Jump to content

Отац Александар Ђаковац: "Да нам срце не остане камено"!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Неби да испаднем неки идиот али морам ово питати: Сви знамо да Дух Свети води нашу Свету Цркву. Али како онда настаје овај хаос у Цркви?Дал је то воља Духа Светога?

Анархија и хаос у православљу постоје од настанка Цркве као живи доказ да Цркву води лично Дух Свети јер би се у сваком другом случају распала (да је којим случајем људска творевина).

Највећи доказ да Бог постоји јесте чињеница да се Православна Црква поред све своје спољашње анархије која у њој непрекидно траје није распала.

4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• Одговори 286
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

али дете да буде унакажено од Бога зато јер су њени родитељи имали однос у посту, као да је тај чин превазишао љубав Божију...их такве духовнике треба мало за уши.

Баш тако брате мој.

Да, слажем се. Нама је  један млад и искусан монах (отац Клеопа, зна га брат Дејан) на трибини управо критиково такве монахе....каже данас монаси говоре брачним паровима "не смете тад и тад имати односе...".

Каже отац Клеопа, сада није битно дал ће се дјете направити у посту или не, битно је да опстанемо биолошки. Каже уби нас бјела куга а ми гледамо када и како ћемо правити дјецу.

Каже такође да му је глупо што се неки монаси воле информисати од својих духовник чеда шта све раде у постељи...хехе 4chsmu1

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Неби да испаднем неки идиот али морам ово питати: Сви знамо да Дух Свети води нашу Свету Цркву. Али како онда настаје овај хаос у Цркви?Дал је то воља Духа Светога?

Анархија и хаос у православљу постоје од настанка Цркве као живи доказ да Цркву води лично Дух Свети јер би се у сваком другом случају распала (да је којим случајем људска творевина).

Највећи доказ да Бог постоји јесте чињеница да се Православна Црква поред све своје спољашње анархије која у њој непрекидно траје није распала.

ekstra

4chsmu1

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Дух Свети води живе људе у Цркви а не зомбије. Тамо где су живи људи увек има проблема.

Подели на овим сајтовима

Treba da se potrudimo braco da ne uvecavamo taj haos. Da precutimo neku tesku rec ili osudu, cak i ako mislimo da smo u pravu, cak i ako mislimo da treba nekog ili nesto razobliciti. Poslednjih dana je toga bilo previse u Crkvi a i na ovakvim mestima, forumima. Svestenik ciju jednu rec cinim vise nego sve nase mlade teologe zajedno sve sa njihovim magisterijima preporucuje samo molitvu.

Подели на овим сајтовима

• Гости

0205_whistling

То је добра ствар и поука овако тешких искушења:

човек кад види да нема своје снаге да нешто учини, схвати да је ништа, добије смирење и окрене се најмоћнијем оружју - молитви!

Подели на овим сајтовима

Svestenik ciju jednu rec cinim vise nego sve nase mlade teologe zajedno sve sa njihovim magisterijima preporucuje samo molitvu.

A не препоручује случајно и да не судимо свим нашим младим теолозима који су се усудили да магистрирају?

Подели на овим сајтовима

Svestenik ciju jednu rec cinim vise nego sve nase mlade teologe zajedno sve sa njihovim magisterijima preporucuje samo molitvu.

A не препоручује случајно и да не судимо свим нашим младим теолозима који су се усудили да магистрирају?

Ne. Uopste ih ne spominje.
Подели на овим сајтовима

Sve bi to bilo lepo i krasno kad bi se i samo takvi sveštenici kojima smetaju obrazovani(ji), mladi teolozi, okretali molitvi.

Ne smetaju mu/im. Ponavljam, otac o kome pisem uopste ne spominje te mladje teologe. Jos jedared: ne spominje ih.

I ne cita kurir.

A tvoj duhovni savet o "potrebi okretanja molitvi" svakako bi mu dobrodosao, samo da ima ko da mu to prenese ili da pocne da cita ovaj forum. 

Подели на овим сајтовима

Ма хвала Богу, не бих измишљао, него сам својим очима гледао један снимак гдје Артемије дословно риба  о.Симеона на ту тему к'о отац ђака када дође с родитељског.

А што се тиче одговорности Епископа и уопште клира за општу учмалост, која за последицу има добар терен за дјеловање секти, па чак и одређена јеретичка и секташка учења у самој Цркви, то је посебна тема. Стално причамо о некаквим "есхатолошким перспективама" потпуно игноришући властите обавезе према народу гладном јасног православног свједочења.

Већ сам рекао - џаба сва прича све докле не видим Епископа да сједи са својим народом, прича, поучава, састрадава, помаже, тјеши и све остало. Изгледа да их већина живи као средњовјековне принцезе у стакленим кулама без додира са сопственим народом. И само због те чињенице ова фртутма око Артемија и има толики замах јер његови (макар и наопако уче) излазе у народ и прикупљају истомишљенике, док звачна Црква, односно њени представници већином гурају главу у пијесак, будући да су навикли да живе по инерцији.

facenew22222222

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Па рекох малопре.

Бог Отац.

Било да се помиње отац Небески, Оче наш, па Христос када је помињао Оца...Реч је о једном те истом Оцу, Богу Оцу.

Под Оцем небеским подразумева се исти Онај коме се обраћамо са Оче наш.

"Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје, itd...je li ?

Ајд још овај пут.

ЈЕСТЕ.

znači jedan savelijanac manje.

Не разумем те ништа.

Већ сам ти једном рекао да пишеш не доречено.

Какав савелијанац мање...?

dobro, gdje je onda dorečenost ostalog, petar m, da se "doreče" u dokazima i svi oni što tvrde da je otac

simeon bio u sekti i tako to..

A gde je nedorecenost u onome sto sam ja rekao?Hoces da kazes da ono nije savelijanstvo?

da. za mene. petarm, pronašla sam diskusiju gje si pisao  ranije o ovoj temi.

prvi utisak koji sam dobila čitajući ta razna mišljenja o Svetoj Trojici, i tome šta je izjavio otac simeon,

bio je slika svih onih bakica koje imam priliku da sretnem kada idem u crkvu, koje su istinski pobožne za mene,

a nikada nisi čule ništa o ontologiji, o nekakvim ipostasima, i slično.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4711.msg236912/topicseen.html#msg236912

ovo je mjesto gdje smo već načeli tu temu, a ima još jedan link gdje se već o tome raspravljalo.

ti si napisao, citirajući:

I mi verujemo znači' date=' u Gospoda Boga Koji jeste, našeg Oca Nebeskoga Koga uvek slavimo u tri lica znači Oca i Sina i Duha Svetoga Trojica je Jedinica, Jedinica u Trojici. ne zajednica kako ekumenisti uče.[/quote']

prva nedoumica je bila, da li je otac simeon, napravio lapsus, rekavši da Oca Nebeskoga (shvaćenog kao jednog od lica Trojice), jeste proglasio kao nekoga koga slavimo opet u tri lica.

onda je sinđelić na youtubu kao komentar, napisao da je otac simeon trebao reći samo Boga koga slavimo u 3. lica, a ne Oca Nebeskog, i da je to bio lapsus. ako pogledaš rečenicu gore koju si ti citarao, vidjet ćeš, da je on već prije te rečenice, naveo po meni, na šta misli, govoreći: "I mi vjerujemo znači, u Gospoda Boga koji jeste, dakle, misleći na božansku prirodu, a ne da jedno lice slavimo, opet u 3. lica.

međutim, čitajući raspravu o tome, koja je u martu ove godine vođenja, vidjela sam da je diskusija otišla i dalje u jednom drugom toku za koji je potrebno osim ontološkog i dogmatsko poznavanje problematike u širem kontekstu.

ali da bi se to tačnije razjasnilo, potrebno je preseliti se mislim sa ove teme.. facenew22222222, pa da se o tome razgovara.

Nisam uopšte ulazio u to,da li je u pitanju lapsus ili ne.Zašto bi se rečenica:"u Gospoda Boga koji jeste",odnosila na suštinu,kada uzrok večnom postojanju Božijem nije suština već Ličnost Očeva?

Možemo da nastavimo na drugoj temi,ako hoćeš.

predlažem da se preselimo na temu gdje je već o ovome pisano: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4462.275.html

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...