Crveni Baron Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 @@Crveni Baron, Па можда тамо где ти живиш, овде их очигледно плаћамо за демонстрирање силе. Ja sam ziveo i u Srbiji i ni tamo nisam nikada bio maltretiran od strane policije. A ako me zateknu bez karte mogu naravno da me legitimisu jer im je to posao a moja obaveza da se legitimisem pise i u licnoj karti ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Ja sam ziveo i u Srbiji i ni tamo nisam nikada bio maltretiran od strane policije. A ako me zateknu bez karte mogu naravno da me legitimisu jer im je to posao a moja obaveza da se legitimisem pise i u licnoj karti ... Нисам сигурна али мислим да комунална полиција нема право да легитимише. Нек' ме неко исправи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Нисам сигурна али мислим да комунална полиција нема право да легитимише. Нек' ме неко исправи. Pa verovatno ima onda pravo da privede onoga ko nece da se legitimise ...ako ne moze ni jedno ni drugo kakva je razlika izmedju njih i obicnih prolaznika? Месечева је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Нисам сигурна али мислим да комунална полиција нема право да легитимише. Нек' ме неко исправи. Ima pravo, to je i objasnjeno u uputstvu za bojkot Bus Plus http://www.99posto.org/srpski/uputstvo-za-one-koji-bojkotuju-bus-plus Месечева је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Заправо имају права идентична скоро као и класични полицајци: IV OVLAŠĆENJA KOMUNALNE POLICIJE Vrste ovlašćenja Član 16 U obavljanju poslova komunalne policije, komunalni policajac ima sledeća ovlašćenja: 1) upozorenje; 2) usmeno naređenje; 3) provera identiteta; 4) dovođenje; 5) pregledanje lica i predmeta; 6) privremeno oduzimanje predmeta; 7) video nadzor; 8) upotreba sredstava prinude, i to fizičke snage, službene palice i sredstava za vezivanje. Pored ovlašćenja iz stava 1. ovog člana, komunalni policajac može, kada je za to ovlašćen zakonom, drugim propisom i opštim aktom grada, izreći mandatnu kaznu, podneti prijavu nadležnom organu za učinjeno krivično delo, podneti zahtev za vođenje prekršajnog postupka i obavestiti drugi nadležni organ da preduzme mere iz svoje nadležnosti. http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_komunalnoj_policiji.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Trebalo bi da je stvar jasna... ali koliko vidim mi cemo po starom obicaju da potrosimo megabajte interneta da dokazemo poentu koju niko nikada zapravo nije ni osporio... Колико ја видим а видим и лепо читам овде има људи који управо то оспоравају тј. да треба да се плати карта. Можда си иапк треба пажљивије да читаш. Друга ствар око тих туча са комуналцима опет је у питању менталитет - нећеду да плате карту него ће се радије потући са комуналцима. Па шта очекивати од комуналаца него да се бране од насртљивих шверцера. И сад у мору лудака који хоће да бију комуналну полицију и неће да плате карту после месеци малтретирања десило се и да су комуналци узвратили некоме или применили прекомерну силу и онда сви скачу и дерњају се на комуналце а како је до тога дошло сви ћуте ко пичкице. Значи није поента у комуналцима него враћам тему на прави колосек - поента је у менталитету и комунистичком наслеђу. Месечева је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Са овим новим системом временских карата месечни трошак за превоз, без било каквих повластица тј. кад би га плаћали из свог џепа, износио би неких 50-60 евра. Је ли то много? Говорим о ситуацији када је неко запослен. Ako je prosecna plata 400 evra (mozda i visa u BG) to je onda osmina plate. Meni je to nekako puno dati za prevoz. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 @@Жељко, Не, него смо полицијско (мафијашка) држава од Милошевића па на овамо. Volim_Sina_Bozjeg, Gordana . and Месечева је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Ako je prosecna plata 400 evra (mozda i visa u BG) to je onda osmina plate. Meni je to nekako puno dati za prevoz. Ти који имају 400 евра плату се невозе јавним превозом. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 @@Жељко, Не, него смо полицијско (мафијашка) држава од Милошевића па на овамо. Има и тога, не кажем да нема. Али опет ја плаћам карту ма колико ми то било неисплативо. И не неплаћа ми фирма за одлазак на посо ни динара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Ignjatije Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Какав је превоз у Београду у поређењу са другим градовима у региону? Пошто сам чуо од многих да ми имамо најбољи превоз у поређењу са земљама око нас а и са неким развијеним градовима. Колико уопште може да се унапреди без већих инфраструтурних улагања у нпр. метро или неке нове трасе за постојеће превозе? Извини што затрпавам питањима, делујеш ми упућено... Иначе, ако изузмемо цену карте (немам представу да ли је и колико реална) мени се чини да је превоз у Београду сасвим коректан; возила су у солидном стању, троле су конкретно све супер сређене, најчешће не касни превише, има систем да се погледа за колико станица долази, има га преко целе ноћи итд... Додуше нисам имао прилику да користим ниједан други јавни превоз у градовима сличне величине, али мислим да је ово објективно солидно, ако не и добро. Malo je nezahvalno porediti prevoz u Beogradu sa drugim gradovima u regionu iz razloga što Beograd ima najveći sistem i mrežu linija u odnosu na gradove u regionu pa se iz tog razloga i govori da je najbolji jer najviše opslužuje. Kao što si rekao prevoz u Beogradu je objektivno solidan. Pogledaj samo mrežu linija u Beogradu i videćeš koliko je ogromna i koliku teritoriju opslužuje (mislim na sve beogradske opštine, Obrenovac, Lazarevac, Mladenovac, Sopot, jer je sve to u istom sistemu). U Beogradu, radnim danom u špicu u saobraćaj izađe od 1500 do 2000 vozila. Možeš li zamisliti koliki je to broj i koliko je potrebno resursa (goriva, vozača, otpravnika, dispečera i svih ostalih). Mnogi gradovi u evropi i svetu koji su duplo veći od Beograda (i teritorijalno i po stanovništvu) nemaju toliki broj vozila tj. toliki sistem. Na teritoriji BG-a skoro da nema mesta gde ne možeš doći javnim prevozom (gradskim i prigradskim). Što se tiče infrastrukturnih ulaganja, skoro da je nemoguće imati neku inovaciju u skorije vreme (mislim na metro, lake šinske sisteme) jer je to ogromna investicija. Postoji nešto slično u vidu železnice koja ima i podzemnu trasu i ona je korisna (jer može da se stigne na drugi kraj grada za 15-ak min) a i tu se zna da doslovce niko ne plaća kartu kada se vozi tim BG vozom. Možda če se u skorije vreme uvesti pojedini delovi trasa koji su malo izdvojeni od ostalog saobraćaja (nešto slično žutim trakama) ali i to je pitanje. Ne može se očekivati kada je slab prihod od prodaje karata. Ono što bi moglo da se unapredi jesu vozni parkovi jer još uvek ima vozila GSP-a koja su stara (istina, kupljeno je 200 novih solaris autobusa koji su ok, i oni novi tramvaji, pa ako se nastavi u tom trendu neće biti loše) i takva voizila se brzo kvare i ispadaju sa linije pa putnici ponekad moraju da trpe, ali, doduše i toga je sve manje. Što se tiče cene karata po meni su cene korektne za mesečne karte. Ako si zaposlen plaćaš oko 3000 (tj, ne bi trebalo ti da plaćaš nego tvoj gazda; a to što oni ne plaćaju to je drugi problem), ako si student hiljadu i nešto, ako si nezaposlen (ili te gazda nije prijavio) plaćaš isto toliko. Vidim neko je pisao da mu treba 50-60 evra mesečno da ode na posao i da se vrati. Pa ako ne skonta da može da uzme mesečno onda nek plaća toliko. Ja razumnem ljude koji rade za 20000 i da im je stavka da izdovje novac za prevoz, ali to ne znači da je prevoz loš nego da je poslodavac loš, a samim tim i država i da protiv toga treba da se bore, a ne da viču da prevoz ne valja jer tako traže alibi da ga ne bi plaćali. Биберче, Н И Н Е, Човек Жоја and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Килер метиљавих попова Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Placamo ih da nas stite od prestupnika a mene na primer policija nikada nije maltretirala ... Zanimljiv si ti covek 1. Pises kako si bio anti komunista. 2. Pises kako te nikad policija nije maltretirala. A svi znamo da je "anti komuniste" policija debelo maltretirala. Diskutabilan si mi mnogo.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 Ja sam ziveo i u Srbiji i ni tamo nisam nikada bio maltretiran od strane policije. A ako me zateknu bez karte mogu naravno da me legitimisu jer im je to posao a moja obaveza da se legitimisem pise i u licnoj karti ... Ne, nije, da bi te policajac legitimisao mora da ima opravdan razlog. Nisi duzan da se indetifikujes, nije Srbija policijska drzava. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2015 Пријави Подели Написано Април 3, 2015 @@Crveni Baron, Па можда тамо где ти живиш, овде их очигледно плаћамо за демонстрирање силе. Pa i tamo gde on zivi policija maltretira ljude..... pogledaj samo demonstracije po italiji i sukobe sa karabinjerima... nego eto.. njemu nikad nisu pomerili bubrege.. pa eto to znaci da nisu nikad nikom.... Pa mene je policija privela u sest ujutru jer su se neki majmuni tukli,. ja krenuo na faks oni me privode... kao licim im na "osumnjcene" sedeo sam tamo dva sata i izasao.... nit me iko sta pitao nit ista... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Što se tiče cene karata po meni su cene korektne za mesečne karte. Ako si zaposlen plaćaš oko 3000 (tj, ne bi trebalo ti da plaćaš nego tvoj gazda; a to što oni ne plaćaju to je drugi problem), ako si student hiljadu i nešto, ako si nezaposlen (ili te gazda nije prijavio) plaćaš isto toliko. Vidim neko je pisao da mu treba 50-60 evra mesečno da ode na posao i da se vrati. Pa ako ne skonta da može da uzme mesečno onda nek plaća toliko. Ja razumnem ljude koji rade za 20000 i da im je stavka da izdovje novac za prevoz, ali to ne znači da je prevoz loš nego da je poslodavac loš, a samim tim i država i da protiv toga treba da se bore, a ne da viču da prevoz ne valja jer tako traže alibi da ga ne bi plaćali. Хоћеш ли да појасниш како запослени у Србији могу добити накнаду трошкова превоза од послодавца? Да ли додатак зависи од дужине транспортног пута? Обрачунава ли се као нормалан превоз као приликом вожње у аутомобилу, аутобусу, возу? Може ли се изабрати дужина транспортног пута, јер изабрана траса је сигурнија од најкраће руте? Или је само довољно бити запослен да послодавац плаћа 5-6 километара шетње до посла? У земљи у којој живим сатница је од 0 до 24 км = 0 круна, од 25 км до 120 км = 2,05 круна на километар, преко 120 км је 1,03 крунa на километар. Ако послодавац обезбеђује службено возило на располагању запосленом , вожња од – до 20.000 км годишње је 3,70 круна на километар, преко 20.000 км годишње, 2,05 круна на километар. Ако плаћаш око 3000, за колико је то километара и да ли је износ за оба правца? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука