CecaV Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Ево га овај... Па како човек да се прави паметан поред тебе!? Можеш да се правиш паметан колико хоћеш. Микрофон трпи све. Слушаоци очарани. :good2: Ево рецимо зналци попут Архим.Саве причају не само о истини већ и о ПУНОЋИ ИСТИНЕ. Све пливајући са рибама из твоје приче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Има две "истине" о којима разговарамо. Једна је објективна, научна истина, друга је истина која се базира на вери и шта одатле следи. Не треба их мешати. CecaV, Ронин and Ljubičasta је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Бог је увек на првом месту , али једино истином можеш да добијеш царство небеско и те две ствари су уско повезане . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Бог је увек на првом месту , али једино истином можеш да добијеш царство небеско и те две ствари су уско повезане . jeste ... slično reče i mladi dzihadista koji s bombom u ruci žuri ka 72 curice . a da, promašila sam, to je islam ! oni možda imaju istinu, ali nemaju PUNOĆU ISTINE. [crvc ! ] Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Quid est veritas? Погрешно је постављено питање, што онда води погрешним одговорима...најприје, питање треба бити ваљано постављено... Питање је сасвим на месту и једноставно је. Објаснио је Срки на шта се мисли, да не пишем џаба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Има две "истине" о којима разговарамо. Једна је објективна, научна истина, друга је истина која се базира на вери и шта одатле следи. Не треба их мешати. Није ми био циљ теме да скренем у правцу ''научне'' истине, доказивања Бога и шта ти знам. Исто, не могу постојати две, три, четири и више истина. Она је увек једна једина. Просто јел важнија истина или Бог. Питање сам видео код једног атеисте, где је он написао да је истина једина ствар која је важнија од Бога. И онда је питао остале шта им је важније, вероватно са ставом: ''свака религија говори неку своју истину и једино је та истина права истина'', као и са ставом: ''истина је да Бога нема, зато се определити: лаж (Бог) или истина''. Тако сам схватио, пошто верујем да он верује да је његова истина права истина. У сваком случају, питање је добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Stiklirah Bog jer, sta je to istina? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Oko posto videh, da je ozbiljnija tema hajd i jda budem ozbiljan. Zaokruzio sam ipak istina, jer mi je istina bitnija. Ja mislim da je Bog istina i zato verujem u njega, da to ne mislim ne bih ni verovao. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Ствар је у томе да на питање не може да се одговори ако се не разјасни каква је то "истина" о којој разговарамо. Бог је изван наших могућности спознаје света, па је зато појам "научна/објективна истина" потпуно ирелевантан. У том смислу не постоји одговор на питање "постоји ли Бог?", па онда ни питање "шта је важније - истина или Бог?" нема смисла... Човек може да дође до појма "Бог" умом, али нема начин да његово постојање "провери". Једино је могуће да се Бог открије човеку "натприродним откривењем", али онда је прихватање тога опет ствар вере. Мени су важни и Бог и истина, али не може једно да буде важније од другог. То је као да питаш - да ли ти је важнија храна или дисање. Важно је и једно и друго, али није једно важније од другог јер без било чега од два не можеш да живиш. horatio, Ljubičasta, Човек Жоја and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Za mene je Bog istina. I to mi je sasvim dovoljno. Човек Жоја and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 спољни ауторитет који би људима наметнуо калуп у намери да их унифицира. tvoj Bog ne može da ljude ujedini na ovom svetu, ali se nameće kao Spoljni Autoritet na tzv. onom svetu. (ne jedini) Uslov mu je vera u njega. Da li tebi MiroslaveJ, smeta što će tvoji prijatelji ateisti ili vernici u pogrešnog , jednako (ne)grešni kao i ti, sigurno završiti u paklu ? Kažeš žao ti je ... ali to je njihov izbor? Pa o kakvoj slobodi onda govoriš? ------------------------ Čisto informativno, da prepričam šta kažu pravoslavni znalci kad ih pritisne ova problematika: oni se nadaju da Bog ima neko dobro rešenje i za neverne i inoverne ! Za mene: vrhunac licemerja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 tvoji prijatelji ateisti ili vernici u pogrešnog , jednako (ne)grešni kao i ti, sigurno završiti u paklu ? То није хришћански став. Човек Жоја, Млађони, Deki992 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Da li tebi MiroslaveJ, smeta što će tvoji prijatelji ateisti ili vernici u pogrešnog , jednako (ne)grešni kao i ti, sigurno završiti u paklu ? hmm ko ti je rekao da ce zavrsiti u paklu!? Oo Deki992 and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Svako ima svoju istinu o Bogu i istinu o Istini.To su sve nase relativizacije Boga kao Apsoluta i istine kao Apsolutne tacnosti.A posto smo mi "ogranicena" bica, ni do jednog ne mozemo doci ako se ne oslonimo na ono drugo.Kada trazim Boga oslanjam se na istinu,kada trazim Istinu oslanjam se na Boga.Dakle,apsolutno prozimanje. Млађони, Дијана. and Давор73 је реаговао/ла на ово 3 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 hmm ko ti je rekao da ce zavrsiti u paklu!? Oo Хоће. Има да горе на роштиљу док их ђавли преврћу и сервирају салату, а оне најгоре ће да врти на ражњу и полива пиво преко њих да цврче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука