Crveni Baron Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States A po mom racunu i ovoj listi, ne racunajuci uopste ratove koji su trajali samo u jednoj kalendarskoj godini, ukupan zbir iznosi 376 godina ratovanja .... Manolis је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 А знаш ли како је настао енглески? Тако што су преци данашњих Француза освојили острво и до непрепознатљивости изменили чисто германски језик, да бисмо добили овог данашњег ружног франкештајна у коме није могуће предвидети како се нека реч чита. То никако није језик који идентификује једну нацију. Чуј ово! Енглески је јако леп језик, Нормани су им учинили услугу што се тиче језика. То су бесмислице. Кад би престали ратовати били би још просперитетнији. Када би неко могао да их уцењује ценом нафте или да им ускрати нафту америчка економија би пропала. Они ратују превентивно, да би имали контролу над својом будућношћу. verum est in beer, коЖељ њацИ and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Иначе, једна од ретких "Америка - Русија" тема коју сам (скоро) целу прочитао, интересантна тема скроз. Само још кад не би било тог навијања за једне или друге па да се то обективно све размотри. Човек Жоја and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Само још кад не би било тог навијања за једне или друге па да се то обективно све размотри. Зато сам и рекао, мање има навијања него на другим темама, ил ми се то само чини. Ал свеједно, много више објективног сагледавања него на другим темама, иако си у праву што се навијања тиче. А и то не би била лоша идеја за тему, да видимо откуд то навијање за ове или оне стране државе у неким њиховим сукобима, само кад не би сваки навијач дошао и причао "ја не навијам, само сам објективан". коЖељ њацИ and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Када би неко могао да их уцењује ценом нафте или да им ускрати нафту америчка економија би пропала. Они ратују превентивно, да би имали контролу над својом будућношћу. На основу чега тврдиш да би пропала? Они производе више од 50% нафте коју користе, остатак претежно долази из земаља са којима имају добре односе - Канада, Мексико, Саудијска Арабија итд. Из Ирака увозе можда 1% или тако нешто. Значи, цена би могла да иде горе-доле мало, али ништа посебно се не би десило. Пре пар година бензин је био $2 галон, онда је скочио на $4, сада је поново пао на $2. Шта се десило? Ништа. Значи, то што Ложански и компанија причају нема везе... Није засновано на реалности и бројкама, него они продају оно што иде. Што људи воле да чују. Аурор and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 А и то не би била лоша идеја за тему, да видимо откуд то навијање за ове или оне стране државе у неким њиховим сукобима, само кад не би сваки навијач дошао и причао "ја не навијам, само сам објективан". Sto? Zato sto sam Srbin i zato sto znam sta je draga Amerika meni,mom narodu,mojoj drzavi uradila. I pritom ne gledam realnost ruzicastim naocarima. Vidim velika stradanja ljudi,velike masakre koje cine Amerikanci iz godine u godinu,samo zarad svog nekog ekonomskog benefita. I da kazem da se duboko ne slazem sa Grizlijem cija je tvrdnja opet sa ali,ono jeste lose to sto radi Amerika,sto toliko napada druge slabije zemlje,otima,ubija, ali to je samo odluka mocnika,a narod nema nista sa tim ili cak ono niko ni ne zna da ratuju negde jer je daleko. Prvo ko cini vojsku Amerike? Usvojeni Kinezi ili Amerikanci? Jedan vojnik iz Amerike neka ima 50 ljudi koji ga znaju prijatelji,komsije,familija,porodica,aktivni i rezervni sastav vojske cine oko 4 miliona vojnika. Dakle kolika je verovatnoca da tamo u Americi postoji velika vecina ljudi koji ne znaju da im draga otazbina ubija tudju decu u drugim zemljama? Dalje ko je mocnike doveo? Gde su svi ti silni protesti protiv? nema ih. Sto naravno ne znaci da svaki Amer jeste za ubijanje tudje dece,ali znaci da vecina nema nista protiv,da ih je briga. Najgnusnija stvar su americki filmovi koji su sve do jednog ti ratnicki nastrojeni iskrivljavanju realnosti sa onim pricama Amer ode da spase bebu u Iraku pa onda ubija zlotvore koji siluju bebe,a ono stvarno malo drugacija. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Када би неко могао да их уцењује ценом нафте или да им ускрати нафту америчка економија би пропала. Они ратују превентивно, да би имали контролу над својом будућношћу. Vec sam diskutuvao o tome sa baronom: 40-50 % je kompletan bliski istok zajedno sa saudijskom arabijom, emiratima itd... malo si ti pobrkao loncice..... irak kao sto mso videli nema naajvece rezerve... Dakle ovako..... Da rezimiram... USA ulaze trilione dolara u kontrolu 10 % naftnih rezervi, i povecava procenaat proizvedene sirove nafte 0.5 % (n svetskom trzistu) i time znacajno utice na prodajnu cenu jednog bureta nafte? Gluplju teoriju odaavno nisam cuo.... Dakle, niko ne moze da kontrolise cenu nafte preko iraka-avganistana-libije Dalje.. usa jako malo nafte kupuje od njih.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Кореја 1950 - 1953 Ne odjednom, nego ukupno posle WWII... u inicijalnom tekstu se navodi da je za celu istoriju USA imala 17 godina mira... zato rekoh više od 17. Što se ovog perioda tiče, uzevši u obzir onu listu sa wiki, ima 5 godina mira do Koreje (45-50), pa 5 između Koreje i Libana (53-58), pa između Vijetnama i (novog) Libana 9 godina (73-82), pa između Grenade i Paname 6 godina (83-89), pa između Bosne i Kosova 4 godine (95-98)... dakle 29 godina mira... ako skloniš prvu i poslednju kod svake, onda je opet 19 godina mira... više nego što je u inicijalnom tekstu navedeno za celu njihovu istoriju... Млађони and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 ne pišem zato što tvrdim da su Rusi imali više ratova, svakako nisu... Па свакако да нису гледано по апсолутном броју. Ајде да погледамо сразмерно популацији, буџету, војном буџету... Моја теза је да су сразмерно својим могућностима били подједнако лоши. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Нпр, Русија је бр1 у свету, војно доминира и осваја, све се они питају. Русија каже да не може нико да извози и увози у Америку, резултат је тај да би Америка пукла, пошто сигурно сами себи не могу да продају, мислим могу, али би у сваком случају пукли. Као што су и Русима увели санкције, па је Русија изгубила о хо хо пара. Тако да им доминација и те како треба да би и економски били јаки. Русија је пукла зато што нема развијену привреду, они живе од пет великих државно-мафијашких компанија које извозе енергенте. Они зависе од тога. САД има развијену привреду у којој се производи све и свашта. Добар пример је овде како су реаговале њихове привреде на пад цена нафте - Руси су пукли, Амери ништа. Чак и напредују. Нафташке фирме у САД такође имају проблема због ниске цене - затварају погоне, отпуштају раднике, труде се да смање трошкове. Али то је само један сектор њихове привреде, не погађа их генерално. Сви остали раде нормално. То је разлика. П.С. Ево овде илустрације: https://www.pouke.org/forum/topic/35061-нови-хладни-рат-сад-vs-рус/?p=1254256 Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Само још кад не би било тог навијања за једне или друге па да се то обективно све размотри. Ovde ne postoji niko, ali apsotlutno niko ko navija za ameriku. Postoje oni koji kritikuju raznorazne mitove po pitanju amerike koji se sire Srbijom.Kao naprimer ovo o cemu nidzoka prica o emu je baron pricao. Navijamo za realnost, a ne za ameriku. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Sad sam baš gledao malo...kod nas su akcize 50 din po litru za bezolovni benzin, kod njih su (ako se nisam zeznuo u računici) oko 13 din po litru, kad se pretvori u dinare. Fora je što nisu povećali tu akcizu 20ak godina a određena je fiksno po litru, a ne procentualno od cene litra, pa je inflacija višestruko umanjila vrednost te akcize...zbog libertarijanaca :P i republikanaca, političari nemaju hrabrosti da tu akcizu povećaju... a pošto se iz nje finansira održavanje infrastrukture, doveli su infrakstrukturu u prilično loše stanje... Džon Oliver je baš pre neki dan imao sjajan segment o tome: GeniusAtWork and Млађони је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Fora je što nisu povećali tu akcizu 20ak godina a određena je fiksno po litru, a ne procentualno od cene litra, pa je inflacija višestruko umanjila vrednost te akcize...zbog libertarijanaca :P i republikanaca, političari nemaju hrabrosti da tu akcizu povećaju... a pošto se iz nje finansira održavanje infrastrukture, doveli su infrakstrukturu u prilično loše stanje... Džon Oliver je baš pre neki dan imao sjajan segment o tome: Odlicno, sad jos da drzava batali da odrzva infrastrukturu vec kolektivni dogovori izmejdu gradjana-kompanij oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Нпр, Русија је бр1 у свету, војно доминира и осваја, све се они питају. Русија каже да не може нико да извози и увози у Америку, резултат је тај да би Америка пукла, пошто сигурно сами себи не могу да продају, мислим могу, али би у сваком случају пукли. Као што су и Русима увели санкције, па је Русија изгубила о хо хо пара. Тако да им доминација и те како треба да би и економски били јаки. А зашто би, у том хипотетичком случају, Русија или било ко други, уводио санкције некоме ко гледа своја посла? Елементарна логика и проста економска рачуница кажу да је економска сарадња боља за обе стране од ратова, санкција и сличних будалаштина, у овом нашем 21. веку. Данас не постоји начин да се ратом оствари профит већи од оног који се може остварити чистом економијом која је јака као економија данашње САД или јача. Немогуће! У 21. веку ратове могу да воду само лудаци, из крајње ирационалних разлога. Ја признајем да не знам зашто они воде ратове. Можда су само луди, можда имају идеју да владају светом, можда мисле да, као највећа сила, имају дужност да свуда заводе ред (тј. оно што они мисле да је ред)... Али сасвим сигурно знам да је рат само трошак и да Амери нису богати због ратова. Најважније од свега, зашто је мени битно да ово претходно напишем? Да бих бранио Америку? Тешко. Рат је зло и злочин, без обзира на то да ли неко од њега зарађује или је само луд. Што се мене тиче, Клинтон, Буш и екипа би требало да буду у неком међународном затвору, да је правде. Дакле, зашто ми је важно да наглашавам да Амери нису богати због ратова? Па зато што је та заблуда многим људима, првенствено Европљанима млађе генерације, изговор за нечињење. Ако признају да су Амери богати због свог система и рада, онда то значи да то могу и они, ако се потруде. Не морају да постану милијардери, али могу да живе врло пристојно. Немају изговор у том случају. Зато је лакше да верују да су Амери богати због ратова, и да неко ко не води ратове не може лепо да живи. Све је супер, савест примирена. Јесу они сиромашни, али шта да се ради, нису они криви. Још ако додатно утрипују да се неко баш уротио против њих и њиховог просперитета, милина једна... Е зато ми је важно да наглашав да Амери нису богати због ратова и да свако може много да научи од њих како се зарађује и да обезбеди себи и својој породици живот достојан човека. Аурор, Deja Vu, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Дакле, зашто ми је важно да наглашавам да Амери нису богати због ратова? Па зато што је та заблуда многим људима, првенствено Европљанима млађе генерације, изговор за нечињење. Ако признају да су Амери богати због свог система и рада, онда то значи да то могу и они, ако се потруде. Не морају да постану милијардери, али могу да живе врло пристојно. Немају изговор у том случају. Зато је лакше да верују да су Амери богати због ратова, и да неко ко не води ратове не може лепо да живи. Све је супер, савест примирена. Јесу они сиромашни, али шта да се ради, нису они криви. Још ако додатно утрипују да се неко баш уротио против њих и њиховог просперитета, милина једна... Е зато ми је важно да наглашав да Амери нису богати због ратова и да свако може много да научи од њих како се зарађује и да обезбеди себи и својој породици живот достојан човека. 8086.gif ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука