Дејан Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Prema verovanju, tokom krštenja Isusa na reci Jordan, nad njim se otvorilo nebo i sveti duh je sleteo u vidu goluba, dok je danas beli golub sleteo na žezal partijarha koji je osveštavao vodu Foto: Facebook/Sveti Nektarije Eginski Prilikom osveštanja vode na reci Jordan, desilo se čudo kada je beli golub sleteo na žezlo jerusalimskog patrijarha Teofila. Fotografija sletanja goluba objavljena je na Fejsbuk stranici Sveti Nektarije Eginski. Prema hrišćanskoj tradiciji, Hristos je, kada je napunio 30 godina, došao na reku Jordan kako bi ga krstio Sveti Jovan. Osećajući da je pred njim Mesija, Sveti Jovan dočeka Isusa rečima: “Ti treba mene da krstiš, a ti dolaziš meni da ja tebe krstim”. Isus mu na to odgovori: "Ostavi sad to, jer nam treba ispuniti svaku pravdu". Posle tih reči Sin Božji uđe u Jordan. Tada se nad njim otvori nebo i Duh Sveti siđe na Isusa u vidu goluba, što je i razlog zašto se ovakav događaj smatra pravim čudom. U Srbiji se današnji praznik obeležava plivanjem za časni krst. Kurir Volim_Sina_Bozjeg, keka, Баба and 21 осталих је реаговао/ла на ово 24 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Veliko čudo - sleteo golub ! Wau ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Stvarno to vec vazi kao cudo??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Ма гарант издресиран голуб ко они што је папа ономад пуштао па налетело јато врана па их рашчерупали Овде је чудо заправо што није налетело јато врана Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Чудо, него шта! (и молим дискутанте да не ниподаштавају голубове) horatio, Kaludjerovic Sreten, ВИЛМА and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Можда би и "на данашњи дан" било прецизније? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 (и молим дискутанте да не ниподаштавају голубове) Gohlube? Баба, ВИЛМА, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Ево те исте слике: http://www.travelujah.com/blogs.php?action=show_member_post&ownerID=15&post_id=716 Датум објављивања чланка је 19. Јануар 2011... Gordana ., Paradoksologija, Саша од Москве and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Људи, ако може мало озбиљности па да ми неко да пар озбиљних одговора, јер ми се слика јако допала, ако ништа (тј ако није чудо) симболична је (барем):Страницу Свети Нектарије Егински немам (тј нисам лајковао) на фејсбуку, па ме занима да ли неко зна ко је води и да ли је у питању (да се тако изразим) озбиљан (православни, духовни...) пројекат, тј занима ме њихова вјеродостојност. ("Вјеродостојност" Курира ми је позната)Друго, да ли је неко пратио (ја нисам, али чини ми се да има по yt) освећења Јордана претходних година, да ли је ово са голубом нека традиција, одн. дио церемоније?Овако, чини ми се (немојте ме схватити погрешно), да су неки од претходних коментара шала (да не кажем спрдња, да простите) са овом симболиком.У међувремену одговорио Ромејац Хвала. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Ево те исте слике: http://www.travelujah.com/blogs.php?action=show_member_post&ownerID=15&post_id=716 Датум објављивања чланка је 19. Јануар 2011... Вид' и отија travelujah... занимљивос', то тако сваке године? Canon | Canon EOS-1Ds Mark II | Manual | Pattern | 1/2000sec | F/2.8 | 0.00 EV | 16.0mm | ISO-400 | Off Compulsory | 2010:01:18 15:22:03 http://bibletour.tistory.com/519 Сад, ако kurir није решио да нам нешта баца угаљ у нафтару, да не речем опед, још је веће чудо како је идентичан догађај забележен оком Canon камере 2010. Јануара 18. у 15:22, и три секунде. Ово неки Швеђани http://bibletour.tistory.com/519, мис'им, не разумем их баш најбистрије ал' ми све то тако делује скоро па спектакуларно. Ignjatije, nana, Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 19, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Ako malo bolje pogledate, ima jos jedan golub u daljini. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Photoshop 100% Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 A sta ako je slika, kakva god, samo posluzila kao ilustracija za vest? Nemam pojma sta je i da li je bilo, ali i ovakva mogucnost svakako postoji. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 Ako malo bolje pogledate, ima jos jedan golub u daljini. Piše u vesti koju je Romejac linkovao da su ceremonijalno puštena tri bela goluba u vazduh. "Greek Patriarch of Jerusalem Theofilos III led the ceremony and released three doves into the air symbolizing the presence of God." Da se pretpostaviti da je to tradicija. Žezlo ovog oblika svakako deluje kao zgodno mesto za odmor goluba. Forum pouka je među skeptičnijima i obazrivijima danas, sa zadovoljstvom primećujem. Gordana ., Manolis, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 19, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2015 A slusam na radio Svetigora da pricaju o ovom cudu i kako se vest brzo siri po drustvenim mrezama... Баба је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука