Jump to content

Да ли Бог воли фудбал?  

21 члановâ је гласало

1. 1. Да ли Бог воли фудбал?

• Да
      17
    • Не
      5

Препоручена порука

Чудна ми је квота за Чиле!

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Владимир Стојковић баш нема среће. Голман репрезентације Србије и енглеског Вигана повредио се после меча са Алжиром, када му је један човек, возећи неопрезно у гужви, точком прешао преко ноге.

Још се не зна колико је озбиљно повређен голман "орлова", али ће свакако морати да одмара наредних неколико дана, пише Спорт.

"Неопрезни возач је ишао у рикверц и прешао је преко Стојковићеве ноге. Није имао оток, али следе консултације са лекарима Вигана. Ако установе да је потребно снимање биће извршене детаљне анализе“, рекао је тренер голмана репрезентације Раде Залад.

Подели на овим сајтовима

BSK Borca 2 - 0 Borac C.

FK Metalac 3 - 1 Vojvodina Novi Sad

FK Spartak 2 - 0 FK Mladi Radnik

Jagodina 3 - 2 OFK Belgrade

Napredak 2 - 2 Sartid Smederevo

Rad          1 - 2  Crvena Zvezda

Подели на овим сајтовима

Партизан-Јавор Ивањица 0 : 0

Подели на овим сајтовима

Само два пролећна кола била су довољна Црвеној звезди да се од вечитог супарника из Хумске одлепи за пет бодова. У врхунским лигама попут енглеске, шпанске или италијанске било би то довољно да наговести будућег шампиона, али у српској Суперлиги до одлуке је још далеко – сматрају наши познати тренери.

Близу одбране јесењег трона: Фудбалери Звезде

Зоран Милинковић, тренер трећепласираног Спартака, верује да је до расплета дуг пут.

- Прерано је правити закључке после ремија Партизана са Јавором. Тих пет бодова можда изгледа доста, али шта је то у односу на 13 кола колико остаје до краја – каже тренер који је са својом екипом постао хит Суперлиге.

Набрајање адута црвено-белих и црно-белих, по Милинковићу, не помаже разрешењу дилеме.

- И једни и други окупили су најбоље играче из Србије, уз понеког квалитетног странца и ту су разлике незнатне. Круг првотимаца им је довољно велики, па то не помаже у прављењу калкулација. Не верујем да ће њихов међусобни сусрет нешто битно разјаснити. До 6. маја кад се игра дерби, Звезда и Партизан могу да изгубе доста бодова. Партизан је подбацио у недељу, а Звезда се мучи са ривалима из средине табеле, па и из опасне зоне. За њих више нема сигурних бодова, а мој Спартак ће покушати да им узме колико се може – закључује Милинковић.

Александар Јанковић, који је претпрошле сезоне водио клуб са Маракане, има друкчији поглед:

- Био сам у кожи оног ко је јурио минус шест. Тада сам изјављивао да то није одлучујућа разлика, после дербија смо дошли на минус три и ту смо негде стали. Дакле, плус пет је капитал, чак и у овако изједначеној лиги. Стварно се не сећам кад је један од два највећа клуба анулирао и престигао толику разлику.

Упркос свему, оба ривала имају разлога за оптимизам.

- Звезду носи самопоуздање после почетних победа и велика подршка публике жељне трофеја. Навијачи не дају голове, али дају велики импулс клупским амбицијама. Партизан има зрелије играче, што није без значаја кад су терени тешки и против фудбала. Искусни то лакше подносе, а требало би да су и ментално јаки. Ипак, притисак који је на Партизану неће се смањивати, јер би их нови кикс удаљио од трофеја. Подсећам, у нашој лиги пет бодова значи више него у многим другим.

Тренер ОФК Београда Дејан Ђурђевић не усуђује се да прогнозира новог шампиона:

- Шта је заправо тих пет бодова Звездиног вишка? Пораз у дербију и још један неуспех све зачас бришу. Не би ваљало за фудбал да помислимо како је Партизан изгубио трку, јер је у оптицају још 39 бодова.

Нешто друго, по Ђурђевићу, говори да је рано за прогнозе:

- Партизан је индивидуално мало јачи, јер знамо колико су јесенас одскакали Дијара, Мореира и Крстајић. Звезда још увек тражи игру, заблиста па падне, али побеђује и кад игра слабо. Мој колега Пижон је формирао целину која прави резултат, свиђала се некоме њихова игра или не. Трка ни изблиза није готова, биће у првенству још ватре – уверен је кормилар са Карабурме.

Подели на овим сајтовима

1   Црвена Звезда 46

2 Партизан         41

3 Спартак         29

4 Војводина         27

5 Јагодина         25

6 ОФК Београд         24

7 Смедерево             23

8 Јавор         21

9 Металац         21

10 БСК Борча         19

11 Млади Радник           19

12 Хајдук Кула         17

13 Напредак             17

14 Борац - Чачак         17

15 Рад                     15

16 Чукарички         12

Подели на овим сајтовима

У првим мечевима домаћини однели бодове! Звезда ће бар на једну ноћ бити на челу табеле, јер вечити ривал Партизан свој меч у Кули игра у недељу 14.03.

Јавор Ивањица-БСК Борча 1:0

Црвена Звезда-Напредак Крушевац 2:1

Подели на овим сајтовима

У преосталим утакмицама постигнути су следећи резултати:

Хајдук Кула-Партизан 0:2

Војводина-Чукарички 4:0

ОФК Београд-Рад  3:2

Сартид Смедерево-Металац ГМ  0:1

Млади Радник-Јагодина  0:0

Подели на овим сајтовима

Како Бог гледа на бављење спортским активностима? Да ли је то грех, ако јесте колики?  0442_feel

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Подели на овим сајтовима

Због безазлености срца човечијег Бог сигурно воли сваку игру али не игру ради себе саме него због љубави Божије према самом човеку. Бог воли игру детета коју можемо затећи у сваком парку. Оно што Бог не воли, слично је човеку који не воли спортске махинације и агресивне сукобе навијача. Но, опет, не можемо упадати у неку наивност да Бог гледа сваку утакмицу и навија за некога. У једној цртаној епизоди серије Симпсонових, Бог се оригинално представља као навијач кошаркашке презентације где разговара са Хомером о резултату. Једно је осмех и истина а друго забава и фикција. Мислим да је Богу пре стало до спасења свакога, а то нимало не искључује играче.

Такође, битно је напоменути колико је бављење спортом здраво за човека уместо што би се бавио неким секундарним стварностима које завршавају у гомилању страсти на страст...

Подели на овим сајтовима

свакако да га воли...шта мислите...ко је створио Роналдиња и дао му таленат...да не помињем остале... 0104_cheesy 0442_feel

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Не разумем shalome шта хоћеш да кажеш, просветли ме  :smiley:

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Подели на овим сајтовима

...или да си назвао тему ''да ли Бог воли спорт''...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...