RYLAH Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Зато је комунизам био идеалан, јер у њему као хришћанин ниси имао тренутка мира. Ако те нису убијали или затварали, дизали ти цркве у вљздух и претварали их у штале и паркиралишта, онда су ти се изругивали и правили те будалом. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 на примеру приватизације државе у којој ја живим,одонс приватника и радника је дијеметрално супртан,што је овом боље,овом је горе... То је зато што живимо у земљи дивљег социјализма. Дакле сасвим је разумљива наша носталгија за социјализмом,не што је он био идеалан,него што смо тад живели достојно нормалних људи... То је било јер се задуживало да се тако живи, пошто је систем, јелте, био неодржив... И сад се ови задужују да се живи колико-толико нормално (а веруј ми, ово није ништа како би могло да буде). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Можда је решење свега либерални комунизам. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Мислио сам пре свега на економско уређење,где по вашим идејама слободног тржишта,малих пореза ,не мешање државе и слично,сви ће лепо живети од послодаваца,приватника,радника чистачице,и то прогресивно,што боље капиталисти то боље раднику... на примеру приватизације државе у којој ја живим,одонс приватника и радника је дијеметрално супртан,што је овом боље,овом је горе... Tacno, zato sto u Srbiji nemas slobodno trziste, male poreze i nemesanje drzave. U Srbiji je privatnik neko ko dobija subvencije, ne mora dobro da vodi posao, konkurenciju nem nikakvu jer niko ne moze da pokrene posao zbog velikih poreza i regulacija (isplativo) a i kada ga pokrene, njegova konkurencija koja ima politicku vezu dobija subvencije (a ne on), samim... tim on ima gubitke. Uz to da ne pricam o tome sto mu ortaci iz politickih stranaka namestaju poslove "drzvne" naprimer.. okreci onu skolu.. pa se tu odradi i pronevera novca... i zato posten preduzetnik u srbii ne moze da opstane. Zato u Srbiji nemas liberalizam i slobodno trziste. Uporedi recimo odnos americkih kompanija prema radnicima u americi ili gledaj kako u kini skace odnos korporacije prema radnicima - ne zbog drzavnih regulativa, vec zbog konkurencije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Можда је решење свега либерални комунизам. Можда је решење свега да се ми мењамо изнутра а не да очекујемо да нам било који систем донесе рај на земљи. Само са променом изнутра, на боље, код што већег броја појединаца, може и свет постати боље место. Што рече номад онај мали велики човек "биће нам боље кад ми будемо бољи". Ћириличар and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 @@Зосима, Razumem brate, ali molim te da pokusas da i ti mene razumes. Nas strah od slobode jeste razumljiv, jer kad covek navikne na jedno uredjenje (i to generacijama) onda drugacije postaje nezamislivo. Ne samo da se licno navikne, vec je citav njegov zivot, sve navike, svi ljudi, svi odnosi, zasnovan na tome. I zato se kod nas zali za socijalizmom. A haos u kome se nalazi Srbija je posledica toga sto mi proces promene uredjenja nikad nismo zavrsili, stali smo na samom pocetku. Nekad smo imali jednu partiju koja je sve kontrolisala, ako razmislis - i sad partije sve kontrolisu. Samo nije jedna nego ih ima vise. Tu sustinske razlike nema nikakve. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 То је зато што живимо у земљи дивљег социјализма. То је било јер се задуживало да се тако живи, пошто је систем, јелте, био неодржив... И сад се ови задужују да се живи колико-толико нормално (а веруј ми, ово није ништа како би могло да буде). А ти знаш ,како се задуживало,ништа мање ни више него било ко на свету,а од ових сада сто пута мање... Друга ствар, да би знало како је било,морали био сте живети у том времену,али собзиром да сте сви рођени после,или бар тада били мала деца,онда немате појма како је било,а било је никад боље у историји овога народа... Економски,привредно,социјално,здравствено,просветно,мирно и безбрижно,морално, културно, спортски ...никад боље ни пре ни после ! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 А ти знаш ,како се задуживало,ништа мање ни више него било ко на свету,а од ових сада сто пута мање... Друга ствар, да би знало како је било,морали био сте живети у том времену,али собзиром да сте сви рођени после,или бар тада били мала деца,онда немате појма како је било,а било је никад боље у историји овога народа... Економски,привредно,социјално,здравствено,просветно,мирно и безбрижно,морално, културно, спортски ...никад боље ни пре ни после ! I u grckoj se zivelo super od 2000te do 2005... isto kao u jugoslaviji... socija;no zdravstveno, mirno, bezbrizno, moralno kulturno.. nikad bolje! Slicno se desvalo sa Yugoslavijom On ne mora da zivi u to vreme da bi znao, dovoljno mu je da pogleda privredne podatke. http://predragrajsic.blogspot.com/2014/01/mit-o-zdravoj-jugoslovenskoj-ekonomiji.html Плутон је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Друга ствар, да би знало како је било,морали био сте живети у том времену,али собзиром да сте сви рођени после,или бар тада били мала деца,онда немате појма како је било,а било је никад боље у историји овога народа... Па знам ја да се живело боље, не кажем. Али сад кад бисмо исто то онако усвојили, било би нам 5 пута горе него сад и 13 пута горе него онда... То је и проблем изгледа, људи мисле да је онако добро јер се онда живело добро и боље. Али се није живело добро јер је оно добар систем, него јер су милиони били упумпавани са стране... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 То је и проблем изгледа, људи мисле да је онако добро јер се онда живело добро и боље. Али се није живело добро јер је оно добар систем, него јер су милиони били упумпавани са стране... oko 150 miliona danasnjih dolara (Racunajuci inflaciju) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Zivelo se bolje samo zato sto se Tito posle WWII posvadjao sa Rusima i okrenuo Zapadu pa smo od njih dobijali kredite. Pitaj ove ostale sto su bili pod ruskom cizmom da li im je bilo bolje. Млађони, Човек Жоја and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Ма глупости ,какви бре графикони,ја ти причам како је мени било,и да је остала цела Југа била једна од најбогатијих земља на свету...моје мишљење да су нас због тога и растурили... Прехрамбена индустрија--- месо,сиреви, конзерве,слаткиши,кекс,бомбоне,сокови...фруктал,соко штарк,краш,гаврлиовић,карнекс,пик таково,....стотину фирми врхунског квалитета! Текстилна индустрија- Бетекс,Вартекс, Топер,Тетекс,Беко, Пирот ... врхунска гардероба,фармерке левис, Обућа,.спорт- Планика адидас,Борово пума,Спорт Београд,Јаса,Елан... Електро- Горење,Обод,Еи ниш Ауто индустрија. Рено Словенија,Голф Сарајево,Опел Кикинда, Застава Крагујевац... Туризам,: Јадран,планине,бање ,реке, језера,историја... Енергетика, железаре,ЈАТ, електране, сателитска станица, војна индустрија... Спорт врхунски .кошарка,рукомет ,бокс ,шах, одбојка... међу најбољим у свету... Факултети, колико је само грка,и арапа студирало... Филмска уметност,музика рок врхунски никад бољи...пгп ртб,југотон,сузи издавали плоче свега актуалног из тог времена... Ишао си на летовање и зимовање сваке године,лечили те најбољи доктори,сви били љубазни,криминал миминмалан, пасош где год хошећ у свету... Могао бих овако до сутра,заборавићу нешто,..а да, сарајевски малборо,најбоља пљуга икад! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ма глупости ,какви бре графикони,ја ти причам како је мени било,и да је остала цела Југа била једна од најбогатијих земља на свету...моје мишљење да су нас због тога и растурили... Баш нећеш да нас читаш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Brate, jeste bila bolja nego ostatak komunistickih zemalja, ali daleko da je bila medju najbogatijima na svetu. Da ne preteramo... Jes da smo ja i ti bili mladi, pa nam sve bilo lepo... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука