Jump to content

To je to. Srbija okrenula ledja Rusiji?

Оцени ову тему

cloudking

Препоручена порука

Нису Совјети били први у Свемиру зато што су имали бољу технологију, него зато што нису имали обзира према људском животу па су ризиковали само да буду "први". Разлика између Гагариновог и Шепардовог лета била је месец дана - тј. ништа.

Jeste zato su prvo poslali Lajku. 0703_read

Подели на овим сајтовима

Објашњавам тако да ти немаш појма о чему пишеш...

Да направиш "лични рачунар" треба ти микропроцесор, онда и моја баба може да направи рачунар. Мени треба око 35 секунди да саставим рачунар. Сва технологија је настала на западу, код нас су само састављали лего коцкице. А и у томе су каскали деценију иза запада.

Значи, немој молим те да ми продајеш те приче, тиме се бавим од 10-те године, а то је било пре 30 година.

nemoj ni ti meni svoje price da prodavas, pogotovo godine da mi brojis, sto se sluzis sa time, evo ovaj tvoj saborac juan ovdje kaze da je voznjak rucno u garazi uradio motorolin procesor mozes misliti, inace mikroprocesor je daleko od racunara, znas to i sam neg se pravis mutav jer ti tako odgovara... nije stavr u komponentama, govorimo o razvoju potpuno novog proizvoda, jugoslavija je bila medju pionirima i to je cinjenica, ja nisam rekao da je jugoslavija proizvodila mikroprocesore, kao sto ni ford nije izmislio tocak 

Подели на овим сајтовима

Rusi su napravili tetris,prvi satelit i prvi poslali coveka u kosmos.Nek crknu kauboji. :120286:  :trtmilo:

Napravili su i prvi kolektivni pogrom hriscana... eeeh to su bila vremena... Rusi su zakon.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

nemoj ni ti meni svoje price da prodavas, pogotovo godine da mi brojis, sto se sluzis sa time, evo ovaj tvoj saborac juan ovdje kaze da je voznjak rucno u garazi uradio motorolin procesor mozes misliti, inace mikroprocesor je daleko od racunara, znas to i sam neg se pravis mutav jer ti tako odgovara... nije stavr u komponentama, govorimo o razvoju potpuno novog proizvoda, jugoslavija je bila medju pionirima i to je cinjenica, ja nisam rekao da je jugoslavija proizvodila mikroprocesore, kao sto ni ford nije izmislio tocak 

I dobro. Sto taj nas prvi komp nije zaziveo? Nisu nam dali Ameri?

Подели на овим сајтовима

Нису Совјети били први у Свемиру зато што су имали бољу технологију, него зато што нису имали обзира према људском животу па су ризиковали само да буду "први". Разлика између Гагариновог и Шепардовог лета била је месец дана - тј. ништа.

koliko je meni poznato vise zivota u svemirskom programu su dali bas amerikanci, evo uzmimo samo zadnjih 30 godina....

rusi mozda manje postuju zivot jer im je takav duh, pravoslavan, nas ceka zivot vjecni, ali nesto manje ginu u svemiru, nece biti valjda da sve uspjesno kriju....

nekako je i dan danas ruska raketna tehnologija bolja od americke, dzaba im i fon nojman bio i ostali naci naucnici koji stasali bas u totalitarizmu hehhe

Подели на овим сајтовима

:)

Ма сто посто... Ако имаш питање за Хуана, расправи са њим, ја му нисам адвокат.

А да је у СФРЈ постојао "лични рачунар" док још на западном тржишту нису постојали то једноставно није истина. Зато ти нећеш да кажеш о томе ништа конкретно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

kod nas je takodjer jedan covijek stvarao kompjuter

Иначе, мој Мачванин Воја Антонић, један од водећих атеиста у Србији да тако кажем, "Галаксију" је урадио са Дејаном Легендарни Лист Рачунари Ристановићем...

Подели на овим сајтовима

Иначе, мој Мачванин Воја Антонић, један од водећих атеиста у Србији да тако кажем, "Галаксију" је урадио са Дејаном Легендарни Лист Рачунари Ристановићем...

Воја је био мој велики узор, тад још није био члан секте... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

koliko je meni poznato vise zivota u svemirskom programu su dali bas amerikanci, evo uzmimo samo zadnjih 30 godina....

rusi mozda manje postuju zivot jer im je takav duh, pravoslavan, nas ceka zivot vjecni, ali nesto manje ginu u svemiru, nece biti valjda da sve uspjesno kriju....

nekako je i dan danas ruska raketna tehnologija bolja od americke, dzaba im i fon nojman bio i ostali naci naucnici koji stasali bas u totalitarizmu hehhe

Pa da ... zato Putin danas izjavljuje kako ga ne zanima trka u naoruzanju... kao satro, moze al nece.

Cvrc, i njemu je jasno da su strumfnuli u cabar...

E, znas onu basnu o lisici i kiselom grozdju? :D

Подели на овим сајтовима

Ne znam za kompjutere, ali ja sam još kao klinac slušao da je SFRJ razmišljala da napravi atomsku bombu. Ali se posle odustalo od toga iz raznoraznih razloga...

Подели на овим сајтовима

Ма сто посто... Ако имаш питање за Хуана, расправи са њим, ја му нисам адвокат.

А да је у СФРЈ постојао "лични рачунар" док још на западном тржишту нису постојали то једноставно није истина. Зато ти нећеш да кажеш о томе ништа конкретно.

ja sma rekao da je jugoslavija imala medju prvima licni racunar kao svoj proizvod, ajde da ja tebi onda dam neki procesor pa pravi racunar, operativni sistem za njega, interfejs, kontrolere i ostala cudesa, lako je danas naknadnom pameti podrugljivo na to gledati kao sto ti cinis, ali nije posteno, tebi je to komendija kako si napisao meni nije ni malo, nego je za respekt u punom znacenjuu te rijeci. 

Подели на овим сајтовима

Pa da ... zato Putin danas izjavljuje kako ga ne zanima trka u naoruzanju... kao satro, moze al nece.

Cvrc, i njemu je jasno da su strumfnuli u cabar...

E, znas onu basnu o lisici i kiselom grozdju? :D

Pa sta da se trka kad imaju mnogo vise bojevih glava od Amera? :))

Ne zanima ga.Zna covek da su jaci. 0703_read

Подели на овим сајтовима

ja sma rekao da je jugoslavija imala medju prvima licni racunar kao svoj proizvod

Који је то рачунар био? Галаксија?

ajde da ja tebi onda dam neki procesor pa pravi racunar

Ајде.

lako je danas naknadnom pameti podrugljivo na to gledati kao sto ti cinis, ali nije posteno

Не гледам ја подругљиво уопште. Ја те људе изузетно поштујем, од њих сам учио прве кораке о рачунарима и програмирању.

Подругљиво је измишљати неке фантастичне приче које немају везе са реалношћу. То би и њих увредило.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...