Jump to content

Србине брате, Српкињо сестро - да ли волиш своје српско порекло?

50 члановâ је гласало

1. 1. Да ли волите чињеницу што сте Србин / Српкиња?

• Да
      35
    • Не увек
      5
    • Не баш
      0
    • Углавном не
      0
    • Не
      2
    • Нисам Србин / Српкиња
      2
    • Нисам "оптерећен" тиме
      6

Препоручена порука

Поносим се што сам Србин! Поносим се што су моји преци после толико векова ропства и борби сачували идентитет, што смо имали законик у 14. веку, што имамо Белог анђела, икону која је послата у свемир, што имамо вековима старе манастире пред чијом лепотом многи занеме, што се топоним око Анкаре већ шест векова зове "Срп гази", што постоје наши молитвеници у манастиру Светог Саве Освећеног на Синају, што имамо Николу Теслу који је сахрањен уз ову песму која у овој даљини невероватно погађа...

Подели на овим сајтовима

Pa jel moguće da nijedna tema ne može da prođe bez You tube klipova ?  bangin

Ма може . Овакве лепоте само у Србији има .

Слика је моја.

gallery_15281_128_520094.jpg

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Кад може Јапанац да буде највећи Србин, могу и ја да будем обични Србин. Поносан на богату историју и културу, а и на природне лепоте...

...Србијо оче и мајко, Бог нек ти пружи спас, јер ми те волимо к'о што ти волиш нас!  :krstix: 

citat.jpg

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta da kazem.

Mislim da se nama, pogotovo mladim Srbima pruza bas nedovoljno informacija o nasoj istoriji, poreklu... Nacionana svest nam je ugusena, ulogu nacionalista su preuzeli neki cudni ljudi sa neretko izvitoperenim poimanjem te reci, sistemaki smo totalno unisteni pa mladi ljudi i ne razmisljaju o svom poreklu.

Da place covek kada vidi koliko malo znamo o nasim znamenitim licnostima koji su ostavili traga u celom svetu. Ne znam zasto je to tako, ko je kriv za to ali to je cinjenicno stanje.

Подели на овим сајтовима

Онамо, 'намо... за брда она, гдје небо плаво савија свод; на српска поља, на поља бојна, онамо, браћо, спремајмо ход! Онамо, 'намо... за брда она погажен коњ'ма кликује Југ: „У помоћ, дјецо, у помоћ, синци, светит' ме старца - свет вам је дуг!“ Онамо, 'намо... сабљи за стара његова ребра да тупим рез по турским ребрим'; да б'једној раји њом истом с руку рaс'јецам вез! Онамо, 'намо... за брда она Милошев, кажу, пребива гроб! Онамо покој добићу души, кад Србин више не буде роб.

Хвала Богу за све!

Подели на овим сајтовима

Volim sam sto sam srbijanka  :) ali nisam neki patriota...kao moja zemlja ovo,ono.. ( isto tako bih volela i da sam recimo spanjolka...ali eto nisam) 

• Волим 1

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Имао бих ја и много тога лошег да кажем о Србији али ствар је у томе што каква код да је, она је наша. Ми немамо другу Србију нити она заиста има неког другог сем нас. Не будемо ли се борили за њу доћиће неко други, узеће је и она више неће бити наша.

Подели на овим сајтовима

Ја сам је много волео, али ми је љубав остала неузвраћена. Пропила се, потрошила све паре, упала у лоше друштво и почела да се бије, да малтретира мене и децу... Све праве су љубави тужне...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Имао бих ја и много тога лошег да кажем о Србији али ствар је у томе што каква код да је, она је наша. Ми немамо другу Србију нити она заиста има неког другог сем нас. Не будемо ли се борили за њу доћиће неко други, узеће је и она више неће бити наша.

Ja ipak razdvajam ta 2 pojma- srpsko poreklo i drzavu Srbiju. Poreklo i sve sto ide uz njega niko ne moze da ti oduzme a sto se drzave tice, diskutabilno je da li je ona i dalje nasa (moja ili tvoja).

Подели на овим сајтовима

Све ти се може одузети. Погледај како Шиптари гурају причу по свету како су манастири на Косову били првобитно џамије па смо их ми накнадно превели у цркве. Уосталом можеш о пореклу упитати Муслимане доле у Рашкој и Босни па ћеш видети како имају интересантан одговор :)

Ми се нашим пореклом, дедовима и прадедовима поносимо али битно је да не заборавимо да ћемо и ми бити нечије порекло и да ли ће се наши потомци нашим делима стидети или поносити.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...