mirjanap Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Немам шта да се "пребацујем на други канал", ни не читам ове артемијевске теме, него сам само приметила (тешко било за приметити...) опсесивно отварање нових тема о екс владици... Јесте! bighugbighug Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Добро је...сви ми знамо став скоро сваког форумаша по питању РКЦ,екуменизма и осталих пропратних питања везаних за међусобни однос РКЦ и ПЦ и нека у овом топику то остане на реченом...а сада да се вратимо теми. Mišeljenja sam, mada me semberac ništa ne pita, da o.Aleksandar Đakovac svojim komentarima ništa ne rešava niti objašnjava, samo pravi još veću podelu u narodu. O. Aleksandra Đakovca lako će da diskredituju borci za večeru, i umesto da se rešava institucionalnim putem krađa, zna se kako ide to po zakonu jedne države, opet se sve svodi na "istine su samo jedne". Ne mogu da postoje dve pravoslavne Ckve u Srbiji i to je svima jasno , kao što je bilo jasno i velečasnom Kopiloviću kada je odbio dijalog u prisustvu Miraševog, nazovi sveštenika. Toliko otrova po forumoma, komentara na tekstove protiv nas katolika, pa nije ovde nikakav međukonfesionalni spor. Krade se i kod nas, ima i pedofilije i zloupotreba, čega sve nema, a jel ste pročitali ili čuli da zbog toga crnimo pravoslavce? Кажеш не могу да постоје двије православне Цркве у једној држави,ма шта рече човијече?! Патријарх лијепо подржа ЕУ интеграције,то доноси одређене и законе и ред и по питању религијских заједница,јел ти мислиш да ће тада СПЦ имати као патетнтом заштићен назив који нико неће смијети да узме грдно се вараш,постојаће слобода исповиједања вјере и свако ће се моћи звати како хоће нпр СПЦ бр.2 држави секуларној ће бити само битно да не кршиш њене законе,а о вјерским питањима ће да их боле бриге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Има то брате уређено: Грчка је чланица ЕУ од оснивања па држава опет штити Цркву. (мада сам ја против уласка у ЕУ јер смо тек онда надрљали, ено Румуна и Бугара у ЕУ, па опет имају исту просјечну плату као Албанија и Србија) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Eeeee, upravo, Grčka. Meni bila gost u emisiji neki dan naša koleginica Dragica Tadić koja je tamo na postdiplomskim - PC je privilegovana, jer su većina stanovnika Pravoslavci, i to NIKOME ne smeta. I eto ih u EU. I ja kažem "onda bi naši političari trebalo da uzmu Grčku kao merilo za to, a ne neke druge zemlje, pa da nam pričaju bajke kako ne možemo sa SPC u EU"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Da smo mi imali pljuvačke pljuvati po vama, dragi brate rimokatolik, nebi vi blagosiljali stravične zločine Jasenovca, Jadovna i da ne nabrajam. Uredno su Nijemci zabilježili sve što ste radili, ponekad germanska točnost je vrlina. Vi možete prodavati osjećajnost i sentiment, ali uvjek ste nas gledali preko noža, možda ne ove u matici, oni su brojni, i znate sa njima. A moj nesretni narod ste zbrisali, pod papinim blagoslovom sa viševjekovnih ognjišta, i definirajte se koliko god hoćete, meni ni najmanje ne smetate, ne mrzim vas, nije to moj posao, niti bi prljala dres, sa mržnjom prema vama. Ali daj Bože, Svevišnji i Blagi, da vidite šta ste nam uradili, i šta još uvjek činite, pokrštavajući zadnje Srblje po Hrvatskoj. Bolesno. Sestro, pobrkala si hrvate sa katolicima. Nema znaka jednakosti između te dve grupacije, kao što NEMA ni drugog znaka jednakosti između Srbin i Pravoslavac, očigledno. A bolesnih umova ima svuda...jedan ovih dana pravi dar-mar po Srbiji...a zamisli, nije katolik. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 2, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Eeeee, upravo, Grčka. Meni bila gost u emisiji neki dan naša koleginica Dragica Tadić koja je tamo na postdiplomskim - PC je privilegovana, jer su većina stanovnika Pravoslavci, i to NIKOME ne smeta. I eto ih u EU. I ja kažem "onda bi naši političari trebalo da uzmu Grčku kao merilo za to, a ne neke druge zemlje, pa da nam pričaju bajke kako ne možemo sa SPC u EU"... Па да, пола Грка су најстрашније комуњаре, али им опет то не смета да чувају своју Цркву, макар традиције ради, што није случај код нас, јер код Срба респекта за светињу Цркве нема ни међу људима који себе сматрају црквеним. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Други пут вас молим...вратите се на тему! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Da smo mi imali pljuvačke pljuvati po vama, dragi brate rimokatolik, nebi vi blagosiljali stravične zločine Jasenovca, Jadovna i da ne nabrajam. Uredno su Nijemci zabilježili sve što ste radili, ponekad germanska točnost je vrlina. Vi možete prodavati osjećajnost i sentiment, ali uvjek ste nas gledali preko noža, možda ne ove u matici, oni su brojni, i znate sa njima. A moj nesretni narod ste zbrisali, pod papinim blagoslovom sa viševjekovnih ognjišta, i definirajte se koliko god hoćete, meni ni najmanje ne smetate, ne mrzim vas, nije to moj posao, niti bi prljala dres, sa mržnjom prema vama. Ali daj Bože, Svevišnji i Blagi, da vidite šta ste nam uradili, i šta još uvjek činite, pokrštavajući zadnje Srblje po Hrvatskoj. Bolesno. Sestro, pobrkala si hrvate sa katolicima. Nema znaka jednakosti između te dve grupacije, kao što NEMA ni drugog znaka jednakosti između Srbin i Pravoslavac, očigledno. A bolesnih umova ima svuda...jedan ovih dana pravi dar-mar po Srbiji...a zamisli, nije katolik. Šta je bolesno?? budite precizniji, da su hrvati rimokatolici??? Zar nisu??? I da mi nismo pravoslavni Srbi, zar mislite da bi nas dirali??? #Nešto je trulo u državi danskoj!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Nemojte spamovati temu,ako vam je do ove diskusije otvorite novu temu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Draga gospođo, dok se vi budete sećali Jasenovca , Hrvatiće da se sećaju Vukovara, Tadić će sa onim njiovim Josipovićem da pije za to vreme šampanjac a Artemije da krcka lovu i baš ih briga što se eto vi "frapiraste". Uz put će se srpski precednik izvinuti za paljenje i silovanje, mada sam primetio iz žutih novina da su Hrvatice htele da mu za silovanje vrate istom merom a za paljenje su bile dovoljno uspaljene da mu to i naprave. Naravno da moja "organizacija" stoji iza svih belosvetskih zavera a u poverenju možda vam je sad vreme da dođete kod nas, znate i "gore" imamo jake veze, pišete da ste stari i grešni pa vam je sad pravi trenutak da dobro razmislite. Vi uspoređujete Jasenovac i Vukovar??? Mislite da se da brojčano usporediti?? Pa jasenovac je bio tvornica smrti, prvi konc. logor na evropskom tlu su otvorili Hrvati, onda je dalje krenulo. I znate šta??? Ja imam 47 godina, prilično sam stara i nebi kod vas, vi recite koju za svoju majku, gore kod tih kod kojih imate vezu, a za mene će se pobrinuti moji sinovi, po našem Pravoslavnom običaju, i ne trebam nikakve protekcije, posebno ne kod vas. A da sam grešna jesam, tako me uči moja vera, koja ima prilično žestok kriterij za greh. A vi možda i niste, jer vi možete platiti oprost greha. Zar nije tako??? Koliko koštaju milionske žrtve??? Ili nesretni Srbi imaju nisku cijenu oprosta, po važećem cenovniku vaše organizacije??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 ako mislite na mene, ja upravo završih sa ovom temom, ne mogu govoriti sa onima koji vređaju, ja n eznam vređati, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 - Artemije optužuje SPC za izdaju pravoslavlja, a upravo je ekumenski dijalog svojstvo crkve. O čemu bi drugom mi iz crkve mogli raspravljati. Nema reči o tome da će neko prihvatiti neko nepravoslavno učenje, već se isključivo radi o razgovoru u kome učestvuje ruska, grčka i sve druge pravoslavne crkve - zaključuje Đakovac. Једва чекам да ова ујдурма (од стране Артемија) прође, јер Цркву чека много труда и залагања око Екуменског сведочења Католичанске истине и Православне вере. Морам додати да не могу да разумем како могу ,,таконазови ревнитељи'' да се баве одбраном православља, а да немају љубави према богословљу. Штавише имају одбојност и подозревање према богословљу. Не желе да се интелектуално напрежу када је реч о тајнама постојања Бога, а желе да се баве политиканством и теоријама завера и то до мере која задивљује, боље рећи зачуђује и збуњује. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Децембар 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Не замјери брате Милане, али све док 90% Срба крштених у Православној Цркви не зна Оче наш и Симбол вјере, поставља се очиглено и конкретно питање: чему фенсерај у свједочењу православља инославнима кад Црква није ни у свом дворишту обавила елементарну мисију кад нам се сва Црква и дан данас своди на "сервис са духовне потребе" које се дешавају најчешће пар пута годишње? Најстрашније јесте то што би требало изгледа мисионарити и међу појединим припадницима клира и монаштва будући да из њихових бесједа човјек може чути и елементе неоманихејства, пуританизма, пијетизма, источњачког аскетског мистицизма и још којечега, а врло ријетко јасног, чистог и недвосмисленог Православног исповиједања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Најстрашније јесте то што би требало изгледа мисионарити и међу појединим припадницима клира и монаштва будући да из њихових бесједа човјек може чути и елементе неоманихејства, пуританизма, пијетизма, источњачког аскетског мистицизма и још којечега, а врло ријетко јасног, чистог и недвосмисленог Православног исповиједања. E, ovo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Не замјери брате Милане, али све док 90% Срба крштених у Православној Цркви не зна Оче наш и Симбол вјере, поставља се очиглено и конкретно питање: чему фенсерај у свједочењу православља инославнима кад Црква није ни у свом дворишту обавила елементарну мисију кад нам се сва Црква и дан данас своди на "сервис са духовне потребе" које се дешавају најчешће пар пута годишње? Најстрашније јесте то што би требало изгледа мисионарити и међу појединим припадницима клира и монаштва будући да из њихових бесједа човјек може чути и елементе неоманихејства, пуританизма, пијетизма, источњачког аскетског мистицизма и још којечега, а врло ријетко јасног, чистог и недвосмисленог Православног исповиједања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука