cloudking Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Ce dodjes zacas na onu temu o gejevima da napises ovo isto? Не могу да нађем везу за тему. Ne? Napisao si: А идеал Хришћанског подвига је осећање и спознаја да си гори од свих. Да ће се сви спасти осим тебе. А ови несрећници имају осећање да су не само спасени но и одабрани да спасавју и друге. И што је натрагичније, да ће се спасти само они који су као они. a vidis bas na temi o gejevima imas pravoslavce koji veruju da su "odabrani da spasu druge (gejeve)" nemaju nikakav osecaj da su "gori od njih" niti da "cese svi spasti osim njih" Tako da mozes fino ovu kritku na racun odnosa artemijevaca prema pravosalvcima da preslikas na odnos pravoslavaca prema gejevima... NI u tom odnosu se ne vide ove stvari koje si nabrojao kao idealno hriscanstvo bas kao sto se ne vide u odnosu artemita prema crkvi... Tu je veza... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 15, 2015 @@cloudking, Osuđuje se greh i njegovo propagiranje. Naravno da će mnogi bludnici pre ući u Carstvo Božije od nas kobajagi čistih hrišćana. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 No, vladike u Crkvi treba da su nam predstojatelji u ostvarenju tog hriscanskog odnosa tj. bozanskog nacina postojanja Потпуно подобне најмањем у Телу. Не могу да се сетим о ком васељенском сабору се радило, кад се је око најважнијих питања издвојио најнижи по чину присутних... Није ни случајно што је слава Светог Стефана, прва после празновања Христовог рођења. И св. Стефан је био најмањи по чину..... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 @@cloudking, Osuđuje se greh i njegovo propagiranje. Naravno da će mnogi bludnici pre ući u Carstvo Božije od nas kobajagi čistih hrišćana. To nije tacno. Ne osudjuje se samo propagiranje i promocija greha vec i ljudi koji ga cine. Nemaju proavslavci problem SAMO sa paradom, u dobroj meri imaju mnogo toga protiv samih ljudi koji su homoseksualci i protiv njihovo "prihvatanja" tog greha. Inace bi moglo da se kaze da je crkva OK sa gejevima koji su gejevi u cetiri zida i ne izlaze na ulice da to promovisu a to jednostavno nije tacno... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 To nije tacno. Ne osudjuje se samo propagiranje i promocija greha vec i ljudi koji ga cine. Nemaju proavslavci problem SAMO sa paradom, u dobroj meri imaju mnogo toga protiv samih ljudi koji su homoseksualci i protiv njihovo "prihvatanja" tog greha. Inace bi moglo da se kaze da je crkva OK sa gejevima koji su gejevi u cetiri zida i ne izlaze na ulice da to promovisu a to jednostavno nije tacno... У праву си осуђују се људи који намерно пропагирају тај грех, али опет као њихово дело а не као ђаволи. Као лопов који краде добија казну за дело а људи му кажу осуђујуће лоповчино једна, док лопов не одужи дуг. у принципу од осуде нема неке вајде јер Црква није законодавац државе.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 У праву си осуђују се људи који намерно пропагирају тај грех, али опет као њихово дело а не као ђаволи. Као лопов који краде добија казну за дело а људи му кажу осуђујуће лоповчино једна, док лопов не одужи дуг. у принципу од осуде нема неке вајде јер Црква није законодавац државе.... Ja gejeve poredim sa ljudima. Vi ih (vidi se i utvom postu) poredite sa lopovima, kriminalcima i pedofilima... Osim toga masis poentu, ja i ne govorim o gejvima koji propagiraju greh nego o gejevima generalno. Nisu svi gejevi paraderi, ima i onih sto mirno zive svoj zivot i ne posecuju te manifestacaije. A nesto nisam primetio da njih crkva voli... Poenta je da gejeve ne volite i u odnosu i crkve i vernika prema gejevima ne postoji ama bas nista hriscanskog... Bas kao sto vi pricate da u odnosu artemite prema crkvi nema niceg hriscanskog... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Ако може администрација ове последње постове да избрише или да их пребаци у нову тему која би се звала: Било куда хомосексуалци свуда! Rašo and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Било куда хомосексуалци свуда! Pa jel ovo pravoslavni forum ili nije? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Дејане,потпуно си у праву.Морамо да се одупремо злу и да га препознамо као таквог.Па где је критика хришћанске заједнице??Замрли смо потпуно.Немамо права на тако млак став зарад наше деце,зарад будућих поколења.Шта да им оставимо у наслеђе ако дозволимо злу да егзистира и да се генерацијски шири? Мени као хришћанину,ништа не значи што је један човек коначно прокажен ....сада...после толико година.Зар није требао да буде прокажен још на самом почетку преступа и он и њему слични? Како смо смели да дозволимо да нам такви људи буду у Цркви?А свештенике пеглају и за најмању ситницу....значи двоструки аршини,односно,двострука диоптрија па се не види добро на снимку.... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Cloudking Не разумеш суштину проблема.Ја лично,немам проблем само са педерастијом,већ као хришћанин имам проблем са сваким Архијерејем који не дај Боже,пије,блудничи,има жене,у овом случају мушкарце или још горе,децу.Имам апсолутно проблем да прихватим таквог човека као ауторитета и као неког на високом положају који одлучује о многима. Ваљда би и ти имао проблем у глави и у срцу са таквим шефом на твом радном месту. Знам људе који су се психички и душевно разболевали јер су имали ту несрећу да се налазе у близини таквог човека,а видим,и њему се клима владичанска столица. Брука једна шта смо дозволили. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 у овом случају мушкарце Kazes "u ovom slucaju". U cijem slucaju?? :o Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Cloudking Не разумеш суштину проблема.Ја лично,немам проблем само са педерастијом,већ као хришћанин имам проблем са сваким Архијерејем који не дај Боже,пије,блудничи,има жене,у овом случају мушкарце или још горе,децу.Имам апсолутно проблем да прихватим таквог човека као ауторитета и као неког на високом положају који одлучује о многима. Ваљда би и ти имао проблем у глави и у срцу са таквим шефом на твом радном месту. Знам људе који су се психички и душевно разболевали јер су имали ту несрећу да се налазе у близини таквог човека,а видим,и њему се клима владичанска столица. Брука једна шта смо дозволили. nemam nista protiv, sa tim se potpuno slazem... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Саопштење за јавност Епархије милешевске Епархија милешевска, Недеља Крстопоклона, 15. марта 2015. Јуче, 14. марта 2015. године извршена је одлука Светог Архијерејског Синода од 12. марта т. г. о примопредаји Епархије милешевске између досадашњег епископа Г. Филарета и привременог администратора ове епархије Његовог Преосвештенства Г. Јоаникија, Епископа будимљанско-никшићког. Примопредаја је обављена у Владичанском двору у Пријепољу, а у присуству Синодалне Комисије у саставу: епископ Хризостом, зворничко-тузлански; епископ Теодосије, рашко-призренски; протојереј-ставрофор Велибор Џомић; јереј Мирослав Чолаковић и протођакон Славољуб Милошевић. Испред Епархијског Црквеног суда Епархије милешевске примопредаји је присуствовао протојереј – ставрофор Душан Јанковић. Везано за ову примопредају обавештавамо јавност да је: 1) Свети архијерејски синод својом одлуком од 10. марта 2015. године Епископа милешевског Г. Филарета разрјешио дужности Епархијског архијереја и против њега покренуо канонски поступак.2) Истом одлуком Свети архијерејски синод је одредио Епископа будимљанско – никшићког Г. Јоаникија за привременог администратора Милешевске епархије.3) 12. марта 2015. Године Свети архијерејски синод саопштио је своје одлуке од 10. марта 2015. године Њиховим преосвештенствима г. Фиалрету и Г. Јоаникију и одредио датум и место примопредаје! Треба истаћи да је примопредаја протекла у духу црквености на чему смо захвални како члановима Синодалне комисије, тако исто и преосвећеном епископу Филарету. У духу те исте црквености и одговорности данас је у манастиру Милешеви служена Саборна света литургија, коју је служио Епископ Г. Хризостом, зворничко-тузлански са саслужитељима Епископима Теодосијем и Јоаникијем и свештенством Епархије милешевске! http://www.spc.rs/sr/saopshtenje_za_javnost_eparhije_mileshevske Н И Н Е, Zoran Đurović and lab_man је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Надамо се добром Епископу у Богоспасаваној Епархији Милешевској. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 По тој логици, дејство Бога у свету умањујемо. Погрешним изборима ми умањујемо могућност акутализације доброг у нама па самим тим доводимо до лакшег и бржег умножавања и ефектинијег оспољења погрешног, што иоле поштеном и нормалном човеку сведочи да не умањујемо Божије дејство на свет и човека, већ да погрешним изборима стварамо подлогу да се на нама не оствари благодантна и спасоносна Божија замисао везана за нас.... а то, хтели ми да признамо или не, има своју негативну рефлексију и на окружење и људе са којима смо у неизбежној корелацији. Негирати Божије поштовање слободне воље и њених исхода представљало би умањивање Божијег дејства. Веома малициозно са твоје стране. Ни на који начин ја не умањујем дејство Бога на свет. Нити га опет третирам као механички и без нашег уплитања. То, што покушаваш да ми спочиташ тако што вадиш моје речи из контескта, ја ни на који начин нисам написао овде. То би исто било када бих ти ја онако, благочестиво забринут за твоју душу, рекао да на основу ове твоје реченице... Све се своди на непрекидну борбу добра и зла ..обратиш пажњу да не паднеш у дуализам. Јер зло као начело не постоји у бићу. Иначе, са свиме што си написао о односу деловања Божијег у свету и наше слободе се потпуно слажем са тобом. Нема разлога да зато да меримо на кантар речи. Дакле, моја је намера била да кажем да није искључиво политика мотив за доношење црквених одлука. Није била у прошлости, није ни данас. Да је било политичких утицаја, игара, и којечега, то не спорим и мислим да се ту слажемо. Тако и у случају еп. Филарета. И поред све политике, не може се оспорити да није баш "за пример" његово понашање. Односно, не желим да оспорим дејство Божије ни приликом избора његовог за епископа, нити хиротонију, али нити ни да је то дејство присутно у одлуци Синода. Е, у контексту шта си горе написао, можемо да се споримо да ли је одлука Синода инспирисана више благодаћу Духа или огреховљеношћу оних који су је донели, наспрам оног на кога се та одлука доноси. Односно, наспрам процене о његовим поступцима. Ово последње је можда прецизнији израз. ДА не испадне како ја сад на мерим врлину ил грех чланова Синода наспрам вл. Филарета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука