kordun Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ljudima tesko ide u glavu da kad se neko izjasni kao zapadno orijentian to znaci da on hoce da se uspostave vrednosti zapadne civilizacije u zemlji gde on zivi. A ne da pobedi USA, Rusija, Kina ili koji god treci faktor u svetu. Dakle prvo da radimo na tome kod nas po principima koji uspesno funkcionsiu u tim famoznim Amerikama i Evropama a posle cemo videti. To je sva mudrost prozapadnjastva. craktus mores li ti u ijednom svom komentaru da se manes tudjih glava ili stavrno ne mozes, mislim sam sebe bombardujes tudjim glavama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Очекиван закључак.Pa realno.Napadaju koga gde mogu iz svog interesa, gaze i izmisljaju price kao objasnjenja... Ovi vise to rade jer su dosta mocniji, a cini mi se da hoce i da uspostave ispravno u nekoj meri, ali je problem sto se to cesto zavrsi tako sto bude gore nego pre, ali je to druga prica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Западна демократија је половини света донела мир и просперитет невиђен у историји. Њој можеш да захвалиш за тај компјутер, интернет, ауто и све остало што уживаш. brkas politicki sistem sa naukom i tehnologijom, jedina razlika izmedju zapada i istoka kad je to u pitanju je sto je na zapadu pokretac toga svega motiv za trzisnom prednosti i ekstra profitom, a na istoku takve situacije niej bilo vec je neko u ime drustva odlucivao sta je dobro sta niej i jedna i druga varijanta imaju prednosti i nedostatke, rusi su tehnoloski uvijek bili na nivou, ali nisu bili tako jaki u marketingu i komercijali kao ameri Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Са непријатељима су сви сурови. Питање је какви су са пријатељима. Све државе НАТО су у њега ушле добровољно, да би се заштитиле од тоталитаризма. Све су демократске државе и слободна друштва. Дан данас неки моле НАТО да их прими да би се заштитили од агресије - Грузија, Украјина нпр. У Варшавски пакт нико није ушао милом, већ су били поробљени и присиљени. Народ је живео у највећој беди и трпео свакодневни терор. То је велика разлика. Сад ће наравно да ми набију на нос како оправдавам глупости које њихова војска ради по свету... Тежак живот... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Srbija najbolje zna kako USA oslobađa. Istochnik and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 inace jugoslavija je kao komunisticka, socijalisticka zemlja imala skoro rame uz rame sa amerikancima svoj vlastiti licni racunar u fazi prototipa, zato sto je neko odlucio kod nas u ime drustva da to vredi financirati, eto ti sada srpske privatne inicijative, vec vise od 20 godina, nema na kom segmentu nismo degradirali jedino smo u pederisanju napredovali, pravimo karnevale od toga, mada nije nas izum.... prvi moderni pasivni objekti i sistemi suve gradnje su ti izgradjeni u komunistickoj sloveniji jos prije 50 godina sto je danas vrh u stambenoj arhitekturi, znaci grizli nije to zasluga nikakve demokratije ni slicnoga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 craktus mores li ti u ijednom svom komentaru da se manes tudjih glava ili stavrno ne mozes, mislim sam sebe bombardujes tudjim glavama A sto tebe to nervira kad ti svakako smatras da su moji stavovi uglavnom pogresni? Toliko ti znace eufemizmi, ne shvataju umesto ne ulazi u glavu, kao i sve jezicke igre tog tipa? Pa koliko znam ti si uvek insistirao na tome da cenis iskrenost, otvorensot i sto jasnije, direkltnije izrazavanje bez kitnjastih izraza i bil okakvih ulepsavanja jezickim oblandama?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Цела источна Европа зна какву слободу доносе Руси. Срби су национално опредељени махом, да су нас Руси (читај: совјетске комуњаре) освојили онда после Другог светског (што би се десило 100% да смо били на страни Немаца као што је било наумљено), гарантујем ти да би овде била нека верзија Холодомора... Бога питај колико би људи настрадало, можда и 50%. Украјинци су добили то управо из тог разлога. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 brkas politicki sistem sa naukom i tehnologijom, jedina razlika izmedju zapada i istoka kad je to u pitanju je sto je na zapadu pokretac toga svega motiv za trzisnom prednosti i ekstra profitom, a na istoku takve situacije niej bilo vec je neko u ime drustva odlucivao sta je dobro sta niej i jedna i druga varijanta imaju prednosti i nedostatke, rusi su tehnoloski uvijek bili na nivou, ali nisu bili tako jaki u marketingu i komercijali kao ameri Не бркам ја ништа, само ти не разумеш да је све то повезано. Нема науке и технологије без слободног друштва и капитализма. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 inace jugoslavija je kao komunisticka, socijalisticka zemlja imala skoro rame uz rame sa amerikancima svoj vlastiti licni racunar u fazi prototipa, zato sto je neko odlucio kod nas u ime drustva da to vredi financirati Брате, то можеш неком другом да причаш... Ја сам живео у то време и знам тачно шта смо имали, а шта не. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 A sto tebe to nervira kad ti svakako smatras da su moji stavovi uglavnom pogresni? Toliko ti znace eufemizmi, ne shvataju umesto ne ulazi u glavu, kao i sve jezicke igre tog tipa? Pa koliko znam ti si uvek insistirao na tome da cenis iskrenost, otvorensot i sto jasnije, direkltnije izrazavanje bez kitnjastih izraza i bil okakvih ulepsavanja jezickim oblandama?! nisam ja rekao da su tvoji stavovi uglavnom pogresni, vise stvari ima u kojima se mogu sloziti sa tobom nego onih u kojima ne mogu, ali ti je omiljeno dirati u tudju glavu, kad god te citam ne mores bez tudjih glava, baci tu gordost iz sebe ziv bio! treba biti otvoren a ne motati u oblande, to svakako! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 nisam ja rekao da su tvoji stavovi uglavnom pogresni, vise stvari ima u kojima se mogu sloziti sa tobom nego onih u kojima ne mogu, ali ti je omiljeno dirati u tudju glavu, kad god te citam ne mores bez tudjih glava, baci tu gordost iz sebe ziv bio! treba biti otvoren a ne motati u oblande, to svakako! U tom slucaju, izvinjavam se svim citaocima ovog topika ako su se nasli uvredjenim mojim pominjanjem glava i njihovih misaonih sposobnosti. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Брате, то можеш неком другом да причаш... Ја сам живео у то време и знам тачно шта смо имали, а шта не. jel jugoslavija imala licni arcunar ili ti po amerskom pc vlastite proizvodnje u isto vreme kad i ameri ili niej imala, mislim nije to tesko provjeriti, kako sad objasnjavas da je jedna mala komunisticka zemlja mogla da ide u korak sa slobodnom i gigantskom amerikom, ja ne vidim sta se iz toga moze zakljuciti sem da nisi u pravu kada pripisujes politickom sistemu neke stavri, nejmacka ti je prije sto godina bila tehnoloski najaca zemlja an svijetu a nije bila demokratska neg socijalisticka totalitarija, kako to objasnjavas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Sta tek treba biti, Gandalf licno, pa rastumaciti kako si ti sveo ovo uopste mogao da izvuces iz moga posta, uz pretpostavku da si bio racionalan makar na 5 minuta?! Neke elementarne cinjenice koje vi, rusofilicari, tesko shvatate. - Na ovo forumu ja jos ne sretoh nikoga ko bezrezervno podrzava sve sto Amerika radi u spoljnoj politici. Gotovo sam siguran da ne postoji niti je postojao takav forumas. - Vezivati stavove prozapadno orijentisanih forumasa za poteze USA administracije je glupo i veoma jadan nacin diskreditacije sagovornika. - Postoje prozapadno orijentisani forumasi koji osudjuju SVE spoljnopoliticke poteze USA adminstracije, narocito voje intervencije. Primer su Grizli i Juan. Te stoga prozivka prozpadno origntisanih na osnovu svih poteza Vasingotna opsta glupost na kub. - Postoje i prozapadno orinetisani, tipa myself, koji smatramo da vojne intervencije mogu biti opravdane ali nevezano nuzno za USA politku nego generalno kroz istoriju. Postoje vojne intervencije USA koje su potpuno pravdane (Granada 83.) i one koje su za svaku osodu SRJ(99.). Ali to je opet moj stav kao i stav jos nekih ljudi koji smatram da su nekad intervencije nuzno zlo. Sto svakako ne vazi za sve prozpadno orijnetisane. Naravno da je USA podrska Saudijskoj Arabiji za svaku osudu ali to je jos jedan argument protiv svih vrsta diktarotskih rezima ne samo u SA nego ama bas svuda na svetu. Prozapadnjastvo ne sledi iz proamereikanizma a jos manje iz neke glupe bezrezervne podrske USA politic nego iz zalaganja za elementarne vrednsoti prosvetiteljstva, liberalizma i individualizma i tek na kraju demokratije. Bas zbog svega do sada pobrojanog su ta pitanja "a kako sad Amerika moze ovo a ne moze ono" veoma neozbiljna, glupa a veoma cesto i zlonamerna. Niko normalan nece doci ovde i reci ja podrzavam rat u Libiji,silovanje Gadafija flasom i time sto je Amerika na taj nacin svrgla diktatora i sto Libijski narod danas zivi 156 puta gore nego pre rata i pozara koju je Amerika upalila ( i Jugoslavija,Libija,Avganistan,Egipat,Ukrajina,Irak,Sirija...). Naravno,niko. Medjutim tu ima jedna caka,secate se vec u slucaju Sarli. Cak se i rimuje,ali. Ne,ja ne podrzavam ALI... Rusi bi se isto ponasali, ALI znaju drugi kakvi su Rusi, ALI to nije toliko bitno, ALI ta prica je za ispod tepiha, ALI nema potrebe da se uopste o tome prica, ALI pusti rat,Ameri nam dali komp i tastaturu, ALI ma pusti Gadafija isto mislimo,ali nam Ameri dali holivud, jeste ruzno sve sto se to desava ALI sa neprijateljima su svi surovi, ALI znate Rusi su jos gori ucili smo iz filmova a o Amerima ucimo iz zivota,ali,ali,ali. E to mene navodi na zakljucak da vi samo prikriveno ne podrzavate tu invaziju Amerike i licimerstvo,ali u sustini to ALI me navodi da itekako nemate nista protiv,posto cete navesti milion i jedan razlog da to na bilo koji nacin umanjite,opravdate ili bilo sta drugo. U tome i jeste sustina i za ovih godinu i po dana koliko sam na forumu duboko sam upoznao manje vise svaciji stav ovde,jer se opet manje vise vrte jedni te isti ljudi i duboko i cvrstvo verujem da prividno opravanje koje pruzate za sebe i druge kroz pricu o tome ali u sustini vi to podrzavate. I pride svi nabrojani koji toboze ne podrzavaju Usa administraciju vuhu,koriste svaku Boziju temu da pricaju o gresima Rusije,iako u poredjenju sa Amerima takve greske su decije greske u poredjenju sa fasistickom politikom Amerike,ali kad se povede prica o Americi onda ALI. Otuda licemerstvo. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 kako sad objasnjavas da je jedna mala komunisticka zemlja mogla da ide u korak sa slobodnom i gigantskom amerikom Их сад... Одакле ти то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука