GresanCovek Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Чекај, јел ти стварно не конташ шта ја хоћу да кажем или намерно тераш контру? Покушаћу максимално да упростим питање. У Амазонији и дан данас имаш неоткривена племена, до којих цивилизација уопште није дошла. Једно од таквих је откривенао пре пар година. Дакле, рецимо да је неки од њих умро дан пре проналаска тог племена, а до њих ни цивилизација није стигла, а камоли Христова Блага вест, да ли то значи да је он аутоматски лишен вечности уз Бога? Niko ovde ne tera kontru. Odgovor na tvoje pitanje je da. Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола. Преподобни Лаврентије Черниговски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Niko ovde ne tera kontru. Odgovor na tvoje pitanje je da. Наравно да није баш тако. Писао је о томе и Свети владика Николај... feeble and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Niko ovde ne tera kontru. Odgovor na tvoje pitanje je da. Sa kojom lakoćom vi osuđujute ljude... da se smrzneš. No, Bogu hvala pa:"moje misli nisu vaše misli i vaši putovi nisu moji putovi”, veli Gospodin." (Is 55,8) Благовесник, GeniusAtWork, Zoran Đurović and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Sa kojom lakoćom vi osuđujute ljude... da se smrzneš. No, Bogu hvala pa:"moje misli nisu vaše misli i vaši putovi nisu moji putovi”, veli Gospodin." (Is 55,8) Немојте "ви" него "неки" Милан Ракић and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Zasto mislis da nije doslo? U sredinama gde nema Pravoslavlja, nema ga jer je suzbijeno. Necastivi se bori da suzbije Pravoslavlje jos od najranije istorije Hriscanstva i da spreci ljude da saznaju za Pravoslavlje. Inoslavni roditelji koje uce decu svoju i potomke inoslavnim ucenjem, samo im na neki nacin osiguravaju propast. Znaci ti vjerujes da se pravoslavlje pojavilo u sjevernoj i juznoj americi prije nego sto su tamo dosli prvi evropaljni? Ili su ta 2 kontinenta iskljucena i njima se prasta? Deki992, Милан Ракић and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Флипер бреј.... тилд тилд тилд... само бије. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Не бих се сложио баш да ће амазонци (узимам поменути пример) у пропаст само зато што нису дотакли Христа. Ово се сада своди на питање "Шта ће бити са душама оних који нису упознали хришћанство и који умру ван крила цркве?" у књизи блаженопочившег патријарха Павла "Одговори на питања вере и живота" може се прочитати размишљање на ту тему. Да не би копирао подужу поруку ево линк ка коментару Istochnik and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 "Zasto je oko tvoje zlo zato sto sam ja dobar " :Hristos. Deki992, Midrash and Јанко је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Немојте "ви" него "неки" Ma mislim na ovu trojicu četvoricu "pravednika" Problem je što ljudi uopšte ne znaju šta znači pojam Crkva, a posebno kad je u potpunosti izjednače sa ovim našim "ekskluzivnim klubovima". Onda se ovo i dešava. Милан Ракић, Благовесник and Јанко је реаговао/ла на ово 3 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Plodovi ekumenskog dijaloga su veliki, i dostojni svake hvale. Ko huli na ekumenizam, na to najuzvisenije sto nam je doneo nesrecni XX vek, pokazuje da mu je krivo sto se moze desiti da hriscani napokon razumeju jedni druge. Da me neko pogresno ne shvati, pod ekumenzimom mislim iskljucivo na dijalog, razumete, dijalog u ljubavi koji nas je doveo dovde dokle nas je doveo, pred horizont jednog svetlijeg doba, doba medjuverskog razumevanja razdvojenih i uraskoljenih ucenika Hristovih (hriscana). Deki992, Стефан Ђуричковић and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ali ja sam ljubitelj refutacija i polemika Razmisljao sam da ovu temu posaljem sajtu Borba za veru,pa da vidjimo njihove komentare. ПА већ си добио одговоре од појединих овде... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 ПА већ си добио одговоре од појединих овде... Mislio sam na onaj tekst Georgija Maksimova,da van Crkve nema spasenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GresanCovek Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Sa kojom lakoćom vi osuđujute ljude... da se smrzneš. No, Bogu hvala pa:"moje misli nisu vaše misli i vaši putovi nisu moji putovi”, veli Gospodin." (Is 55,8) Zasto mislis da osudjujem ljude? Jako je lako napadati neistomisljenike, ali ti si taj koji ovde prisutne naziva "pravednicima". Meni to deluje kao osuda u tvom postu. Sve je to jako lepo, ali pre Hristovog dolaska se niko nije spasavao. Ako je po tebi moguce spasenje van Hrista, zasto je onda Bog poslao Sina svog na Zemlju? Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола. Преподобни Лаврентије Черниговски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Znaci ti vjerujes da se pravoslavlje pojavilo u sjevernoj i juznoj americi prije nego sto su tamo dosli prvi evropaljni? Ili su ta 2 kontinenta iskljucena i njima se prasta? @GresanCovek, zasto izbjegavas moje pitanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Neka drugi hule na ekumenizam do neba ako hoce (!), licno ne mogu zaista naci bilo sta sto je u XX i XXI veku vece i uzvisenije od ekumenskog zamaha, opet kazem da ne bih bio pogresno shvacen ili osudjen na pravdi Boga, ekumenizam u smislu - dijalog. Sto se tice konkretno Kopta, iznecu plodove ekumenskog dijaloga i prosudite da li je ekumenizam za osudu (sto tvrde pojedinci) ili nije za osudu. Dakle... -Stalo se dovde: Kopti ocekuju da Mi definisemo sta Mi ustvari hocemo od njih. Kroz ekumenski dijalog su razumeli, a potom saborno i zvanicno priznali tacnost naseg veroispovedanja i neprekinutost apostolskog prejemstva (tacke 7 i 9 Druge zajednicke hristoloske izjave), ispovedivsi Hristologiju nasim tj. halkidonskim izrazima, a pokazali su i veliko smirenje skinuvsi anateme sa nasih otaca (saglasno tacki 10 i to cak i sa sv.pape Lava Velikog!). Rekli su da nemaju problema ni sa nasim 4-7 Vaseljenskim saborima (tacka 8) bar u delu kako mi tumacimo te sabore, sa velikim simpatijama prema narocito 5.Vaseljenskom saboru, dok za 6. V.sabor kazu da se bavio pitanjem koje njih nije mucilo. Halkidon, prihvataju sto se tice samog veroispovedanja, ali sa primedbom na, kako tvrde, nepravednu osudu Dioskora i nejasnoce oko odnosa prema Teodoru Mopsuestijskom, Teodoritu Kirskom i Ivi Edeskom. Mi treba da razjasnimo sami sa sobom da li nam je za jedinstvo neophodno da oni prihvate vaseljenski karakter i autoritet nasih sabora (na sta oni pristaju pod uslovom da se povuce iz saborne odluke osuda Dioskora) ili nam je dovoljno da smo se usaglasili oko istovetnosti pravoslavnog ucenja. Стефан Ђуричковић, Јанко, Милан Ракић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука