коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Нисмо се разумели. Идеално и утопијско решење је вероватно нека екстремно лабава светска конфедерација територија (које могу бити и данашње државе, немам ништа против), где би једина надлежност те светске владе била да брани Земљу од Марсоваца, супервулкана, исламске државе и да крпи озонски омотач. Кретање људи и робе по тој конфедерацији, званој планета Земља, би било слободно. Оно против чега сам је то да Немачка буде држава Немаца, а ти си странац, па макар био и трећа генерација, само зато што имаш другачије име и презиме. Дакле, Америка. Нација = држављанство и ћао. То није ништа ново у историји. Дакле ипак Римљани. Имаш тамо у делима апостолским када Павла хапсе па се он позива на римско грађанство да му не би судио јудејски суд већ да га морају транспортовати у Рим на суђење. Значи већ једну такву државу светских размера( за ондашње појмове света, јер и ови наши појмови садашњег света ће можда за 2000 година бити смешни пошто ми само планету земљу доживљавамо као свет) су направили Римљани, АЛИ ОСВАЈАЊЕМ, јер нема дугог начина. Римско грађанство је значило привилегију да без обзира којој нацији или вери припадаш имаш потпуну заштиту и грађанска права римске државе. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Садашња Еу је само лоша копија САД Bez sve šale brat moj, situacija opšte nije za forumske i kafanske priče ovog tipa. Lično mislim iz nekog iskustva, da se više u svet neće ništa više desiti što je bilo već viđeno, iliti da se desi nastavak velikog rima, naprimer.... (KAO SIMBOL, HITLEROVE IDEJE, mogu slobodno reći) Mislim lično, da nam prestoje periodi a svedoci smo početku, potpuno drugačijeg načina uspostavljanja jednog trona nad svim narodima sveta. Oduzimanje svega čovekoljubivog u čoveku, jeste počelo. U svim državama sveta postoje toše o kojima nam priča recimo grizli a kojih nije svestan. Zlo je vrlo obrazovano i nadasve željno novih pobeda a koristi tu ljudsku slabost koja se zove Izazov a ja je zovem, prvi greh. Više nije zanimljivo ni rusiju vojno poraziti, prijatelji moji..... Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 90% планете прича напамет. Математика је једноставна. Израчунаш колико њих кошта та војска и ратови и видиш да они од тога немају никакве користи већ само огромну штету. Да, то су озбиљни трошкови, само питање је да ли су они баш непотребни... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Можемо ми до прексутра да се расправљамо, али једина дугорочна нада ове планете су Сједињене Земаљске Државе. То ће свакако бити, милом или силом, пре силом него милом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Да, то су озбиљни трошкови, само питање је да ли су они баш непотребни... Ga zezaš? Neko nekad video vojnog pobednika koji se nije naplatio u osvojenoj državi? коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 90% планете прича напамет. Математика је једноставна. Израчунаш колико њих кошта та војска и ратови и видиш да они од тога немају никакве користи већ само огромну штету. Kako onda objasniti avanturu u Iraku koja je zapoceta zbog nepostojeceg oruzja za masovno unistenje? Kome je to trebalo, da im dzaba ginu ljudi i trose pare? A znalo se kao sto sad svi znamo da tog oruzja za masovno unistenje nije bilo. коЖељ њацИ , -Владимир- and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Да, то су озбиљни трошкови, само питање је да ли су они баш непотребни... Потребни су неколицини ниткова који на томе зарађују. За огромну већину народа су непотребни и штетни. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 ) ) Istina da USA ima ove osvajacke ratove zadnjih 50 godina ali... sta ti je ostrascenost... rusi se celu svoju istoriju, jadni, samo branili.... svi zlikovci protiv rusije... ) Zli mongoli, japanci, poljaaci.. svi napadali zle ruse... britanci, norvezani..... a rusi se samo branili.. oni nisu uopste napadaali ... One silne teritorije im je daravo bog licno. uopste nisu osvojene.. :good2: zoske...*** pa sve one ratuju od kad postoje..... i dan danas ratuju... ako postoje 600 godina sigurno su imaju 560 godina ratova.. paaa normalno da ne kaazes znam ja to.. ali smo reci da su ostali priblizno krvolocni koliko USA... je ovde greh.. jer usa mora biti 150 mest ispred svih i u svemu najgora.. kao sto vidis.. Rusi se samo brane.... ) Pa kada branis amere i njihovo ratovanje kao nesto uobicajeno i normalno zasto vec godinama k....s o Milosevicu i kako je izvrsio agresiju na Jupiter? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Потребни су неколицини ниткова који на томе зарађују. За огромну већину народа су непотребни и штетни. А геополитика? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Kome je to trebalo, da im dzaba ginu ljudi i trose pare? A znalo se kao sto sad svi znamo da tog oruzja za masovno unistenje nije bilo. Па зарађују private contractors који имају уговор са војском и државом. Тзв. "војно-индустријски комплекс", како их је назвао Ајзенхауер... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Потребни су неколицини ниткова који на томе зарађују. За огромну већину народа су непотребни и штетни. A Američkom narodu nešto manjka? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Kako onda objasniti avanturu u Iraku koja je zapoceta zbog nepostojeceg oruzja za masovno unistenje? Kome je to trebalo, da im dzaba ginu ljudi i trose pare? A znalo se kao sto sad svi znamo da tog oruzja za masovno unistenje nije bilo. Али је било нафте Н И Н Е and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Kako onda objasniti avanturu u Iraku koja je zapoceta zbog nepostojeceg oruzja za masovno unistenje? Kome je to trebalo, da im dzaba ginu ljudi i trose pare? A znalo se kao sto sad svi znamo da tog oruzja za masovno unistenje nije bilo. Па не може се објаснити. Једноставно лудаци. Ево овако, у бројкама - Рат у Ираку коштао их је преко две хиљаде милијарди долара. GDP Ирака је 200 милијарди. То значи да кад би они запленили апсолутно све што се у Ираку произведе или чиме се тргује, тек за десет година би били на нули. Осим тога, трошкови тог рата још нису коначни (јер се још исплаћују лечења, инвалидске пензије итд.) и процењују да ће бити око 6000 милијарди долара. Значи, нема теоријске шансе да се то "исплати". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 А геополитика? Шта је то и какве ја користи имам од тога? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Можемо ми до прексутра да се расправљамо, али једина дугорочна нада ове планете су Сједињене Земаљске Државе. Kasno je za to RYLAH, Плутон, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука