Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Ne, ja to nigde nisam rekao. Nemoj izvratati moje reci. Много тражиш... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Meni je muka od ovih menadzercica i skorojevica po Srbiji koji salju mejlve i piju kafe po ceo dan a imaju plate po 10x vece od neke mucenice sto mase dzogerom po ceo dan i ziva se raspada. Ja to gledam svakodnevno. Biti menadzer u ozbiljnoj firmi je ozbiljan intelektualni posao koji je mnogo zahtevniji od ciscenja. To sto je to kod nas laganica,i sto to kod ns rade skorojevici, mamini i tatini sinovi, jer ce firma da dobije subvenciju od drzave koliko god lose da posluje... to je druga prica. evo ti prosto pitanje, u normlnom sistemu kko bi to bilo.. sta ti je teze, da pocistis kucu za rodjendan i da ti je jedina odgovornost da sve bude cisto ili d isplanirs sve orgnizujes zvnice, dogovoris tortu i da je cela ta odgovornost tebi na grbaci da sve prodje savrseno? j znma u kzinu sta sam radio, ona "menadzerka" tako obrce neke brojke od kojih bi se ja i ti uplasili.... jedna njena greska moze da kosta kzino mnogo novca.. na njoj je mnogo veca odgovornost iako je imala manje radno vreme od mene koji sam bio krupije.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Pa na materijalizam ti i pricm. Ti danas imas materijalno vise nego 3-4 biliona ljudi. I ti kazes da nisi bogat.... to prosto nije istina.. u odnosu na onog ko nema za biciklu, a mnogo je takvih u svetu, ti si prebogat... istorijski da ne pricam koliko si bogatiji od velike vecine ljudi koji su ziveli pre 200 godina. Ims vise nego veliki broj plemica koji su ziveli tada. TO su sve prike, cinjenice. И ово је велика истина. Изгледа да су појмови "богат/ сиромашан" изузетно релативни. А људске потребе и жеље неограничене. Дете које има за храну, одећу, лекове и школовање, у 2015. у Србији је пребогато у односу на већину српске деце са почетка века, али ако нема рачунар и џепарац за излазак у град пар пута недељно, верујем да би се осећало сиромашно. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 gledate me kao na nizeg od vas... Sto se mene licno tice - daleko bilo da je tako. Za ovo mi dugujes izvinjenje, to da znas, jer je uvreda, i to kakva. A siguran sam prilicno da i od ostalih ljudi ovde niko nema takav stav prema tebi, niti prema nekom drugom. Prosto treba da se naviknes na cinjenicu da ima dosta stvari koje jednostavno ne poznajes, i koje treba da naucis. Зосима, kordun, Volim_Sina_Bozjeg and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Ovde mene jedna stvar mnogo pogadja pa ne mogu da se suzdrzim a da ne komentarisem. Kaze Mladja, X covek je mnogo radio, trudio se i to je sve okej. On ima npr 10 milijardi evra zaradjenih. Sa druge strane, imamo spremacicu u jednoj od firmi X osobe, u Srbiji, sa platom od 200 evra. Da li je njena plata srazmerno manja plati X osobe u odnosu na njihov rad? E, to ja kritikujem u ovoj prici, kako god da se to zvalo. I to je ono sto se zove "jeftina radna snaga", za mene robovlasnicki sistem. Gledano direktno, ne bih nikada mogao da dozvolim da ja imam mesecni dobitak od milion evra a radnik koji radi u mojoj firmi kao crv 200 evra. I nikada ne bih mogao da kazem da nemam problem sa svojom savescu a jos manje da je to deo neke "Hristove nauke". A ovakvih primera u svetu imate bezbroj (uporedite bogatstva direktora velikih kompanija i plate njihovog radnika u zemljama treceg sveta). Meni je muka od ovih menadzercica i skorojevica po Srbiji koji salju mejlve i piju kafe po ceo dan a imaju plate po 10x vece od neke mucenice sto mase dzogerom po ceo dan i ziva se raspada. Ja to gledam svakodnevno. O ovim ekstremima ne smem ni da pomisljam a kamoli da pricam kako oni "sluze svetu u kom zive". Tako da, kako god se zvao taj sistem ja cu ga pljuvati dok god mi je ovog mozga u glavi. to ti je iskrivljen sistem vrijednosti, to niko normalan ne moze da voli, ali mnogi to koriste.... neko za tri mjeseca poziranja pred filmskom kamerom zaradi 40 miliona dolara, a neko cijeli zivot u mukama radi i nece da dostigne za svoj trud ni 1 procenat od ovih 40 miliona. nema pravde tu, socijalni programi u modernim drustvima nastoje da kompenzuju makar minimalno te nepravde u ekonomiji, liberalizam ima tendenciju da ih jos pojaca Kaludjerovic Sreten and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 И ово је велика истина. Изгледа да су појмови "богат/ сиромашан" изузетно релативни. А људске потребе и жеље неограничене. Дете које има за храну, одећу, лекове и школовање, у 2015. у Србији је пребогато у односу на већину српске деце са почетка века, али ако нема рачунар и џепарац за излазак у град пар пута недељно, верујем да би се осећало сиромашно. Не само да су појмови "богат/сиромашан" релативни, него се потпуно променио начин на који људи стичу богатство. Можда не у Србији, али у западном свету јесте. Радикално. И зато хришћани морају да буду изузетно опрезни како примењују своје принципе, јер је свет сасвим другачији пре него што је био пре 100 година, а камо ли пре 2000. Данашњи "богаташ" није исто што и "богаташ" пре више векова. Сасвим су другачије околности и личности. Што би требало да буде очигледно, али ето изгледа да већини није... Срђан Шијакињић and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Sto se mene licno tice - daleko bilo da je tako. Za ovo mi dugujes izvinjenje, to da znas, jer je uvreda, i to kakva. A siguran sam prilicno da i od ostalih ljudi ovde niko nema takav stav prema tebi, niti prema nekom drugom. ne mogu da ti se ivinem jer sam ubedjen da je jednostanvo istina sto i dokzujes ovom poslednjom recenicom: Prosto treba da se naviknes na cinjenicu da ima dosta stvari koje jednostavno ne poznajes, i koje treba da naucis. A mozda ja neke stvari poznjem bolje od tebe? Mozd j ekonomiju i ljudsku prirodu poznajem bolje od tebe? To ti nije palo na pamet? da me iskreno posmatras kao sebi ravnog, reko bi sebi, dobro mozda ovaj mladic zn nesto sto ja ne znam, hajde da ga saslusham do kraja.. ti to nisi ni pokusao... ja mislim d ti mene gledas kao nekog ispod sebe, takav mi utisak ostavljas, i objasnio sam ti zasto i zaista mi ne pada na pamet da ti se izivnjavm za tvoje ponsanje prema meni i to kakav mi osecaj budis. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 И ово је велика истина. Изгледа да су појмови "богат/ сиромашан" изузетно релативни. pa na bogastvo ne mozes ni gledati globalno, vec lokalno, milioner u gradu milijardera bi bio teska sirotinja.... racunas ono sto je normalno na nekom lokalitetu Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 pa na bogastvo ne mozes ni gledati globalno, vec lokalno, milioner u gradu milijardera bi bio teska sirotinja.... racunas ono sto je normalno na nekom lokalitetu Pa to gledaju oni koji bi da se porede sa onima oko njih, vrlo verovtno sujetni... a neki drugi su zdovoljni kada imaju i malo jer znaju da ima ljudi koji nemaju ni toliko globalno, i da su srecni sto imaju i toliko. Pa ako uspeju vise da zarade super. Ako ne nikom nista. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Мож` ви да причате шта `оћете. Ал` да вам није био Млађа, ова тема би се завршила са пар амина (што и треба) и остатак би био пљување по "богаташима". Он је човек поставио права питања и натерао на размишљање, избацио већину из пасивног климања главом. Због чега је овај форум супер. туриста, Срђан Шијакињић and LISA је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 A mozda ja neke stvari poznjem bolje od tebe? Mozd j ekonomiju i ljudsku prirodu poznajem bolje od tebe? To ti nije palo na pamet? Palo mi je na pamet da malo drzim slovo Jeroticu iz psihijatrije, pa sam iz nekog razloga ipak odustao. da me iskreno posmatras kao sebi ravnog, reko bi sebi, dobro mozda ovaj mladic zn nesto sto ja ne znam, hajde da ga saslusham do kraja.. ti to nisi ni pokusao... ja mislim d ti mene gledas kao nekog ispod sebe, takav mi utisak ostavljas, i objasnio sam ti zasto i zaista mi ne pada na pamet da ti se izivnjavm za tvoje ponsanje prema meni i to kakav mi osecaj budis. OK, kako hoces, i to nesto govori o tebi. Jedino te godine malo vade. A sto se mene tice, najbolje je da odes i tako malo drzis predavanja svojim profesorima, ako vec mislis da toliko znas bolje od svih i svakog. Zosima jeste da ume da bude ponekad grub u reakciji, ali je zaista u pravu ovde. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 И сви ви теолози, да вам каже деда нешто - постали сте ресавска школа. Само понављате исте офуцане приче. Православна предавања постала су углавном као седнице локалног одбора СКЈ где нико не сме ништа оригинално да каже да случајно не погреши и одлети му глава. Даје мало на фронт дођите где се ломе коске... LISA, Срђан Шијакињић, туриста and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Palo mi je na pamet da malo drzim slovo Jeroticu iz psihijatrije, pa sam iz nekog razloga ipak odustao. Pa vidis, ja tebi ne drzim slovo iz teologije nego iz ljudske prirode i sticnj novca..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 И зато хришћани морају да буду изузетно опрезни како примењују своје принципе, јер је свет сасвим другачији пре него што је био пре 100 година, а камо ли пре 2000. Данашњи "богаташ" није исто што и "богаташ" пре више векова. Сасвим су другачије околности и личности. Што би требало да буде очигледно, али ето изгледа да већини није... Ne znam na sta se misli da je drugacije, ali je cinjenica da ti bogatasi imaju previse, a za njih rade deca po 1 dolar na dan. Ljudski je ocekivati da se da veca plata, ali to onda nije u duhu liberalno ekonomskog sistema pa od toga nema nista. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 И није то напад на вас него размена мишљења, велика је разлика, коју изгледа не разумете. da da, vristi tamo zoske da me banuju a drugi jadni nemaju pravo na misljenje... mi smo ti koji ne dozvoljvjau drugim pravo na misljenje a ne obrnuto.. Ajde budi malo realan... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука