Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Dovođenje u policijsku stanicu Ukoliko nije uspeo da utvrdi tvoj identitet, komunalni policajac treba da te odvede u policijsku stanicu, da bi tamo regularni policajci ustanovili ko si. To je jedina situacija u kojoj komunalni policajci mogu da te „privedu”. Prilikom dovođenja u stanicu moraju da ti kažu koji je razlog za to i koja su tvoja prava (da obavestiš porodicu ili nekog drugog, kao i da uzmeš advokata). Odmah pošto utvrde tvoj identitet, redovni policajci moraju da te puste iz policijske stanice. Kasnije će tvoje lične podatke saopštiti komunalnoj policiji. Немој да се ухватиш само за овај детаљ имају сва права да те приведу ако не могу да утврде идентитет. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 А сећам се кад смо ми новосадисти писали о овоме "проблему" у нашем ГСП-ју да су нас београђанлије по форумима гледали бело и углавном нису били заинтересовани за причу, мада смо ми као напреднија цивилизација указивали на то да ускоро и њих чека слично и да треба да се припреме на то а могу и да науче неке трикове слушајући нас, ал џаба, ко се није у млеко пеко тај ни не дува. После сам читао код неких форумаша на Бу92 рецимо који су се спрдали са нама новосадистима како одједном вапију да их сатра контрола у бус-шлусу, онда сам се ја спрдо са њима - оно класична српска солидарност ( танте за кукурику). Милан Ракић and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Posetilac Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Неколико људи незадовољних начином на који су се опходили према средовечној жени гађало је патролу Комуналне полиције данас у 15.10 сати на стајалишту на Мостраској петљи у Београду. Пошто није имала индетификациона документа код себе, контролори су на груб начин спречавали несрећну жену да напусти мини плато аутобуског стајалишта док не дође патрола Комуналне полиције. Кад су се после пет минута појавили, комуналци су жену угурали у аутомобил. Том приликом су грађани који су чекали превоз у поподневном шпицу прво вербално, а затим и пластичним боцама напали комуналце. Сведоци инцидента тврде да је било напето и да се ситуација смирила тек пошто се патрола удаљила с места догађаја, док су контролори ГСП-а, у страху за своју безбедност, пешице, преко пасареле, напустили Мостарску петљу. Ово је трећи инцидент у последња четири дана у којем су главни актери припадници Комуналне полиције Београда. Грађани су узнемирени и озлојађени таквим понашањем и уверени како је смисао њиховог постојања помагање становницима града, а не привођење путника без карата. надлану.цом http://www.srbijadanas.net/puko-im-film-narod-napao-komunalnu-policiju-na-mostarskoj-petlji/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Nije zabranjeno snimati policajce na dužnosti, dokle god se snimanjem ne ometaju u radu. To priznaje i sam MUP: (Slika je sa fejsbuka, sa stranice Anonymous Srbija) Да, и на овом cache линку Синдиката Српске Полиције на почетку пише да није забрањено, међутим, није тако једноставно као што је приказано на том документу горе, ја сам говорила о следећем и о правилнику о поступку решавања притужби, тако да има ту много више нијанси..: Притужбе о којима је реч, решавају се од стране Бироа за притужбе и представке МУП Републике Србије. При свему овоме потребно је напоменути, да би јавно објављивање снимљених службених радњи полиције (путем интернета, на пример), могло имати за последицу вођење кривичног поступка против лица које је неовлашћено начинило фотографски, филмски, видео или други снимак лица које није полицајац, а налази се на том снимку и тиме осетно задре у његов лични живот, или ако такав снимак преда или показује трећем лицу или му на други начин омогући да се са њим упозна (Неовлашћено фотографисање, члан 144. Кривичног законика (даље: КЗ)). Цео текст: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:I_0Y2RVwj3gJ:www.uns.org.rs/sw4i/download/files/article/D%2520O%2520P%2520I%2520S.doc%3Fid%3D304+&cd=7&hl=en&ct=clnk&gl=dk Значи, ја сам говорила о томе да ме не може нико "директно" фотографисати ако нема мој пристанак, односно да не може објавити фотографију или снимак без мог одобрења, јер је као што видиш кривично дело: Дакле, појединци могу снимати поступке полиције и објављивати их чак и на интернету, али само под условом да не постоји обрада личних података у смислу одредби ЗЗПЛ (обрада података осумњиченог или трећих лица која се налазе на снимку без њиховог пристанка) и да се објављене фотографије не могу подвести под неки од разлога из цитираног члана 9. Закона о слободном приступу информација од јавног значаја. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Прочитај сада шта значи обрада података „осумњиченог“ или „трећих лица“ која се налазе на снимку без њиховог пристанка, и само ће ти се рећи да је малтене исто да су написали забрањено снимање полицијске радње, јер буди паметан, како ћеш снимити нешто што се моментално дешава?! Па ти док добијеш одобрење свих лица у зум-у „прошо воз“ + не смеш ометати полицијску радњу, а након снимања дефинисано у члану 9. наведеног законика, и још неке тачке. Шта је дозвољено? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 Није бароне проблем у плаћању карте. Ево, ја сам одрасла у немачкој, и тако сам васпитана да се никад не шверцу јем. Људи би плаћали уредно карту да је цена реална, а не харач. Па и тад, вечина би платила и ту надувану цену да може. Ево, ја сам често у ситуацији да немам новца колико та карта кошта. Да, целих 75 динара, непун евро, и немам га. Или могу да бирам, да платим толико за нпр. Једну станицу јер не могу пешака преко моста, па да ми мачка угине од глади, или да купим конзервицу и шверцујем се ту једну станицу, јер та раздаљина и не кошта толико. Све у свему, цена карте је таква да се мени више исплати да сипам гориво и возим кола. Што није нормално. Вечина људи при том нема срећу да је добила на коришћење или поседује аутомобил. Дакле, систем наплаћивања је у социјалној структури становништва потпуни промашај. Ставити прескупу, нереалну цену на услугу коју већина граћана мора да користи да би опстао, а притом смањивати плате, укидати социјалну помоћ за угрожене и слично а затим осиромашен народ третирати као убице док истовремено деца моћника некажњено убијају џиповима, је чиста бахатост власт. До те мере да се изазива грађанска побуна... И редовно се грађани доводе до очаја неправдом, што политички гледано није повољно... Осим ако није психолошки рат и експерименти против људи. Gordana, Не разумем квакве везе цена карата има са комуналном полицијом, имаш ли ти непун евро или немаш, дал ће мачка да ти угине од глади или да се шверцујеш једну станицу? Нити браним нити нападам комуналну полицију, у ствари, пре ћу се сложити да се на неким снимцима и фотографијама може приметити да се понашају бахато приликом паркирања возила и хапшења, међутим, не разумем зашто комунални полицајац мора да унесе осећања у све проблеме социјалне структуре, укидање социјалне помоћи и слично? Рецимо да је контролор карата, да није комунални полицајац, зар није исто, не можеш се шверцовати?! Замисли одеш на посао као контролор карата и мораш да мислиш да ли Гордана има да купи конзервицу за мачку или ће се шверцовати ту једну станицу. Па зашто би то контролора карата занимало? Зашто мора уносити осећања и разумевање за свакодневне проблеме људи око себе? Па није то министар саобраћаја, социјални радник, деда и баба, немам дај, не могу и слично. Живела си кажеш у Немачкој? Па? Јел' те неко питао за здравље? Или, пита ли неко у Немачкој имаш ли за конзервицу мачки ако није платио карту? Не пита. Проблеме са ценом карата и остале социјалне проблеме не могу решити комунални полицајци, како својим присуством, тако ни сутра да се ти комуналци укину. Биће исто. Проблем је негде другде, у народу - начину размишљања. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јануар 28, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2015 ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Прочитај сада шта значи обрада података „осумњиченог“ или „трећих лица“ која се налазе на снимку без њиховог пристанка, и само ће ти се рећи да је малтене исто да су написали забрањено снимање полицијске радње, јер буди паметан, како ћеш снимити нешто што се моментално дешава?! Па ти док добијеш одобрење свих лица у зум-у „прошо воз“ + не смеш ометати полицијску радњу, а након снимања дефинисано у члану 9. наведеног законика, и још неке тачке. Шта је дозвољено? Zastupnik gradjana je utvrdio vec da je dozvoljeno snimati ljude koji obavljaju javne funkcije kao sto je i policija,prema tome ne znam o cemu ti to pricas. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 За то време... Adelaida, Paradoksologija, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 За то време... E ovo bi bila prava stvar za Srbiju ... i uopste kaucija za plasticne boce. U nemackoj je 25 centi kaucija za jednu plasticnu bocu ...Nemci i inace ih ne bacaju okolo a sada narocito jer ih svaka kosta ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 -Владимир-, Adelaida, Gordana . and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Zastupnik gradjana je utvrdio vec da je dozvoljeno snimati ljude koji obavljaju javne funkcije kao sto je i policija,prema tome ne znam o cemu ti to pricas. Одакле ћеш знати кад ниси ни прочитао шта сам написала?! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Ne ti ovde 22 strane nam objasnjavas da je u pravu tamo neki idiot koji je rekao da ce podneti policija KP onome koji je snimao ovo izivljavanje nad zenom i kad sa pet mesta dobijes demanti da zbog toga neko moze da odgovara ti i dalje teras da je to nezakonito. Snimati bilo koga ko ima javnu funkciju,posao u toku radnog vremena nije nezakonito. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 Ne ti ovde 22 strane nam objasnjavas da je u pravu tamo neki idiot koji je rekao da ce podneti policija KP onome koji je snimao ovo izivljavanje nad zenom i kad sa pet mesta dobijes demanti da zbog toga neko moze da odgovara ti i dalje teras da je to nezakonito. Snimati bilo koga ko ima javnu funkciju,posao u toku radnog vremena nije nezakonito. На страни 15, GeniusAtWork је поставио линк „Krivična prijava protiv osobe koja je snimila hapšenje putnice bez karte“ Страна 15 мој коментар: Није смешно, забрањено је снимати/фотографисати људе на отвореном без њихове сагласности. На пример, стадион је затвореног типа, улица отвореног типа. Страна 16, моји коментари: Где на улици није забрањено (директно) снимати људе без њихове сагласности и поставити рецимо на Јутјуб? Па теби нико не брани да ме "директно" фотографишеш за твоју приватну употребу. Међутим, ако хоћеш да постављаш на Јутјуб, ред и законски је питати. Код снимања службених лица је такође у питању "мотив". Који је твој мотив? Ако мислиш да је нешто за "суд" онда идеш прво тим путем. Страна 22, мој коментар: Да, и на овом cache линку Синдиката Српске Полиције на почетку пише да није забрањено, међутим, није тако једноставно као што је приказано на том документу горе, ја сам говорила о следећем и о правилнику о поступку решавања притужби, тако да има ту много више нијанси..: "Притужбе о којима је реч, решавају се од стране Бироа за притужбе и представке МУП Републике Србије. При свему овоме потребно је напоменути, да би јавно објављивање снимљених службених радњи полиције (путем интернета, на пример), могло имати за последицу вођење кривичног поступка против лица које је неовлашћено начинило фотографски, филмски, видео или други снимак лица које није полицајац, а налази се на том снимку и тиме осетно задре у његов лични живот, или ако такав снимак преда или показује трећем лицу или му на други начин омогући да се са њим упозна (Неовлашћено фотографисање, члан 144. Кривичног законика (даље: КЗ)). " Цео текст: http://webcache.goog...n&ct=clnk&gl=dk Значи, ја сам говорила о томе да ме не може нико "директно" фотографисати ако нема мој пристанак, односно да не може објавити фотографију или снимак без мог одобрења, јер је као што видиш кривично дело: "Дакле, појединци могу снимати поступке полиције и објављивати их чак и на интернету, али само под условом да не постоји обрада личних података у смислу одредби ЗЗПЛ (обрада података осумњиченог или трећих лица која се налазе на снимку без њиховог пристанка) и да се објављене фотографије не могу подвести под неки од разлога из цитираног члана 9. Закона о слободном приступу информација од јавног значаја." Не лупај да на 22 стране објашњавам, коментарисала сам на три странице, и кратким коментарима, једино на страни 22 је коментар дужи, али то је због текста од стране ССП, а као што видиш моји се коментри уклапају у чланак на cache линку Синдиката Српске Полиције. Прошетај се. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 На страни 15, GeniusAtWork је поставио линк „Krivična prijava protiv osobe koja je snimila hapšenje putnice bez karte“ Не лупај да на 22 стране објашњавам, коментарисала сам на три странице, и кратким коментарима, једино на страни 22 је коментар дужи, али то је због текста од стране ССП, а као што видиш моји се коментри уклапају у чланак на cache линку Синдиката Српске Полиције. Прошетај се. Da objasnjavas i da dokazano je da nemas pojma. Imas saopstenje mup-a,zastitnika gradjana i poverenika gradjana za ljudska prava...policajac na duznosti obavlja javan posao i kao takav ne podleze mogucnosti da tuzi nekoga koga snima dok taj posao obavlja. Tacka. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука