draganzzz Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Cekaj ba, pa sad mogu da se udruze Fiko, Artemije i bivsi Kachavenda i osnuju Sinod u senci ili tako nesto? Ламех је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Cloudking Не разумеш суштину проблема.Ја лично,немам проблем само са педерастијом,већ као хришћанин имам проблем са сваким Архијерејем који не дај Боже,пије,блудничи,има жене,у овом случају мушкарце или још горе,децу.Имам апсолутно проблем да прихватим таквог човека као ауторитета и као неког на високом положају који одлучује о многима. Ваљда би и ти имао проблем у глави и у срцу са таквим шефом на твом радном месту. Знам људе који су се психички и душевно разболевали јер су имали ту несрећу да се налазе у близини таквог човека,а видим,и њему се клима владичанска столица. Брука једна шта смо дозволили. Немаш потребе наглашавати да имаш проблем са сваким Архијерејем који не дај Боже пије, блудничи, јер си нагласила да имаш проблем са ауторитетом таквог човека, односно, ствар се не може променити ни кад би промененили име из архијереја у директор, не?! Овде није случај ауторитета што неког чини архијерејом, директором, него задатак. То се најјасније види на броду на пучини, у часу опасности свачији живот зависи одмах и безусловно од поштовања воље једног (његовог задатка). Господи која мисле да су променили ствар кад промене своје име. milijan75 and Натан је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Веома малициозно са твоје стране. Ни на који начин ја не умањујем дејство Бога на свет. Нити га опет третирам као механички и без нашег уплитања. То, што покушаваш да ми спочиташ тако што вадиш моје речи из контескта, ја ни на који начин нисам написао овде. То би исто било када бих ти ја онако, благочестиво забринут за твоју душу, рекао да на основу ове твоје реченице... Употребивши реч "малициозан" недвосмислено си ми показао каквим ме сматраш. Део поста који си цитирао је уопштеног карактера и представља мој став а не некакво "спочитавање" нечег пежоративног нити представља било какав напад на тебе.Пошто дубоко верујем да ниси ретард и да си добро разумео сврху и поенту мог писања али си ипак, као и свако ко у недостатку способности и осећаја за објективну, аргументовану и неострашћену расправу, одмах прибегао "ад хоминем" аргументацији, крунишући своје писаније нимало пристојном речју која има опасну тежину - "малициозно" (=злобно, пакосно, подмукло) - очигледно је најбоље да сваки даљњи разговор прекинемо...свако добро од Бога! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Ипак ми је некако драго, да није било све тако, као по лоју, који добише, качавенда. Пензија и лепота Божја..... зарадило се.... А овај ту затеже неће у пензију, док не прочита одлуку комисије и не добије разрешење, ма брука, па још све у новине.... Да се разумемо, причам о начину и Божјој туги, да човек мора нагађати какав је био који епископ.... Ми имамо право да знамо зашто је неко, завршио са психичким оболењем, које му је владика нанео!!! Или да то не спомињемо као разлог! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Морам то опет да додам, неко је рекао да је и политика промисао Божји смене владике. Пријатељи, то је зло! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Cekaj ba, pa sad mogu da se udruze Fiko, Artemije i bivsi Kachavenda i osnuju Sinod u senci ili tako nesto?Не. Ова два "спавача" старе удбе (да не буде да лупам, сам Качавенда је говорио о томе...) су схватили да је њихово прошло и одоше у пензију. Они су комформисти за разлику од м. Артемија (који није био удбаш већ изманипулисан од исте). Истовремено, добра ствар са њиховом пензијом је следећа: пуно знају о братији и биће својеврсни Дамоклов мач над главама оних који су у "новијој" удби. Сад сваки од њих зна да се о њему свашта може појавити, и да такође може бити смењен. До сад је било "рука руку мије..." Мени се чини да ће бити све боље и боље. Ако шта исплива испливаће због политике, али по Божијем допуштењу "да се открију помисли многих"... Остаје да чекамо и гледамо. Мени је драго да је примопредаја лепо прошла... Марио Токовић је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Употребивши реч "малициозан" недвосмислено си ми показао каквим ме сматраш. Део поста који си цитирао је уопштеног карактера и представља мој став а не некакво "спочитавање" нечег пежоративног нити представља било какав напад на тебе.Пошто дубоко верујем да ниси ретард и да си добро разумео сврху и поенту мог писања али си ипак, као и свако ко у недостатку способности и осећаја за објективну, аргументовану и неострашћену расправу, одмах прибегао "ад хоминем" аргументацији, крунишући своје писаније нимало пристојном речју која има опасну тежину - "малициозно" (=злобно, пакосно, подмукло) - очигледно је најбоље да сваки даљњи разговор прекинемо...свако добро од Бога! Заиста ми није била намера да речју "малициозан" тврдим да си злобан, пакостан и подмукао; иако сам свестан и упознат са њеним значењем. Једина ствар која ме је "изнервирала" јесте то да се држим некакве крајности у томе да је, ето, сваки поступак црквених власти лишен политике (врло често и политиканства). Као што си видео у остатку поста, написао сам да се готово у свим стварима и слажем са тобом. Ако је то тако страшан недостатак за "аргументовану и неострашћену" расправу и да сам ударио по твом лику и делу онда опрости молим те. Да се пеглам ко је шта и са којом конотацијом коме рекао, не желим ни мало. Једино што ни ти ниси имун на неострашћену расправу. Очигледно. Па да се не би претворила у класично меркање речи једног другоме, слажем се са тобом да се манемо даље расправе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Заиста ми није била намера да речју "малициозан" тврдим да си злобан, пакостан и подмукао; иако сам свестан и упознат са њеним значењем. Речи имају своје значење и озбиљни људи их схватају у складу са тим...мораш мало више обратити пажњу на то. Једина ствар која ме је "изнервирала" јесте то да се држим некакве крајности у томе да је, ето, сваки поступак црквених власти лишен политике (врло често и политиканства). Ниси ти поента приче, колико ми се чини, већ стање у Цркви и не треба то толико лично да примаш. Ја говорим из свог искуства, а оно није баш од јуче, и није мало, те немој мислити да и ја, из свог угла посматрања и увида у неке ствари (после 28 година активног живота у Цркви, 45 година живота, сходно мом образовању, увидима, познанствима, директним сведочанствима свега и свачега, великом искуству са црквеним структурама али и пословним и политичким, тешко да "не знам" шта се дешава и из ког разлога!), немам право да будем, најблаже речено, озбиљно незадовољан. Мораш схватити да има људи који мало боље познају реалну ситуацију у држави и у Цркви од неких других и то није ништа страшно.Има и оних наивних, има идеалиста а, наравно, има и људи који знају шта се дешава, али због своје пословно-финансијске зависности од црквених структура и ухљебљења, једноставно ћуте и прелазе преко тога и праве се "Тоше", што би народ рекао....а има и оних најгорих...који свесно чине лоше ствари. Као што си видео у остатку поста, написао сам да се готово у свим стварима и слажем са тобом. Ако је то тако страшан недостатак за "аргументовану и неострашћену" расправу и да сам ударио по твом лику и делу онда опрости молим те. Немам шта да ти опростим, нити се љутим...једноставно не желим да учествујем у врсти разговора кога сматрам из поменутог разлога непримереним и који као такав не води нигде, и то нема везе са тобом већ са одређеним принципом. Наравно, то се може променити ако је приметна и промена у приступу саговорнику. Да се пеглам ко је шта и са којом конотацијом коме рекао, не желим ни мало. Једино што ни ти ниси имун на неострашћену расправу. Очигледно. Па да се не би претворила у класично меркање речи једног другоме, слажем се са тобом да се манемо даље расправе. Шта год ти рекао и колико год пребацивао тежиште реченог на мене, разлика је у томе што ја теби нисам рекао да си злобан и покварен (малициозан), нити сам у једном једином тренутку помислио на тако нешто, нити сам то написао.Можда сам помислио да имаш идеалистички приступ неким стварима, да си чак и лаковеран,али нисам ја тај који теби рекао да ми "спочитаваш" ствари иза којих стоји "малициозност" као позадина. Желим ти свако добро од Бога! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Да не буде неке замене теза, типа, није наше да знамо зашто су владике смењене, то знају најбоље наши велики оци, који грех брата свога чувају на уснама својим и покривају га, као што Христос покрива грешника, дајући му шансу на покајање, као дуготрпељив и многомилостив, знајући, да се човек може Љубављу преобратити и жив бити до века. Дакле сви који сте говорили у прилог томе, да транспарентност Цркве према сменама владике, није добра, но да се понашамо, као у горе написаном духу и да молимо Утешитеља, да нам покаже Пут и помилује грешнике, од којих сам први Ја. Сви сте знали за безброј владикиних грехова, сви сте знали, појединачне грехе и случајеве од којих "боли глава" и сви сте све време дошаптавали једни другима, говорили и сазнавали нове случајеве, неправде коју је владика наносио, "по вашим речима скоро па свакодневно". А ми који би да "знамо све" ми смо имали само скорашњи пример, непотребне доделе ордена и реакције на тај гест. Ми смо сада невероватни, што тражимо да знамо оно што ви знате и не кријете на својим уснама и не покривате дуготрпељивошћу, но сви вичете у глас шта се чекало до сада? Реците и нама то што знате, да и ми помогнемо гласом који каже шта се чекало до сада. Зато вам кажем браћо и сестре, Црква мора бити Град који на гори стоји! Међутим Црква неће никад бити тај град, док ми као њено тело, немамо права да видимо тај Град и унутра и споља. Заиста се лоше осећам после свих ових страница! Ђорђе Р and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Да не буде неке замене теза, типа, није наше да знамо зашто су владике смењене, то знају најбоље наши велики оци, који грех брата свога чувају на уснама својим и покривају га, као што Христос покрива грешника, дајући му шансу на покајање, као дуготрпељив и многомилостив, знајући, да се човек може Љубављу преобратити и жив бити до века. Дакле сви који сте говорили у прилог томе, да транспарентност Цркве према сменама владике, није добра, но да се понашамо, као у горе написаном духу и да молимо Утешитеља, да нам покаже Пут и помилује грешнике, од којих сам први Ја. Сви сте знали за безброј владикиних грехова, сви сте знали, појединачне грехе и случајеве од којих "боли глава" и сви сте све време дошаптавали једни другима, говорили и сазнавали нове случајеве, неправде коју је владика наносио, "по вашим речима скоро па свакодневно". А ми који би да "знамо све" ми смо имали само скорашњи пример, непотребне доделе ордена и реакције на тај гест. Ми смо сада невероватни, што тражимо да знамо оно што ви знате и не кријете на својим уснама и не покривате дуготрпељивошћу, но сви вичете у глас шта се чекало до сада? Реците и нама то што знате, да и ми помогнемо гласом који каже шта се чекало до сада. Зато вам кажем браћо и сестре, Црква мора бити Град који на гори стоји! Међутим Црква неће никад бити тај град, док ми као њено тело, немамо права да видимо тај Град и унутра и споља. Заиста се лоше осећам после свих ових страница! Сад ме подсећаш на моју жену. Прво ме критикује ако нешто не желим да јој кажем јер може или погрешно да схвати или упадне у бедак тј малодушност, а кад после многог наваљивања кажем онда буде "боље да никад нисам знала". Шалу на страну, ако мислиш на мене онда читај како је написано. Навео сам и цитат из Јеванђеља о сведоцима. Јасно је речено који је поступак. На крају, ако све претходно не успе онда слободно јавно. Али ви не остављате простор за преумљење, покајање, опроштај, само за јавни линч и осуду (а то би сигурно било кад би од прве речи и дела све било јавно). Дакле, дакле не НИКАКО већ СВЕ У СВОЈЕ ВРЕМЕ. А ако немаш поверења да Синод и Сабор знају боље од тебе кад је право време-шта ћеш у Цркви? И најзад, ако инсистираш да знаш све што и остали знају - да ли то значи да треба да сви имамо исте призиве, исте харизме, исте чинове, исто расуђивање? Не могу сви исто примити, поднети и расуђивати, ту је прича о талантима. Ако сам нешто знао а нисам ти рекао то није обавезно да бих ја био бољи и паметнији од тебе (тако је змија преварила Еву), можда слабе чувам од саблазни. Само што многи слаби мисле о себи да су јаки... Праштај... Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Ponedeljak 16. Mart 2015. god. Vladika Filaret, nezadovoljan njihovim odlukama, smenio sve clanove Sinoda. Ocekuje se formiranje novog na majskom zasedanju Sabora. Tanjuz. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Црква је препуна трачева, и велико је питање шта је стварно, а шта измишљено. И те измишљотине можемо поделити на злонамерне, и на незлонамерне. Ја сам против ширења трачева. А када и ако се трачеви покажу оправданим, у смислу да нису измишљотина, онда то треба да буде транспаретно и јавно. На жалост, сви који су повезани са црквеном организацијом, знају стварно огроман број трачева. И ти трачеви се само шире, и умножавају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Сад ме подсећаш на моју жену. Прво ме ктитикује ако нешто не желим да јој кажрм јер може или погрешно да схвати или упадне у бедак тј малодушност, а кад после многог наваљивања кажем онда буде "боље да никад нисам знала". Шалу на страну, ако мислиш на мене онда читај како је написано. Навео сам и цитат из Јеванђеља о сведоцима. Јасно је речено који је поступак. На крају, ако све претходно не успе онда слободно јавно. Али ви не остављате простор за преумљење, покајање, опроштај, само за јавни линч и осуду (а то би сигурно било кад би од прве речи и дела све било јавно). Дакле, дакле не НИКАКО већ СВЕ У СВОЈЕ ВРЕМЕ. А ако немаш поверења да Синод и Сабор знају боље од тебе кад је право време-шта ћеш у Цркви? И најзад, ако инсистираш да знаш све што и остали знају - да ли то значи да треба да сви имамо исте призиве, исте харизме, исте чинове, исто расуђивање? Не могу сви исто примити, поднети и расуђивати, ту је прича о талантима. Ако сам нешто знао а нисам ти рекао то није обавезно да бих ја био бољи и паметнији од тебе (тако је змија преварила Еву), можда слабе чувам од саблазни. Само што многи слаби мисле о себи да су јаки... Праштај... Праштај брате, ниси у праву. Нити сви који знају о владикиним поступцима, нису само они којима је дато да знају, нити су се не знам колико саблажњавали, само су реалније и боље сагледали слику коју је донео сабор. Наравно да ја имам поверења у сабор. Нисам мислио смао на тебе, већ на све који су писали у смислу ух хвала Богу да се коначно решио тај проблем а кад их питаш, а који проблеми су били за решавање они кажу е то теби није дато, то остаје на нашим братским устима, који ду дуготрпељиви у ишћекивање покајања грешника. А при том уз сваку кафицу са одабранима којима је то дато, не пропуштају, да броје примере, које ће печатити на својим уснама.... Није ни битно али јесте битно, да неко мени говори како ја не би имао љубави и не би волео грешника, ако сазнам његов грех. Ти сада рецимо толико говориш о томе, као да је владика радио страшно тешке ствари, па их ми обични мали, недовољно наоружани милошћу и љубављу или не дај Боже никаквим сазнањима Божје дуготрпељивости безакоња сопствених, нећемо најбоље схватити и започећемо сопствене судове ван одлука или барем у неслагању сасвим одлука сабора. Па то се управо дешава. Друго ако су ти грехови толико тешки и велики и имају за последицу, да су некоме уништили живот или му нанели неко теже зло, онда апсолутно морамо да знамо истину, како би умели да сагледавамо боље однос између "великих" и "малих". Заиста ти није добар пут, говорити како треба суд заташкати. Колико сам успео да увидим ово је судска одлука, владика је смењен због кршења канона. Којих? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Да не причам о злоупотреби Хришћанске врлине послушања.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 16, 2015 Пријави Подели Написано Март 16, 2015 Simptomaticno je da se jedino o m.Artemiju zna sta su mu spocitavali jasno i glasno do tancina od a do s i sa jedne strane to pozdravljam,transparentno. Dok npr u slucaju vladike Kacavende se ne zna. Postoje price pedofilija,pederastija,pa cak i gore stvari,a nista samo su ga penzionisali uz objasnjenje da je sam to trazio. Dakle opet dva arsina. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука