Jump to content

Religija ateizma - U šta sve veruju nevernici

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ма јок, само примењујем ваше методе на вас( извињавам се на генерализацији, али и мени то атеисти стално раде...)

Sram ih bilo... i tebe sa njima! ;)

П.С. Зар ти не верујеш у прогрес и теорију еволуције и то да нема Бога?

U dosadašnji progres ne verujem nego znam koliko jesmo napredovali u odnosu na neka ranija vremena... u "bolje sutra" ne verujem, već se nadam.

U teoriju evolucije ne verujem, već znam da najbolje objašnjava činjenice kojima raspolažemo, uzevši u obzir sva objašnjenja koja su ponuđena i koja su proverljiva.

Što se Boga tiče, to bi bih pre opisao kao odsustvo verovanja da Bog postoji, nego kao verovanje da Bog ne postoji...

P.S. A da promeniš naziv teme u "Verovanja vernika o tome u šta nevernici veruju?"   ;)

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Како да не. Који атеиста не верује да је живот настао из мртве материје и да материја(енергија) нема свој почетак и крај? Дај наведи ми таквог, и која би алтернатива била тим веровањима ?

U sustini kocept ili definicija ateizma je jedna od prostijih stvari na ovom svetu tako da me ta cinejnica dodatno cini yaprepascenim jer pokazujete alarmantni nedostatak sposobnosti da je razumete u svoj svojoj prostoći:

"Ateizam je neverovanje  u bogove i natprirodne sile"

Gde vi tu vidite evolucije, materije, crne rupe i kosmose ubio me gospodbog da me ne ubije dabogda ako znam...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Sram ih bilo... i tebe sa njima! ;)

U dosadašnji progres ne verujem nego znam koliko jesmo napredovali u odnosu na neka ranija vremena... u "bolje sutra" ne verujem, već se nadam.

U teoriju evolucije ne verujem, već znam da najbolje objašnjava činjenice kojima raspolažemo, uzevši u obzir sva objašnjenja koja su ponuđena i koja su proverljiva.

Što se Boga tiče, to bi bih pre opisao kao odsustvo verovanja da Bog postoji, nego kao verovanje da Bog ne postoji...

P.S. A da promeniš naziv teme u "Verovanja vernika o tome u šta nevernici veruju?"   ;)

Каква гимнастика :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

To da je svemir sam sebe stvorio je nesporazum oko termina 'početak'. U teologiji i filozofiji je bukvalno ništa, creatio ex nihilo. U fizici i kosmologiji bukvalno ništa ne postoji, kada se priča o svemiru koji je "samog sebe stvorio" podrazumevaju se određeni početni uslovi koji su već postojali pre Velikog praska iz koga je mogao da nastane svemir kao naš.

Подели на овим сајтовима

Nije problem nikad ni u verovanju ni u neverovanju, vec u agresivnom stavu ljudi. Meni ne smeta i nikada mi nece smetati bilo kakvo verovanje kod ljudi, niti cu da ih cenim prema tome u sta veruju, ali mi itekako smeta agresivnost. Kako kod ateista koji su u praksi agresivni antiteisti, tako i kod vernika koji pokusavaju na svaki nacin da nametnu svoja verovanja drugima. KAda bi svi gledali svoja posla niko nikome ne bi smetao i ne bi nam trebalo ni postojanje boga ni nauke ni bilo cega da zivimo normalno.

Подели на овим сајтовима

To da je svemir sam sebe stvorio je nesporazum oko termina 'početak'. U teologiji i filozofiji je bukvalno ništa, creatio ex nihilo. U fizici i kosmologiji bukvalno ništa ne postoji, kada se priča o svemiru koji je "samog sebe stvorio" podrazumevaju se određeni početni uslovi koji su već postojali pre Velikog praska iz koga je mogao da nastane svemir kao naš.

Mislis na kvantnu fluktuaciju. Dobro jeste tako da i fizicko nista nije pravo nista. 

Pitanje je dal nista stvarno ikad postojalo. 

Подели на овим сајтовима

KAda bi svi gledali svoja posla niko nikome ne bi smetao i ne bi nam trebalo ni postojanje boga ni nauke ni bilo cega da zivimo normalno.

Lep ali idealisticki stav...

Ja na primer smatram da iako bi smo svi tolerisali jedni druge postoje stvari za koje smatram da religija cini stetu civilizaciji....  

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...