Deja Vu Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Да разјасним. Постоји могућност да Бог не постоји, да је људска фантазија, док са истином није тако. Да ли вам је важнија истина или Бог? Достојевски је то изјавио као ''када би ми неко доказао да је истине ван Христа, ја бих остао са Христом''. Наравно, ми хришћани сматрамо да је Христос Истина, али овако кад размислите, јел вам важнија истина каква год да је, па макар била и та да Бог не постоји, да су атеисти у праву или вам је ипак важнији Бог па макар се испоставила да је то лаж и фантазија? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Quid est veritas? Погрешно је постављено питање, што онда води погрешним одговорима...најприје, питање треба бити ваљано постављено... Џуманџи, Тања1 and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Хоратио је у праву. Питање је погрешно. Као да си питао родитеља које му је дете важније, прво или друго. Да не помињем Шешељево објашњавање тога судији када га је терао да одговори само са "да" или "не". Adelaida, RYLAH, kordun and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Истина. Верујем у Бога јер објективно постоји могућност да је истина да постоји. Млађони, Deja Vu and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Истина. Верујем у Бога јер објективно постоји могућност да је истина да постоји. Quid est veritas? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Quid est veritas? Не знам, у контексту ове теме истина је или да Бога има или да Бога нема. Зато сам рекао да верујем у Бога јер ми се чини да постоји могућност да постоји... За разлику, например, од вила и вукодлака. Хоћу рећи, као одговор на тему, да не бих веровао да ми се не чини да може бити истинито. Да ми се не чини тако, без обзира колико била лепа хришћанска идеја Бога, не бих веровао... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Но, добро ..ја сам џангризави лик из цртаног филма, па ме не треба узимати сувише озбиљно...али постоји читав низ проблема са објективном истином, па бирам прије са Достојевским субјективну Истину.. К томе још ово - сувише ме боли глава за нека мудровања, па ћу само узвратити лудошћу на луду љубав Божију... Дијана. and Zero је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Но, добро ..ја сам џангризави лик из цртаног филма, па ме не треба узимати сувише озбиљно...али постоји читав низ проблема са објективном истином, па бирам прије са Достојевским субјективну Истину.. К томе још ово - сувише ме боли глава за нека мудровања, па ћу само узвратити лудошћу на луду љубав Божију... Слажем се да има проблема са појмовима попут "објективно", "истина" и сл. Замара и мене понекад што се прави философија од свега тога, али ја кад кажем истина, не мислим на неку научно доказаану или емпиријиску истини или било шта што подразумева неки доказ, аргумент, увид... Мислим само на истину у најобичнијем смислу, има ли Бога или нема, постоји ли као што постојимо ми, рачунари на којима пишемо, планета Земља итд или не постоји, као што не постоје виле и вампири. Дакле не тражим никакве доказе, чак сматрам да их и нема и не може бити, само кажем да не бих жмурио пред неким евентуалним открићима које би хришћанство учинило мање вероватним него што је сад... Ето, извињавам се што Вам не дадох да се повучете са теме, нећу више да давим... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Слажем се да има проблема са појмовима попут "објективно", "истина" и сл. Замара и мене понекад што се прави философија од свега тога, али ја кад кажем истина, не мислим на неку научно доказаану или емпиријиску истини или било шта што подразумева неки доказ, аргумент, увид... Мислим само на истину у најобичнијем смислу, има ли Бога или нема, постоји ли као што постојимо ми, рачунари на којима пишемо, планета Земља итд или не постоји, као што не постоје виле и вампири. Дакле не тражим никакве доказе, чак сматрам да их и нема и не може бити, само кажем да не бих жмурио пред неким евентуалним открићима које би хришћанство учинило мање вероватним него што је сад... Ето, извињавам се што Вам не дадох да се повучете са теме, нећу више да давим... Ма,јок..опуштено..убише ме синуси (косинусе нећу ни да помињем) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Била једном једна риба која је живела где већ рибе живе - у мору. И кренула риба да истражује своје море, проналази дубине и плићаке, разне истине о свом свету. Истовремено, риба веровала да изван воде постоји други, за њу недоступан, свет у коме живе друга, фантастична бића. И питала се риба - могу ли ја пливањем по мору да докажем да не постоје бића која живе изван мора? Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Само што је за те рибе онда једино интелектуално поштено да буду агностици... Paradoksologija and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Ево га овај... Па како човек да се прави паметан поред тебе!? CecaV је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Листао сам нове постове и међу њима приметио "била једном једна риба". Ја тамо, кад оно неко философирање. Изнервирах се што не нађох због чег дођох, те морах да изџангризам мало. Извињавам се, само наставите... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 За такви што не волу рибе је била инквизиција. Лепо вежеш за ону справу па развлачи док не нађе шта треба... Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Не знам, у контексту ове теме истина је или да Бога има или да Бога нема. Зато сам рекао да верујем у Бога јер ми се чини да постоји могућност да постоји... За разлику, например, од вила и вукодлака. Хоћу рећи, као одговор на тему, да не бих веровао да ми се не чини да може бити истинито. Да ми се не чини тако, без обзира колико била лепа хришћанска идеја Бога, не бих веровао... А како си дошао до веровања у хришћанску варијанту Бога? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука