Grizzly Adams Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Па они су нам најближи од свих хришћана... Ignjatije and Стефан Ђуричковић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Па они су нам најближи од свих хришћана... Да али сад ће ти рећи да нису из калуђерице, да би били довољно блиски. Grizzly Adams, Deki992, zuti car and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Hahahhaa... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Zasto mislis da osudjujem ljude? Jako je lako napadati neistomisljenike, ali ti si taj koji ovde prisutne naziva "pravednicima". Meni to deluje kao osuda u tvom postu. Sve je to jako lepo, ali pre Hristovog dolaska se niko nije spasavao. Ako je po tebi moguce spasenje van Hrista, zasto je onda Bog poslao Sina svog na Zemlju? Sami ste se proglasili pravednicima. Znaš, ovo što ti i još par ljudi sebi radite (upravo tako, sebi radite) je BAŠ ono isto ponašanje koje je Isus tako često u Evanđeljima kritikovao a i osuđivao. Eto, baš onaj izveštaj o radniciva u vinogradu od 3, 6 i 9 sata. Oni prvi su bili kivni što su dobili isto što i oni poslednji! Zašto? Pa zato što su više gledali druge nego šta oni rade. Kad su se pogodili, bilo im je i više nego dovoljno ono što je Gospodar vinograda ponudio...e ali tuđ tanjir je uvek puniji nego tvoj...Pa onda, MArta i MArija...MArta umesto da u ljubavi služi i da bude radosna što to čini, baš zato jer nema u stvari ljubavi prema gospodinu a ne gleda svoj tanjir, prigovara Isusu što pušta Mariju da uživa, dok se ona "satire" od posla. Eto, vas nekolicina zajedno sa svim zilotina, neprijateljima onih koji nisu pravoslavni, onih koji su za Sotonsku stvar - da svi budu jedno (uzgred beše ono Isus ostavio nama hrišćanima tu zapoved ...vidi Jv 17,21) ... jer mora da je Isus mislio da svi budu pod kapom PC ili/ili KC - umesto da gledate kako svoje duše da spašavate od sopstvene samoživosti, gledate u tuđ tanjir i kažete - pa kako i oni da se spasu kad se mi toliko trudimo?!? Uzaludan nam trud Gospode! ...Hmm...poznavaoci Božje reči i svekolike pravednosti - da li ste čuli o čoveku o kome se ovde govori: Bog vidje što su činili: da se obratiše od svojega zlog puta. I sažali se Bog zbog nesreće kojom im bijaše zaprijetio i ne učini. Joni bi veoma krivo i rasrdi se. I ovako se pomoli Jahvi: “Ah, Jahve, nisam li ja to slutio dok još u svojoj zemlji bijah? Zato sam htio prije pobjeći u Taršiš; jer znao sam da si ti Bog milostiv i milosrdan, spor na gnjev i bogat milosrđem i da se nad nesrećom brzo sažališ. Sada, Jahve, uzmi moj život, jer mi je bolje umrijeti nego živjeti. “ (Jon 3,10; 4:1-3) O vama se tu braćo govori! A ljubav je velikodušna, ne zavidi, ne hvali se, ne traži svoje, sve pokriva (1 Kor 13) Zato još jednom kažem, pazite da vas ne iznenade "jeretici" koji će sesti sa Abrahamom da sude 12 plemena, uključujući i vas...a i nas. Zoran Đurović and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Mi treba da razjasnimo sami sa sobom da li nam je za jedinstvo neophodno da oni prihvate vaseljenski karakter i autoritet nasih sabora (na sta oni pristaju pod uslovom da se povuce iz saborne odluke osuda Dioskora) ili nam je dovoljno da smo se usaglasili oko istovetnosti pravoslavnog ucenja. Meni se čini da polako dolazimo do trenutka kada ćemo shvatiti da je možda teologija išla tokom vekova u potpuno pogrešnom pravcu. Stavili smo naglasak na teoriju, često potpuno nerazumljivu običnom narodu ali i velikom broju teologa - a od prakse skoro da nšta nema. Ima ordodoksie ali nešto fali ortopraksija. Da li je bitno da utvrdimo koja su to teološka sitna crevca na osnovu kojih se, onda, neizostavno može - ako svi prihvate ista - da vaspostavi večna vladavina zajedništva pod pravoslavnom/katoličkom (isključivo) kapom, ili bi možda bilo važnije utvrditi koje su to osnovne i neizostavne (ali zaista a ne po mišljenju dokonih profesora teologije) tačke koje moramo da verujemo da bi prihvatili spasenje? Stvari koje SVAKO svetlom svoga uma može da shvati i prihvati i da se sa pouzdanjem prepusti veri, a ne one koje razumeju samo visokoškolovani a visokooholi misle da razumeju, pa im onda to služi za anatemisanje druge braće, umesto da svi budemo jedno. zuti car, Благовесник, Deki992 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 umesto da svi budemo jedno. Ови Копти су изгледа нашли тај Пут. Midrash је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Kakav covek takav mu i bog . Nekome je bog strasni sudija koji salje u pakao sve koji ne misle kao on a nekome otac svim ljudima koji spasava sve bez razlike i oprasta i onima kojima ljudi zbog zla koje su naneli ne mogu da oproste . Dugacka je vecnost , pa mesto da se molite za one koji sami ne vide koliko su zabrazdili i cine zlo, vi i one koji su zbog Hrista stradali u pakao saljete . Deki992, Јанко, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Колико сам ја успео да уђем, како би рекао у питање спасења... Прво теологија нам опште није потребна за спасење (у смислу лаика обичног верника) Друго, ако и постоји лажно учење, само то учење нема благодат Духа Светога, што не значи да се Дух Свети не задржава благодатно у човеку само имена Исуса Христа ради и подобности човека Христу ради дела милосрђа,љубави и осталих Богочовечанских врлина. Треће ови људи мученици су исповедили Личност Исуса Христа и то платили главом, па сада браћо процените ко вам је ближи. Погледајте браћо и причу о оцу да тако кажем египатских монаха, кад се дрзнуо после силних година молитве и Богомислија, да упита Бога коме је подобан, добио је одговор да је подобан једном разбојнику из удаљеног града... (ово је само почетак приче а Бога ми и смисао целе приче која има наставак али је нећу испричати) да, да свети Антоније јесте после свих правилних исповедања православне вере и после свих молитвено живих односа са Богом био подобан разбојнику из града.... А Свети Антоније није буранија... Ламех, ............., Deki992 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Јесте ли са светим оцима или са ким? Ja sam sa Hristom. 8086.gif Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 El Dzi, a je l ti ne pada mozda na pamet slucajno da ovde a i u celoj nasoj crkvi postoje ljudi obrazovani, nacitani, koji su ceo svoj radni vek posvetili ucenju o tim stvarima o kojima ti pricas, tumacenjima reci Svetih otaca i samog Svetog Pisma, sto je inace jako zahtevan i odgovoran posao? Sta mislis, dokle bi crkva dogurala da su njeni predstavnici kroz istoriju svako razmatranje odredjenog pitanja medju sobom, zavrsavali tako sto bi unapred jedni druge oznacavali kao "sluge Sotone". Evo, ja sam laik po tom pitanju i, sta mislis, ciji ce mi odgovor zvucati uverljiviji? A za ovo malo sto sam naucio o crkvi i njenim nacelima, mogu ti reci da sam stekao utisak da se na svaki tvoj citat nekog svetog oca moze naci kontracitat nekog drugog svetog oca. Tako da mi samo preostaje da se putam, "A gde je tu Hristos?! " Volim_Sina_Bozjeg and Goku је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 El Dzi, a je l ti ne pada mozda na pamet slucajno da ovde a i u celoj nasoj crkvi postoje ljudi obrazovani, nacitani, koji su ceo svoj radni vek posvetili ucenju o tim stvarima o kojima ti pricas, tumacenjima reci Svetih otaca i samog Svetog Pisma, sto je inace jako zahtevan i odgovoran posao? Sta mislis, dokle bi crkva dogurala da su njeni predstavnici kroz istoriju svako razmatranje odredjenog pitanja medju sobom, zavrsavali tako sto bi unapred jedni druge oznacavali kao "sluge Sotone". Evo, ja sam laik po tom pitanju i, sta mislis, ciji ce mi odgovor zvucati uverljiviji? A za ovo malo sto sam naucio o crkvi i njenim nacelima, mogu ti reci da sam stekao utisak da se na svaki tvoj citat nekog svetog oca moze naci kontracitat nekog drugog svetog oca. Tako da mi samo preostaje da se putam, "A gde je tu Hristos?! " Боље да га питаш шта је Православна Црква.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 И римокатолички традиционалисти се буне против папског екуменизма. Гледајте сами: http://www.youtube.com/watch?v=xHbrFImfJwI Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Заиста нисам наишао на екуменисте, који говоре да је боље успоставити јединство на уштрб Истине, него истрајати у Истини. ел ђи, ти имаш мржњу у себи брате ради мало на томе. Јанко, Милан Ракић and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Господо уредници, срамна је цензура коју проводите зато што је прикривена!!! Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 2, 2015 Пријави Подели Написано Март 2, 2015 Господо уредници, срамна је цензура коју проводите зато што је прикривена!!! Ја сам прочитао твој избрисан пост, просто никоме неће недостајати. Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука