Jump to content

To je to. Srbija okrenula ledja Rusiji?

Оцени ову тему

cloudking

Препоручена порука

Ма глупости ,какви бре графикони,ја ти причам како је мени било,и да је остала цела Југа била једна од најбогатијих земља на свету...моје мишљење да су нас због тога и растурили...

Прехрамбена индустрија--- месо,сиреви, конзерве,слаткиши,кекс,бомбоне,сокови...фруктал,соко штарк,краш,гаврлиовић,карнекс,пик таково,....стотину фирми врхунског квалитета!

Текстилна индустрија- Бетекс,Вартекс, Топер,Тетекс,Беко, Пирот ... врхунска гардероба,фармерке левис,

Обућа,.спорт- Планика адидас,Борово пума,Спорт Београд,Јаса,Елан...

Електро- Горење,Обод,Еи ниш

Ауто индустрија. Рено Словенија,Голф Сарајево,Опел Кикинда, Застава Крагујевац...

Туризам,: Јадран,планине,бање ,реке, језера,историја...

Енергетика, железаре,ЈАТ, електране, сателитска станица, војна индустрија...

Спорт врхунски .кошарка,рукомет ,бокс ,шах, одбојка... међу најбољим у свету...

Факултети, колико је само грка,и арапа студирало...

Филмска уметност,музика рок врхунски никад бољи...пгп ртб,југотон,сузи издавали плоче свега актуалног из тог времена...

Ишао си на летовање и зимовање  сваке године,лечили те најбољи доктори,сви били љубазни,криминал миминмалан, пасош где год хошећ у свету...

Могао бих овако до сутра,заборавићу нешто,..а да, сарајевски малборо,најбоља пљуга икад!

To je ono...podicicu kredit soma evra,a moracu da vratim dva,uzivacu mesec dana ici u skupe restorane i skupa mesta,a onda cu posle misliti kad bude trebalo da se vraca,sta cu i gde cu. Bogatim te ne cini kredit i zaduzenje.

Slusao sam mnoge od ekonomista,istoricara do drugih realnih pogleda na situaciju u Jugoslaviji. Po mnogima Tito za njega je umro u najboljem trenutku, da je poziveo jos 5,6,7 godina mnoga gledista su bila da bi zavrsio slicno kao Caucesku. Sustina je da su svi ti krediti stigli kasnije na naplatu.

Zaduzivanja,krediti...sve je to stiglo kasnije na naplatu,uostalom da je to bio dobar sistem,ne bi se raspao odlaskom jednog coveka pa po cenu da se ceo svet urotio protiv tog sistema.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Brate, jeste bila bolja nego ostatak komunistickih zemalja, ali daleko da je bila medju najbogatijima na svetu. Da ne preteramo... :)

Jes da smo ja i ti bili mladi, pa nam sve bilo lepo... :)

Нисам рекао да је најбогатија,него да смо остали нормална,држава,без овог крвопролића,са једном тенденцијом технолошког напретка,па и приватизацјом , унапређењем и развојом науке,па имамо толико паметних људи,који су сада по бело свету,све ово би дигли на још већи ниво и били земља за пример...

Ја јесам био млад,млад сам почео и радити,купио кола,обишао пола европе,море,летовања,зезања,   имало се,могло се...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Pa imali smo sansu da napravimo normalan prelazak u slobodno drustvo i danas budemo ispred celog istoka... Nazalost, mi smo se vratili 50 godina unazad i nastavili gde smo stali 45-te.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ја јесам био млад,млад сам почео и радити,купио кола,обишао пола европе,море,летовања,зезања,   имало се,могло се...

Јеси ли радио изузетно много и зарадио тако добар живот?

Подели на овим сајтовима

Па јесте, боље је њима било под Русима, јер су они сада у ЕУ, а ми смо далеко :D

Ови су их извели на прави пут, а нас је запад размазио :)

Знам да си се зезао, али ту негде има помало истине. Наиме, многе државе источног блока су солидно одрадиле транзицију баш због тога што су људи желели да се на сваки начин, и теоријски и практични, ограде од тог велико зла. А ми смо после комунизма добили још веће зло, оног лудака, а после њега оне невиђене лопурде. А после њих овог садашњег фараона. И онда наравно да сви плачу за Титом и СФРЈ. 

Подели на овим сајтовима

О каквим ви кредитима причате, па Чаушеског је запад и убио,јер Румунија се није задужила ни један долар од никога,то је опште позната ствар...

Зар не видите да ЕУ сад све ове земље боранију, типа наше,ставља у дужничко ропство и на основу тога живе и уживају.а нашу привреду уништавају...

Ја сам вам набројао само делић привреде тог времена,реците ми шта данас постоји,а да је успешно???

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

О каквим ви кредитима причате, па Чаушеског је запад и убио,јер Румунија се није задужила ни један долар од никога,то је опште позната ствар...

Зар не видите да ЕУ сад све ове земље боранију, типа наше,ставља у дужничко ропство и на основу тога живе и уживају.а нашу привреду уништавају...

Ја сам вам набројао само делић привреде тог времена,реците ми шта данас постоји,а да је успешно???

Политичке странке

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

па Чаушеског је запад и убио

Pa nije hriscanski - al` fala im! Steta sto nisu i ovog naseg na vreme sredili pa da ne gine narod bezveze.

у дужничко ропство

Niko brate ne moze da te stavi u "duznicko ropstvo" ako se ti prvo ne zaduzis. Sam sebe stavljas u duznicko ropstvo.

нашу привреду уништавају

Nasu privredu unistavaju nasi politicari i niko drugi.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Јеси ли радио изузетно много и зарадио тако добар живот?

Па кад си млад ,могао си и возом да се клатиш ,нисам сад возио спејс шатл, али чињеница да си могао да од плате без проблема одеш ,на море,или у  Минхен на концерт, а то је сад многим младима мисаона именица...

Не знам шта ти то значи,јел си радио много? Радио сам оно зашта сам био оспособљен,завршио птт школу,одмах добио запослење ,са сасвим солидном платом (тад је још била Пошта,сад је Телеком),мени је било довољно за нормалан живот...

Нисмо се сад баш и претргли од пара,оно што је било најважније,имали смо један миран и безбрижан живот,где нико није пратио политику и гледао дневник!

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ма глупости ,какви бре графикони,ја ти причам како је мени било,и да је остала цела Југа била једна од најбогатијих земља на свету...моје мишљење да су нас због тога и растурили...

Прехрамбена индустрија--- месо,сиреви, конзерве,слаткиши,кекс,бомбоне,сокови...фруктал,соко штарк,краш,гаврлиовић,карнекс,пик таково,....стотину фирми врхунског квалитета!

Текстилна индустрија- Бетекс,Вартекс, Топер,Тетекс,Беко, Пирот ... врхунска гардероба,фармерке левис,

Ауто индустрија. Рено Словенија,Голф Сарајево,Опел Кикинда, Застава Крагујевац...

Спорт врхунски .кошарка,рукомет ,бокс ,шах, одбојка... међу најбољим у свету...

Факултети, колико је само грка,и арапа студирало...

Филмска уметност,музика рок врхунски никад бољи...пгп ртб,југотон,сузи издавали плоче свега актуалног из тог времена...

Ишао си на летовање и зимовање  сваке године,лечили те најбољи доктори,сви били љубазни,криминал миминмалан, пасош где год хошећ у свету...

Могао бих овако до сутра,заборавићу нешто,..а да, сарајевски малборо,најбоља пљуга икад!

Зоске, брате, пола тих ствари су запарво биле нула, а волимо их само зато што нас сећају на детињство. Месо? Ако мислиш на оно домаће, са фарми, онда ОК. Али ако мислиш на прерађевиње, СФРЈ је ту била нула наспрам западно-европских земаља. Баш као што је данас Србија. Сиреви? Ми ни данас немамо солидно одрађен индустријски сир. Слаткиши? У Србији не постоји квалитетна чоколада, нити је постојала у СФРЈ. Наше чоколаде могу да хвале само они који никада нису пробали чоколаду. Ако мислиш да ми је због тога драго, грдно се вараш. Чак сам се носио мишљу да отворим фабрику, не много велику, истинске чоколаде, направљене од најквалитетнијих сировина. Срамота је да то немамо, а цена би могла да буде иста као цена овог смећа које се данас продаје под именом чоколада, израчунао сам. Итд.

За спорт, филм, музику и остало си у праву. То је стварно било невиђено.

Подели на овим сајтовима

Нисмо се сад баш и претргли од пара,оно што је било најважније,имали смо један миран и безбрижан живот,где нико није пратио политику и гледао дневник!

Шта да ти кажем, драго ми је због тебе и вас  :)

... али сад због тога ми морамо да гледамо дневник и пратимо политику, не вреди.

Подели на овим сајтовима

Pa nije hriscanski - al` fala im! Steta sto nisu i ovog naseg na vreme sredili pa da ne gine narod bezveze.

Niko brate ne moze da te stavi u "duznicko ropstvo" ako se ti prvo ne zaduzis. Sam sebe stavljas u duznicko ropstvo.

Nasu privredu unistavaju nasi politicari i niko drugi.

-Чаушеског сам само споменуо у контексту што Румунија ником дужна није била!

-Нажалост може,хтели смо ми да се одупремо страној интервенцији у сваком смислу,али нас напао цео нато,после не да смо били дужници,већ робље у оковима!

-Наши политичари су превише глупи за било шта,и за добро и за лоше,привреду је  заиста уништио запад,на разно разним сатанцима и семинарима,попут овог од пре пар дана,када су наши министри били на рибању код Блера (бем те државо,кад ти Блер одређују судбину )

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Vecina tih firmi koje si nabrojao su bile ogromni gubitasi.

Odrzvali su ih strani krediti, imali su zastarelu tehnologiju, proizvod visoke cene i niskog kvaliteta, imali su visak zposlenih, prihod im je sve vise i vise opadao itd.

A drzva se zduzivala da bi odrzvala ta preduzeca aktivnim, jer bi u suprotnom morala da krene da otpusta sa posla narod.... sto se i desavalo samo postepeno.

Znash, kada nesto pravis to nesto mora neko da kupi, ako ti je proizvod jugo u 1980tim godinama, auto koji koristi tehnologiju iz 1970 - niko ni nece da ga kupi..... kad imas opela, forda i ostale u to vreme mnogo modernije automobile...

i onda imas par izbora.. da se zaduzujes, da otpustas radnike...

cik pogodi sta su radili?

Slicno vazi za sva preduzeca koja si nabrojao..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Па кад си млад ,могао си и возом да се клатиш ,нисам сад возио спејс шатл, али чињеница да си могао да од плате без проблема одеш ,на море,или у  Минхен на концерт, а то је сад многим младима мисаона именица...

Не знам шта ти то значи,јел си радио много? Радио сам оно зашта сам био оспособљен,завршио птт школу,одмах добио запослење ,са сасвим солидном платом (тад је још била Пошта,сад је Телеком),мени је било довољно за нормалан живот...

Ja sam poceo da radim sa 19 godina u staroj Jugi, zive sam sam , placao stan od plate, svako vece u gradu ..zezanje, pice, provod ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...