жртвује се за друге и сл. А да ли је грешан по хришћанским критеријумима, рецимо блуд, онанија, пушење, не утиче много на виђење доброте. Е сад, да ли ће Господ занемарити хришћанске критеријуме на страшном суду? pa pitanje je i koliko bog ima veze sa hriscaniskim kriterijumima... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 Kako god okreneš, postojati večno je samo po sebi "pakao", samo je pitanje kad ćeš da se potpuno smoriš... a "kad" je u večnosti irelevantno... stoga je i pitanje iz naslova teme nebitno... Tumaralo. and Ламех је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 Kako god okreneš, postojati večno je samo po sebi "pakao", samo je pitanje kad ćeš da se potpuno smoriš... a "kad" je u večnosti irelevantno... stoga je i pitanje iz naslova teme nebitno... Сама могућност да постојиш је огромна ствар , и сад да неко одбаци све то јер се " сморио " . Смореност је индивидуална , ако си сморен сам си крив, уради нешто да не будеш . С таквим ставом је онда оправдано да извршиш самоубиство чим ти је досадно . Или још боље, уради одмах, док је још " забавно " да у потпуности избегнеш досаду . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 Ne mora da znaci. Ja bih vrlo lako nasao zanimaciju za celu vecnost. Ma nemoj? Sta mislis zasto je kazna zatvora (do 40 god ili dozivotna) najgora kazna koja postoji u modernom svetu? ivona је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 25, 2015 Пријави Подели Написано Мај 25, 2015 Ma nemoj? Sta mislis zasto je kazna zatvora (do 40 god ili dozivotna) najgora kazna koja postoji u modernom svetu? Има једна још гора, смртна . Питај било ког робијаша на реду за погубљење, рећи ће ти исто . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука