Joko Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Извињавам се што се овако без увода и најаве враћам на тему али заиста осећам потребу да прокоментаришем оно што је рекао о. Александар Ђаковац. Када сам видео онолико прелашћеног света, а нарочито деце, како се „причешћују“ код монаха Артемија, заиста ми је припала мука. Није монах Артемије незнавен и свакако је врло свестан шта чини. Да ли је крао, варао, радио ово или оно, није моја брига. Али свесно саблажњавати и увлачити толики свет у пропаст је просто страшно. Зна тај монах врло добро шта знали служити упркос забрени а потом и разчињењу. А шта рећи о узурпацији манастира? То ли је радио Свети Јован Златоуст са којим монах Артемије, авај, сам себе пореди? Да, дефинитивно су ово дела разбојничка. Са којим правом вода и те монахе са собом? Што им не нареди да оду некуд а не да и они због несугласица које он има са Сабором испаштају? Ако ово није гуруизам, ја не знам шта онда то јесте. Хвала Богу да је неко јавно назвао ствари правим именима. Ако то не будемо чинили, много ће се још људи саблазнити док м. Артемије и артемити „напредују из зла у горе, варајући и варајући се.“ Еуфемизми нису били својствени ни Апостолима ни Светитељима када је реч о рушитељима Цркве... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Извињавам се што се овако без увода и најаве враћам на тему али заиста осећам потребу да прокоментаришем оно што је рекао о. Александар Ђаковац. Када сам видео онолико прелашћеног света, а нарочито деце, како се „причешћују“ код монаха Артемија, заиста ми је припала мука. Није монах Артемије незнавен и свакако је врло свестан шта чини. Да ли је крао, варао, радио ово или оно, није моја брига. Али свесно саблажњавати и увлачити толики свет у пропаст је просто страшно. Зна тај монах врло добро шта знали служити упркос забрени а потом и разчињењу. А шта рећи о узурпацији манастира? То ли је радио Свети Јован Златоуст са којим монах Артемије, авај, сам себе пореди? Да, дефинитивно су ово дела разбојничка. Са којим правом вода и те монахе са собом? Што им не нареди да оду некуд а не да и они због несугласица које он има са Сабором испаштају? Ако ово није гуруизам, ја не знам шта онда то јесте. Хвала Богу да је неко јавно назвао ствари правим именима. Ако то не будемо чинили, много ће се још људи саблазнити док м. Артемије и артемити „напредују из зла у горе, варајући и варајући се.“ Еуфемизми нису били својствени ни Апостолима ни Светитељима када је реч о рушитељима Цркве... na koje eufemizme misliš? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Наравно да се не слажем са тим што се одвајају и служе без благослова, али нису монаси мала деца па да их неко вуче са собом. Сви они имају слободу избора. Јесте да су у прелести, али нико никог не може силом одвести на погрешну страну. Разбојник је заиста претешка реч и само уноси саблазан. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Цитат Цитат Цитат Цитат Па рекох малопре. Бог Отац. Било да се помиње отац Небески, Оче наш, па Христос када је помињао Оца...Реч је о једном те истом Оцу, Богу Оцу. Цитат Под Оцем небеским подразумева се исти Онај коме се обраћамо са Оче наш."Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје, itd...je li ? Ајд још овај пут. ЈЕСТЕ. znači jedan savelijanac manje. Не разумем те ништа. Већ сам ти једном рекао да пишеш не доречено. Какав савелијанац мање...? dobro, gdje je onda dorečenost ostalog, petar m, da se "doreče" u dokazima i svi oni što tvrde da je otacsimeon bio u sekti i tako to.. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Наравно да се не слажем са тим што се одвајају и служе без благослова, али нису монаси мала деца па да их неко вуче са собом. Сви они имају слободу избора. Јесте да су у прелести, али нико никог не може силом одвести на погрешну страну. Разбојник је заиста претешка реч и само уноси саблазан. И то не малу. Прејаке речи могу имати контра ефекат. Можда се хтело оштро реаговати и одклонити могућност раскола (што могу да разумем) али у конкретној ситуацији не делује тако. Више личи на неки обрачун. Онај ко није склон расколу и претеривању, неће отићи за Артемијем без обзира да ли има или нема симпатије. Али остаје рана унутар цркве која може бити ново семе раздора на одложено деловање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 "Заиста, заиста вам кажем: Ко не улази на врата у тор овчији него прелази на другом мјесту, он је лопов и разбојник." (Јован 10:1) ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат "Заиста, заиста вам кажем: Ко не улази на врата у тор овчији него прелази на другом мјесту, он је лопов и разбојник." (Јован 10:1) Е па Звонко, ко је ово изговорио? Ајд сад, ипак није исто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Цитат Цитат Цитат Цитат Цитат Па рекох малопре. Бог Отац. Било да се помиње отац Небески, Оче наш, па Христос када је помињао Оца...Реч је о једном те истом Оцу, Богу Оцу. Цитат Под Оцем небеским подразумева се исти Онај коме се обраћамо са Оче наш."Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје, itd...je li ? Ајд још овај пут. ЈЕСТЕ. znači jedan savelijanac manje. Не разумем те ништа. Већ сам ти једном рекао да пишеш не доречено. Какав савелијанац мање...? dobro, gdje je onda dorečenost ostalog, petar m, da se "doreče" u dokazima i svi oni što tvrde da je otacsimeon bio u sekti i tako to.. Не знам за то у вези о.Симеона и шта је био пре него је постао православан. Ти се штрецаш на то када неко помене да је био пентекосталац...Па шта и да је био, зар то нешто мења? Сада је јеромонах и слава Богу на томе. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Цитат "Заиста, заиста вам кажем: Ко не улази на врата у тор овчији него прелази на другом мјесту, он је лопов и разбојник." (Јован 10:1) Е па Звонко, ко је ово изговорио? Ајд сад, ипак није исто. Nije li poenta pre svega se ugledati na Njega i Njegove reči, a ne na raznorazne "duhovnike"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Цитат "Заиста, заиста вам кажем: Ко не улази на врата у тор овчији него прелази на другом мјесту, он је лопов и разбојник." (Јован 10:1) Е па Звонко, ко је ово изговорио? Ајд сад, ипак није исто. mislim da se na nekom forumu raspravljalo kako je artemije osvajao manasitir u erp. ali nije bilo polemike oko toga, je li ušao kroz prozor, ili drukčije! Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марко Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Колико је пакости отворене или прикривене данас? Колико је каријеризма, лицемјерства, фаворизовања, такмичења, подсмијевања.... Читам и ово је све што могу да напишем. Не узимај превише на себе бриге овога Свијета, већ чувај свој мир и живи са Богом. Нека иде како иде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Колико је пакости отворене или прикривене данас? Колико је каријеризма, лицемјерства, фаворизовања, такмичења, подсмијевања.... Читам и ово је све што могу да напишем. Не узимај превише на себе бриге овога Свијета, већ чувај свој мир и живи са Богом. Нека иде како иде. Цитат Не узимај превише на себе бриге овога Свијета, већ чувај свој мир и живи са Богом.poučna rečenica, naročito u ova smutna vremena, i dušebrižna veoma. Цитат Нека иде како иде.ova me rečenica podsjeća na onu riječ sa pac što počinje, kako ono bi, pacov nije, pacifik nije..kako se ono zvaše... 89898989898989 Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Не знам за то у вези о.Симеона и шта је био пре него је постао православан. Ти се штрецаш на то када неко помене да је био пентекосталац...Па шта и да је био, зар то нешто мења? Сада је јеромонах и слава Богу на томе. И то какав јеромонах ! Слава Богу ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат И то какав јеромонах ! Слава Богу ! Славиш Бога јер постоји јеромонах, који по православном исповиједању своју власт за служење добија ЈЕДИНО И ИСКЉУЧИВО благословом Епископа, а који властитог Епископа на чијем антимнису служи и у чије име врши Литургију - не помиње. Опште лудило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Презвитер Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Цитат Цитат Не знам за то у вези о.Симеона и шта је био пре него је постао православан. Ти се штрецаш на то када неко помене да је био пентекосталац...Па шта и да је био, зар то нешто мења? Сада је јеромонах и слава Богу на томе. И то какав јеромонах ! Слава Богу ! Заиста не разумијем, ако мислите на бившег јеромонаха Симеона Виловског, није уопште битно шта је био прије, него шта је сада - а сада је нажалост, само Дејан Виловски, чак није више ни монах, а поготово није јеромонах. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука