Макрина Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Јад и беда мој оче,јад и беда. Чекају крајњу таму,најцрњу,да падне на људе,да људи морају да изађу у јавност са оптужбама,е да ли би се одбранили од педера и будала,па тек онда да реагују...па знаш шта....па добро нас добри Бог и погледа. Јанко, draganzzz, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Зар није боље да Црква изађе са саопштењима или намерама, него да се провлачи све и свашта по новинама? Шта су унутрашње ствари Цркве? Да ли то постоји? Могу да буду унутрашње ствари Цркве, али заједно са владикама, свештеницима и народом. Нису Црква само владике, а и не треба вадити народ само када је некоме потребно, а када некоме одговара да се ћути, онда су то само ствари за владике. Треба мењати онога ко не ваља, али исто тако и народ те епархије треба да зна зашто им владика одлази. За шта народ треба да служи? Само за аксиос и да се помогне Црква? Црква треба мало више да комуницира са народом, а и оштрије реаговати према онима који не ваљају. Биће саопштење у мају сигурно. Жив ти мени био на многаја љета! Ту сам првенствено мислио на чланове комисије, патријарха, митрополита Амфилохија и друге који одлучују о овом питању. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Лично сам разочаран твојим ставом. (срећа па то није твоја пракса ) Па фино су покрили грехе владике, тако што су оформили комисију, да прикупи што више може грехова и запише их на папир, како владику не би могла више да опере ни дунав ни сава. Слажем се овог пута са Тањом у потпуности. На видику је изгледа нова "клетва", дабогда ти СПЦ оформила комисију.... Сморен сам ширином целе приче. Ево, теби као брату још ово. Зар ниси читао о сведочењу "да сведочанство остане на уснама двојице или тројице..."То што не знаш за многе ствари ти само показује да га ЈЕСУ братски покрили ДОК се брат не покаје (а тада му се беше бришу греси, или није тако? Колико пута да опростим брату?) АЛИ ако буде истрајан у сагрешењу ДА ОСТАНЕ СВЕДОЧАНСТВО. Дакле, треба да постоји ред и начин, ред када и ко сазнаје и начин како сазнаје. Јасније од овога не умем. А да је у нас много тога незрело, изврнуто наопако и болесно види се издалека... Но то не значи да не треба да наставимо да се боримо "по правилу", као прави војници Христови. Јер који се не бори по правилу не добија венац славе. Мени је доста да заплачем кад се сетим за шта ће неки свештеници и епископи одговарати пред Господом, немам ја шта да им судим овде. Имају браћу презвитере и епископе, Синод, Сабор, а на крају Христа као праведног судију. Н И Н Е and Ламех је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Мени је доста да заплачем кад се сетим за шта ће неки свештеници и епископи одговарати пред Господом, немам ја шта да им судим овде. Одговараће се, али није твоје и моје да одређујемо за шта ће други одговарати пред Господом. Јер ми нисмо богови да све можемо знати. Конкретно хоћу да кажем да се спустиш са тих висина, не лети високо, зато што ће кад паднеш много да боли. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Сморен сам ширином целе приче. Ево, теби као брату још ово. Зар ниси читао о сведочењу "да сведочанство остане на уснама двојице или тројице..." И ја сам се уморио .... Да није то оно сведочанство, што је владика тражио да му се да на увид? Неки га зову и извештај комисије? Ово му дође као озбиљан процес, нешто налик оном, да владика видећи извештај не утиче на сведоке? Располажем само са оним што сам прочитао. Но тако нам и треба. нек новине типа Курир реагују, јер остаде нам сведочанство на уснама.... Колико сам разумео из владикине изјаве, он је Патријарха питао, да му усмено образложи разлоге ако му је већ немогуће, да га упозна са извештајем комисије. И све то је тражио пре него ли одговори, да ли прихвата пензију или не. Морам признати да све ово говорим због начина на који се је ово одвијало и никако не би волео да постане пракса Цркве. У саме разлоге за смену и пензију не улазим, ту сам све време у форми питања а доста вас изгледа зна о чему се ту заправо и ради, претпостављам да ви не спадате у ону групу која шпијунира туђе грехове , што се овде нама спочитава. Сва срећа, вера ми је у Утешитеља.... И ја из неке љубави ово пишем, нити судим нити желим да знам оно што ми неће бити дато. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Јад и беда мој оче,јад и беда. Чекају крајњу таму,најцрњу,да падне на људе,да људи морају да изађу у јавност са оптужбама,е да ли би се одбранили од педера и будала,па тек онда да реагују...па знаш шта....па добро нас добри Бог и погледа. Слажем се. Ипак, чврсто верујем, поред допуштења, и у Промисао... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Ако постоји љубав постоји и одговорност, обзиром да тога у овом народу нема зато нам и треба пар деценија да се решимо негативности у сопственом дворишту. Ова прича о неосуђивању је линија мањег отпора и савршено се уклапа у менталитет балканских народа. Сви глуме неку преподобност и перу руке као Пилат. А шта је са оним, каквим судоим судите тако ће вам бити суђено и веће је зло не одупрати се злу. Срђан Ранђеловић, Mилена КШ and Макрина је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Па покривамо ми стрпљиво грехове синода, који покрива грехове владика, толико дуго, да долази до оваквих случаја...... где је "прекипело". А да се је све то транспарентно знало? Важило би оно, што важи и за Град на гори? Синод је Град на гори, који се сакрити не може и то је сада већ свима јасно. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Разбојник је дошао „последњи“, али је био „први“ који је ушао у Небесно Царство. Ко ће га знати. Заиста. Благовесник and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Разбојник је дошао „последњи“, али је био „први“ који је ушао у Небесно Царство. Ко ће га знати. Заиста. Да заиста је тако да све треба сагледати са свих углова. Премудрост је да Тело није цело ако има оних који говоре малима да нису достојни великих, нити је Тело цело, кад говори да Син није једнак Оцу, само у таквом Телу, сам ће Син рећи Отац је већи од мене. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Jeste li videli sta od Crkve nase napravi Djindjicevo zvono na Hramu? Sve je to od tada poceli ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Jeste li videli sta od Crkve nase napravi Djindjicevo zvono na Hramu? Sve je to od tada poceli ... Jadni Djindjic za sve kriv... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Jadni Djindjic za sve kriv... Pa red je vise ... Ne moze Sloba vise da nosi sam breme krivice ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Bozanstveni Logos Bozji govori: ,, Otac Moj veći je od Mene" (Jn 14, 28), svakako, ne ontoloski ili sustinski, vec onako kako je naucio Svoje ucenike, Apostole, ,,čašću činite jedan drugog većim od sebe" (Rm 12, 10). Da li se u nasoj Crkvi oseca prisustvo takvog odnosa? Previse je nekog nipodastavanja i sl. medju laicima, medju klirom, a osobito medju kandidatima za klir! No, vladike u Crkvi treba da su nam predstojatelji u ostvarenju tog hriscanskog odnosa tj. bozanskog nacina postojanja. Јанко, Volim_Sina_Bozjeg, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Ова прича о неосуђивању је линија мањег отпора и савршено се уклапа у менталитет балканских народа. Pa, da, prilicno se "savrseno" uklapa dok se (ne) nauci (ili ignorise) razlika izmedju rasudjivanja i osudjivanja. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука