Jump to content

Срушио се хеликоптер Војске Србије који је превозио животно угрожену бебу

Препоручена порука

Ево ови на Б92 управо сад кажу да се нису споразумели контрола на аеродрому и посада хеликоптера око надморске висине тј. висине изнад писте?

Између осталог... Ако је "дошло" до тога да се није могло "рашчивијати" ко говори QFE, а ко QNH, онда стварно...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 423
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Након читања и преслушавања објављених прилога и видео записа...Запамтила сам тај осећај у себи, осећај пролазан и дискретан, није се свесно тога. Али постепено, слушаш особу, и она те фасцинира. Паметан и начитан пријатељ. И заборавиш онај осећај нелагодности у почетку, јер си под утицајем нове комуникације, и све је лепо...А онда након неког времена испостави се да си преварен. Ови људи око посаде нису били више оно што су прогласили о себи пре полетања. Када се посада нашла у ваздуху, они су искористили њихову лаковерност. Није битно на који се начин то десило, важно је постојање таквих ствари у животу у било које особе. Сада кроз аудио снимке покушавам да се уместо њих мртвих, јер они то не могу, сетим времена педпознавања.То је трачак интуиције, а заснива се на читање спољних знакова – израза лица, гестова, гласова, и много више. У овом случају преслушавања аудио записа, то су гласови. То знање сам користила током целог живота, и није битна лаковерност, почињеш да разумеш шта значи један или други знак успут. И постепено схваташ.

Па јел’ толика фрка брате“. – О. Мехић.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ovde vidimo novinara koji je na institutu za majku i dete i koji govori da je ministar na aerodtriomu..

Kako on to moze znati i ako je ministar sve oirganizovao da bi se snimio zasto je ovaj novinar na pogresnom mestu, tj onde gde nema ni ministra ni helikoptera .... nicega osim TV ekipe?  Ili je ministar sve vrlo lose organizovao te poslao novinare na jednu stranu a on otisao na drugu?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Лончар: На аеродрому није било новинара

Министар здравља први пут после трагедије говори о детаљима догађаја те кобне вечери 13. марта, када је изгубљено седам живота

lonccar.jpg
Министар здравља Златибор Лончар

Златибор Лончар први пут после трагедије говори за „Политику” о детаљима и догађајима те кобне вечери 13. марта, када је трагично изгубљено седам живота.

- Моја улога у овој причи била је да обезбедим транспорт животно угрожене бебе од хеликоптера до болнице. Направио сам комбиновану екипу од два санитета – хитне помоћи и лекара из Института за заштиту мајке и детета, где је беба требало да буде превезена, и чекао сам да ми јаве где ће хеликоптер слетети. Када су ме обавестили да је одредиште ВМА, тамо сам одмах упутио екипе – објашњава др Лончар.

Екипе су чекале на ВМА да прихвате бебу, када је јављено да ће због погоршаних метеоролошких услова бити промењено место слетања и да ће се хеликоптер спустити на Аеродром „Никола Тесла”. Морао сам да пребацим оба санитета на друго одредиште и позвао сам Бандића да проверим локацију. Рекао сам му дословце „Ако треба, доћи ћу и ја, где треба.„ Када сам завршио разговор, у мени се родио црв сумње, да ли је све добро организовано, јер ја сам пре свега лекар, у тиму сам спасавања Ургентног центра. Зато сам сео у свој аутомобил и сам кренуо пут сурчинског аеродрома – истиче министар здравља.

Кад сам стигао на Аеродром „Никола Тесла”, већ су биле стигле екипе хитне помоћи и лекара из института. И није била ниједна новинарска екипа. Па зар заиста верујете да нико од новинара, да су екипе чекале на аеродрому, не би одмах објавио фотографије или снимак?

(Опширан интервју  са министром Лончаром прочитајте у сутрашњем ( среда) штампаном издању Политике)

http://www.politika.rs/rubrike/dogadjaji-dana/Loncar-Na-aerodromu-nije-bilo-novinara.sr.html

Подели на овим сајтовима

Na zalost u starom dobrom balkanskom specijalitetu poilitickih kleveta nisu se zalile zrtve i zarad jeftinih politickoh poena, koji su izostali a klevete se sada vracaju kao bumerang posiljaocu, razvlace se zrtve po medijima u najgorem "parovi-fazonu" ...

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да треба да престанемо да пишемо о овоме из разлога поштовања према погинулим , а и да не дубимо ране породицама погинулих људи , треба да се има обзир према њима.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Лончар: На аеродрому није било новинара

Министар здравља први пут после трагедије говори о детаљима догађаја те кобне вечери 13. марта, када је изгубљено седам живота

lonccar.jpg
Министар здравља Златибор Лончар

Златибор Лончар први пут после трагедије говори за „Политику” о детаљима и догађајима те кобне вечери 13. марта, када је трагично изгубљено седам живота.

- Моја улога у овој причи била је да обезбедим транспорт животно угрожене бебе од хеликоптера до болнице. Направио сам комбиновану екипу од два санитета – хитне помоћи и лекара из Института за заштиту мајке и детета, где је беба требало да буде превезена, и чекао сам да ми јаве где ће хеликоптер слетети. Када су ме обавестили да је одредиште ВМА, тамо сам одмах упутио екипе – објашњава др Лончар.

Екипе су чекале на ВМА да прихвате бебу, када је јављено да ће због погоршаних метеоролошких услова бити промењено место слетања и да ће се хеликоптер спустити на Аеродром „Никола Тесла”. Морао сам да пребацим оба санитета на друго одредиште и позвао сам Бандића да проверим локацију. Рекао сам му дословце „Ако треба, доћи ћу и ја, где треба.„ Када сам завршио разговор, у мени се родио црв сумње, да ли је све добро организовано, јер ја сам пре свега лекар, у тиму сам спасавања Ургентног центра. Зато сам сео у свој аутомобил и сам кренуо пут сурчинског аеродрома – истиче министар здравља.

Кад сам стигао на Аеродром „Никола Тесла”, већ су биле стигле екипе хитне помоћи и лекара из института. И није била ниједна новинарска екипа. Па зар заиста верујете да нико од новинара, да су екипе чекале на аеродрому, не би одмах објавио фотографије или снимак?

(Опширан интервју  са министром Лончаром прочитајте у сутрашњем ( среда) штампаном издању Политике)

http://www.politika.rs/rubrike/dogadjaji-dana/Loncar-Na-aerodromu-nije-bilo-novinara.sr.html

О чему овај доктор лапрда?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Barone, evo audio snimka... lepo se cuje da je Omer Mehic bio mrtav pijan dok je leteo...

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/548978/RAZGOVOR-MEHICA-I-KONTROLE-U-KRALJEVU-Nece-biti-potrebe-za-dopunom-goriva-Dajte-nam-vas-meteo-izvestaj

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ovde vidimo novinara koji je na institutu za majku i dete i koji govori da je ministar na aerodtriomu..

Kako on to moze znati i ako je ministar sve oirganizovao da bi se snimio zasto je ovaj novinar na pogresnom mestu, tj onde gde nema ni ministra ni helikoptera .... nicega osim TV ekipe?  Ili je ministar sve vrlo lose organizovao te poslao novinare na jednu stranu a on otisao na drugu?

Ne znam sta tebi tu nije jasno, brate.

Ocigledno je da je novinar postavljen na "manje vaznom" mestu, na Institutu gde bi dete svakako bilo prebaceno nakon aerodroma (nisi valjda mislio da ce da ostane tamo?), a da je ministar (novinar je o tome ocigledno obavesten, sto znaci da je "organizator" sve to osmislio unapred) na aerodromu, da bi to prvo i dramaticno slikanje imalo veceg efekta na masu.

Sve je vrlo i do krajnosti providno, i sto je najgore - bez i trunke stida i savesti...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Na zalost u starom dobrom balkanskom specijalitetu poilitickih kleveta nisu se zalile zrtve i zarad jeftinih politickoh poena, koji su izostali a klevete se sada vracaju kao bumerang posiljaocu, razvlace se zrtve po medijima u najgorem "parovi-fazonu" ...

Ruzno je sto ovako nesto pises, otrezni se, kao rodjenog brata te molim...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Златибор Лончар први пут после трагедије говори за „Политику” о детаљима и догађајима те кобне вечери 13. марта, када је трагично изгубљено седам живота. - Моја улога у овој причи била је да обезбедим транспорт животно угрожене бебе од хеликоптера до болнице. Направио сам комбиновану екипу од два санитета – хитне помоћи и лекара из Института за заштиту мајке и детета, где је беба требало да буде превезена, и чекао сам да ми јаве где ће хеликоптер слетети. Када су ме обавестили да је одредиште ВМА, тамо сам одмах упутио екипе – објашњава др Лончар. Екипе су чекале на ВМА да прихвате бебу, када је јављено да ће због погоршаних метеоролошких услова бити промењено место слетања и да ће се хеликоптер спустити на Аеродром „Никола Тесла”. Морао сам да пребацим оба санитета на друго одредиште и позвао сам Бандића да проверим локацију. Рекао сам му дословце „Ако треба, доћи ћу и ја, где треба.„ Када сам завршио разговор, у мени се родио црв сумње, да ли је све добро организовано, јер ја сам пре свега лекар, у тиму сам спасавања Ургентног центра. Зато сам сео у свој аутомобил и сам кренуо пут сурчинског аеродрома – истиче министар здравља. – Кад сам стигао на Аеродром „Никола Тесла”, већ су биле стигле екипе хитне помоћи и лекара из института. И није била ниједна новинарска екипа. Па зар заиста верујете да нико од новинара, да су екипе чекале на аеродрому, не би одмах објавио фотографије или снимак?

Kakva bezocna bestidnost... lik lepo misli da smo mi svi potpuni idioti...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...