Jump to content

Питајте фармацеута (ОБАВЕЗНО ПРОЧИТАТИ УВОДНИ ПОСТ) - Лекови, лековито биље, вакцине и серуми, интеракција лек-лек, храна-лек, дијететски суплементи..

lab_man

Препоручена порука

У преводу - баци Парацетамол и не купуј га више, нема везе што деца воле што је розе боје и мирише на јагоду :)))

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 199
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

У преводу - баци Парацетамол и не купуј га више, нема везе што деца воле што је розе боје и мирише на јагоду :)))

Nikako...ja sam radio na formulaciji jedne formulacije sirupa paracetamola koja je sada vrlo prodavana...Naravno, bez arome ništa..Isprobao sam 14 vrsta aroma jagode dok nisam pronašao pravu.. :)))

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Nikako...ja sam radio na formulaciji jedne formulacije sirupa paracetamola koja je sada vrlo prodavana...Naravno, bez arome ništa..Isprobao sam 14 vrsta aroma jagode dok nisam pronašao pravu.. :)))

Нека, брате, радије ћу да им дајем "онај бљак" и да чучим поред кревета целу ноћ (као што и радим) и чекам те, не дај Боже, нагле нежељене реакције, него да се секирам око оних подмуклих :stadaradim:

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Нека, брате, радије ћу да им дајем "онај бљак" и да чучим поред кревета целу ноћ (као што и радим) и чекам те, не дај Боже, нагле нежељене реакције, него да се секирам око оних подмуклих :stadaradim:

Prava majka, svaka čast... :good2:

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

Подели на овим сајтовима

:351780: Шта ћу, неспавање ми је у опису занимања...

Старија јуче примила три вакцине, данас ево је кашље као блесава... :(

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Гости

-.

Gorane, moze li se negde dobiti (okvirna) informacija o upotrebi svakog ponaosob antibiotika u našoj zemlji (i eventualno u oklolini)?

Npr. amoksicilin 200.000 kutija u 2014, ampicilin 140.000 itd.

Ne  mora po količinama mogu i procenti i sl., ne mora po godinama ... može bilo kakva informacija samo da je po generičkim ili zastićenim nazivima i da obuhvata što je više moguće (registrovanih) antibiotika.

Može i upućivanje na link i sl.

Подели на овим сајтовима

To važi za sva ulja koja su bogata nezasićenim masnim kiselinama, ne samo za maslinovo, ali pošto je ono najrasprostranjenije, za njega je opšte poznato. Na visokoj temperaturi (koja u tiganju dostiže i nekoliko stotina stepeni) dolazi do oksidacija na dvostrukim vezama i tom prilikom nastaju slobodni radikali i brojni raspadni i potencijalno štetni proizvodi. Kuvanjem se temperatura povišava do maksimalno 100 C, pa to i može da prođe...

A kako stoji stvar ako se nesto przi na svinjskoj masti?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Да се надовежем, за време поста деци пржити на чему? Палмином, од комине маслине, неком трећем? Ово сунцокретово рафинисано нас уби, гори као лудо и надима... Нема везе са оним које смо ми користили као деца, оно је било жуто и густо, ово водено и бело, а понека (чини ми се) и вештачки обојена к'о пилићи у рафу хипермаркета...

• Волим 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Због затвора узрокованог леком, препоручено ми је да користим глицеринске чепиће. Међутим, у упутстви нигде не пише за које време делује, знам само да би ваљало што дуже да се задржи. Како, шта?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Да се надовежем, за време поста деци пржити на чему? Палмином, од комине маслине, неком трећем? Ово сунцокретово рафинисано нас уби, гори као лудо и надима... Нема везе са оним које смо ми користили као деца, оно је било жуто и густо, ово водено и бело, а понека (чини ми се) и вештачки обојена к'о пилићи у рафу хипермаркета...

Ovo ulje koje kupujemo, po standardima, nažalost sada sadrži minimalno 60% ulja suncokreta. Ostalo je emulgator i voda. Ja za prženje koristim i preporučujem ulje od palmi ili semena grožđa (daleko skuplje). Iako mnogi koriste ulje od komina maslina, neki naučnici, pa i ja nismo mišljenja da je idealno u te svrhe..nastaju neka jedinjenja čija aktivnost nije do kraja isterana na čistac...

Подели на овим сајтовима

-.

Gorane, moze li se negde dobiti (okvirna) informacija o upotrebi svakog ponaosob antibiotika u našoj zemlji (i eventualno u oklolini)?

Npr. amoksicilin 200.000 kutija u 2014, ampicilin 140.000 itd.

Ne  mora po količinama mogu i procenti i sl., ne mora po godinama ... može bilo kakva informacija samo da je po generičkim ili zastićenim nazivima i da obuhvata što je više moguće (registrovanih) antibiotika.

Može i upućivanje na link i sl.

U koju svrhu ti je potrebna ta informacija...Reci, pa cu ti poslati trazene podatke.

Подели на овим сајтовима

Због затвора узрокованог леком, препоручено ми је да користим глицеринске чепиће. Међутим, у упутстви нигде не пише за које време делује, знам само да би ваљало што дуже да се задржи. Како, шта?

zavisi od lenjosti creva, prisustva vode u donjem delu digestivnog trakta, težini opstipacije i leku koji izaziva opstipaciju...ovo poslednje najviše utiče.

Подели на овим сајтовима

Ја би те замолио да ми кажеш своје мишљење о овој дијети која се заснива на узимање кашике меда пред спавање и благом физичком активношћу .

http://www.biljeizdravlje.rs/code/navigate.php?Id=98

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ја би те замолио да ми кажеш своје мишљење о овој дијети која се заснива на узимање кашике меда пред спавање и благом физичком активношћу .

http://www.biljeizdravlje.rs/code/navigate.php?Id=98

Nenade, upamti, osnova pravilne dijete, ali i ishrane je nikada, ali nikada ugljeni hidrati uveče. Nije istina da je u medu glavna komponenta fruktoza. Nje ima, ali svega 10-15%, zvanična ispitivanja medova sa teritorije SRB, CG, CRo, HERCEGOVINE. Ostalo je Glukoza..Med je dobro uzeti ujutro, kao dodatni obrok, mesto užine ili u situaciji kada će ručak kasniti.

Uzmeš ga uveče, nema nikakve aktivnosti i sve ode u masti ili glikogen...Čak se ni voće sa većim procentom fruktoze ne preporučuje uveče.

Подели на овим сајтовима

Хвала пуно Горане.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...