Милан Ракић Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Овде се толеришу писанија инопопова а који желе пливати у чистим водама Православља њих се не толерише. Адио господо екуменисти, одох ја лепо у Епархију у егзилу. Тамо имају љубави према свима, па и према иновернима, а Православљем не тргују! Објавите ову поруку па банујте Ел Џија до века. "Инопоп" (додај адекватан наставак)... Шта је то Самсунже? Ил` "Ел Џи" беше... Срећан пут! Свако бира тамо где му је боље! Поздрављам те уз староставни србски поздрав-Адио! И да додам! Жив и здрав био! ИгорМ, Плутон, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 "Инопоп" (додај адекватан наставак)... Шта је то Самсунже? Ил` "Ел Џи" беше... Срећан пут! Свако бира тамо где му је боље! Поздрављам те уз староставни србски поздрав-Адио! И да додам! Жив и здрав био! Pa, "inopop" to mu dođe ja ...Doduše bio sam i ranije "upozoravan" od El Džija (hmm...zvuči kao robocop Ел Џи → Midrash Кад си у Риму, буди (етикетом) Римљанин. Кад си међу Србима, пиши ћирилицом! Pa kad ne izbaciste mene zbog prekršaja, a on tužan zbog uvenulog bršljena, izbaci sam sebe Срђан Шијакињић and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Eto ti ga sad. LG Optimus nam odrza pravu tribinu , zatim jos jednom ponovi: "Не може бити мучеништва ван Православне Цркве" i pobeze iz nje ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 одох ја лепо у Епархију у егзилу. Eto ti ga sad. LG Optimus nam odrza pravu tribinu , zatim jos jednom ponovi: "Не може бити мучеништва ван Православне Цркве" i pobeze iz nje Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Eto ti ga sad. LG Optimus nam odrza pravu tribinu , zatim jos jednom ponovi: "Не може бити мучеништва ван Православне Цркве" i pobeze iz nje Логичан след ствари... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Каква трагедија! Због нашег снисхођења јеретицима, дошли смо дотле да нам Мидраш погуби ЛИЏија! Оде, каже у артемијевце, а ја мислио да је акакијевац... Мидраш нас је задужио, тако да би ваљало да сви ми, који смо отпали од евхаристије и јединоспасавајућег православља, скупимо један прилог за његов труд! Друго, имајући искуство професора у Бг., где сам и Мидраша позвао да нам гостује и одржи неко предавање, било ми је брзо јасно којој групи неки од мојих студената припадају: талибанима. Тако сам почео и да их зовем. Сада, када неки осуђују ове мученике на пакао и допуштају могућност њиховог спасења, бива јасно да ти људи бране себе; како можеш да осудиш кољаче који имају исту логику као и ти? И они мисле да ван Шерије нема спаса. Само муслимани који њима припадају могу да се спасу, остале, ако неће да се повинују, треба побити. Ионако не убијаш људе него гамад, невернике, који су од Алаха осуђени на пропаст. Зашто да не рушиш све статуе и остала "културна добра" цивилизација које су биле пре тебе, јер оне ионако нису признате од Свемилостивог Алаха? Тако би и ми, православни, требало да побијемо све католике и протестанте, јер они ионако неће у рај, и тиме ћемо службу Богу учинити! Једном речју, ови који себе називају православнима, чине исто што и рани гностици који су себи својатали поседовање Знања, али Иринеј рече да је то било лажно названо Знање. Колико заједничког гностици имају са знањем, толико ово "православни" са Православљем. Требало би покренути једну иницијативу пред Сабором да се анатемишу као јеретици припадници ових групација које су почеле да се множе по Србији и да се да неки предлог законског нацрта за забрану употребе имена "православна/о" јер доводи обичне људе у забуну. Volim_Sina_Bozjeg, Милан Ракић, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Просто нека светлост избија из њега, да пожели човек да крене за њим.... Иначе есе зна из којих је школа ова расколничка барутана, коју сви до једног носе у себи? Драшко, Mилена КШ, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Pa, "inopop" to mu dođe ja ...Doduše bio sam i ranije "upozoravan" od El Džija (hmm...zvuči kao robocop Ел Џи → Midrash Кад си у Риму, буди (етикетом) Римљанин. Кад си међу Србима, пиши ћирилицом! Pa kad ne izbaciste mene zbog prekršaja, a on tužan zbog uvenulog bršljena, izbaci sam sebe Немој попе сад да се "вадиш"... Добро је знано да је најстарија Библија код "ВАС" Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Nego, braćo, da zaključimo raspravu sa mučenicom koju SVI priznaju: (a još je i pravoslavna, monaška, da kažem - tradicionalna...) Ajd, ŽIVELI! P.S. Vidi, vidi, kako se poklopi, pa ovo mi je još i jubilarni post Благовесник, Милан Ракић, Deki992 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Да ли стварно мислиш да ће Бог да одбаци оног који није следио нешто што није ни знао да треба да следи? Мени је то скроз нелогично. Не знам. Али знам да има много нелогичних ствари и у Новом Завету, а да не причамо о Старом Завету. Многи су због тих нелогичних ствари атеисти, у смислу да не могу да прихвате православље, хришћанство, због неких ствари које су им нелогичне. Да не причам колико је сам Христос био нелогичан и својим најближим ученицима. Стварно не бих да улазим у Божији суд. Али знам да када бих веровао да без Чаше има спасења, не бих више ушао у цркву, јер би она била неважна. То не значи да је не желим да се ти људи спасу. Ја желим да и онај мали цвет, који сам јуче купио, уђе у Царство небеско, а камо ли не неки копт, или муслиман. Све зависи од нас у Цркви, јер шта год заиштемо од Оца, он ће нам дати, ако смо Његови. Али верујем да се ти људи не могу спасити чак ни мучеништвом, него само делатном љубављу и молитвама нашим (молитвама цркве). Огромна је одговорност на нама, и за то ћемо дати одговор. Њихов чин, живот, као и живот многих људи разних вероисповести треба да покрене нашу савест. Ако је њихова вера таква, зашто смо ми, који би требало да носимо Христа у себи, који се причешћујемо, овакви какви смо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Па Црква се и моли за спасење целог света. Драшко and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Nego, braćo, da zaključimo raspravu sa mučenicom koju SVI priznaju: (a još je i pravoslavna, monaška, da kažem - tradicionalna...) Ajd, ŽIVELI! P.S. Vidi, vidi, kako se poklopi, pa ovo mi je još i jubilarni post Ту нису чиста посла и није то случајно! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Успели сте да убедите @@Ел Џи, да има ван цркве спасења. @@Ел Џи је апсолутно у праву. Када би тражили где има више љубави, како је ми доживљавамо, онда је боље бити и члан библиотеке, него члан цркве. Само се свађамо и препиремо, при чему готово да немамо поштовања према мишљењу које је другачије од нашег. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 @Ел Џи је апсолутно у праву. Када би тражили где има више љубави, како је ми доживљавамо, онда је боље бити и члан библиотеке, него члан цркве. Какав сам ја кретен а ја мислио да смо ми из СПЦ Тело. Милан Ракић, Драшко and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Каква трагедија! Због нашег снисхођења јеретицима, дошли смо дотле да нам Мидраш погуби ЛИЏија! Оде, каже у артемијевце, а ја мислио да је акакијевац... Мидраш нас је задужио, тако да би ваљало да сви ми, који смо отпали од евхаристије и јединоспасавајућег православља, скупимо један прилог за његов труд! Друго, имајући искуство професора у Бг., где сам и Мидраша позвао да нам гостује и одржи неко предавање, било ми је брзо јасно којој групи неки од мојих студената припадају: талибанима. Тако сам почео и да их зовем. Сада, када неки осуђују ове мученике на пакао и допуштају могућност њиховог спасења, бива јасно да ти људи бране себе; како можеш да осудиш кољаче који имају исту логику као и ти? И они мисле да ван Шерије нема спаса. Само муслимани који њима припадају могу да се спасу, остале, ако неће да се повинују, треба побити. Ионако не убијаш људе него гамад, невернике, који су од Алаха осуђени на пропаст. Зашто да не рушиш све статуе и остала "културна добра" цивилизација које су биле пре тебе, јер оне ионако нису признате од Свемилостивог Алаха? Тако би и ми, православни, требало да побијемо све католике и протестанте, јер они ионако неће у рај, и тиме ћемо службу Богу учинити! Једном речју, ови који себе називају православнима, чине исто што и рани гностици који су себи својатали поседовање Знања, али Иринеј рече да је то било лажно названо Знање. Колико заједничког гностици имају са знањем, толико ово "православни" са Православљем. Требало би покренути једну иницијативу пред Сабором да се анатемишу као јеретици припадници ових групација које су почеле да се множе по Србији и да се да неки предлог законског нацрта за забрану употребе имена "православна/о" јер доводи обичне људе у забуну. Sto recimo vi ne napisete neki tekst, na ono pisanije Jurija Maksimova Van Crkve nema spasenja? U tom tekstu se iznosi neka argumentacija,i objasnjava zasto oni koji nisu pravoslavni nece da se spasu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука