Jump to content

"Добро сам прошао, узми!"

Препоручена порука

Е дај нека модеаратори закључају ову тему,ово постаје мучно гледати...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

@Срђан Ранђеловић

Молим те да више тај твој другар не помаже сиромашнима, види шта је направио.

Јао људи, шта направисте од ове дивне теме.

Капитализам нас је убио.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

On 4. 1. 2015. at 19:25, verum est in beer рече

Капитализам нас је убио.

Nista onda, ziveo staljin i svetska revolucija. :)

da kapitalizam ne ubija...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 4. 1. 2015. at 19:25, verum est in beer рече

@Срђан Ранђеловић

Молим те да више тај твој другар не помаже сиромашнима, види шта је направио.

Јао људи, шта направисте од ове дивне теме.

Капитализам нас је убио.

...а и ови сиромашни, шта има они бре да дају сићу неку, нек иду да раде, па да дају више...срамота :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 4. 1. 2015. at 19:17, Млађони рече
Pa ja se sa tom intepretacijo ne bih slozio, kazem opet jer taj siromasni i taj bogati su dva razlicita covek od danasnjeg bogatog coveka i dansnjeg siromsanog coveka (na slobodnom trzistu)

Jedan covek radi u skoli i ima platu npr. 40.000 din., drugi, njegov prijatelj, trenutno nema pos`o i zivi sa porodicom od socijale koja iznosi npr. 12.500 din. U datom momentu, jednog dana, obojica se nadju u mesnom hramu na veliki pranik, i obojica daju po 1.000 din. kao prilog.

Koji je od njih vise dao?

Eticki, onaj koji je u vecoj stisci i nuzdi, jer odvaja od te nuzde.

Matematicki, opet isti taj, jer i procentualno daje vise od onog drugog.

Sve u svemu, niko ovde ne cedi komarce, pricu si, izmedju ostalog, bas ti zakomplikovao nepotrebnim racionalisanjem na jedno sasvim prosto pitanje, i kod jednog prozirno jasnog jevandjelskog kazivanja, koje je i djacima vec na prvi pogled jasno.

A to da cesto bogati budu okrutni i hladnokrvni prema siromasnima, i danas kao i onda, na zalost jeste tacno, i vidi se svuda oko nas. Ne kazem da su takvi komentari potrebni na ovakvoj temi, nepotrebno unose kiselinu, ali nisu neosnovani i netacni.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 4. 1. 2015. at 19:29, Снежана рече

...а и ови сиромашни, шта има они бре да дају сићу неку, нек иду да раде, па да дају више...срамота :)

vrlo zlonmerno i uzasno izvrtanje....

Подели на овим сајтовима

On 4. 1. 2015. at 19:30, obi-wan рече

Jedan covek radi u skoli i ima platu npr. 40.000 din., drugi, njegov prijatelj, trenutno nema pos`o i zivi sa porodicom od socijale koja iznosi npr. 12.500 din. U datom momentu, jednog dana, obojica se nadju u mesnom hramu na veliki pranik, i obojica daju po 1.000 din kao prilog.

Koji je od njih vise dao?

vise je dao ovaj koji ima platu, jer je ovaj koji zivi od socijale dao tudje pare a ne one koje je zaradio. ;)

Подели на овим сајтовима

Дај бре банујте га више,ако не може да се контролише,који те је бре човече,јел си луд блесав ???!!!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 4. 1. 2015. at 19:31, Млађони рече

Ne rzumem kakve to veze ima sa onim o cemu ja pricam... gde bil gates daje bilione i bilione.. skoro 90 % svog bogastva... i ovde mi pricaju da je vise dao onaj ko je dao 1000 dinra mesecno ....

kao sto rekoh za mene su obojica humani, ali mi je vn zdrve pameti da priznam daj e gates manje dobrotvor jer je uspeo i vise da zaradi...

Los ti je primer...

p.s. vise je dao ovaj koji ima platu, jer je ovaj koji zivi od socijale dao tudje pare a ne one koje je zaradio. ;)

Zao mi je, ali ti ocigledno ne kapiras jevandjelski etos, jer se s tobom ovde ne slaze prakticno nijedan svetitelj Crkve.

Jedino ako mislis da si ih ti pretekao u vrlini i bogopoznanju, pa znas i vidis bolje.

Ili nas mozda ipak handris malo, sto bi rek`o Milance... :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 4. 1. 2015. at 19:33, Зосима рече

Дај бре банујте га више,ако не може да се контролише,који те је бре човече,јел си луд блесав ???!!!

A sto tebi smeta da neko ima misljenej sa kojim se ne slazes? NE kontam?

Imamo jednostavno drugacije poglede n svet..... i to je to. Pomiri se sa time....

sta hoces od mene, da se poklonim i da ti kazem, jeste zoske t voj pogled na svet je u pravu a moj je pogresan..

mislim svasta..

On 4. 1. 2015. at 19:34, obi-wan рече

Zao mi je, ali ti ocigledno ne kapiras jevandjelski etos, jer se s tobom ovde ne slaze prakticno nijedan svetitelj Crkve.

Jedino ako mislis da si ih ti pretekao u vrlini i bogopoznanju, pa znas i vidis bolje.

Pa dobro, to e ko sto rekoh hristos da prosudi,  ne ti...

ne ne mislim da sam pretekao svece u bogospoznaji, nego tebe u pogledu na to ko je kakav....u ovom svetu...

kd budem sa svetiteljem diskutovao o ovoj temi, imas pravo to da kazes.... a sada ne...

Подели на овим сајтовима

Аман човече имаш милион постова дневно,рекао си шта си имао по сто пута и стани бре више!

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 4. 1. 2015. at 19:36, Зосима рече

Аман човече имаш милион постова дневно,рекао си шта си имао по сто пута и стани бре више!

Zasto tebe toliko nerviraju moji postovi? Imas toliku potrebu da ns libelarnije vazda napdas, mene, grizlija... cak i da vredjas.... ne razumem tvoje ponsanje, zaista.

Подели на овим сајтовима

On 4. 1. 2015. at 19:35, Млађони рече
Pa dobro, to e ko sto rekoh hristos da prosudi, ne ti, tvoj intepretacija jevandjeljskog etosa i njegovog poredjenje s stvarnim zivotom... ne vidim sta ti je tu problem?

Ajde jos jednom, mozda mi podje za rukom da ti objasnim - nije to moja interpretacija, niti bilo cija ovde, to je tumacenje i razumevanje koje cela Crkva drzi od Hrista na ovamo non-stop. Tog tumacenja se drze sve velike egzegete i znalci Pisma kroz istoriju, vec vekovima unazad.

Ovo sto je izneseno i prenesno je nesto sto je iz riznice crkvenog Predanja, a ne necije mozganje na forumu.

Подели на овим сајтовима

On 4. 1. 2015. at 19:39, obi-wan рече

Ajde jos jednom, mozda mi podje za rukom da ti objasnim - nije to moja interpretacija, niti bilo cija ovde, to je tumacenje i razumevanje koje cela Crkva drzi od Hrista na ovamo non-stop. Tog tumacenja se drze sve velike egzegete i znalci Pisma kroz istoriju.

Ovo sto je izneseno i prenesnoi je nesto sto je iz riznice crkvenog Predanja, a ne necije mozganje na forumu.

Hajde jos jednom.

Ti si meni reko sledece.. .

Ko je vise para dao.. neko ko je radio i zaradio 40 hiljada. i dao od toga 1000 dinara.

Ili neko ko je dobio od drzve 1200 dinara socijalne pomoci TUDJIH PARA.. i od tih tudjih para dao 1000 dinra.

I kazes mi da je veci dobrocinitelj onaj ko je od 12 000 dinara tudjih para dao 1000 dinara.

Drugim recima onaj ko prima platu 40 000 se mnjogo vise za tu platu pomucio nego onaj ko je primio na ruke socijalu od 12 000 a nije prstom mrdnuo.

Pa ja se sa tim ne slazem a ne verujem i da bi se i jedan sveti otac slozio sa time.

Nije bitno samo "ko koliko ima" vec i - kako je dosao do toga sto ima. PO meni.

Kapiras sad? Ili ces i dalje da tears svoju pricu bez da pokusas da me razumes?

Mislim d sveci nisu obradjivali tu temu, jer se u periodu u kom oni pisu, na jedan nacin dolzilo do para, a taj nacin nije bio RAD.

Kapiras li ti sada?

Ili ce zoske da trazi moj ban jer se turidm da objasnim svoj ocigledno, ne shvacen - stav.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...