Jump to content

Hapšenje zbog Bus Plus karte?

Оцени ову тему

Manolis

Препоручена порука

Internet je cudo:

http://www.taxifarefinder.com/main.php?city=NY&from=Madison+Square+Garden%2C+Pennsylvania+Plaza%2C+New+York%2C+Stati+Uniti&to=Queens%2C+New+York%2C+Stati+Uniti&fromCoord=40.750504,-73.99343899999997&toCoord=40.75,-73.866667

od Madison Square Gardena do Queensa od 28 do 59 $ voznja ... u zavisnosti od guzve ...

E ovo bih ja uveo ovima sto se zale na Bus Plus i placanje karata ...

8 milja ... oko 12 km ...

Pa tako dva puta dnevno ... na posao i sa posla ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Internet je cudo:

http://www.taxifarefinder.com/main.php?city=NY&from=Madison+Square+Garden%2C+Pennsylvania+Plaza%2C+New+York%2C+Stati+Uniti&to=Queens%2C+New+York%2C+Stati+Uniti&fromCoord=40.750504,-73.99343899999997&toCoord=40.75,-73.866667

od Madison Square Gardena do Queensa od 28 do 59 $ voznja ... u zavisnosti od guzve ...

E ovo bih ja uveo ovima sto se zale na Bus Plus i placanje karata ...

8 milja ... oko 12 km ...

Pa tako dva puta dnevno ... na posao i sa posla ..

Нико неће толико далеко да иде таксијем. Њима  се возиш само по Менхетну и до аеродрома.

Треба имати у виду да је то специфично место. Само по себи је пренатрпано, а плус имаш гомилу туриста... Лудница.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Licno necu da platim zato jer dok su bile markice,svi smo se lepo vozili i nije bilo svercovanja. A BusPlus je zloupotreba naroda kome bi i vazduh naplatili da mogu.  To je moj razlog. Moj licni bunt. Nista drugo.  8086.gif

Tvoj lični bunt? Nema tu bunta, buntovnica si ako protiviš nečemu i želiš da ga menjaš, napraviš nešto revolucionarno. To što ne plaćaš kartu nije bunt, nego si osetila prostor gde nešto ne moraš da platiš pa tako i radiš. Po meni, karta možda i jeste skupa (za studente, nezaposlene, penzionere nije skupa) ali ti ako radiš, tebi je poslodavac dužan da obezbedi prevoz, i tu nema šta dalje da se priča, nek je mesečna 10000 din, zaposlene to ne treba da zanima. već poslodavca. Znači treba se boriti da imaš sva prava kao radnik, da ti poslodavac pruži ono što treba, to je poenta, za to se treba boriti i naterati državu da obaveže da svaki poslodavac obezbedi radniku ono osnovno. Najlakše je reći: ha, ja neću da plaćam. Sve dok tako gledamo ne dalje od svog nosa neće nam biti bolje.

Килер метиљавих попова

Подели на овим сајтовима

Komunalna policija pretukla džinovsku patkicu ispred Skupštine

patka-300x200.jpg

Patkica je ispred Skupštine Srbije stigla u prepodnevnim časovima, ali je ubrzo privedena

BEOGRAD, 2. april 2015, (Njuz) – Komunalni policajci pretukli su danas džinovsku patku koja se pojavila ispred zgrade Skuštine Srbije tokom rasprave o „leks specijalisu“ o Beogradu na vodi.

Prema rečima očevidaca, komunalni policajci su prišli velikoj žutoj patkici koja se nalazila na platou ispred Skupštine i nakon kraće rasprave upotrebili su silu.

Komunalni policajac koji je tražio da ostane anoniman, kaže da je patka sama isprovocirala organe reda.

- Patka je odbila da pokaže legitimaciju. Više puta smo ponovili naš zahtev, ali ona nas je samo gledala u tišini. Nedugo nakon toga smo joj rekli da napusti lokaciju, što je ona takođe ignorisala – istakao je ovaj komunalni policajac i dodao da su upotrebili silu, ali znatno manju nego što su pojedini očevici naveli na društvenim mrežama.

Prema saznanjima Njuza, komunalni policajci su, praćeni povicima okupljenih građana, priveli patku koju narednih dana očekuje odlazak kod sudije za prekršaje zbog remećenja javnog reda.

Подели на овим сајтовима

Колико се сећам у БГ кад сам први пут ушао у јавни превоз беше то пре Бус плуса тамо 90-их кренем код возача са парама у рукама да купим карту. Возач ме пита одакле ја долазим. Рекох из Новог Сада. Возач вели: Иди седи тамо.

Пре бус плуса у БГ нико није ни плаћао карту.

Управо тако...

@@Жељко,

Било је тако и у Београду, у главном, док нису увели Бус плус и комуналну полицију.

Па знаш зашто је овако сад у БГ? Зато што дуже време иде кампања против БусПлуса, без икакве основе...

И онда наш човек то види на тв прочита у новинама и каже "да управу су, БусПлус нам краде паре"

Али људи нису свесни једне чињенице. А то је да се јавни превоз субвенционише око 1 000 000 динара, значи све ми то платимо, и онда се питају зашто не може да ми се можда среди неки парк или тако нешто, па зато што паре оду на превоз који не плаћају...

Anquilla non capit muscas!!!

Подели на овим сајтовима

Управо тако...

Па знаш зашто је овако сад у БГ? Зато што дуже време иде кампања против БусПлуса, без икакве основе...

И онда наш човек то види на тв прочита у новинама и каже "да управу су, БусПлус нам краде паре"

Али људи нису свесни једне чињенице. А то је да се јавни превоз субвенционише око 1 000 000 динара, значи све ми то платимо, и онда се питају зашто не може да ми се можда среди неки парк или тако нешто, па зато што паре оду на превоз који не плаћају...

U Beogradu ni 2% putnika ne zna šta je sistem za upravljanje javnim prevozom. Nikada nisam čuo da je neko stručan ukazao na veliku nepravilnost u tehničkom smislu sistema. Ljudi kukaju na visoke cene karata, pa te cene odredjuje grad, nema to veze sa organizacijom prevoza, znači treba tražiti od grada da uskladi cene, tj. pre svega treba regulisati da poslodavac plaća prevoz svom zaposlenom, ali o tome sam već pričao. Prevoz u Beogradu nije savršen i može sigurno još da se popravi, ali niko nije svestan koliko Beograd ima komplikovan i složen javni prevoz. A i kako da se popravi kad ogroman broj putnika ne plaća.

Najgora je stvar, što ti koji ne plaćaju, to rade samo da ne bi platili (po principu: zašto da plaćam kad ne moram) i tu se zaustavlja svako njihovo razmišljanje i pojmanje sistema. Nisu svesni da time ništa ne čine, u stvari, čine samo gore, jer grad mora ogromnu sumu da da na subvencionisanje, a upravo to plaćaju građani. Klasično skakanje u stomak samom sebi. U Beogradu je prevoz i ok u odnosu koliko ljudi ne plaća.

Килер метиљавих попова

Подели на овим сајтовима

Prevoz u Beogradu nije savršen i može sigurno još da se popravi, ali niko nije svestan koliko Beograd ima komplikovan i složen javni prevoz.

Какав је превоз у Београду у поређењу са другим градовима у региону? Пошто сам чуо од многих да ми имамо најбољи превоз у поређењу са земљама око нас а и са неким развијеним градовима. Колико уопште може да се унапреди без већих инфраструтурних улагања у нпр. метро или неке нове трасе за постојеће превозе? 

Извини што затрпавам питањима, делујеш ми упућено... :)

Иначе, ако изузмемо цену карте (немам представу да ли је и колико реална) мени се чини да је превоз у Београду сасвим коректан; возила су у солидном стању, троле су конкретно све супер сређене, најчешће не касни превише, има систем да се погледа за колико станица долази, има га преко целе ноћи итд... Додуше нисам имао прилику да користим ниједан други јавни превоз у градовима сличне величине, али мислим да је ово објективно солидно, ако не и добро.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Tvoj lični bunt? Nema tu bunta, buntovnica si ako protiviš nečemu i želiš da ga menjaš, napraviš nešto revolucionarno. To što ne plaćaš kartu nije bunt, nego si osetila prostor gde nešto ne moraš da platiš pa tako i radiš. Po meni, karta možda i jeste skupa (za studente, nezaposlene, penzionere nije skupa) ali ti ako radiš, tebi je poslodavac dužan da obezbedi prevoz, i tu nema šta dalje da se priča, nek je mesečna 10000 din, zaposlene to ne treba da zanima. već poslodavca. Znači treba se boriti da imaš sva prava kao radnik, da ti poslodavac pruži ono što treba, to je poenta, za to se treba boriti i naterati državu da obaveže da svaki poslodavac obezbedi radniku ono osnovno. Najlakše je reći: ha, ja neću da plaćam. Sve dok tako gledamo ne dalje od svog nosa neće nam biti bolje.

На крају дођосмо до истине - људи заправо неће да плаћају градски превоз то је проблем а не комунална полиција.

Значи ми стављамо свој блесави менталитет испред система и онда се бунимо како нам је лоше а заправо сами разграђујемо систем.

Онда идемо на запад и кад се вратимо хвалимо западне системе како су функционални. Тамо међутим нам не пада на памет да идемо против система.

Па то је шизофренија!

Подели на овим сајтовима

На крају дођосмо до истине - људи заправо неће да плаћају градски превоз то је проблем а не комунална полиција.

Значи ми стављамо свој блесави менталитет испред система и онда се бунимо како нам је лоше а заправо сами разграђујемо систем.

Онда идемо на запад и кад се вратимо хвалимо западне системе како су функционални. Тамо међутим нам не пада на памет да идемо против система.

Па то је шизофренија!

:bendoff:  :bendoff:  :bendoff:

A razlike u sistemima nema nikakve ... razlika je samo u ljudima i njihovom ponasanju...

Подели на овим сајтовима

@@Жељко,

Па није то баш цела истина. Комунална полиција се плаћа из буџета...значи плаћамо их да нас малтретирају и понижавају за наше паре. А да не причамо о позитивној дискриминацији, где се нпр. Ромима и не тражи карта...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Па то је шизофренија!

:bendoff:  :bendoff:  :bendoff:

A razlike u sistemima nema nikakve ... razlika je samo u ljudima i njihovom ponasanju...

Aman ljudi koj vam je andrak?

Apsolutno NIKO na ovoj temi nigde nije pomenuo da su sverceri nekakvi sveci sad ili da ne treba da budu kaznjeni! APSOLUTNO treba da budu kaznjeni za to sto se voze bez karte.

ALi ovde je tema nasilje i neizivljenost komunalne policije.. Da li je u redu da putnika koji nema kartu bijete? Ako bi mene komunalni policajac udario kao onog nesrecnog coveka istog trenutka bih ga opalio pesnicom posred labrnje i sam bih se predao da idem  u zatvor gde mi kazu... boli me uvo. NEMA PRAVA da ikoga udara.

Trebalo bi da je stvar jasna... ali koliko vidim mi cemo po starom obicaju da potrosimo megabajte interneta da dokazemo poentu koju niko nikada zapravo nije ni osporio...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

@@Жељко,

Па није то баш цела истина. Комунална полиција се плаћа из буџета...значи плаћамо их да нас малтретирају и понижавају за наше паре. А да не причамо о позитивној дискриминацији, где се нпр. Ромима и не тражи карта...

Placamo ih da nas stite od prestupnika a mene na primer policija nikada nije maltretirala ...

Подели на овим сајтовима

То је потпуно парадоксалан закључак... Исти ти људи се у другом окружењу понашају сасвим другачије.

Ствар је мало компликованија. Окружење, које се састоји од милион разних ствари, људима даје подстицај на овакво или онакво понашање. Код нас је проблем неусклађеност жеља и могућности. Економски смо спали на веома ниске гране, а желимо да одржавамо илузију да живимо у високо-организованом друштву. Градски превоз, метрои и слично се праве од "вишка". Када људи зараде довољно за све основне потребе, па онда имају за "додатке". Проблем је што код нас људи немају довољно за основне потребе... Човек би радије задржао тај новац у џепу - у питању су приоритети.

Треба разумети да је то исто као код појединца - када се економски падне на лествици, неке ствари морају да се избаце. Мора да се живи скромније. Наша држава је сиромашна, а хтела би да има све као Беч или Лондон. Па не може. Мора да се направи "downgrade". То је у ствари неопходно да би се кренуло напред. Да би се извукао из финансијских проблема мораш да смањиш трошкове.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је потпуно парадоксалан закључак... Исти ти људи се у другом окружењу понашају сасвим другачије.

Ствар је мало компликованија. Окружење, које се састоји од милион разних ствари, људима даје подстицај на овакво или онакво понашање. Код нас је проблем неусклађеност жеља и могућности. Економски смо спали на веома ниске гране, а желимо да одржавамо илузију да живимо у високо-организованом друштву. Градски превоз, метрои и слично се праве од "вишка". Када људи зараде довољно за све основне потребе, па онда имају за "додатке". Проблем је што код нас људи немају довољно за основне потребе... Човек би радије задржао тај новац у џепу - у питању су приоритети.

Треба разумети да је то исто као код појединца - када се економски падне на лествици, неке ствари морају да се избаце. Мора да се живи скромније. Наша држава је сиромашна, а хтела би да има све као Беч или Лондон. Па не може. Мора да се направи "downgrade". То је у ствари неопходно да би се кренуло напред. Да би се извукао из финансијских проблема мораш да смањиш трошкове.

Da, da ukapiramo gde smo i da realnije sagledamo mogucnosti i njima da prilagodimo i zelje i ciljeve.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...