GeniusAtWork Написано Јануар 26, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2015 Није смешно, забрањено је снимати/фотографисати људе на отвореном без њихове сагласности. На пример, стадион је затвореног типа, улица отвореног типа. Nije zabranjeno snimati policajce na dužnosti, dokle god se snimanjem ne ometaju u radu. To priznaje i sam MUP: (Slika je sa fejsbuka, sa stranice Anonymous Srbija) Пг and Manolis је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 26, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2015 Данас први пут видех још један идиотизам. Уђосмо у бус, кренусмо да ”очитамо нашу карту”, кад оно црвц! Апарат блокиран, а на екрану пише ”КОНТРОЛА”. Изгледа да су почели да блокирају валидаторе кад уђу у бус, јер многи очитавају карту тек кад виде контролоре. Фора је у томе што су тиме спречили свакога да очита карту, а не само оне што су се на тај начин шверцовали. И немају начин да разликују поштене од непоштених. Почињем да се питам има ли у тој фирми ико нормалан... Млађони, Gordana ., Плутон and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Nije zabranjeno snimati policajce na dužnosti, dokle god se snimanjem ne ometaju u radu. To priznaje i sam MUP: Da, nije zabranjeno, oni su plaćeni iz državnog budžeta tj. od novca poreskih obaveznika i ako oni, gradjani, poreski obaveznici to hoće imaju ih pravo snimat ako treba i rentgenskom kamerom dok su na poslu i u službi i znat sve šta rade i ne rade dok su na poslu, snimat njihovo ponašanje i vidjet tj. znat identifikacijski službeni broj svakog od njih. Zato što su oni državnim radnicima i gradjani ih za to što rade plaćaju iz svojeg novca. Poslije radnog vremena dok nisu u službi više ne, to je već zadiranje u privatnost. No mnogima se to ne svidja, istina. Znao sam jednog davno iz pivnice gdje smo se isjedjavali, nije imao posla i dao se poslije vojske k policiji. On imao problema stalno s kilama i sa hlačama, ja mu dao jedne svoje nove farmerke, bile mi prevelike. Poslije otšao u policijsku višu školu u Brno, nadam se da je ostao dobar čovjek kao i prije i da mu pendrek nije udario u glavu, mnogi mladenci se od tog scvoknu kad osjete da imaju neku vlast nad drugima. Fízlovi vadí natáčení - Poliucajcu smeta snimanje Sad i policija ima obavezne kamere u autima i svašta tamo s njima stigtnu snimit. No, bolje se ne pouzdavat u njihove kamere i neke stvari si snimit sam kao dokaz, oni mogu reći da im se baš tada zasekla kamera, ispraznila baterija itd. znate već to. Policie České republiky - Kamera stále natáčí, Kamera i dalje snima Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Znate koja je glavna tema americkih nacionalista i rasista? "Manjine imaju veca prava od amerikanaca. Normalan americki zivalj koji cini vecinu je taj koji je diskriminisan" Samo mi bilo zanimljivo da primetim da i u srbiji imaju identicne fobije... Zanimljivo je koliko su svuda isti... Ne zaista se ne radi o tome i nije za smeska belica, ovde je problem sto nevladine organizacije bolje znaju sta je bolje od vlade u svakom slucaju ali bas u svakom. Mozda nekad dodje srbija do toga, da krene jedan zadrav suzivot sa ostatkom sveta,jeste to dvosmerna staza ali je jako tesko kad nasilnik prvi uleti da pravi @mir@ ... Evropa je uletela beskompromisno,sto je na pocetku pogotovo za vreme slobe bilo donekle i razumljivo ali su previse i oni ostali na vrlo niskom nivou pomoci,pogotovo jednog edukativnog pristupa narodu odnosno gradjana u srbiji, Tu si i ti mogao dosta da im pomognes,jer u principu govoris o srbskim gradjanima koji imaju potpuno promasenu svest a obrazovanje,ne stizes ni da pomenes....a i lose se zabavljamo,volimo recimo da se potucemo a tvoji mishitji ti za to ne sluze,pa moras da manevrises kad god izadjes na ulicu. No dobro nastavak bi mogao u tomovima i pravo je vreme da prekinem ovo,jer kao sto znas ne mogu vise slova otkucati nego sto je to otkucano u mojoj i onoj tvojoj staroj licnoj karti. Tad smo se nekako bolje znali, ti nisi doziveo spoznaju elektronskog orgazma u sopstvenoj zemlji,nisi imao novaca sam da napravis zabavu. Kazem ti,probaj da se zabavljas bice ti sve vise smesnije i smesnije. Prestali smo da se igramo,pravi pajtos ti je vucic nekako i on zna da sve vreme dok padamo ubedjuje sebe kako nam nije pukao balon. Bice u srbiji tesko,pretpostavljam da cu znati,otkud mi optimizam,ne zbog tebe ili mene,ponajmanje zbog neceg sto mi nedostaje,nego zbog straha da me dete sutra pita sto mu nisam obezbedio drugi pasos. Mozda zbog prezimena,sta ja znam imam neki osecaj da bi me tamo negde gledali kao da sam pobegao od samog sebe kao da nisam sam sebi umeo da napravim dom,pa sam dosao da kupim od pravih domacina i nejmara a to ostaje zauvek. Nema globalizma ni u evropi ako te poslednje recenice muce i pitas se da li ja znam sta je svet. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Rodoljub Sabic poverenik za informacije od javnog znacaja naglasio je da snimanje policajaca u vrsenju sluzbe nije krivicno niti prekrsajno niti bilo koje delo i da policija ne moze nikog da tuzi zbog toga. Повереник подсећа да релевантне кривичне одредбе (чл.144 и чл.145 КЗ) чак и кад је у питању снимање приватних а не службених лица за постојање кривичног дела захтевају "осетно задирање у лични живот" што је у конкретним околностима практично немогуће констатовати. Сваки јавни службеник, па разуме се и полицајац, поготово у тренуцима кад примењује силу, мора да рачуна с тим да је његово поступање апсолутно легитимни предмет интересовања јавности. Полицајци имају права на приватност као и други грађани, али онда кад нису на дужности. Док су на дужности њихови поступци су приоритетно подложни одредбама закона којима се уређује право јавности да зна и право јавног информисања, а не закона којима се штити приватност. Tako da draga Tanja ipak izgleda nisi u pravu... Inace u Beogradu i jutros jedna devojka privedena i uhapsena jer nije imala kartu,samo sto ovaj put su ljudi napali komunalce doduse verbalno,pretpostavljam da ce taj otpor ici vremenom sve dalje i dalje. p.s. kako treba sa komunalcima,dakle nemaju pravo bez osnova ni da ti traze dokumenta,a kamoli da te tuze jer ih snimas Млађони је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Izgleda da Srbija i Češka ustvari u isto vrijeme rješavaju isti problem. Ovo danas kod nas izašlo a ovih dana je svuda pojačana debata o ovlašćenjima policije jer izgleda ili da su im ta koja imaju i koja su im dana prevelika ili nisu ali ih oni sami zloupotrebljavaju tj. prekoračuju, sad se raspetljava i diskutuje šta je od tog dvoje u pitanju: Policajci se otrgli s lanca. ladno vas bezrazložno pokupe. Policajti se utrhli ze řetězu. Klidně vás bezdůvodně seberou http://nazory.aktualne.cz/komentare/policajti-se-utrhli-ze-retezu-klidne-vas-bezduvodne-seberou/r~62cabadca60e11e49bec0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Izgleda da Srbija i Češka ustvari u isto vrijeme rješavaju isti problem. Ovo danas kod nas izašlo a ovih dana je svuda pojačana debata o ovlašćenjima policije jer izgleda ili da su im ta koja imaju i koja su im dana prevelika ili nisu ali ih oni sami zloupotrebljavaju tj. prekoračuju, sad se raspetljava i diskutuje šta je od tog dvoje u pitanju: Nekultura, nepristojnost, bezobrazlujk i na jednoj i na drugpj strani su neotesani nasilnici, muski, zenski, policajci, civili ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Ispovest komunalnog policajca: Krenula je ka meni sa neotkucanom kartom, bio sam u panici! BEOGRAD, 27. januar 2015, (Njuz) – Pripadnik komunalne policije P.G, koji je pre dva dana sa još dvojicom kolega uhapsio ženu bez karte, kaže da je incident u autobusu broj 73 nešto najstrašnije što mu se desilo u životu i da se još uvek oporavlja od šoka. U ekskluzivnoj ispovesti za Njuz ovaj komunalni policajac kaže da su došli na poziv kontrolora koji su naišli na putnicu bez validirane BusPlus karte. - Ušao sam u autobus sa još dvojicom kolega i odmah sam pomislio da nam treba pojačanje. Ljudi su nas gledali i osećao sam mržnju u njihovim pogledima. I onda smo videli nju! Nekoliko sekundi smo se samo posmatrali, trenuci su trajali kao večnost i čekalo se ko će da načini prvi korak. Na kraju je ona krenula ka nama. Mahinalno smo načinili par koraka unazad, a onda je podigla ruku u kojoj je stajala nevalidirana BusPlus karta – priča ovaj vidno potreseni komunalac. On dodaje da mu je kolaga šapnuo “bežimo”, ali da je on nekako uspeo da sačuva pribranost. - Gospođo, dajte mi vašu ličnu kartu, nekako sam uspeo da izgovorim, ali ona je i dalje išla ka nama, kao da ju je obuzela neka sila. Na momenat je zastala i rekla: “Nemam!”. Osetio sam kako me je nešto preseklo u stomaku, pomislio sam da će kolena da mi otkažu. Ne znam stvarno šta smo uradili da se tako ponaša, bila je to jedna od onih situacija na koje te upozoravaju, ali se uvek nadaš da do njih nikad neće doći – ili ona ili ti – kaže P.G. i dodaje da je, koliko god su mu drhtale ruke, uspeo da izvadi lisice i uz pomoć kolega nekako savlada ženu naoružanu neotkucanom kartom. - Sve što se dalje dešavalo pamtim kao kroz neku maglu. U jednom momentu smo izvodili ženu iz autobusa, a većina ljudi nam je nešto dobacivala i vređala nas, iako je bilo očigledno da je ona prva krenula na nas – kaže ovaj komunalac i dodaje da je naredna tri sata plakao zbog šoka koji je pretrpeo. - Nadam se da će nam država dati veća ovlašćenja i da ćemo sledeći put čim uđemo u autobus moći da uhapsimo sve putnike, pa da naknadno u policijskoj stanici utvrdimo ko od njih nije imao kartu, jer ne prođe minut da ne pomislim da bi sutra ponovo neko mogao da krene ka meni sa neotkucanom kartom – otkriva ovaj komunalac. http://www.njuz.net/ispovest-komunalnog-policajca-krenula-je-ka-meni-sa-neotkucanom-kartom-bio-sam-u-panici/ Милан Ракић, Пг, Снежана and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Posetilac Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Oba zena ce htela-ne htela da plati 6000 kaznu ili 3 000 u roku od osam dana ako jos vazi to pravilo. I da tuzi likove iz kp tuzba ce biti odbacena i posle ce je stalno maltretirati jos je i samohrana majka i bolje da plati ovu kaznu i sacuva se daljih maltretiranja. Zakon ce se sprovoditi nad kim se hoce, a ne nad kim se mora. Dexi, Млађони and Vesna Milovic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Boze sacuvaj. Od kako su dosli na vlast ne umeju da rese ni problem gradskog prevoza a kamoli nesto drugo... Млађони, Милан Ракић, Dexi and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ронин Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Занима ме шта би било да су "улоге" замењене. Хвала Богу за све! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Posetilac Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Privodjenja se nastavljaju. Kakav zulum. http://www.vaseljenska.com/vesti/komunalna-policija-privela-jos-dve-zene/ Potpis za ukidanje: http://www.peticije24.com/peticija_za_ukidanje_komunalne_policije Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 http://www.peticije24.com/zahtev_za_ukidanje_komunalne_policije ZAHTEV ZA UKIDANJE KOMUNALNE POLICIJE ВИЛМА and Млађони је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 -Владимир- and Млађони је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јануар 27, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2015 Iako sam potpisao za ukidanje komunalne policije,moram reci da je to mrka kapa. Posto sama komunalna policija je stvorena kad je bila potreba za novim radnim mestima za stranacke junose. Znam dva lika koji su u komunalcima. Jedan je dobar ortak sa trogodisnjom srednjom,ali sa ocem demokratom koji je 20 godina u DSu i kome je to bio poklon za vernost i rad u stranci,zaposlenje sina. Drugi je lik koji je u snsu par godina kome je to takodje poklon za vernost i rad u stranci. florenntina, Млађони and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука