Баба Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Razumemo se,ja volim Rusku kulturu ali ne podnosim rusku kukavičku i dvoličnu politiku ,kao da si Italijani Bože me sačuvaj.Britanci su možda najsličniji Srbima po mentalitetu i ponašanju,upoznao sam ih dosta pa mogu to da kažem.I ne podnosim Srpske rusofiličare i ostale koji žele da gurnu nekom u ruke ovu zemlju pod parolama tipa liberalizam,evropa,itd. Искрено да речем ја не подносим никакве филичаре. А срео сам и амерофиличаре, и русофиличаре и еврофиличаре и могу ти рећи сви ми делују болесно.Они су све само нису Срби. nana, Sudija, Милан М. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Plaćeni su plaćenici,ne računaj to u naseljenike.Venecija i Dubrovnik su uzimali i Albance plaćenike. Inače,bravo za Skijavonu,samo to nije isto jer karakter njihovog statusa nije isti . Уплаћено им само преноћиште, више 'нако туристички, јел то мислиш под "karakterom njihovog statusa"? Има и на Википедији... Особина мача скијавонеске била је у накрсници у облику латиничког слова S. Улога такве накрснице могла је да се састоји у томе да се сечиво противниковог оружја на тренутак отклони у страну или углави у повијеном краку накрснице и тиме омогући довољно времена да се узда контратехника или ударац. Такав маневар било је могуће извести пре свега против сечива сабље, посебно турског типа сабље зване килиџ. Техника је наводно адаптирана из борба са Османлијама и њиховим сабљама. Најстарији данас познати облици мачева са S накрсницом ковани су у Србији у раздобљу између маричког (1371) и косовског (1389) боја, шта је довело до тезе да је скијавонеска настала у Србији крајем XIV века, при чему поједини археолози говоре и о српском мачу. Ова теорија међутим није утврђена, јер се мачеви са S накрсницом јављају исто у Византији и Угарској, као и касније у другим суседним земљама, тако да се порекло скијавонеске не може тачно одредити. У XV веку албански, грчки као и словенски најамници из Далмације доносе мачеве са S накрсницом у Венецију, где су, између осталог, чинили гарду млетачких дуждова. У Венецији мач добија свој данашњи назив као словенски мач односно спада скијавонеска. http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%BA%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Судија, не бих с тобом овде размењивао увреде, али ако си стварно студент историје, тешко се онима којим будеш предавао. Све си побркао као да ниси нпр. прочитао "Сеобе" или неку књигу о Марчанској унији , па видио колико је била јака рмк пропаганда, колико се радило на превођењу православних у унију. Нису ти јадници били повлаштени што су свуда по свету клали у част цесара, од оних који су били код својих кућа. Па и у последњим ратовима, свако је више волио да иде у радну обавезу, него на линију. Знаш ли где је била прва руска држава , где је св.кнез Владимир крстио Русе ? Ове године била је прослава 1025 година крштења Русије, ишао и наш Патријарх у- Украјину . И како то да сви народи чине козаке, само нема Руса међу њима. А они православни , ратују против Татара, Турака, Пољака . Да ли си читао "Тараса Буљбу " ? Али доста ствари човек може да закључи из твојихписанија, да је нпр. британска флота пловила и по сувом, да је царица Катарина Велика владала у 19. веку.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Судија, не бих с тобом овде размењивао увреде, али ако си стварно студент историје, тешко се онима којим будеш предавао. Све си побркао као да ниси нпр. прочитао "Сеобе" или неку књигу о Марчанској унији , па видио колико је била јака рмк пропаганда, колико се радило на превођењу православних у унију. Нису ти јадници били повлаштени што су свуда по свету клали у част цесара, од оних који су били код својих кућа. Па и у последњим ратовима, свако је више волио да иде у радну обавезу, него на линију. Знаш ли где је била прва руска држава , где је св.кнез Владимир крстио Русе ? Ове године била је прослава 1025 година крштења Русије, ишао и наш Патријарх у- Украјину . И како то да сви народи чине козаке, само нема Руса међу њима. А они православни , ратују против Татара, Турака, Пољака . Да ли си читао "Тараса Буљбу " ? Али доста ствари човек може да закључи из твојихписанија, да је нпр. британска флота пловила и по сувом, да је царица Катарина Велика владала у 19. веку.... Слажем се да човјек може доста научити из Судијиних писанија, а то је да они који заправо нешто знају у Србији су одмах проглашени издајницима, глупацима, будалама, плаћеницима и како све већ не, јер истина некада паклено боли, или смо превише острашћени па од комарца правимо магарца. Све ме сада ово подсјећа када сам једном читао расправо око "српски-србски" гдје је студент филологије објаснио зашто се пише "српски", али су га остали ипак прогласили издајицом, плаћеником и необразованом будалом. И да, козаци су мјешавина свих тих народа, па и Словена, али Словени су оставили само тај печат припадности, остало козачко је све скоро покупљено од несловена. Знаш оне козачке "руске" плесове? Оне што плешу у чучњу, па се као боре са мачевима, раде разне акробације? Такве плесове имају коњички ратнички народи, попут Татара, Сармата, Скита, а не земљораднички сеоски Словени, јер друштво у којем је ратничка вјештина највећа врлина, имаће рекреативне активности које прослављају те особине. Козачке фризуре, шишање на ћелаво са једним репићем, па они дугуљасти брци, ништа оно није словенско. Погледај Монголе какве су брке имали, како су се шишали ти номади коњаници, исто као и руски и украјински козаци. Укратко, сви су они као Никола Којо када је глумио Карађорђа у Црном Груји. И код њега се види мало неки татарски предак ваљда, има мало косе окице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Из судијиног писанија закључио сам да су Руси имали своје шпијуне на Балкану за разлику од Немаца и Енглеза и других, те да су ти руски шпијуни довели Србље до ивице лудила и пропасти окрећући их против свих и свакога сем против Русије. И то све се дешава последњих 100-200 година тако да Срби а изгледа ни остали балканци још увек нису успели да сконтају како су их све време заправо Руси завукли. На основу свега овога закључујем да Руси имају најбоље шпијуне на свету и да по свему судећи од кад су једнога поставили за президента њихове шансе за овладавањем у овом глобалном надметању за глобалну доминацију постају 100%-тне. Значи за 20-50 година Русија ће владати светом и било би сасвим блесаво са наше стране сада у овом моменту променити мишљење о Русима и Русији, заправо било би најбоље да се не освешћујемо него просто да наставимо бити русофили јер ће нам то у догледној будућности донети бенефите попут оних које тренутно Хрвати имају због своје германофилије. -Владимир- and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Imaš fantastičnu knjigu mog profesora Vojina Dabića.Izvoli bibliografsku jedinicu. Војин Дабић,“Војна крајна(Карловачки генералат 1530-1746),Српска православна црква, Београд 2001 U toj knjizi su obrađena dokumenta iz Bečkog arhiva,Banskog arhiva,Vatikanskog i arhiva Karlovačke mitropolije i Venecijanskog arhiva,Madridskog arhiva i Dubrovačkog arhiva. U njegovoj knjizi,iz koje sam učio za ispit,nema pomena takvih stvari o kojima ti pričaš.Ako ih je i bilo,to su bili izolovani slučajevi a ne opšte stanje. Јеси ти озбиљан? Па која нормална држава би заводила у архив злочине? И ти историчар! Јеси дипломирао? Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 На основу свега овога закључујем да Руси имају најбоље шпијуне на свету КГБ-ещё смотрим на вас Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Gledaj,kada je izbio Prvi svetski rat,Austrougarska je jednostavno želela da izbriše Srpski narod sa teritorije na kojoj živimo,iz prostog razloga što jedna velika imperija poput Austrougarske i Nemačke ne želi da u svojoj vitalnoj interesnoj sferi ima pro ruski element,a u svojim granicama ograman Srpski pravoslavni korpus koji se da okrenuti na stranu Austrijskog neprijatelja. Šta misliš kako bi Rusija reagovala da u Sibiru postoji država koja je naklonjena Nemcima?Pa Rusi bi ih istrebili do jednog,kao što su svojevremeno umalo istrebili Čečene ili kao što su Turci pobili i proterali Jonske Grke i Jermene.To je normalna stvar,da se razumemo.Tako imperije rešavaju probleme. Što se tiče Rajsovog izveštaja,tu nema dileme da je nad našim narodom počinjeno etničko čišćenje i genocid,međutim gore sam ti objasnio zašto su Austrijanci to želeli da urade.Jednostavno,da su Austrijanci očistili Srbe sa ovih prostora,tu bi naselili svoje nemce ili neki pametniji narod nego što smo mi. А да ти историчар лепо напишеш писмо немачком и аустријском амбасадору. А у то писмо ставиш следеће: да се извињаваш то си Србин и што смо старији народ од германа..и да ће следећи пут да се сами побијемо што сметамо таквим силама. Ко тебе уписа на историју... Пошто у Русији никада ниси био ,очигледно... Све и једна етничка заједница у Русији има вееелики степен аутономије...(веће него хрвати у БиХ) Имају своје школе, телевизију, библиотеке и право на служ. употребу језика. А знаш како те мањине зову себе? Русима! Јер воле Русију. А Срби у Рашкој немају право на употребу језика...ни Срби на КиМ јер је латиница а не ћирилица у служ. употреби од стране Вучић Дачић администрације Тачија. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Da,Srbi su živeli u Dalmaciji ali ne u celoj Dalmaciji nko do reke ušća reke cetine u Jadran,ali to tada nije bila Hrvatska Да од Задра према Трсту су живели талијани. Баба је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Добар преглед догађаја, укратко! У сваком случају, слажем се да је највише крива (ај сад реч "крив" у историји је можда мало проблематична, ко зна шта је коме у глави било...) наша елита, или уопште ми сами. Генерал Симовић и остали официри су се понели авантуристички и неодговорно. Показали су се као идиоти по том питању, иако не волим грубе речи. Супроставили су се једној сили која је прегазила већ до тада пола Европе, Француску и земље које су и јаче од нас, потерала Енглезе преко мора и ми смо нашли да бацимо под ноге њихов предлог, мало нам било смрти у Првом рату, па смо насели на британске планове и нереалне стратегије о новом солунском фронту. Британци су ту гледали своје интересе, наравно, вероватно би се многи понашали исто на њиховом месту, али то не мења чињеницу да су они хушкали мале народе да гину за њихове интересе, далеко од Острва. Наш је проблем што смо насели. Неозбиљност тих пучиста је и што до напада самог, за тих 10 дана до напада, колико знам ништа није урађено да се спреми одбрана, план који је постојао Р-41 за одбрану Краљевине на западним границама је остао мртво слово на папиру, и ако не грешим само 6 од 30 до 40 дивизија дочекало Немаце по плану одбране. резултат, милион и нешто убијених Срба, а Душан Симовић слободно је проживео до смрти у Београду. Е и да, 6. априла су нам Енглези послали два батаљона у помоћ, а ни они нису стигли. Што не говори можда да нису хтели, али свакако да није било реално да ће се извести то чему су се надали наши генерали. Pogledaj bold! U konkretno ovom slučaju Britanije neje baš pratila svoje sebične interese(kao što svaka prava država treba da radi) već joj je cilj bio mnogo veći. Propustio si podatak koji sam pomenuo a koji sadrži suštinu,a to je; "Velika Britanija je,kao jedina neokupirana sila,zelela da po svaku cenu izbegne direktno mešanje Amerike i SSSR u Evropske stvari" Britanija je strahovala od posledica koje će snaći Evropu ako se Amerika ili SSSR umešaju u rat i htela je to mešanje da izbegne po svaku cenu. Ideju otvaranja novog Solunskog fronta skupo je koštala upravo Britance,izgubili su jako puno ljudi i materijala,tako da su se i oni žrtvovali za ideju,ne možemo im prebaciti neiskrene namere. Dve grupacije Britanske armije koje su krenule put Srbije u cilju ostvarivanja kontakta sa našom armijom,stigle su do Makedonije,međutim dobili su naređenje da se vrate jer je Britanska komanda dobila izveštaj da među Jugoslovenskim visokim komandantima na terenu ima kolaboracionista,kao što je i bilo,budući da su u ovom trenutku Nemci već napali Jugoslaviju, pa nisu hteli da rizikuju zarobljavanje dve opremljene i krupne jedinice. Не бих вероватно, али опет кажем, иако то можда није ништа лоше, иако је то можда понашање какво би било својствено свакој сили у историји, ипак је чињеница да Британци јесу класични империјалисти и да су експлоатисали оне које пробе за своје интересе како су год могли. Па тако и нас, кад год су могли. Jel znaš možda neke ne klasične imperijaliste? Inače,interesantno da Ruski filozof Berđajev smatra da je od svih imperijalnih sila Velika Britanija bila naj humanija i najprogresivnija. A nas nešto nisu iskorišćavali,oni generalno nemaju interesa u Srbiji,izuzev nekih sitnih prolaznih ili kad Nemačka krene da vileni po Evropi ili Rusija da pruža pipke ka primoriju. Ирци католици или Ирци досељеници из Енглеске, колонисти, протестанти? Protestanti,naravno.Katolici su reki svoje 1917.A sad pošto su finasijski pukli možda se i vrate u commonwealth Све у свему, не мислим ја да Руси раде нешто што нас воле - на политичком плану, али народ руски нас свакако искрено воли (мада можда и већина нас се не сети једном гоишње). И Руси нас никад нису убијали и умирали су за нас 4 пута у ратовима,што каже мој проф, историје из Гимназије, и то је већ довољнод а им будемо вечно захвални. А Немци су нас зверски убијали, Енглези и сви остали западњаци исто, мада су нам ови други и помагали. Што кажу у Гејм оф троунсу : лоша дела на потиру добра, нити добра потиру лоша, треба све памтити Pazi,ta ljubav što nas Rusi obasipaju njome ja je nikad nisam ni video ni osetio,više mislim da je to plod uobražavanja po sistemu-što se babi snilo,to joj se i zbilo! Četiri puta ginuli za nas?Ja znam samo za jedan put kada je jedan detašman Ruske Moldavske armije došao sa Karađorđem nešto da ganja turke.O zločinima koje su crvenoarmejci počinili nad Srbima sam već pisao,kroz istoriju su nam zabili nož u leđa kad god se nismo ponašali kao njihva banana dršava,blamirali su naše predstavnike po inostranim dvorovima itd.Zajedno sa bugarima ubijali nače ljude po južnoj Srbiji,menjali vladike,rušili grobove i menjali Srpske učitelje.Nema na čemu da Rusima budem večno zahvalan,sve što smo od Rusa imali to smo i platili. Što se tiče Nemaca,jesu nas ubijali ali bez ikakvih emocja,ubijali su nas jer je bio rat a u ratu se to radi,ubijali smo i mi njih.Nemci su jedan visokocivilizovani narod koji ne toleriše neverstvo ili promenu strana,a mi smo skloni da se prodajemo ko najgore kurve,i oni će to surovo kazniti i kraj priče.Naši političari kad god pomisle da mogu da se zezaju sa Nemačkom popiju po nosu,to je lekcija. Nemačka je zemlja koja poštuje svoje saveznike i gine za njih ako su odani i verni. Pogledajte hrvatsku samo!Hrvatska je bila odani saveznik Nemačke,nje ju napustila do zadnjeg dana rata i Nemačka je to znala da ceni,nagradila je hrvatsku nezavisnošću posle 60 godina. Toliko o tome. Mislim da je Vučić provalio da stvari stoje ovako kako ja govorim,i evo,okružio se Nemcima.Tako treba! Justin Waters and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Јеси ти озбиљан? Па која нормална држава би заводила у архив злочине? И ти историчар! Јеси дипломирао? А да ти историчар лепо напишеш писмо немачком и аустријском амбасадору. А у то писмо ставиш следеће: да се извињаваш то си Србин и што смо старији народ од германа..и да ће следећи пут да се сами побијемо што сметамо таквим силама. Ко тебе уписа на историју... Пошто у Русији никада ниси био ,очигледно... Све и једна етничка заједница у Русији има вееелики степен аутономије...(веће него хрвати у БиХ) Имају своје школе, телевизију, библиотеке и право на служ. употребу језика. А знаш како те мањине зову себе? Русима! Јер воле Русију. А Срби у Рашкој немају право на употребу језика...ни Срби на КиМ јер је латиница а не ћирилица у служ. употреби од стране Вучић Дачић администрације Тачија. Да од Задра према Трсту су живели талијани. Ne blamiraj se!Dobronameran savet. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Ne blamiraj se!Dobronameran savet. Па ето и уз опасност да се избламирам... одговори ми на питање из првог цитата...па после остало. Ти немаш озбиљан приступ датој теми... ....површно из једног јединог уџбеника си донео закључке о проблему који окупира мозгове великих Српских историчара... Ја лични нисам историчар...али ми користи у струци па сам доста прочитао на ову тему.... до сада веће глупости нисам читао.. Очигледно, познавање ти је теме...са једог сајта...па док имаш цитата и материјала за тему..држиш се тог правца... п.с ако јеси дипломирао..наведи тему.. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Из судијиног писанија закључио сам да су Руси имали своје шпијуне на Балкану за разлику од Немаца и Енглеза и других, те да су ти руски шпијуни довели Србље до ивице лудила и пропасти окрећући их против свих и свакога сем против Русије. И то све се дешава последњих 100-200 година тако да Срби а изгледа ни остали балканци још увек нису успели да сконтају како су их све време заправо Руси завукли. На основу свега овога закључујем да Руси имају најбоље шпијуне на свету и да по свему судећи од кад су једнога поставили за президента њихове шансе за овладавањем у овом глобалном надметању за глобалну доминацију постају 100%-тне. Значи за 20-50 година Русија ће владати светом и било би сасвим блесаво са наше стране сада у овом моменту променити мишљење о Русима и Русији, заправо било би најбоље да се не освешћујемо него просто да наставимо бити русофили јер ће нам то у догледној будућности донети бенефите попут оних које тренутно Хрвати имају због своје германофилије. Ah,pa ti si latentni Rusofil vidim ja Obrati pažnju!Ja kada sam pominjao delovanje Ruskih agitatora među Srbima ja sam napomenuo da je to krenulo od 1752 godene kada je u Petrogradu proklamovono Panslavističko društvo koje je imalo zadatak da vrbuje i agituje među slovenima da se dižu na ustanke kako bi im Rusija pritekla u pomoć i kako bi stvorili veliku Slovensko carstvo na čelu sa Ruskim carem. Na Berlinskom kongresu Rusija se morala ,zvanično,odreći Panslavističke politike! To što kod nas ljudi još uvek imaju vlažne snove kad god vide nešto iz rusije samo pokazuje koliko smo glupi i iskompleksirani ikoliko je ruska propagandna mašinerija dobro odradila posao. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Ah,pa ti si latentni Rusofil vidim ja Obrati pažnju!Ja kada sam pominjao delovanje Ruskih agitatora među Srbima ja sam napomenuo da je to krenulo od 1752 godene kada je u Petrogradu proklamovono Panslavističko društvo koje je imalo zadatak da vrbuje i agituje među slovenima da se dižu na ustanke kako bi im Rusija pritekla u pomoć i kako bi stvorili veliku Slovensko carstvo na čelu sa Ruskim carem. Na Berlinskom kongresu Rusija se morala ,zvanično,odreći Panslavističke politike! To što kod nas ljudi još uvek imaju vlažne snove kad god vide nešto iz rusije samo pokazuje koliko smo glupi i iskompleksirani ikoliko je ruska propagandna mašinerija dobro odradila posao. Шта је лоше са том политиком.... Зар због незрелих хрвата да удовољимо германским ***** и да се поклонимо Бечу? Никада.... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Па ето и уз опасност да се избламирам... одговори ми на питање из првог цитата...па после остало. Ти немаш озбиљан приступ датој теми... ....површно из једног јединог уџбеника си донео закључке о проблему који окупира мозгове великих Српских историчара... Ја лични нисам историчар...али ми користи у струци па сам доста прочитао на ову тему.... до сада веће глупости нисам читао.. Очигледно, познавање ти је теме...са једог сајта...па док имаш цитата и материјала за тему..држиш се тог правца... п.с ако јеси дипломирао..наведи тему.. Da želim da pričam o sebi naveo bih ime i prezime,krvnu grupu,socijalni status,i temu mog diplomskog rada. Ali mogu da kažem da moj diplomski nije imao veze sa ovom tematikom niti sa ovim periodom. A ko si ti da sudiš da li sam ja dobar istoričar ili ne?Hajde da ja dođem kod tebe na posao da ti malo pokažem kako ti treba da radiš svoj posao,m? Šta si ti po zanimanju uopšte? Odakle ti legitimitet da me kritikuješ? Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука